19. september 2012

Lars Hedegaard fylder 70 år – Dagens Nyheter trækker associationer til nazisten Julius F. Lehmann

Med Søren Krarup som en mulig undtagelse, har ingen betydet så meget for den danske kulturkamp som Trykkefrihedsselskabets Lars Hedegaard, der i dag fylder 70 år. Han vil gøre en forskel, betaler prisen, og selvom jeg ikke er glad for frihedskæmper-analogier, så må det være rimeligt at gøre en undtagelse i dag. Det kunne være ham Chr. Richardt skrev om i 1867 – “Kæmp for alt, hvad du har kært; dø, om så det gælder”.

Lars Hedegaard må finde sig i meget. I går ‘fejrede’ Dagens Nyheter over en halv side hans bidrag til kulturkampen. Hun sammenligner ham med Julius Friedrich Lehmann (d. 1935), hvis forlag fra 1929 kæmpede for Hitlers Tyskland. Det er en borgerlig avis, men det er videnskabsjournalisten Maja Hagerman selvfølgelig ikke, uanset hvad hun stemmer til Rigsdagsvalgene.

(Dagens Nyheter, 18. september 2012, s. 5: Muslimhatet bakom masken)

“Det danska Trykkefrihedsselskabet och dess svenska avläggare använder en gammal taktik. En tidning får klä ett extremt budskap i en seriös kostym.

J F Lehmann var en inflytelserik förläggare verksam bakom scenen i de antidemokratiska, extremnationalistiska kretsar där nazismen föddes i början av 1920-talet i München. Han använde sina företagsskickligheter till att utveckla rörelsen på många sätt. Försåg den med flera nya tidskrifter, gjorde förlagets katalog till ett slags politiskt manifest, startade nya sällskap som han gav ekonomiskt stöd och var aktiv i mängder av organisationer, även privatmilitära frikårer.

Högerextremister jagade för politiska mord fann gömställe i hans hem och nazister förvarade vapen där i samband med den misslyckade ölhallskuppen. Men det var just som förläggare Lehmann kunde ge rörelsen något våldsverkare aldrig kunde skapa: legitimitet. En respektabel kostym som fick idéerna att nå ut, ända in i vardagstänkandet hos vanligt folk.

[…]

Alltsammans får mig att tänka på Lehmann, som skickligt kunde få de mest råbarkade traktater att verka respektabla. Efter det misslyckade, väpnade kuppförsöket 1923 insåg nazisterna att de skulle byta taktik. Det gällde att få folk med sig om man skulle lyckas. I tidskrifter och böcker med seriös framtoning kunde de få tesen om en världskonspiration, där västerlandet hotades av främlingar från Mellan­östern (den gången judar, inte muslimer), att börja framstå som rimlig.”

Oploadet Kl. 14:47 af Kim Møller — Direkte link20 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/40878/trackback

20 Comments »

 1. Interessant. Maaske er Sverige’s elite bange for Danmark fordi de er blevet afhaengige af fortsat benaegtelse af at de baerer ansvaret for at Sverige er ved at blive et volds- og voldtaegtssamfund. Det er muligt at de bliver bange for deres egne “masser” efterhaanden som den stille tvivl melder sig i deres sind??

  Kommentar by Morani ya Simba — 19. september 2012 @ 14:59

 2. Medlemmer af den svenske ‘elite’ er sikkert nervøse for at miste privilegier og fast hyre, hvis de tager sig sammen og siger sandheden i stedet for at fordømme den.

  Kommentar by Henrik R Clausen — 19. september 2012 @ 15:59

 3. Måske bliver Sverige et af de første lande, hvor en modstandskrig tager sin begyndelse.
  En fjeder kan strækkes, men kun til et givet punkt, så er den ingen fjeder længere!!!

  falkeøje

  Kommentar by falkeøje — 19. september 2012 @ 16:22

 4. Spøjst som den svenske venstrefløj har tilbøjeligheder til at trække nazi-kortet over danskere, hvilket dog har det at ramme dem i nakken som en boomerang: Dels blev flere af det “neutrale” Sveriges moderne industrigiganter grundlagt på samhandel med nazisterne, dels er Sverige nok dét land i Vesteuropa, som har flest organiserede, voldelige nazi-skinheads. Typer som hende den fede matrone på billedet bør med andre ord feje for egen dør…

  Kommentar by Anders Peter Johnsen — 19. september 2012 @ 17:29

 5. Det er underligt, hvad der har grebet Dagens Nyheter og Maja Hagerman?
  Det virker ekstremt truende og aggressivt overfor én, der er taler for trykkefrihed?

  Kommentar by A-mad — 19. september 2012 @ 18:09

 6. I disse tider er kvinder stærkt overeksponeret og overvurderet – det er den svenske sæk et godt og selvlysende eksempel på.

  Kommentar by Black Watch - Nemo Me Impune Lacessit — 19. september 2012 @ 19:50

 7. –> Anders Peter Johnsen: “dels er Sverige nok dét land i Vesteuropa, som har flest organiserede, voldelige nazi-skinheads.”

  Jeg er bange for at det blot er mediepropaganda. I Danmark er Nazismen jo fuldstændig stueren ifølge de samme kilder, og Hedegaard er mindst Oberstürmbahnführer. Hvornår har dus sidst hørt om andet end nationale der må demonstrere under politibeskyttelse i Sverigestan? Hvornår er der sidst gået ild i et ayslcenter et pizzeria eller en moske i Sverige uden at det var beboerne selv der tændte ilden? Det er vel ikke noget der ligefrem holdes tys tys hvis det skulle ske?

  Kommentar by Balder — 19. september 2012 @ 20:25

 8. Går det mon aldrig op for den sovende svenske befolkning, at alt denne tydelige propaganda de læser i pressen slet ikke holder stik med den vikelighed de selv bevæger dem rundt i, at det billede der fabrilsk tegnes er for godt til at være sandt, og de dermed er blevet taget ved næsen af en politisk korrekt pladderhumnistisk rødglødende elite? Man skal være torskedum hvis man ikke kan eller vil se det. Vågn nu op Sverige, også selv om undergangens klokke for længst har slået og det gamle engang så stolte idag ugenkendelige land reelt er borte for evigt, men kæmp alligevel fremfor bare at ligge og fortsat lade de landsforræderiske og løgnagtige socialisters ulykker overgå en.

  Kommentar by LarsB — 19. september 2012 @ 20:34

 9. Sverige er en skidtspand og svensk er et ukvemsord.

  Kommentar by Binee — 19. september 2012 @ 20:36

 10. Det allermest interessante er, at hun ikke skriver i god tro. Hun ved godt, det ikke er sandt.

  Hendes udsagn: “I tidskrifter och böcker med seriös framtoning kunde de få tesen om en världskonspiration, där västerlandet hotades av främlingar från Mellan­östern (den gången judar, inte muslimer), att börja framstå som rimlig” er hverken et uvidende eller et uintelligent udsagn. Det er noget andet. Og det er det frygtindgydende ved det.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 19. september 2012 @ 20:42

 11. Det er sjovt at folk ikke kan forstå at nazismen ser jøderne som fjenden imens national-konservatismen ser jøderne som allierede eller neutrale.
  Desuden var der national-konservative iblandt de(ydmygende få) danske modstandsfolk under den 2. verdenskrig.

  En dag skal virkeligheden nok gå op for hende men det vil ikke ske uden at hun har følt stor smerte og lidelse på egen krop. Jeg håber jeg tager fejl om dette gæt for det er ikke noget jeg ønsker for nogen.

  Kommentar by Arbejderens — 19. september 2012 @ 20:52

 12. Til lykke med fødselsdagen Lars.

  Kommentar by Nielsen — 19. september 2012 @ 21:16

 13. Fra information er der ingen hyldest til fødselaren men en påstand om, at DF har vedlagt hans nye blad med diverse smuds i DF’s eget medlemsblad. Er det mon sandt?

  http://www.information.dk/310278

  Kommentar by Tom — 19. september 2012 @ 23:56

 14. Enig 11.Morten. Enig. (Det var også i den retning jeg undrede mig i 5.)
  “Hendes udsagn(….)er hverken et uvidende eller et uintelligent udsagn. Det er noget andet. Og det er det frygtindgydende ved det.”
  Men hvad er det, der giver hende den dårligt skjulte ondskab?
  Hvor kommer den fra? Og hvor skal den hen?
  Hvis man kunne finde ud af det, tror jeg man kunne forudse meget om samfundsudviklingen i de kommende årtier.
  Hvis man kunne finde ud af det, tror jeg man kunne skrive fremtidsromanen 2084..
  Maja Hagermans artikel giver mig en sær følelse om fremtiden som denne her salme også giver mig..
  http://www.youtube.com/watch?v=5_swaxOidGU

  Kommentar by A-mad — 20. september 2012 @ 00:02

 15. Den der med “Högerextremister jagade för politiska mord fann gömställe i hans hem” er lidt morsom, når man tænker på, hvor mange islamiske ekstremister eftersøgt for politiske mord, der finder, ja, man kan vel dårligt tale om gemmested, snarere fristed, i de socialistiske nordiske lande.

  Kommentar by monse — 20. september 2012 @ 05:09

 16. Ja!, tænk bare på alle de naturligt brune nazislamister som der dog er!
  Men når man har den rette hudfarve, er alt jo tilladeligt!

  Arbejderens

  Sådanne smælderfede møgsække, ved jo nok godt, at at de kun kan få noget pik, hvis pikkens IQ er tilstrækkelig lav. Så derfor lukker de dem ind i Vesten!

  Kommentar by anonym — 20. september 2012 @ 06:11

 17. “En tidning får klä ett extremt budskap i en seriös kostym.”

  Hmm.. det er da ikke Trykkefrihedsselskabet der prædiker kønsapartheid, halalslagtning, indpakning af kvinder i sorte sækkelignende gevandter, formumning af kvinder i tørklæde uniformer. Det er heller ikke Trykkefrihedsselskabet der skriver at jøder er svin, aber og æsler. Og heller ikke Trykkefrihedsselskabet, der vil forbyde film og tegninger og tale, der kritiserer eller laver satire over religion. Det er heller ikke Trykkefrihedsselskabet, der mener at homoseksuelle og kritikere af religion samt mennesker, der ønsker at forlade en religion skal straffes. Det er heller ikke Trykkefrihedsselskabet der er modstander af demokrati og vestlige frihedstraditioner. Det er heller ikke Trykkefrihedsselskabet der brænder flag.

  Tillykke til Lars Hedegaard. For mig er han i samme liga som f.eks. Poul Henningsen og Georg Brandes. Karismatiske, sprælske og kvikke samfundsrevsere – med stor betydning for dansk kultur.

  Kommentar by Liva — 20. september 2012 @ 09:33

 18. Det er niveauet i Sverige… det er niveauet…

  Kommentar by Frank P — 20. september 2012 @ 10:33

 19. Den er simpelthen så svinagtigt, hold kæft hvor er den grum ved nærmere eftertanke… sidder og bliver harm… det er ren tilsvining, og så er det så gennemskueligt… og i Sverige er det bare så opportunt, så medløberagtigt… nu stiger hendes agtelse blandt journalister og andre i eliten…

  Gør mig tit tankeeksperimentet: Kunne det der sker i Sverige eller Danmark, så ske i det andet land? Kunne sådan noget trykkes i DK? Nej vel. Det vil ingen jo kunne slippe afsted med længere. Tror simpelthen ikke på, at noget lignende kunne trykkes hverken i Information eller Politiken. Og det er jo ikke kun Maja Hagermans artikel, det er på daglig basis! Det er dagligdag, at man bliver svinet til som det værste af det værste.

  Af og til kan jeg gribe mig selv i at synes, at Sverige havde fortjent psykopaten fra Norge. Ikke Norge! Men det må man jo ikke. Og jeg er grundlæggende modstander af vold, og det bliver nok også min død, og superpsykopaten har i øvrigt kun gjort det værre for os andre, der nu til evig tid skal slås i hartkorn med ham. Men derfor kan jeg sq godt forstå volden når opstår, ligesom i tilfældet med de ægte ny-nazister i Grækenland der nu nyder 22 % opbakning, og over 30 % i Athen, hvor det vrimler med asylansøgere, der hærger og forfølger etniske grækere.

  Kommentar by Frank P — 20. september 2012 @ 11:07

 20. Muligvis kompenserer den forrykte kone på fotoet for et meget uheldigt udseende. Hun har store problemer med kalorieindtaget. Det ses! Venneløs og ensom. Nu søger hun mening med sin elendige tilværelse i nyreligiøse forestillinger om frelse igennem multikulti-religionen. Sikke dog en menneskelig elendighed.

  Kommentar by morlille — 20. september 2012 @ 16:08

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper