19. november 2006

Uhørt høj opbakning til Fogh, der har taget et “markant, ideologisk opgør” med venstrefløjen

Når den nuværende regering angribes fra alle tænkelige vinkler i disse dage, og brede dele af medielandskabet næsten har indsat Helle Thorning-Schmidt som statsminister 2008, så må det være på tide at få proportionerne sat lidt på plads.

Berlingske Tidende bringer idag en Gallupmåling, som viser at Fogh efter fem år som statsminister har en i et historisk perspektiv næsten uhørt opbakning, idet hele 73 pct. af danskerne mener han har klaret det “godt eller nogenlunde godt”. Valgforsker Karina Pedersen er overrasket…

“»Konjunkturerne har godt nok været med regeringen, men det er alligevel overraskende, fordi regeringen pga. sit flertal med Dansk Folkeparti i perioder har kunnet føre blokpolitik, ligesom de har taget et markant, ideologisk opgør i forhold til venstrefløjen. Man skulle tro, at det havde delt vandene,« siger Karina Pedersen, der kalder det en indikation på, at der trods alt har været bred opbakning til de markante ændringer af f.eks. udlændingepolitikken.”

5 Comments »

 1. Ja, ja – det er meget godt, at Fogh klarer sig bedre end de tidligere statsministre.

  Men mediemæssigt er det bare ikke interessant. Langt mere interessant er det, hvis man kan “kåre” en ny statsminister, og endnu bedre, når det ovenikøbet er en kvinde.

  Interessant er iøvrigt også flere mediers behandling af de seneste meningsmålinger, hvor Venstre “styrtdykker”. Hvis man lige ser bort fra retorikken og ser på de faktiske procentændringer, ligger det i de fleste målinger inden for den statistiske usikkerhed.

  Men igen: who cares..

  Kommentar by freshair — 19. november 2006 @ 19:35

 2. puha – heldigvis refererer radioavisen kl 01, at danskerne aldrig har været “mere ventreorienterede” – Epinions, formentlig Politiken.

  Kommentar by steen — 20. november 2006 @ 01:31

 3. Det er en meningsmåling man aldrig kommer til at høre om i DR. Dtatsradiofonien har jo allerede kåret Thorning-Schmidt til vinder i 2008, og det ligger de konsekvent deres ‘journalistiske linje’ efter.

  Kommentar by JensH — 21. november 2006 @ 12:23

 4. 3-> Det værste er, at når en sådan tolkning kolporteres af DR, æder de fleste danskere det råt, og tænker: “Ja, for Søren. Hende må vi hellere stemme på”.

  Kommentar by Anna Lyttiger — 23. november 2006 @ 00:20

 5. -> #4

  Jeg vil da håbe det store flertal af Danskere er lidt mere intelligente end det. DR har faktisk mistet mange seere gennem de senere år. De har lige måttet opgive at konkurrere med TV2 angående morgen-TV.

  Men det ændrer selvfølgelig ikke på, at det er forkasteligt at en TV-station der er financieret v.h.a. tvangsudskrevne licensmidler er så ensidig.

  Kommentar by JensH — 23. november 2006 @ 10:41

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper