20. november 2006

… og det kunne jo godt medføre en islamisering, som dog er meget vanskeligt at måle

Professor Hans Bonde fra Institut for Idræt (KU) har netop udgivet bogen Fodbold med fjenden, der beskriver hvorledes Dansk Idrætsforbund under besættelsen, ved ikke at ville blande sig i politik, via sit samarbejde med tyske idrætsudøvere i praksis blev en del af nazi-Tysklands propaganda. Seneste udgave af Ugen på spidsen satte spot på emnet med udgangspunkt i bogen…

Claus Hagen Petersen, P1: Var der på noget tidspunkt tale om at hele idrætslivet i Danmark var ved at blive højreradikaliseret. Altså nærmest overtaget af, ja højreradikale kræfter? – Det er ikke det du sidder og taler om.

Hans Bonde, professor: Nej, men det er selvfølgelig et godt spørgsmål hvor det hele ender henne. Det er jo der hvor man kunne sige, man kan stille spørgsmålet om DIF [med sit samarbejde med Tyskland] svigtede ungdommen, fordi Dansk Ungdoms Samvirke var jo en paraply-organisation på et demokratisk grundlag, som sagde, nu skal vi for Guds skyld mobilisere den danske ungdom om en demokratisk danskhed, og DIF ville intet have med dem at gøre, men de ville gerne spille fodbold med fjenden. Og det vil sige at de skabte integration mellem tyskere og danskere, også venskaber mellem unge tyskere, tyske sportsfolk og tyske soldater og så videre, og danskere, og det kunne jo godt medføre en højreradikalisering, som dog er meget vanskelig at måle.

Under Muhammedkrisen blev fremmede magters ideologiske præferencer, også en problemstilling Danmark måtte forholde sig til, men denne gang var kolloborationen ikke bare tilsigtet, men ofte også skattefinansieret. Her formanden for Venstres Ungdom, Karsten Lauritzen, netop hjemvendt fra Abu Dhabi som udsendt for Dansk Ungdoms Fællesråd.

7 Comments »

 1. Ja, ham Karsten Lauritzen, han tog hele dhimmi-turen.

  /ps. købte han en retur-billet fra dhimmi-land?

  Kommentar by DawningPrejusticia — 20. november 2006 @ 20:46

 2. Fantasien til magten, fantaster til både højre og venstre, well vi skylder både fremskridt og tilbageskridt til mennesker som ikke kunne forenes med nuets tilstand eller stilstand.
  Det er det paradoksale, men den frugt som den herre præsenterer gør vi bedst i at ikke bide til.

  Men ellers skal man holde politik og idræt strengt adskilt, synes jeg.
  Det samme gjorde Hitler i håbet om arisk overlegenhed da han måtte se sin olympiade ødelagt af jesse Owens som vandt intet mindre end 4 guldmedaljer hehe.

  I øvrigt tror jeg at Kohls personlige møde med og tale til det Tyske landshold i 1992, hvor han indskærpede hvor vigtigt det var Danmark ikke vandt EM oven på Maastricht afstemningen, var det lod på vægtskålen der gjorde at vi spillede Tyskland sønder og sammen. Ikke fordi landsholdsspillerne var EU modstandere, men fordi det var topmålet oven på Tysk arrogance som de måtte trodse.

  Kommentar by Thomas Bolding Hansen — 20. november 2006 @ 21:11

 3. Prøv lige at se det ansigtsudtryk. Havde det været i skolegården, så havde den bøhlaus stået til en gang buksevand.

  Kommentar by Lars Findsen På Crack — 20. november 2006 @ 23:00

 4. Karsten Lauritzen er et politisk fjols med sympatier for et borgerligt samarbejde med Det Radikale Venstre fremfor Dansk Folkeparti, hvilket han gang på gang belemrer offentligheden med i artikler skrevet sammen med folk fra DRV-ungdom. Den barske sandhed er imidlertid, at virkelighedens verden ville der ikke være en borgerlig regering uden DF.

  It’s a simple as that. Men som den intelektuelle letvægter Karsten Lauritzen er kan han ikke se det åbenbare.

  Kommentar by JensH — 21. november 2006 @ 09:39

 5. Karsten L skal komme at fortryde dette optrin i mange år frem.

  Man kan ikke have en dansk minister, om 10-15 år, når landet er i borgerkrigsligende udgave, som netop klæder og tilbeder modpolen.

  Hans leflen med fjenden, legen med ilden, unøjagtighed om omfanget af sin skandale, – er socialdemokratiet værdigt.

  Anti-sharia

  Kommentar by anti-sharia — 21. november 2006 @ 13:25

 6. Det bringer dårlige mender frem. Som da flere korrespondenter i mellemøsten, insisterede på at benævnelsen Profeten Muhammed, fred være med ham.

  Kommentar by Peter — 21. november 2006 @ 17:44

 7. Vil lige gøre opmærksom på bogen “Der ‘Betze’ unterm Hakenkreuz” af Markwart Herzog; Die Werkstatt, Gøttingen, 352 S, Euro 24,90. Om bl.a. Schalke 04 og Borussia Dortmund i nazitiden. Selv i Nazi-Tyskland var ikke alle sportsforeninger med på nazi-vognen.

  http://www.swr.de/swr4/rp/nachrichten/-/id=264020/nid=264020/did=1765000/ra947x/index.html

  http://hsozkult.geschichte.hu-berlin.de/tagungsberichte/id=1085

  Kommentar by Hodja — 27. november 2006 @ 01:03

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper