12. september 2012

1979-dejavu: “Once again, we seem surprised when the radical Islamists put radical Islamists in power.”

Islamister har aldrig manglet undskyldninger for at gå amok, og det væsentlige i den her historie er sådan set ikke den pågældende film om Muhammed, selvom det selvfølgelig siger en del at de går amok over en kedelig sex-scene, og ikke fremstillingen af deres profet som den blodtørstige kriger han var.

Det arabiske forår er forlængst blevet til vinter, og det er på tide Vesten dropper idealismen, og går tilbage til den gængse interessepolitik. Det gør ikke islamisterne tilfredse, men den dag de er tilfredse, er Vesten ikke mere. Godt oprids set på Hot Air – Is this 1979?

“I’m having the strangest sense of deja vu over the last eighteen months or so, and the attacks on two diplomatic missions in the Middle East over the last 24 hours has only intensified it. Once again we have an American government that either tacitly or actively undermined an ally in the region in favor of supposedly democratic Islamist radicals, and once again we have an American government that gets taken by surprise when the government that results either fails to protect our embassies and consulates or arguably participated in an attack on them.

It’s looking a lot like 1979 all over again.

(Den Amerikanske Ambassade i Teheran, Iran, 4. november 1979; PBS.org)

In that year, President Jimmy Carter abandoned a key regional ally, Shah Mohammed Reza Pahlavi of Iran, who was no one’s idea of a nice guy. But we didn’t need Pahlavi to be a nice guy; we needed him to stand up against the Soviet Union. The CIA had squelched an earlier democratization movement in the late 1950s to maintain the monarchy and its influence in Iran, and apparently some in the US government thought Ruhollah Khomeini would bring that democratization to fruition in 1979. The Shah had to flee after his American allies withdrew their support, and Khomeini imposed a theocracy with a 12th-century mindset on what had formerly been one of the most liberalized Muslim nations in the region. When Pahlavi came to the US for medical treatment a few months later, a demonstration of “students” overran the American embassy in Tehran and took dozens of diplomatic personnel hostage, holding them for 444 days.

Eighteen months ago, we abandoned a key ally in Egypt, President Hosni Mubarak, who likewise was no one’s idea of a nice guy. But he had kept the Pax Americana in the Middle East for three decades, even when his predecessor Anwar Sadat got assassinated by Islamist radicals for doing so. Once again, we had an American government encourage the “democracy” movement run by radical Islamists in chasing our ally out of power. Once again, we seem surprised when the radical Islamists put radical Islamists in power. And once again we have “students” assaulting our embassy in the capital, this time Cairo, without so much as an apology from the radical Islamist government now running the nation.

The trend is even worse in Libya. Not only did our consulate get attacked, but four of our diplomatic personnel were murdered… The U.S. ambassador to Libya and three American members of his staff were killed in the attack on the U.S. consulate in the eastern city of Benghazi by protesters angry over a film that ridiculed Islam’s Prophet Muhammad, Libyan officials said Wednesday.

(Den Amerikanske Ambassade i Benghazi, Libyen, 11. september 2012; Daily Mail)

Mubarak looked like a saint next to Moammar Qaddafi, and few mourned his fall from power. The outcome is still more in doubt in Libya than in Egypt, where the Muslim Brotherhood have seized control of everything. But Qaddafi had at least been somewhat more cooperative since the fall of Saddam Hussein, and the West’s military attack on Qaddafi that caused his fall — led by the US initially — sent a big message on the futility of cooperation with the US and the West to all of the other governments in the region.

This outcome from the so-called “Arab Spring” was obvious almost from the start, and certainly from the moment we tossed Mubarak to the wolves. We’d lived through it before. The Obama administration failed to learn from the past, and so we get to repeat it.”

(Den Amerikanske Ambassade i Cario, Egypten, 11. september 2012; Daily Mail)

Oploadet Kl. 17:20 af Kim Møller — Direkte link23 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/40549/trackback

23 Comments »

 1. Jeg synes at de sagde i radioavisen at det var en israelsk forretningsmand fra Californien der havde lavet den.
  Ekstrabladet skriver også:
  Ifølge Wall Street Journal er filmen produceret af 52-årige Sam Bacile fra Californien, der har israelske rødder. Manden har – igen ifølge avisen – samlet 30 millioner kroner sammen blandt andre jøder, for at finansiere værket, som han kalder satirisk.

  Men det skal sikkert gå ud over kopterne alligevel.

  Kommentar by mb — 12. september 2012 @ 17:28

 2. “Det arabiske forår er forlængst blevet til vinter”

  Det er ikke engang vinter. Det er bare gold ørken.

  Kommentar by Liva — 12. september 2012 @ 17:29

 3. Dit link til Daily Mail virker ikke.

  Kommentar by MM — 12. september 2012 @ 17:43

 4. Huntington havde mere end ret i sin “Clash of Civilizations” tese.

  Vi går imod en global borgerkrig, som vil udvikle sig gradvist indenfor de næste 20 år. Det vil ikke være en krig land mod land som i tidligere krige, men en borgerkrig, hvor divisionslinjerne vil gå på tværs i hvert enkelt land.

  På den ene side vil stå muslimer og islamofile. På den anden side vil stå resten af verden.

  Moderate muslimer vil blive tvunget til at vælge mellem Islam og “noget andet” i denne konflikt.

  Falkeøje vil få sin borgerkrig, men den vil blive global!

  Kommentar by Sigwar — 12. september 2012 @ 17:47

 5. -> MM

  Rettet. Takker.

  Kommentar by Kim Møller — 12. september 2012 @ 17:52

 6. Har lige fundet et gammelt Aleksandr Solzhenitsyn citat frem:

  “Violence can only be concealed by a lie, and the lie can only be maintained by violence. Any man who has once proclaimed violence as his method is inevitably forced to take the lie as his principle.”

  Kommentar by Jernhesten — 12. september 2012 @ 19:28

 7. Billeder af ambassadør Stevens’ lig der skændes af de vilde:

  http://atlasshrugs2000.typepad.com/atlas_shrugs/2012/09/libya-declares-war-on-us-us-ambassador-to-libya-3-others-killed-in-attack.html

  Findes der bare én højtstående politiker i Vesten der vil gå lige til problemets essens og sige at den hysteriske muslimske krænkelsesmentalitet og voldsparathed ingen steder hører hjemme? Og som vil fordømme barbariet uden besværgelser om afstandstagen fra den fuldt lovlige film de går bersærk over?

  Kommentar by Lars Findsen På Crack — 12. september 2012 @ 19:31

 8. Linket til videoen, siger videoen er privat.
  Hvad hedder den?

  Kommentar by Nielsen — 12. september 2012 @ 20:18

 9. @ Lars Findsen På Crack

  Den er svær… Marine Le Pen er nok mit bedste bud.

  Kommentar by Jernhesten — 12. september 2012 @ 20:22

 10. ‘Det arabiske forår’ og ‘fredens religion’ for fuld udblæsning. Herligt.

  Heldigvis er de for lavintelligente til at begribe, at deres handlinger ikke just gavner deres sag (ja tak, jeg ved godt, at iranere ikke er arabere, men ikke desto mindre er de også meget stærke tilbedere af ‘fredens religion’).

  Behead those, who say Islam is violent….

  Heldigvis er de sædvanlige fætter-/kusineægteskabsretarderede bedre til at slå hinanden ihjel end til at bekæmpe vesten.

  9/11 var nok en enkeltstående terrorhandling, herunder døde de ca. 15 stort set eneste intelligente muslimer, bin Laden er også hajføde, og så er det sket med dem.

  Videoen: Nem at finde: Youtube, søg ‘islam is cancer 2012’, vupti. Men klippene har det med at forsvinde lynhurtigt, så vær kvik på tasterne.

  Kommentar by Henrik Petersen — 12. september 2012 @ 20:35

 11. Nå, dette link virker lige på dette tidspunkt: http://www.youtube.com/watch?annotation_id=annotation_405500&feature=iv&src_vid=SqY0XQCzBpM&v=2pZqE9JB4fY

  Kommentar by Henrik Petersen — 12. september 2012 @ 20:37

 12. Ufatteligt at vi ikke bare holder os fra muslimske lande – lukker dem 100% ned og hvis de ikke vil sælge deres olie, indtil vi bliver uafhængige af den muslimske olie, så erobrer vi bare landet og olien og skider på muslimerne.
  De hjemlige muslimer sendes ud på den hårde måde, hvis de ikke selv fatter det – nu er slut med deres “bidrag” her i landet.
  Muslimerne og araberne er groft overvurderet – de kan ikke en skid og vil ikke kunne klare sig i en hård kontant politik over for dem – heller ikke et militært svar på alle deres vanvittige aggresioner mod os i den vestlige verden.
  Denne evindelige svaghed vi viser over for disse arabere er forstemmende og en egen selvmordskurs for fremtidens vesten.
  Det her kan ikke blive ved med at gå – så fat det dog danskere!

  Kommentar by Black Watch - Nemo Me Impune Lacessit — 12. september 2012 @ 20:44

 13. Nej-nej, Black Watch, det går da virkelig ikke.
  I så fald overtræder vi ca. 50 åndssvage konventioner samt Cairo-deklarationerne.

  Folketinget og EU har nok glemt, at de fleste af disse uendelige konventioner er lavet i og til en anden tid, mange af dem kort efter WW2, hvor flygtningestrømmene gik indenfor Europas grænser.

  Og ikke var beregnet til at forsyne muslimer fra meget fjerne lande med asyl, statsborgerskab og livslang forsørgelse til deres meget store familier, fordi de åbenbart nu er i stand til at betale flybilletter fra fx Somalia, Irak, Iran og Afghanistan til Kastrup og sige ‘azul’.

  Kommentar by Henrik Petersen — 12. september 2012 @ 21:03

 14. 7. Jovist findes der en politiker der tør sige fra – præsidentkandidat Mitt Romney!
  http://www.youtube.com/watch?v=0hi_MC6IK5c
  Befriende at høre hans beslutning om at holde fast ved ytrings- religionsfriheden, frem for at komme med undskyldninger.

  Kommentar by synopsis-olsen — 12. september 2012 @ 21:26

 15. Det er en meget flot afsluttende sætning i artiklen – i omskrevet form;

  “We’d lived through it before. We failed to learn from the past, and so we get to repeat it.”

  Min bekymring er bare, om vi med den nuværende verdensorden er i stand til at “live through it again”, eller om Vesten primært mentalt, men også økonomisk er så svækket, at vi får svært ved at opretholde et frit og demokratisk samfund som vi kender det i dag? Jeg tror det desværre ikke….

  /Bjarne

  Kommentar by Bjarne P. — 12. september 2012 @ 22:22

 16. Det må være arabisk forårskådhed…..

  Kommentar by Tolder (ekspert) — 12. september 2012 @ 22:29

 17. Sigwar

  Vi er pædoislamofobe! De er pædoislamofile! Det er de(t) udtryk vi skal bruge!

  Black Watch

  Så fat det dog vantro/vesterlændinge!

  Kommentar by anonym — 13. september 2012 @ 06:05

 18. Vor ven på præien dækker ofte Iran, kender landet som han har rejst i, hvis man intersere sig for lige præcis det hjørne af virkeligheden.

  Og har en god kommentar til “hændelsen” (den er jo enkeltstående, ikke?)

  “Thus, liberal nice guy Chris Stevens, United States ambassador to Libya was murdered, and his body was denigrated and dragged through the streets of Benghazi. Three other U.S. staffers were also murdered.

  http://www.badeagle.com/2012/09/12/islam-enemy-of-freedom-broker-of-death/

  Og en billed tekst der lizzom siger alt:

  “The body of Chris Stevens, in the loving hands of Muslims.”

  Maciavelli vil elske hans inddragelse af Freud i analysen.

  Kommentar by Hans Und — 13. september 2012 @ 10:49

 19. Holland havde chancen men valgte alligevel de kendte kødhoveder, mere EU, flere Muhamedanere, også den gode gamle Gylden blev valgt fra, det udløste også stor tilfredshed, kunne man se på TV2 News speakerne her til morgen, ligesom hos alle Hollandske medløbere og nyttige idioter.

  Kommentar by Cantor — 13. september 2012 @ 14:22

 20. Den meget omtalte video fortjener at blive vist på TV.
  DR TV er på pletten, når muslimske højtider skal fejres.
  Alsidighedsprincippet skal også varetages – kom i gang DR TV.

  falkeøje

  Kommentar by falkeøje — 13. september 2012 @ 14:55

 21. @1 – nu ser det så ud til at det ikke var en israeler der var producent/instruktør, men formodentlig en arabisktalende og at skuespillerne troede at de indspillede en anden film. Hovedpersonen hed ifølge ekstrabladet ikke Muhammed, det blev eftersynkroniseret.
  Det gør alt i alt sikkert ingen forskel. Horderne vil hærge videre uanset.

  Kommentar by mb — 13. september 2012 @ 15:09

 22. Europa er solgt. Befolkningen vil overbefolkes. Om det så er Hollands mange stemme havende indvandrer, der rykker side eller landets egen befolkning?
  Det skal nok brede sig til hele verdenen og her i Europa. Nu har ambassaden i Berlin fået pulver. Men mon ikke vi ser gader i brand og angreb på amerikansk/jødisk ejendom.

  Kommentar by xenofob — 13. september 2012 @ 16:19

 23. Vi skal opruste til en modstandsbevægelse!!!
  Så let skal de ikke få os.
  Det hele er de idiotiske politikeres skyld!!!

  falkeøje

  Kommentar by falkeøje — 13. september 2012 @ 17:08

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper