19. september 2012

PET og Københavns Politi anholder 14 venstreradikale for ‘hærværk’, herunder maling mod en politiskole

TV2 Online kan man læse, at otte ‘PKK relaterede’ fra ‘det kurdiske erhvervsmiljø’ er anholdt og sigtet, for siden 2009 at have støttet terrororganisationen Partiya Karkerên Kurdistanê (PKK) med 140 millioner kroner. PKK har de senere år nedtonet sit marxistiske udgangspunkt, men kæmper stadig for separatisme, hovedsageligt i det østlige Tyrkiet.

Om en måneds tid starter retsagen mod fem terrorsigtede venstreekstremister, der blandt andet andet slog til mod Politiskolen i Brøndby. Her en historie fra Ekstra Bladet – Her slog de til … med maling.

“I alt 14 personer blev anholdt i nat i et samarbejde mellem PET og Københavns Politi og sigtet for hærværk. De syv mænd og syv kvinder er i alderen fra 16 til 48 år, har PET oplyst. …

Politiet skriver i en pressemeddelse, at der konkret blev udført eller forsøgt udført hærværk mod følgende steder natten til i dag:

– Tre personer kastede maling mod tre køretøjer på Politiskolen på Artillerivej.

– Tre personer forsøgte at begå hærværk mod lokalpolitistationen i Hermodsgade.

– Fire personer lavede graffiti på flere forskellige bygninger i Gormsgade og Ægirsgade, herunder på Nordeas facade i Gormsgade, hvor der med spraymaling blev skrevet ‘Fuck kapitalisme’.”

Opdate. DR Online fortæller at aktivisterne er frustrerede, og citerer Rune Eltard-Sørensen (redaktør) og Chris Holmsted Larsen (forsker). Begge er veteraner på den venstreradikale scene, og eksperter i at bortforklare venstreadikale lovovertrædelser.

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/40874/trackback

14 Comments »

 1. Ja. Politiet må snart kunne indse, at de skal vælge side.

  Men det gør de jo ikke ved at løslade hele banden.

  Kommentar by Carsten Nielsen — 19. september 2012 @ 12:47

 2. 48 år? Hvad er der gået galt i sådan en persons hjerne? Blevet nægtet et overtræk og nu er det hele verdens skyld?
  Og nu har vi selvfølgelig politi stat, overvågning og det hele. Pet sidder med hovedet oppe i de autonomes dertil indrettede, siger de i pressen.
  Politiet skal vælge side. Det er sgu nok de ældre top betjentes børn, der står for det.

  Kommentar by Peter — 19. september 2012 @ 14:58

 3. Ikke uventet er disse Antifa-typer mere imod kapitalisme end mod fascisme. Derfor angrebet på ordensmagten.

  Kommentar by Henrik R Clausen — 19. september 2012 @ 15:05

 4. Problemet har aldrig været muslimerne, men derimod de landsforræderiske politikere og deres vælgere, der importerede muslimerne hertil under påskud af, at de skulle lave det beskidte arbejde, medens danskerne skulle fise den af som forskere og folk på borgerløn.

  Kommentar by Svend — 19. september 2012 @ 15:10

 5. Kommentaren 3. kunne have været placeret ovenfor eller nedenfor. Den var tænk som et “reset”, og det er jo ligeglad med hvilket program man kører.

  Kommentar by Svend — 19. september 2012 @ 15:14

 6. Behovet for en egentlig modstandsbevægelse bliver større og større for hver dag, der går!!!

  falkeøje

  Kommentar by falkeøje — 19. september 2012 @ 16:25

 7. Menneskearten ‘Homo venstreradikalus’ er et antropologisk studie værd i sig selv.

  De har deres etablerede netværk i medier og blandt eksperter, som aktiveres til damage control, hvis aktivist-vennerne får ørerne i maskineriet. Jeg tvivler på, at nogen uden for medierne og den humanistiske forskningsverden tager dette cirkus alvorligt.

  Kommentar by traveler — 19. september 2012 @ 16:53

 8. “DR Online fortæller at aktivisterne er frustrerede …. ”
  Selvfølgelig er de frustrerede, de er jo vant til at kunne smadre en hel københavnsk bydel uden at der så meget som rejses een sigtelse … det er naturligvis dybt uretfærdigt at de pludseligt skal stilles til ansvar for deres handlinger :D

  Kommentar by Jan — 19. september 2012 @ 19:01

 9. *6* Du har helt ret, staten Danmark har spillet fallit og snart må vi som borger begynde at forsvare vores hjem og frihed.

  Kommentar by Søren — 19. september 2012 @ 20:08

 10. Bare rolig, der står en kødrand af radicoole advokater og dommere som hurtigt skal få dem løsladt, frikendt og tildelt erstatning.

  Kommentar by Tolder (ekspert) — 19. september 2012 @ 20:17

 11. Til Carsten Nielsen — 19. september 2012 @ 12:47

  Hvis politiet ikke løslader anholdte. kan dommervagten, og sikkert til politiets frustration. Hvad nytter deres arbejde, hvis dommere med rygrad som en regnorm bare lader de formastelige smutte ud igen hurtigere end en hest kan rende.

  Men der kan alligevel stadig komme et retsligt efterspil. Det er op til anklageren, om en sag kan holde i retten.

  Hvis politiet anholder en person, skal de have en formodning om, at der er sket en forbrydelse, og kun Dommervagten skulle have magten til at løslade dem. Bortset fra forebyggende anholdelser.

  Kommentar by Janutte — 19. september 2012 @ 21:34

 12. “Rune Eltard-Sørensen.- De venstreorienterede står ikke sammen om én ideologi, men er spredte grupper, der kæmper mod samfundet, fortæller Rune Eltard-Sørensen, og det er især kampen mod kapitalismen, som de kalder et illegitimt politisk styre.” Rune Eltard Breivik-Sørensen?
  Og RUC lavmålsforskeren bag ‘Ekstremisme i Danmark’ Chris Holmsted Larsen.- “De venstreorienterede føler, at deres ret til at protestere er kriminaliseret, siger han (…) Der er flere aktivister, men mindre aktivitet, siger han.- Aktionerne er udtryk for frustration over, at der ikke kan mobiliseres protester på gadeplan, vurderer han.”
  Leninisten på førtidspension, Chris Holmsted Larsen, får én til vemodigt at mindes dengang lignende revolutionære socialister/Leninister i sovjetunionen lod politiske modstandere henrette ved nakkeskud og sendte regningen for kuglen til de efterladte…
  (Kan man købe et håndvåben for det samme, som man betaler i radio-TV licens til DR?)

  Kommentar by A-mad — 20. september 2012 @ 00:32

 13. A-mad

  Dét bliver jo registreret hos politiet! Og det er vist også noget med, at man skal have været medlem af en skytteklub i 2 år, inden man kan få en våbentilladelse og lægen skal også udstede en lægeerklæring på, at man ikke har nogle psykiske problemer. Så det er nok noget lettere at anskaffe sig sådanne ting ad alternativ vej.
  Hvilket der jo desværre og helt logisk set jo, vil være flere og flere der gør, i takt med at virkeligheden bliver mere og mere virkelig, for flere og flere mennesker.

  Kommentar by anonym — 20. september 2012 @ 05:59

 14. Ny pressemeddelelse:

  “Politiets hurtige løsladelse af aktivisterne, er endnu et bevis på systemets fascistiske forsøg på at undergrave den venstreradikales modstand, ved helt at skjule den massive undertrykkelse, som venstrefløjens aktivister bliver udsat for.

  Gennem de seneste år er repressionen optrappet kraftigt med markant flere løsladelser og et totalt undertrykkende fravær af tortur og lign. mod venstrefløjsaktivister.

  De hurtige løsladelser er bare seneste eksempel på samfundets optrapning imod politisk aktivisme. Formålet med den massive repression som aktivisternes hurtige løsladelse er udtryk for, er udelukkende at skræmme og pacificere venstrefløjen.

  Det er det undertrykkende kapitalistiske samfund, der repressivt forsøger at undergrave venstreaktivisternes legitime kamp mod magthaverne, ved hjælp af det usle løsladelsesvåben.

  Venstrefløjen bliver nødt til udvikle en praksis for, hvordan de kan blive stærkere, når man ustandseligt konfronteres med statens undertrykkelse i form af myndighedernes pladderhumanistiske blødsødenhed og hurtige løsladelser.

  Derfor opfordrer vi alle til at reagere aktivt hver gang systemet får held til at løslade kammerater

  Styrk isolationen indenfor og udenfor fængslerne!

  Løsladelser og blødsødenhed er deres våben – stupiditet er vores styrke«

  Originalen (den uredigerede) kan læses her:

  http://modkraft.dk/artikel/hærværksaktion-i-protest-mod-kriminalisering

  Kommentar by Jesper Hansen — 20. september 2012 @ 13:04

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper