16. december 2006

Egon Balsby om Bettina Heltbergs forhold til “verdens mentale tilstand”

Fra onsdagens Berlingske Tidende. Egon Balsby om hykleriet der hersker på den venstrefløj der ikke rigtigt forstår at spredning af ‘menneskerettigheder’ er kulturimperialisme.

Forskellige opgaver
Bettina Heltberg, næsten tidligere statsministerfrue, ser sommetider TV. Det gjorde hun forleden og er i en anmeldelse i Politiken ved at dåne over Herbert Pundiks enestående klogskab, der blandt resulterede i en konstatering af, at »krig ikke er en civiliseret foreteelse.« Det lyder jo helt rigtigt, men er til gengæld en påstand, der står i strikt modstrid til den danske venstrefløjs almene forestillinger, idet de jo forlanger komplet pletfri aktivitet fra ikke blot danske soldater ? men fra vore allierede under alle omstændigheder. Denne gordiske knude aner Bettina Heltberg i det fjerne, hvorfor hun nu har besluttet, at Danmark ingensinde mere kan deltage i en krig. I stedet skal vi arbejde »så hårdt, vi kan, for menneskerettigheder.« Denne indsigt betyder naturligvis, at den »talende hest«, som Bettina Heltberg ved tidligere lejlighed er blevet betegnet, vil overlade det fysiske arbejde til amerikanerne, mens hun og hendes allierede kan forholde sig til verdens mentale tilstand.

6 Comments »

 1. Bettina Heltberg hører til det segment nogle kalder for den knævrende klasse. Hendes verdenbillede er solidt plantet i den blå luft.
  Heltberg og hendes forfatterkolleger – f. eks. Klaus Rifbjerg i Spanien på luxusbistand, Ib Michael på samme, Troels Kløvedal på samme i det blå ocean – er vor tids “wandervoegeln”. Sammenligningen med disses forelskelse i sig selv og deres eget overfladiske – læs uansvarlige – verdensbillede er slående:

  Ihr Wandervögel in der Luft,
  im Ätherglanz, im Sonnenduft
  in blauen Himmelswellen,
  euch grüß’ ich als Gesellen!
  Ein Wandervogel bin ich auch
  mich trägt ein frischer Lebenshauch,
  und meines Sanges Gabe
  ist meine liebste Habe.

  For den største dels vedkommede gled disse unge let og elegant ind i tusindårsriget endda med betydelig entusiasme.
  Intet tyder på at disse mekanismer har forandret sig.

  Kommentar by limewoody — 16. december 2006 @ 14:44

 2. “Krig er ikke civiliseret”

  Nej men krig er en del af denne so far uperfekte verden, jeres naive verdenssyn udleverer os til en ny krig, andre må kæmpe den naturligvis.

  Nogle gange er krig bare det der bestemmer om man skal leve under tyranni og despoti eller man skal bevare sin frihed til at være anderledes, tænke og tale som man vil.

  Kommentar by Thomas Bolding Hansen — 16. december 2006 @ 15:24

 3. ->1 Klassiske eksempler: Rifbjergs “løsning” på integrationsproblemer, få nogle kønne mulatbørn sammen. Kløvedal: det blide, tolerante muslimske Indonesien (se http://www.jihadwatch.org/dhimmiwatch/archives/014360.php#comments).

  Kommentar by Lars Findsen På Crack — 16. december 2006 @ 15:54

 4. Og hvem er det (igen) der kommer til at agerer grøftefyld i en kommende konfrontation mellem denne planets pest og de der har en mulighed for at føre civillsationen videre,nemlig The usual suspect,
  murearbejdsmanden,blikkenslageren,lagerforvalteren osv,de bliver (igen)gladeligt ofret på fantasternes alter.

  Kommentar by PB — 16. december 2006 @ 16:20

 5. den »talende hest«, som Bettina Heltberg ved tidligere lejlighed er blevet betegnet :

  – Nu er heste faktisk smukke, intelligente og følsomme væsner…

  På den anden side har jeg da også et par gange set Bettina H. vakle om på Østerbrogade, og der er altså noget ved hendes ansigt, der er af en vis hippologisk relevans. At man udvikler et sådan “hestefjæs” kan skyldes flere ting, f.eks. genetisk betinget tidlig aldring eller massivt overforbrug af alkohol og cigaretter. Hun er vist nok kæderyger, og Svend Auken (aka. “ilt-svindleren”) har jo altid været glad for en lille en til næsen, så…

  Kommentar by Nicolai — 16. december 2006 @ 19:25

 6. SE OG HØR

  Kommentar by PB — 16. december 2006 @ 20:32

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper