12. september 2012

Ugebrevet A4: Danskerne er ikke racister, men diskriminerer kulturer, som vanskeligt lader sig integrere

Man kan ikke bruge sådanne undersøgelser til meget, men det da tankevækkende, at et lille flertal af de adspurgte foretrækker gæstearbejdere der er mørke i huden. En modsatrettet tendens, der indikerer at danskere netop ikke foretrækker folk der ligner dem selv. Danskerne har dårlige erfaringer med Islam og tilvandrede storfamilier fra islamiske lande, og man skal nok være universitetsansat for at se modstanden som en urimelig forsvarsmekanisme. Fra Ugebrevet A4 – Hvem vil du give lov til at arbejde i Danmark?

“Hvis en udlænding vil til Danmark for at arbejde, er danskerne ligeglade med personens køn og hudfarve. Til gengæld forsvinder lysten til at give arbejdstilladelse til udenlandske kvinder, hvis de bærer tørklæde. Også selv om de er højtuddannede, taler dansk og har joberfaring fra hjemlandet. … Undersøgelsen er foretaget af Ugebrevet A4 i samarbejde med professor i statskundskab ved Københavns Universitet Kasper Møller Hansen og analyseinstituttet YouGov. …

“Professor Kasper Møller Hansen, som står bag undersøgelsen, mener, at danskernes skepsis over for tørklæder blandt andet kan skyldes den danske integrationsdebat.

»Dansk Folkeparti har jo talt for, at vi er nødt til at vælge indvandrere, som ligner os selv kulturelt, fordi de efter deres mening er lettere at integrere,« siger han og tilføjer:

»Tørklædet er et meget synligt symbol på noget, der kan opfattes som noget anderledes. Tørklædet er jo ikke bare et tørklæde. Det kan både opfattes som et kulturelt og et religiøst symbol.« …

»Det viser, at danskerne ikke er racister og ikke diskriminerer på hudfarve. Danskerne er ligeglade med, hvilke etniske træk personen har. Det afgørende er de signaler, tørklædet ifølge danskerne sender,« siger Kasper Møller Hansen.”

(Ugebrevet A4, 12. september 2012; se også Tørklædet er et problem)

“Tørklædet bliver ofte beskrevet som værende problematisk. Det sker både i medierne og af politikerne.” (Professor Garbi Schmidt)

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/40533/trackback

13 Comments »

 1. Modstanden vil vokse sig større og større med tiden, for muslimerne vil stædigt fastholde deres kulturelle egenarter.
  Det er danskernes bedste kort for en modsætningsfyldt udvikling, der kan udløse en borgerkrig.

  Tænker vi tilbage på de tyske besættelsestropper, så var vi ved at græde med dem, når de fortalte dem, der ville snakke med dem, at nu blev de sendt til Østfronten.
  Vi var fjender, men vi havde kulturfællesskaber, derfor kunne der opstå sympatier på trods af de herskende krigstilstande.

  falkeøje

  Kommentar by falkeøje — 12. september 2012 @ 16:30

 2. “Danskerne… diskriminerer kulturer, som vanskeligt lader sig integrere.”

  Tidligere hed det ÅNDSFRIHED, og man kunne sige stort set hvad man tænkte. Den blev prist af de fleste åndsarbejdere.

  Nu hedder det DISKRIMINATION, hvis man siger hvad man IKKE må tænke for den åndsforladte, men altdominerende intelligentsia i vores land.

  Kommentar by Niels P. — 12. september 2012 @ 16:54

 3. “Det afgørende er de signaler, tørklædet ifølge danskerne sender,« siger Kasper Møller Hansen.”

  Afgørende er hvad islam mener om anderledes tænkende og -troende mennesker – og homoseksuelle – og et demokratisk samfund, som det danske. Læs i koranen; de signaler den sender, er ikke kompatible med vestlige værdier og frihedstraditioner.

  Islam er ikke imødekommende og tolerant, hvad mødet med en importeret imam også fortæller i disse her dage. Så der er ingen grund til at uniformere sig islamisk (f.eks. tørklædet).

  Og reaktioner på en sprit ny film om den såkaldte profet muhammed har nu udløst drab i et islamisk land.

  Islam er ikke fredelig. Og nej tak til formumning af kvinder i Danmark.

  Kommentar by Liva — 12. september 2012 @ 17:41

 4. Sender tørklædet signaler? No shit!

  Kommentar by Vagn Henning — 12. september 2012 @ 17:43

 5. Apropos den nye satiriske film om den såkaldte profet muhammed, så vælger DR i nyhederne her til aften at kalde den for en “discount film” og vælger IKKE at vise scener fra filmen.

  Ramadanmarks Radio kan ikke finde ud af at være objektiv, når det gælder islam.

  Kommentar by Liva — 12. september 2012 @ 18:39

 6. DR der laver satire om alt andet. Blot ikke islam. Derfor er det nødvendigt med islamkritik. Bl.a. DR’s prioriteringer gør islam kritikken nødvendig.

  Kommentar by Liva — 12. september 2012 @ 18:44

 7. »Den amerikanske ambassade i Kairo fordømmer de fortsatte bestræbelser fra vildledte enkeltpersoner til at såre religiøse muslimers følelser – ligesom vi fordømmer bestræbelserne på at fornærme troende af alle religioner«

  Så ÅND-svag er Vestens ledende nation.

  Kommentar by Anonym — 12. september 2012 @ 21:59

 8. Jeg tror alle danskere ved, hvad det muslimske tørklæde betyder. Det er derfor, de tager afstand fra det.

  Kommentar by A-mad — 12. september 2012 @ 23:10

 9. “Den 23. september samme år anmeldte en mand med indvandrerbaggrund til Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, at han var blevet truet på livet af en anden muslimsk mand, fordi hans kone ikke gik tildækket.” (2009)

  h t t p://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/387126:Danmark–Flere-politi-sager-om-religioese-hadforbrydelser?all=1

  Kommentar by Liva — 13. september 2012 @ 09:07

 10. ” – Du kommer i helvede, hvis du ikke bærer tørklæde.

  Sms’en er bare et eksempel på, hvad moderate, kvindelige muslimske studerende oplever på cand.negot-studiet på SDU – herunder arabisk – siger amanuensis (fuldtids-underviser) Saliha Marie Fettah til Jyllands-Posten.

  Her fortæller hun, hvordan en lille gruppe kvindelige, radikale muslimske studerende udøver en massivt gruppepres og tilmed mobber flere af deres mere moderate trosfæller, som går i stramme bukser, bluser eller har stærke farver på.

  Flere moderate piger er brudt sammen under presset, flere overvejer at skifte studium, og en enkelt har allerede gjort det.” (SDU 2006)

  h t t p://www.fyens.dk/article/730371

  Kommentar by Liva — 13. september 2012 @ 09:10

 11. „17-årige Nadia fra ‘De bortførte børn’ kom hjem til Danmark for omkring et år siden. Men det er ikke lige let, at blive en almindelig dansk pige igen.
  Selvom Nadia er glad for at være tilbage i Danmark har hun haft store problemer med flere ting. Blandt andet er de offentlige instanser en prøvelse. Men specielt arabere, der er imod, at den kun 17-årige har smidt tørklædet volder problemer.

  Nadia har flere gange modtaget trusler efter at hun smed tørklædet og begyndte at ligne og opføre sig som en dansk pige igen.
  – Jeg har fået trusler om tæsk pga. min piercing, fordi jeg går i byen og fordi jeg har taget tørklædet af, fortæller Nadia.” (Danmark 2012)

  H t t p://www.bt.dk/krimi/trues-med-taesk-for-at-smide-toerklaedet

  Kommentar by Liva — 13. september 2012 @ 09:14

 12. Beretning fra børnehave

  ”Jeg kan huske en dag, hvor søsteren kom i børnehave i rigtig dårligt humør. Jeg spurgte hende, hvad der var galt, og hun fortalte, at hun dagen før havde lavet en tegning af en pige og en dreng.
  Faderen var blevet meget vred og havde sagt, at hun ikke måtte tegne sig selv sammen med drenge, og desuden skulle hun fra den dag af forberede sig på snart at skulle gå med tørklæde.

  Fra da af tegnede hun kun sig selv med tørklæde og blev aldrig helt så fri og glad som hun havde været før. Men i det hele taget kunne man tydeligt mærke forskel på kønnene.” (København 2012)

  H t t p://www.sappho.dk/muslimer-i-bornehaven-padagogens-beretning.htm

  Kommentar by Liva — 13. september 2012 @ 09:15

 13. Alligevel tankevækkende…

  Kommentar by Alex — 16. marts 2013 @ 21:09

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper