8. august 2012

Peter Hervik: Foghs kulturkamp forgrenede sig til Breivik – “.. ett ansvar för det som sedan skulle hända”

Peter Hervik er professor i antropologi og fuldfed kulturmarxist. Fra Sveriges Radio – Forskare: Muhammedteckningarna en del av ett danskt kulturkrig.

“I en ny bok som ges ut av Malmö högskola, hävdar den danske antropologen Peter Hervik, att det finns en tydlig koppling mellan den dåvarande danska regeringens värderingar och Jyllands-Postens publicering av karikatyrerna. … Peter Hervik visar att den danska regeringen och den dåvarande statsministern Anders Fogh Rasmussen redan hade lanserat ett idéprogram kallat en kulturkamp eller ett “kulturkrig om värderingar”, vars syfte var att framhålla oförenliga skillnader mellan det som kan kallas muslimska respektive danska värderingar. Ett idéprogram som Jyllands-Posten hakade på. …

Peter Hervik menar att danska regeringen och Anders Fogh Rasmussens hade ett ansvar för det som sedan skulle hända. … År 2003 skrev Anders Fogh Rasmussen en debattartikel i Weekendavisen där han talade om ett förestående kulturkrig. Enligt antropologen Peter Hervik var utspelet riktat mot just islam och fick en avgörande betydelse för tillkomsten av Muhammedteckningarna i den regeringstrogna Jyllandsposten två år senare.

– Det är ju retorik. När talar man om tolerans? Jo, det gör man i samband med rasism, det går ofta hand i hand, säger Peter Hervik.

I sin nya bok pekar Peter Hervik ut ett skede i dansk politik, där det uppstår en sorts nyspråk i den nykonservativa retoriken: Att vara tolerant underförstår islamofobi och rasism. Dansk frispråkighet betyder att man öppet får kränka och skymfa sina grannar och medmänniskor, enligt Herviks analys.

— Det blir ju diskriminerande. Hur kan man vara tolerant om man samtidigt inte kan med muslimer?

… det som verkligen provocerar Venstre, är hur Peter Hervik försöker visa hur Rasmussens kulturkrig förgrenar sig vidare till det högerextrema tankegods som inspirerat Anders Behring Breivik.

— En likhet i synen på världen som inte går att bortförklara, enligt Peter Hervik, eftersom de har samma idéer som Breivik.”

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/39281/trackback

9 Comments »

 1. Sikke da noget professoralt sludder. Hur kan man vara tolerant om man samtidigt inte kan med muslimer? Prøv at udskifte ordet muslimer med ordet nazister, eller med hovedjægere, voldtægtsmænd eller andre ad.lib. Det giver jo ingen mening. .Man kan sagtens være tolerant uden at goutere al ting.

  Der var en gang, da en professortitel borgede for at vedkommende havde en vis dannelse, besad visdom og klogskab, en person der stod respekt om og som man lyttede til. I dag har professorer ungefær samme reputation som journalister. Man kan overhovedet ikke stole på dem. Det eneste, der i dag åbenbart kræves for at blive professor er, at man har de rigtige meninger.

  Jeg undtager naturvidenskabelige professorer. Her kræves der stadigvæk en vis sum af faglig viden. Men humanoria, Vor Herre bevares!

  Kommentar by Andreas Br. — 8. august 2012 @ 13:03

 2. Kære Skatteminister Thor Möger Petersen, kære Børne- og undervisningsminister Christine Antorini,

  Jeg vil gerne bede om at blive fritaget fra at betale skat til Aalborg Universitet. At dømme ud fra hvad der tilflyder offentligheden om den forskning der pågår på stedet, er det ikke noget vi kan være interesseret i at finansiere.

  Må jeg foreslå I sætter lås på dørene og omdøber det til Aalborg Sindsygeanstalt eller eventuelt Aalborg Nye Arresthus, men det skal jeg måske snakke med Sundhedsministeren om?

  Med venlig hilsen
  Vagn Henning

  Kommentar by Vagn Henning — 8. august 2012 @ 14:45

 3. Der er ikke ét gran forskning i denne mand. Det han siger er udtryk for hans fordomme og ud-af-luften-grebne påstande. Han har opdaget at som “forsker” kan han sige hvad som helst. Der er ingen der griber ind. Mottoet for hans “videnskabsfilosofi” er at “Går den, så går den”. Det er kejserens nye klæder. Det videnskabelige miljø han færdes i, er pilråddent

  Kommentar by Niels P. — 8. august 2012 @ 15:12

 4. Det værste er at hans tåbeligheder såmænd bliver blåstemplet ved at blive udgivet på et universitetsforlag.

  At dømme efter hvad der hidtil er kommet frem, er det jo mest af alt fri fantasi der danner baggrund for en komisk konspirationsteori.

  Det burde være skandaløst – men vil næppe blive betragtet som specielt problematisk i den akademiske verden.

  Kommentar by Superman — 8. august 2012 @ 18:32

 5. Jeg tilslutter mig Vagn Henning. Men jeg har ikke skruet forventningerne særlig højt, da regeringen jo består af den samme slags imbecile nasserøve.

  Kommentar by Nielsen — 8. august 2012 @ 18:54

 6. Han har 100% ret! Fuldstændigt som krigshidseren Churchill var skyld i 2. Verdenskrig. Det kunne man i øvrigt også læse i Politiken…

  Kommentar by Jens — 8. august 2012 @ 21:57

 7. Ufatteligt vås!.Peter Hervik kunne ligesågodt have skrevet,at al negativ omtale af islam er haram(forbudt).I hans “logik” skulle ytringsfriheden også have været afskaffet, tænk om man fornaermede en muslim – det værst tænkelige! Den mand er farlig fordi de politisk korrekte sluger hans vrøvl råt, fordi at han er professor i løse påstande.
  Den stolte islamofob

  Kommentar by niels sørensen — 9. august 2012 @ 00:46

 8. Dygtig professor. Med en lignende analysemetode vil jeg tro det muligt at bevise, at Anders Fogh Rasmussen også stod bag mordet på Grauballemanden. Er de måske ikke begge fra Jylland? Det er da et suspekt sammenfald …

  Kommentar by monse — 9. august 2012 @ 02:52

 9. Det passer jo også fint med, at han og NATO kæmper på nazislamisternes side i Nordafrika og Mellemøsten. Men dét er jo kun én kæmpe kæmpestor fordel, for så kan vi jo her i Vesten jo meget hurtigt fatte, hvad vi er oppe imod, og det bare ved at følge lidt med i afviklingen i Sodomististan.

  Monse

  Jep! Og mordvåbnet var en høtyv!

  Kommentar by anonym — 9. august 2012 @ 05:48

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper