11. februar 2007

Et pressemøde – to væsensforskellige vinkler…

Den nye amerikanske militærchef i Irak David Petraeus blev igår officielt indsat ved en højtidelighed i Bagdad, og i den forbindelse holdt han en kort tale. The Guardian gav sit referat overskriften U.S. General: Iraq War Is ‘Not Hopeless’. (Artiklen er skrevet af Lauren Frayer fra Associated Press)

““The stakes are high. The way ahead will be hard but it is not hopeless,” he said on a platform at a former Saddam Hussein palace at Camp Victory. “We can and we must prevail. This mission is doable.””

Ritzaus Bureau gengiver derimod Reuters, og giver sin artikel overskriften USA advarer: Irak fortabt hvis offensiv slår fejl

“USA’s nye øverstkommanderende i Irak advarer om et fortabt land, hvis offensiven imod vold i Bagdad ikke bliver en succes. General David Petraeus overtog lørdag kommandoen over de godt 130.000 amerikanske soldater i Irak, og det skete med en advarsel.

Udsigten til succes er god, sagde han med henvisning til den offensiv, som irakiske og amerikanske soldater indledte for et par dage siden imod oprørere, sekterisk vold og kriminelle bander i den irakiske hovedstad, Bagdad.

Hvis den slår fejl, vil Irak være dømt til fortsat vold og civil uro, og det er helt sikkert noget, vi må bestræbe os på at undgå, sagde han.”

De danske medier åd Ritzaus opkog råt…

 • 10/2-07 Jyllandsposten – USA: Irak fortabt hvis offensiv slår fejl.
 • 10/2-07 Berlingske Tidende – USA advarer: Irak fortabt hvis offensiv slår fejl.
 • 10/2-07 DR Online – General: Irak fortabt hvis ny offensiv slår fejl.
 • Tak til Asger.

  Oploadet Kl. 19:32 af Kim Møller — Direkte linkSkriv!

  No comments yet.

  RSS feed for comments on this post.

  Leave a comment

  Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

  

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper