9. august 2012

Uffe Elleman om EU: “Det økonomiske samarbejde var midlet. Det politiske samarbejde var målet.”

Overset kommentar af Uffe Ellemann-Jensen i Berlingske Tidende – Et europæisk Tyskland eller et tysk Europa.

“Maastricht-traktaten fra 1991 og beslutningen om at indføre en fælles valuta skal ses i lyset af, hvad vi troede dengang. Ønsket var at »inddæmme« den tyske magt, der var blevet et skræmmebillede i London og Paris – og D-Marken var det fremmeste symbol på denne magt.

En fælles valuta skulle gøre op med dette spøgelse. Og en politisk union skulle være grundlaget for den fælles valuta. … Det var en politisk beslutning at indføre den fælles valuta. Ikke en økonomisk beslutning. Og det var helt i tråd med den oprindelige tanke med den europæiske integration, sådan som det var formuleret i Rom-traktaten: Man ville forene de økonomiske kræfter for at sikre freden og friheden i hele Europa.

Det økonomiske samarbejde var midlet. Det politiske samarbejde var målet. (Det var desværre noget, der aldrig rigtigt slog igennem i den danske debat …)”

Oploadet Kl. 02:36 af Kim Møller — Direkte link16 kommentarer
Arkiveret under:

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/39334/trackback

16 Comments »

 1. Ja – det var et multi-kulti-projekt. Jeg stemte også Nej.

  Så for at bruge Uffe Ellemann-Jensens egne, snøvlende udtalte ord: “Undskyld – men det vidste jeg godt!”

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 9. august 2012 @ 03:40

 2. Euroen er en syg idé.

  At sammenligne drachmerens valutakurs med D-markens, er som at sammenligne Roskilde Banks aktiekurs med Danske Banks.

  Selvfølgelig skulle det gå galt.

  Kommentar by Hr. Snusk — 9. august 2012 @ 04:08

 3. Da Morten M lavede en film med samme påstand, blev han beskyldt for, at være demagoisk løgner, intet at have forstået etc. etc.

  Kommentar by Hans Und — 9. august 2012 @ 07:28

 4. Nu er angsten for Tysklands voksende magt som nation så blevet erstattet af angsten for Tysklands stigende indflydelse i EU. The more things change, the more they the same…

  Kommentar by Vagn Henning — 9. august 2012 @ 09:01

 5. Og hvad fik de?

  Et Europa hvor alle ville være kalif i stedet for kaliffen. Nu er det eneste der tæller for kalifferne i Neuropa hvem der bliver den næste kalif. Borgerne er kun midlet til at opnå tronen. Hvem kan lyve og snyde borgerne mest.

  Tak til alle de borgere der ikke kunne regne ud af at jo mindre en gruppe er des mindre tid, penge og besvær koster det at nå til enighed og des færre er utilfredse.

  At være “lige” er ikke en ønskværdig situation. Det stopper al stræben for at blive bedre. Det stopper ønsket om at være bedre end de andre. Det stopper kreativiteten. Det stopper udviklingen. Det stopper alt.

  Kommentar by Santor — 9. august 2012 @ 10:00

 6. Eurokraternes syge ide om Europas forenede stater og afskaffelsen af landene. Bliver aldrig accepteret af Europas befolkninger. Lige som flertallet af politikere er pro EU er flertallet af journalister socialister. Begge grupper af arbejdsdsky fallenter står i klar modsætning til almindelige mennesker, som ikke ønsker et forenet Europa og ikke ønsker de løgnehistorier bladsmørerne producerer uden ophold.

  Kommentar by Nielsen — 9. august 2012 @ 10:34

 7. Man kan ligesom fornemme at projektet har lidt en stille død. Ellemans indlæg bærer generelt præg af en lettere forbitret resignation over at Danskerne var for “dumme” til at hoppe på limpinden.

  Tror generelt ikke at teknokraterne i Bruxelles er så snotdumme som folk giver dem skyld for at være. De er udemærket godt klar over at opbakningen er fordampet over hele linien, og at skidtet synker dag for dag. Det spændende bliver hvorledes afviklingen forløber.

  Kommentar by Mike — 9. august 2012 @ 12:43

 8. Alting må forandres for at forblive det samme, var det afsluttende budskab i Lampedusas roman Leoparden.

  Jeg stemte for euroen – undskyld – hvornår var det nu det var? Jeg mente det ville være fedt ikke at skulle omregne med valutakurser hele tiden, som jeg stadig gør i en vis udstrækning.

  Hvis alle europæere brugte euroen blev det nemmere at handle henover grænserne, når alle kunne euro og cent på rygraden. 12 æg for 1,65€ – er det billigt? Det skal man lære ligesom at køre på cykel.

  Jeg havde lige glemt, at vi ikke alle er tyskere.

  Såvidt jeg forstår det, svarer euroen til at et hold med basketball-spillere med en gns højde på 2 meter (“tyskerne”), spiller mod et basketballhold med spillere med en gns højde på 1,70 meter (“grækerne”). Efter de samme regler, forstås!

  Fra start fixer grækerne selvfølgelig diskret pointtælleren for at kunne klare sig. Så grækernes mål tæller 5 for hver dvs de låner milliarder for at holde humøret oppe og slippe for at tabe hver gang ihvertfald til tyskerne. :)

  Kommentar by A-mad — 9. august 2012 @ 13:13

 9. For freden i Europa. En efterhånden gammel traver.
  Har man nogensinde hørt om folkesag, der er ved at uddø, føre krig mod hinanden?
  Underligt nok så er de samme politikere med europæisk krigsangst ikke bange for at indføre fjendtligt indstillede og omkostningstunge fremmede, der åbenlys for de seende, erodere den fælles orden og undergraver den økonomi, som skulle bære Euroen.

  Kommentar by Menig 442 — 9. august 2012 @ 14:59

 10. Tænk, at de var så dumme, som Ellemann-Jensen nu røber. Det er ufatteligt, det er jo ikke så længe siden, og så afskrækkende har tyskerne da aldrig været. Omend jeg godt ved, at der gik rygter om det i Bruxelles.

  Kommentar by Tom — 9. august 2012 @ 17:01

 11. Har en kommentar i filtret; kom til at bruge alternativ email.

  Kommentar by Balder — 9. august 2012 @ 17:11

 12. Den oprindelige ide med EF eller EEC var at lave et frit marked, for der var ens standarder og ingen toldmure og varene frit kunne bevæge sig over de europæiske grænser! Det var faktisk det vi sagde ja til i 1972!
  Senere sagde schlütter, unionen er stendød! Det var den som bekendt ikke, jeg kan ikke erindre at have stemt om De magtbeføjelser som EU domstolen har fået raget til sig, jeg kan heller ikke erindre at jeg har deltaget i nogen afstemning, der tryner mit lands selvbestemmelse, på efterhånden utallige områder!
  Den politiske Union har ingen folkelig legimitet og den har heller ikke nogen folkelig opbakning!

  Kommentar by Robert R — 9. august 2012 @ 17:43

 13. Den oprindelige ide med EF eller EEC var at lave et frit marked, for der var ens standarder og ingen toldmure og varene frit kunne bevæge sig over de europæiske grænser! Det var faktisk det vi sagde ja til i 1972!

  Tæt på, men alligevel så langt fra…

  Det var hvad vi fik at vide dengang, ikke den oprindelige idé. Den oprindelige idé er at ophæve nationerne og skabe et samlet Europæisk styre, som ønsket af bogen og bevægelsen Pan Europa efter 1. verdenskrig. Det var godt undervejs sidst i 1920’erne, men blev afsporet af en stribe politiske galninge.

  Ideen overlevede 2. verdenskrig, og selvom det på det tidspunkt var blevet til den forkerte løsning på et problem, der ikke længere var relevant, fortsatte udviklingen under dække af et handelssamarbejde.

  I Danmark var vi godt tilfredse med EFTA, og løftet om et “Bedre EFTA end EFTA” lød fint for danskerne – jeg husker stadig lidt af debatten (var 9 år dengang), og var sådan set overbevist tilhænger.

  Problemet var, at Rom-traktaten og institutionerne var bygget med diskrete intentioner om at afskaffe nationalstaterne og indføre et paneuropæisk styre. Det blev samlet op specielt i Maastricht-traktaten, og videreført i den Forfatningstraktat, der blev afvist af det europæiske folk.

  I dag er de supernationale frø spiret, vokset op og fuldt udfoldede – hvilket har ført til at både demokrati og økonomi ikke har haft det værre i Europa siden 2. verdenskrig. Og det bliver endnu værre.

  Kommentar by Henrik R Clausen — 9. august 2012 @ 22:09

 14. I Pan Europas åndelige faders forrykte ideer ser vi det nyværende EUs hensigter åbenbaret – altså ideen om at udslette de suveræne europæiske stater / folkeslag og deres separate identiteter, blandt andet via raceblanding, var der fra starten af, inklusiv de grusomme detaljer. Hvorfor komme med konspirationsteorier, når konspirationsfakta ligger åbent fremme, i en kendt æret og navngiven EU koryfæs udgydelser.

  Og nogle har taget tidligt ved lære – Per Stig Møller har formentligt været inspireret af ovennævnte fætter:

  s. 45: ”Frankfurterskolens eminente og sammenfattende afsløringer af de skjulte magthavere har lært os at få øje på meget, som før var skjult i skyggen”.

  s. 96: ”Der var historisk set kun een udvej: et spring. Den hvide race måtte lære at leve som negeren i rytme med naturen, som asiaten i pagt med det evige”.

  s. 96: ”Det blev raceblandingen tid. Blandede ægteskaber blev således påbudt ved lov omkring 2050. Ud af dem opstod en ny race, nye værdier, en ny verden, en ny civilisation”

  s. 96: ”Skabelsen af den nye fælles-race var den gamle verdens sidste, tragisk-heroiske indsats for at overleve. Det lykkedes. Den er mere hårdfør end nogen af de tidligere kendte racer, mere bred i sin forståelse. Det er, som om de tidligere racer blot har været forstudier til denne”.

  s. 107: ”Parrene rykker ofte hen, hvor de synes at kunne lære mere, og hvert syvende år skal de simpelthen rykke”

  Fra: Per Stig Møller – Fra Utopi til virkelighed (1973)

  Kommentar by Balder — 10. august 2012 @ 07:27

 15. >14 Balder
  3 links i din kommentar, som alle henviser til din egen jødehadende blog. Det er tydeligt at der først og fremmest er fiktion mellem dinee ører. Sund fornuft synes ikke at være hvad har tynget dig platfodet.

  Kommentar by Nielsen — 10. august 2012 @ 07:57

 16. Så vidt jeg husker er “Euroen” en fransk opfindelse, som de pressede på i længere tid for at få indført, og det lykkedes så først efter
  at vest og østtyskland fik lov til at slutte sig sammen. Fra begyndelsen var målet at at ødelægge den stærke D-Mark som altid har været en torn i øjet på franskmændene. Den franske frank var en inferiør og ubetydelig valuta som alle kun havde foragt til overs for, hvilket ikke desto mere ærgede og oprørte den franske selvop-
  fattelse. Så hele maløren skyldes som sædvaneluig franskmændenes tåbelige ideer. Frankrig selv er så forgældede så det halve kunne være nok – men de regner vel med at tyskerne skal redde dem ud af
  suppedasen???

  Kommentar by P. Meyendorff — 10. august 2012 @ 08:53

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper