30. november 2006

24timer i frontalangreb på VK-regeringen: Fogh ligner Poul Nyrup Rasmussen…

Forleden kunne man læse hvorledes Fogh-regeringen efter fem år ved magten nyder en uhørt høj opbakning blandt vælgerne. 24timer headliner idag med en historie der indledes således…

“Præcist fem år efter Fogh overtog roret på skuden Danmark, ligner Fogh sit eget skræmmebillede af forgængeren Nyrup.”

Herefter følger så en historie, der over en helt side (s. otte) med baggrund i statsministrenes retorik argumenterer for det der i overskriften lyder: Fogh ligner sit skræmmebillede.

Udgangspunktet for artiklen er fuldstændig absurd. Enhver der ved lidt om hvordan politik fungerer, ved jo så udmærket at oppositionen til enhver tid vil kritisere den til enhver tid siddende regering for blokpolitik, manglende lydhørhed og designerpolitik. Væsentligst for en sammenligning af to regeringer, er selvfølgelig hvad der er indført, og vælgernes dom over samme. Hvor Nyrup-regeringen lappede sig igennem udlændingepolitikken, så tog Fogh den fulde konsekvens og vendte udviklingen. Blandt andet derfor har Fogh, trods Danmarks bidrag til en upopulær krig og diverse maksimalstatskampagner, stadig opbakning fra 73 pct. af danskerne.

Når artiklen absolut intet har med vælgeropbakning at gøre, hvad er så pointen i at give plads til følgende ‘læserpanel’ nederst på samme sider, der svarer på “Hvordan har du kunnet mærke, at Fogh har været statsminister i fem år?”

En Jesper Antonsen “har ikke kunnet mærke nogen forskel hverken den ene eller den anden vej” og en Bente Kofoed mener ikke “denne regering har betydet de store ændringer for mig”. Det var de positive – så følger frontalangreb. En Leif Lund Pedersen fortæller blandt andet at han ikke synes “man får den samme støtte fra det offentlige, som man fik… ved tidligere regeringer”. En Susanne Heegaard er negativ over Irak-krigen, fordi “krigen er jo noget, der har påvirket mange mennesker”. Til slut en Frank Vangsgaard der tillægger Fogh en stor del af ansvaret for dårligere ‘tilbud’ han som forsørger har fået på det “det kommunale plan”. Et repræsentativt udsnit…. yeah right.

[tryk her for læsbar udgave]

6 Comments »

 1. Alle disse nye gratisaviser ligger tilsyneladende på venstrefløjen.

  Kommentar by JensH — 30. november 2006 @ 12:14

 2. Det gør en stor forskel hvor i landet man spørger og selvfølgelig hvem man spørger.

  havde man for eksempel spurgt nogle landmænd i midtsønderjylland, havde svaret ikke nødvendigvis været det samme som det de nu fik.

  Læserundersøgelser af den art er ubrugelige, fordi du kan få lige det resultat du ønsker dig.

  Såfremt aviserne ønsker at lave læserundersøgelser af den art, burde de bevidst have søgt at få forskellige holdninger med og det er vist ikke lige det der er tale om her.

  For nu at vende tilbage til midtsønderjylland, så har jeg kendskab til en valgkreds dernede, hvor under 2001 valget Venstre fik 50 % af stemmerne, Konservative 12 %, Socialdemokraterne 22 % og Fremskridtspartiet 7 %. De resterende stemmer var for spredt til at kaste noget af sig.

  Så vidt jeg husker var SF, Enhedslisten og Radikale slet ikke opstillet.

  Gad nok vide hvilket resultat en læserundersøgelse ville have der?

  Kommentar by Mackety — 30. november 2006 @ 12:39

 3. 24timer er vist igang med en kampagne. Igår var der en dobbeltside med temaet “løfter som fogh ikke har levet op til”. Det lader til at det er politiken som har bukserne på i det samarbejde mellem JP og politiken som 24Timer er.

  Kommentar by Kurt — 30. november 2006 @ 12:54

 4. 2 -> Fremskridtspartiet?

  Kommentar by Anna Lyttiger — 30. november 2006 @ 12:55

 5. >3 Anna Lyttiger

  Du læste rigtigt og ja….fremskridtspartiet. DF var så vidt jeg ved ikke opstillet.

  Kommentar by Mackety — 30. november 2006 @ 14:00

 6. Det virker som en meget tam historie. Man kunne have lavet en dybdegående politisk analyse og set på hvorledes Fogh havde fået gennemført lovforslag eller konkrete reformer. Udlændingepolitikken, som Kim selv nævner, er et glimrende eksempel, hvor Fogh rent faktisk HAR ført en anden politik (uagtet dens indhold og holdninger til den konkrete politik).
  Men mange politiske kommentatorer har på det seneste bidt mærke i Foghs afstandstagen fra de liberale værdier. Siden ’93 og ‘Fra Socialstat til Minimalstat’, og siden Elleman-Jensen sad som leder af partiet Venstre, er der jo også sket en del…indrømmelser i partiets politik.
  Om Fogh ligefrem ligner Nyrup af den grund? Som jeg ser der lider begge statsministre af en langsom forandring fra idealisme til realisme. Fogh har i sin første valgperiode lavet mange små, forsigtige justeringer i samfundet i retning af noget mere liberalt, men har få steder (igen udlændingepolitikken, og skattelettelser ’04, og lå gymnasiereformen ikke i den valgperiode?) lavet noget virkelig overvældende forandrende. I denne valgperiode har han taget færre, men større spring, som han tog tilløb til i 01-05: Kommunalreformen er det mest omfattende eksempel og kommer virkelig til at sætte sig sine spor i det danske samfund.
  Skal jeg være helt ærlig kan jeg ikke huske de store begivenheder rent lovgivningsmæssigt under Nyrup, formentlig fordi jeg ikke havde udviklet den store interesse for politik på daværende tidspunkt. Men det jeg har læst mig frem til peger på en forsigtig politik, blandt andet har udlændingepolitikken råbt på reformer i midt-90’erne (ligesom både den og skattepolitikken gør det nu).

  Men for at se de to – efter min mening – på hver sin måde fremragende statsministres virke lidt i perspektiv, så er Danmark ikke et land man hverken kan eller bør lave de helt tunge justeringer på, og derfor kan det formentlig være svært at se, hvad der sker af ændringer i samfundet, og derfor også at adskille regeringslederne fra hinanden. Jeg vil måske gå så langt som ti lat sige, at man ikke skal kunne mærke at hverken Fogh eller Nyrup er statsminister. De skal drive vor nation, ikke rive den i den ene eller den anden retning. Bare fordi Fogh er fra et andet parti behøver han jo ikke at gennemføre alting på en helt anden måde en Nyrup.
  Ja, jo, der er ting man kan gøre anderledes, men at Fogh på nogen måde ligner Nyrup mener jeg ikke er en overraskelse, ej heller er det noget dårligt. Det siger mere om Danmark end om Danmarks leder.

  Mvh Jacob Packert

  Kommentar by Jacob Packert — 30. november 2006 @ 17:18

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper