30. oktober 2012

Når sorte stemmer på Obama er det ukontroversielt – Når hvide foretrækker Romney er det problematisk

Obama taber kampen om de hvide vælgere, skriver Jyllands-Postens Jørgen Ullerup, og antyder at Barack Obamas manglende tilslutning blandt hvide vælgere har racistisk basis. Her lidt fra artiklen, der vel nærmere fortæller, at sorte vælgeres overvældende støtte til Obama kan risikere at koste Romney sejren.

“Fire år efter valget af USA’s første sorte præsident har nye vælgermålinger dementeret alle illusioner om, at race ikke mere spiller en rolle i USA. Vælgerne er mere polariserede i forhold til race end nogensinde siden 1988.

Ligesom for fire år siden får Obama overvældende støtte fra ikke-hvide vælgere. Næsten ubetinget opbakning fra sorte og solid opbakning fra latinoer.

Men blandt hvide halter Obama langt bagefter. I 2008 fik John McCain 12 procentpoint flere vælgere end Obama. I år er Obama bagud med 21 procentpoint i forhold til Mitt Romney blandt hvide, og det kan koste ham sejren.”

(JP, 30. oktober 2012: Obama taber kampen om de hvide vælgere)

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/41955/trackback

25 Comments »

 1. Verden vil bedrages. Men ikke uendeligt længe. De stupide ensporede journalister skal nok opdage virkligheden som den ER. Lad os håbe det sker før det er for sendt.

  Kommentar by Arbejderens — 30. oktober 2012 @ 16:52

 2. Nå men nu, er hvide mennesker jo alligevel en minoritet i Guds land, så hvad pokker.

  Kommentar by Lasse Rory — 30. oktober 2012 @ 16:52

 3. De anderledes pigmenterede grupper stemmer på deres egne farvede kandidater i langt højere grad end hvide stemmer på hvide, men det ser ud til Jørgen Ullerup ikke mener at den nyhed er så interessant.

  I 2008 stemte 95 procent af de sorte på Obama, FEMOGHALVFEMS. Se det er problematisk!…..selv den sorte republikaner Colin Powell har nu leget vendekåbe og erklæret sin støtte til sorte Obama. En sort støtter vel sin homeboy.

  Og en muslim vil altid stemme på en muslim, selvom muslimen ved at den vantros politiske program giver mere velstand for samfundet. Hudfarve, religion og for den sags skyld at kvinder stemmer på kvinder – det er skam det, som er allermest problematisk ved folketingsvalg/præsidentvalg.

  Muslimerne var tungen på vægtskålen både her i Danmark og i Frankrig, da socialisterne fik tilranet sig magten, og her taler vi om vælgere med en gns. IQ på et stykke under de 90, som afgjorde valgene. Se det er problematisk, Jørgen Ullerup!

  Kommentar by K. Sejr — 30. oktober 2012 @ 17:10

 4. Altså, hvis obama taber, er det fordi de hvide der stemte på ham sidste gang er blevet racister indenfor de sidste 4 år!

  Er det rigtigt forstået?

  Kommentar by Santor — 30. oktober 2012 @ 17:13

 5. Jo tættere vi kommer befolkningsudskiftning/demografisk folkemord, jo mere bliver vi nød til at ophæve demokratiet, da det vil arbejde imod os og for de fremmede forbrydere.

  Kommentar by Viking — 30. oktober 2012 @ 17:22

 6. Race matters, især for de dadelfarvede.

  Kommentar by Tolder (ekspert) — 30. oktober 2012 @ 17:43

 7. det minder mig om et tv indslag jeg kan huske fra dengang asmaa abdol hamid stillede op for enhedslisten: en af medarbejderne ved et valgsted blev interviewet og kunne fortælle at der kom mange muslimer for at stemme på asmaa uden at vide hvilket parti hun stillede op for, de ville simpelthen bare stemme på hende fordi hun var muslim, hvilket flere af dem også fortalte til kameraet. (mener det var tv2 lorry)

  udover det kan det godt være obama ikke er perfekt, men om det er bedre med en mormon der tror på rumvæsener er jeg ikke helt overbevist om..

  Kommentar by per — 30. oktober 2012 @ 17:44

 8. Obama vinder! Alt andet vil være en sensation. Men han er ikke min kandidat.

  Kommentar by Machiavelli — 30. oktober 2012 @ 17:47

 9. Jørgen Ullerups dækning af valget i USA er pinligt ringe. Fy, skam Jer JP!!

  Den sorte debattør Perry Drake gør opmærksom på følgende:

  “Undersøgelserne har i det store og hele ikke aspektet med de sortes massive mangel på passion for Obama med. Alle deres modeller formoder at til november vil de sorte stemme på Obama i samme antal som det skete i 2008 — 13% af den nationale stemmeafgivelse versus 11% i 2004, hvilket er det traditionelle.

  Når passionens motivation ikke længere er tilstede, så kan man forvente 2 millioner færre sorte på Obamas vægtskål denne gang, hvilket betyder dødsdommen for hans udsigter til genvalg.”

  Så et klip med den sorte Jesse Jackson der stillede op i 1984. Drakes beskrivelse som følger her passer bare perfekt.

  “Sorte politikere — især venstreorienterede Demokrater — er alle dømt til fiasko fordi hver af dem tror på han er manifestationen af den genopstandne Dr. Martin Luther King.

  Deres trick er altid det samme: Højtragende retorik, laden som om de er guddommelige, charme der inspirerer uden at der kan stilles spørgsmål ved den, en nærmest religiøs hengivenhed (lyder det bekendt?).”

  Det klassiske bluesnummer med B.B. King ‘The Thrill is Gone! er nu virkelighed.

  Kommentar by synopsis-olsen — 30. oktober 2012 @ 17:54

 10. Det er deprimerende at høre at ingen af kandidaterne vil gøre noget for at stoppe masseindvandringen fra Mexico. USA er fortabt, næsten da :-(

  Kommentar by Lars H — 30. oktober 2012 @ 17:57

 11. Jeg læste Jyllands-Postens Jørgen Ullerups artikel i avisen tidligt i morges.

  Jeg undrede mig over, at netop den vinkel netop nu var interessant?

  Men jeg tænkte, at de på JP – ligesom mig, det er jo trods alt min avis! – var trætte af at høre om en storm/måske orkan på USA’s østkyst – som vist ovenikøbet skuffede noget? :(

  Så nu havde de – lidt krampaktigt, efter min mening – vredet det her frem af nogle tal.

  Jeg skimmede derfor kun Jørgen Ullerups artikel og besluttede mig til, at overskriften måtte være begrundet i at de sorte var blevet 100% racister fordi ingen, zero, 0% ville stemme på Romney!

  Kommentar by A-mad — 30. oktober 2012 @ 18:26

 12. Hvis der er et øget farvefokus i folks måde at stemme på sammenlignet med for nogle år siden er det i høj grad mediernes skyld. De har skrevet en masse om, hvor betydningsfuldt det er at USA har fået sin “første sorte præsident”. Det har jeg altid været ked af, for det er jo et irrelevant aspekt rent SAGLIGT, og vejen væk fra racisme er først og fremmest at insistere på saglighed, og kræve saglighed af alle folk, og hele tiden.

  Det ømme punkt, slaveriet er i USAs historie er én ting, og det er forståeligt man som kultur gerne vil bearbejde det. Men det er en opgave for kunsten først og fremmest, og for individuel psykologisk fordøjelse. Det er forståeligt hvis man som sort enkeltperson spejler sig i Obama og drager lidt emotionel støtte fra hans succes – men al den slags må lægges på hylden, når man går ind i stemmeboksen.

  Hvis man ellers er reelt interesseret i bedre vilkår for sit land og i en præsident, der kan disponere praktisk – ikke i at have en præsident, der bare er et symbol.

  “Orv, ham der ser ud ligesom mig – ham stemmer jeg på.” ?!? “D’OH!” for at citere et andet amerikansk ikon. Som heldigvis ikke er opstillet, selvom han faktisk kvalificerer, hvis en præsident ikke skal kunne andet end at være tegnbar i få streger:

  :-)

  Smileyface kan også stille op så. Den er jo gul og dermed en farve, der endnu ikke har siddet i det hvide hus.

  Kommentar by M — 30. oktober 2012 @ 19:01

 13. Tolder: “Race matters, især for de dadelfarvede”.

  Netop. Og derfor bliver det ekstra vigtigt også for dem som endnu ikke sådan tænker i racemæssige baner.

  Det som har vækket min “etniske bevidsthed” og forsvarsvilje, er ikke mindst konstateringen af, at “race” har en enorm betydning for “antiracisterne”; så meget faktisk, at de på alle mulige og umulige, redelige, og især uredelige måder, forsøger at sætte en omfattende raceblanding i gang (den linkede artikel er ikke det eneste indicie der peger i den retning). Det er den planlagte ødelæggelse af hvide Europæeres etniske identitet det foreløbige delmål i globalisternes aspirationer. “Antinazismen”, som den kristne forfatter Jack Kornbeck har skrevet om, er også en del af denne strategi.

  Og det er kun de etniske Europæere som er tiltænkt denne skæbne.

  For de fleste andre etniciteter findes stadigvæk i groft sagt uberørt tilstand i to eller trecifrede milliontal i deres egne hjemlande, foruden de enorme kolonier de har i vores del af verden. Ingen forestiller sig at Japanere vil blande sig på kryds og tværs, eller vil blive et mindretal i deres eget land. Det gælder de fleste andre folkeslag. Og religion er skam ikke det eneste som betyder noget, heller ikke for mange Muslimer. Men de hvide er udset som offerlam i dette spil.

  Kun “den hvide race” vi gå til grunde; desto mere fordi alle andre end hvide i praksis og eller teori har en meget stærkt etnisk bevidsthed, ofte ved siden af en religiøs identitet. Denne proces behøves ikke at tage særlig lang tid.

  Kommentar by Balder — 30. oktober 2012 @ 19:05

 14. #9 synopsis-olsen.

  “Sorte politikere — især venstreorienterede Demokrater …”

  Det er bare ikke nok at være sort man skal også være “demokrat” en mand som Allen West vil aldrig få den samme opbakning som obama og han er, til forskel fra obama, sort :)

  Kommentar by Santor — 30. oktober 2012 @ 20:00

 15. @9 … Thrill is gone. The thrill is gone away.

  Exodus: Inner City Blacks Fleeing Barack Obama and the Democrat-Liberal Agenda

  Over the past few weeks we have begun to see the ultimate unraveling of support for the president, with women and youth fleeing from his side. But what is even more surprising and perhaps unimaginable to the president and his faithful media cult is that he is now also losing members of his normally deemed “untouchable” base of support—poor, inner-city black Americans.

  There is little doubt, due the historic and tremendous pressure on black Americans to support the first African-American President of the United States simply because he is not a white Republican, the President will win the black vote. However, just as his strength and reputation are growing weaker every day, the same is quickly becoming true of the support from the community he claims to be the strongest advocate for—the community-organized voting bloc on Chicago’s south and west sides that many say he has long since abandoned.

  Det skal blive interessant at se de danske journalisters reaktioner d. 7. november, hvis tallene fra Gallup og Rasmussen polls holder (valgsejr til Romney)

  Kommentar by Svend Andersen — 30. oktober 2012 @ 21:06

 16. @15
  Det ville i så fald ikke være første gang, at eksperterne tog fejl. Det er faktisk et kendetegn for msm eksperterne: De tager fejl.

  Kommentar by Iznogut — 31. oktober 2012 @ 03:32

 17. Gæt hvem de amerikanske muslimer stemmer på.

  http://www.wnd.com/2012/10/guess-who-u-s-muslims-are-voting-for/

  Kommentar by grove city, ohio — 31. oktober 2012 @ 04:10

 18. Det kan da ikke være rigtigt, at man skal stemme på en politisk kandidat med en bestemt hudfarve, bare fordi man selv har en bestemt hudfarve?? I det hele taget er det da noget underligt noget med al den hudfarvesnak. Og hvorfor står der “ikke-hvide” om sorte amerikanere/negere?? Som om de har en mangel. Hvad de selvfølgelig ikke har.

  Kommentar by Liva — 31. oktober 2012 @ 08:16

 19. ->Liva. Det er måske sådan i virkeligheden?
  Jeg er selv hvid og har altid stemt på hvide :)
  I Danmark er det sådan at kvinder i højere grad stemmer på kvinder end på mænd, mens mænd fordeler stemmerne mere lige mellem de to køn.

  Kommentar by A-mad — 31. oktober 2012 @ 09:04

 20. EUs målrettede politik – speciel strategisk udnyttelse af kvinder til fordel for deres programmer

  EU har mindst 52 agenturer, institutter, direktorater og tænketanke – lad os kalde dem gevækster – som for øjeblikket koster knap 20 milliarder kroner om året. Langt de fleste er overflødige, og blev de nedlagt, ville kun de ansatte lægge mærke til, at de var borte.

  Tag for eksempel EIGE, Det Europæiske Institut for Ligestilling. EIGE koster skatteborgerne knap 58 millioner kroner i år. Men EU betaler i forvejen til andre instanser med samme opgave: EU-kommissionen har sit Rådgivende Organ for Ligestilling, hvori der sidder 68 medlemmer. EU-parlamentet har sit ligestillingsudvalg FEMM, hvori der sidder 74 EU-parlamentarikere. EU betaler i forvejen til European Women’s Lobby, der er en platform af utallige kvindesags- og ligestillingsforeninger. Og hertil kommer alle de nationalt finansierede organisationer.

  Men hvad er det så, skatteborgerne får for de 58 millioner EU-kroner om året til instituttet EIGE? Talløse rapporter, som “Køn, ligestilling og klimaforandringer” i EU.

  Nogle uddrag fra afsnittet “Klimaforandringernes køns-dimension”:

  “Klimaændringernes kønsdimension har ikke hidtil fyldt meget i debatten i EU og de øvrige industrilande, men det er et vigtigt spørgsmål, der bør undersøges, idet de socialt konstruerede roller og identiteter såvel som den underliggende magtfordeling påvirker den måde, hvorpå kvinder og mænd bidrager til, oplever og reagerer på klimaforandringer.”

  “En af forskellene er, at flere kvinder end mænd bliver hårdt ramt af ekstreme vejrfænomener.”

  “Omfanget af pleje- og pasningsarbejde vil muligvis blive øget som følge af klimaændringernes sundhedsmæssige virkninger eller som følge af naturkatastrofer og således lægge yderligere pres på dem, der har hovedansvaret for dette arbejde.” “De få kvantitative data, der foreligger, antyder, at kvinder udleder færre drivhusgasser end mænd.” “Der er en tendens til, at kvinder rejser på en mere bæredygtig måde end mænd.”

  “Kvinder er i højere grad afhængige af offentlige transportmidler, da færre af dem har bil”

  “Kvinder anvender som regel mere tid indendørs … og er således mere afhængige af rumopvarmning.”

  “Kvinder går i højere grad end mænd ind for politiske indgreb for at reducere privatbilismen.”

  Hertil kommer så penge til kritik af diskrimination som følge at ensidige roller til aldrende skuespillerinder og en rapport om, at der ikke er muslim-problemer i det pragtfulde Babelstårn, Malmø, hvor der tales 130 sprog og 40% har indvandrerbaggrund. Rosengårdsoptøjerne og volden skyldes blot at unge keder sig! (Hvorfor har de mon ikke engageret sig og arbejder ligesom vi?)

  Rapporten mere end antyder, at kvinder er opmærksomme på klimaforandringer, mænd nærmest ligeglade, derfor skal flere kvinder have politisk indflydelse, før vi går under. Går man imidlertid ind og ser de to køns besvarelser af spørgsmål, er forskellene minimale! Men alt dette bavl lykkes det EIGE at strække ud til 28 sider.

  Alle steder i EU ses disse gevækster, der overlapper hinanden, som ingen gavn gør. Men de bliver aldrig beskåret, tværtimod. De 52 EU-gevækster koster i dag knap 20 milliarder kroner om året. Det er en stigning på 33 procent siden 2010! Ubrugelige og ulæste rapporter vil blive ved at flyde i en strid strøm, mens skatteborgerne må spænde livremmen ind.

  Mere hos Euro-med: EUs Skatteyderbetalte Råddenskab og Overdimensionering – iflg. et MEP og en fhv. Minister

  Kommentar by Balder — 31. oktober 2012 @ 09:22

 21. 19

  Tja, jeg har altid stemt efter politikeres politik.

  Kommentar by Liva — 31. oktober 2012 @ 09:45

 22. Liva: “Tja, jeg har altid stemt efter politikeres politik.”

  Det gør jeg principielt også, jeg vælger det som overordnet set støtter min egen dagsorden mest. Men man kunne tænke sig en situation hvor forskellen mellem to kandidater er minimalt. I denne situation vil de fleste mennesker stemme på den kandidat som ligner dem selv mest, i stil, alder, køn, udseende, socialgruppe, ja og så også race. Men i den populære fremstilling er det kun forkasteligt når det gælder denne ene detalje, mens man i samme åndedrag opfordrer kvinder til at stemme på kvinder…

  Men i den virkelige verden ser jeg nu af og til eksempler på, at jeg foretrækker en indvandrer for en dansk journalist eller politiker, fordi de danske i mange tilfælde er mere indvandrervenlige end nogle lidt mere begavede indvandrere selv er. Det er lidt af et bizart problem, for i virkeligheden kan jeg ikke fordrage hele ideen om at Tyrkere og Pakistanere overhoved kan få plads i de folkevalgte forsamlinger. Men jeg er altså ikke mere “racistisk” end at jeg kan se hvad der bringer mig mest politisk fordel. (På det personlige plan har jeg i mange tilfælde ikke noget som helst imod sådanne kandidater. Det skal kun forstås som et principielt synspunkt om et Danmark regeret og repræsenteret af etniske danskere, og i hvert fald ikke af første eller andengenerationsindvandrere)

  Kommentar by Balder — 31. oktober 2012 @ 11:15

 23. Interessant artikel om samme emne. Obama får lidt under 40%. Det er et fald fra 41% til John Kerry.

  “He’s a good father, a good person,” Delton Ziesch, 63, a janitor from Des Moines, said. “But his policies are terrible. People flocked to him four years ago. No more.”

  The president’s problems among white voters aren’t the product of racial animosity, voters and analysts insist, pointing to Obama’s overwhelming support in the state four years ago.

  “It’s twofold,” Dennis Goldford, a political scientist at Drake University in Des Moines, said. “It’s a competence argument and the belief among some that Obama does not share their values — the race component is a fringe element.”

  http://washingtonexaminer.com/lack-of-white-support-could-cost-obama-his-presidency/article/2512164?custom_click=rss&utm_campaign=Weekly+Standard+Story+Box&utm_source=weeklystandard.com&utm_medium=referral#.UJDsYpG9KSM

  Kommentar by Ole S — 31. oktober 2012 @ 11:25

 24. I ovenstående skrev jeg: “I denne situation vil de fleste mennesker stemme på den kandidat som ligner dem selv mest, i stil, alder, køn, udseende, socialgruppe, ja og så også race.”

  Korrekt, men desværre ser disse faktorer ud have betydning langt ud over situationer hvor der er minimale forskelle mellem kandidaterne.

  I den virkelige verden kunne det se ud til at det faktisk er disse personlige identifikationer, og overfladiske kendetegn som udseende, kropssprog, karisma, et symmetrisk ydre, “sympatisk”, etc. har en overvældende stor betydning. Så stor betydning at mange kan finde på at stemme på et helt modsat parti, blot på grund af én eller flere af dets politikeres personlige appeal, eller det konkurrerende partis kandidaters mangel på samme.

  Men ovenstående analyse skal så igen justeres / modereres med effekten af mange års hjernevask. F.eks. tror jeg at der også er mange hvide der stemmer på en ikke-hvid kandidat, for at forsikre sig selv om at de ikke er racister – ubevidst skyldfølelse. Andre stemmer måske af samme grunde på en homo, eller i det hele taget på én fra en gruppe med offerstatus.

  Kommentar by Balder — 31. oktober 2012 @ 11:33

 25. Hvis Romney bruger racekortet er det frygteligt. Hvis Obama gør det er det business as usual.
  Hvis muslimer udelukkes er det frygteligt. Hvis jøder udelukkes er det business as usual
  http://www.b.dk/nationalt/denne-fejl-er-alvorlig-og-maa-ikke-ske-igen

  Kommentar by Tungsten — 1. november 2012 @ 08:34

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper