15. februar 2007

Tidligere Politiken-ansat: “Tøger Seidenfaden er en hensynsløs ego-mand.”

Interessant indlæg af Jørgen Koefoed, der tidligere har arbejdet på Politiken. Et citat fra Derfor blev Tøger som han er – og derfor er Uffe sur på Jyllands-posten.

Tøger Seidenfaden er en hensynsløs ego-mand. Under et møde jeg havde for nogle år siden med en anden af Politikens chefredaktører, kom Tøger brasende ind med et stykker A4-ark i hånden. Han var tilsyneladende ophidset over, at en eller anden IKKE havde fået en regning på 10.000 kr. for brug af noget text fra Politiken. Den pågældende med-chef fik en røffel for åbent tæppe – altså mens der var gæster til stede. Gad vide om denne ‘politesse francais’ er sådan noget man lærer på de højere læreanstalter i Paris?

Man kan også have teser om, at han har noget i klemme med Jyllands-Posten. Hans våbenfælle fra Weekendavisen, Jørgen Ejbøl, var ved sammenlægnigen af de to bladhuse røget ud som chefredaktør til fordel for Carsten Juste og endt som en kransekagefigur, som bestyrelsesformand for den umage konstellation. Var der noget, der skulle hævnes?

Ved en snæver frokost 24. september 2005 i en privat have i Gudhjem, hvor Carsten Juste er til stede, bliver Muhammedsagen selvfølgelig omtalt. Uffe Ellemann-Jensens overraskende angreb på dels Statsministeren og i særdeleshed på Jyllands-Posten bliver også berørt. Hvorfor er Ellemanden så indædt rasende, og hvorfor kræver han, at Carsten Juste bør træde tilbage?

Carsten Juste fortæller, at Uffe for år tilbage blev angrebet af Jyllands-Posten i en række artikler. Jeg husker desværre ikke, hvad det drejede sig om. Men i følge Juste har Uffe aldrig glemt denne forsmædelse og benytter måske nu den sande profet – fred være med ham – til at få hævn over de onde avis-mullah’er fra hovedlandet.

Umiddelbart ville man tro, at mennesker på så højt et kulturelt udviklet stade, som vi må formode, at Tøger og Uffe befinder sig på, aldrig ville nedværdige sig til lade personlige antipatier spille ind i en sådan verdensomspændende krisesituation. Her ville sådanne hædersmænd glemme personligt fnidder-fnadder og stå last og brast med deres landsmænd og kolleger – men sådan spiller klaveret åbenbart ikke i de kredse.

Jeg så indslaget om Muhammedkrisen i amerikanske ’60 minutes’. Jeg tror aldrig jeg har set noget, der var så kort fortalt og alligevel så konsist og fyldigt. Det, der slog mig allermest ved dette indslag, var Tøgers optræden. I de korte sekvenser, hvor han viste sig, fremstod han som et fjollehovede, der ikke anede, hvad han havde gang i, og at det hele bare var skide skægt! Og hvis den gode avismand agter at agere muslimsk fortaler ved retten i Paris, er der da vist ingen, der kan tage denne mand seriøst!”

Oploadet Kl. 21:48 af Kim Møller — Direkte link18 kommentarer

18 Comments »

 1. Frokostdatoen må være forkert !!

  Kommentar by SUS — 15. februar 2007 @ 22:11

 2. Jeg må sige at jeg ikke er imponeret over argumentationen og substansen i denne tekst. Kunne ellers være interessant at høre mere om Tøger bag facaden.

  Kommentar by Lars Findsen På Crack — 15. februar 2007 @ 23:10

 3. #2 Helt rigtigt, jeg læste linket, mere supstans tak.

  Kommentar by Per N. — 15. februar 2007 @ 23:54

 4. 2 -> Kan kun tilslutte mig ovenstående. En tynd kop te…

  Kommentar by Morten — 16. februar 2007 @ 09:29

 5. Ikke alle selvfølgeligheder kan bevises. Enhver idiot ved da fx. også at DRs tidligere diktator Lisbeth Knudsen og Tøgerdyret er resultatet af tidlige forsøg med genterapi og kunstig livmødre. Begge stammer i øvrigt fra samme æg.

  Kommentar by Kimporator — 16. februar 2007 @ 10:18

 6. Hmm, Kim, er det ikke lidt betænkeligt at viderebringe personfnidder, man egentlig ikke kan ivde, er sandt?

  VH
  Jacob

  Kommentar by Jacob A — 16. februar 2007 @ 12:54

 7. Jeg må indrømme, at jeg heller ikke er så vild med indlægget og ikke rigtig tror på teorierne. M.h.t. Uffe Ellemann-Jensen er jeg overbevist om, at det er økonomiske interesser, der har fået ham til nærmest at konvertere til islam. Et tegn på, at der måske er noget om snakken er, at han klapper i som en østers, når nogen spørger til det. Jeg har altid undret mig over, at ingen danske medier har undersøgt hans økonomiske interesser, men sådan er det.
  Jeg vil også gerne vide, hvad der har fået Birthe Rønn Hornbech til ligeledes at blive kvasi-konvertit. Hvis folk læste, hvad hun sagde i 2001, ville de blive chokerede. Selvfølgelig er hun et forvirret menneske, måske endda uligevægtig, men det kan ikke være hele forklaringen. Betaler islamiske organisationer danske (eks)-politikere? Det ville i hvert fald undre mig, hvis de ikke havde forsøgt. De har jo penge nok.

  Kommentar by JanChris — 16. februar 2007 @ 13:16

 8. herlig med lidt seriøs kritik. Eller…

  Kommentar by Allan — 16. februar 2007 @ 16:02

 9. -> Jacob mfl. (minus Allan)

  “Hmm, Kim, er det ikke lidt betænkeligt at viderebringe personfnidder, man egentlig ikke kan vide, er sandt?”

  Det er altid en konkret vurdering, men jeg har ingen problemer med at citere fra og henvise til Jørgen Koefoeds lange polemiske kommentar. Insiderberetninger er sjældne, og enhver må selvfølgelig give forfatteren en ophavsanalyse, ligesom med alt andet.

  Kommentar by Kim Møller — 16. februar 2007 @ 16:34

 10. Frokost-datoen 24.sept. 2005 ligger før offentliggørelsen af tegningerne i JP d. 30. sept. 2005. Har jeg misforstået noget ?

  Kommentar by SUS — 16. februar 2007 @ 16:41

 11. Ville ikke undre mig spor, hvis Saudiwahhabiske oliepenge fandt vejen til visse vestlige konti. De støtter jo moskeer og madrassaer for milliarder, hvorfor ikke nøglepersoner og andet?

  http://www.danielpipes.org/blog/128

  http://www.frontpagemag.com/Articles/ReadArticle.asp?ID=12833

  http://www.oxfordstudent.com/mt2006wk4/News/how_saudi_oil_money_corrupted_oxford

  Men Uffe Elleman har naturligvis mange venner over hele verden fra sin tid som Udenrigsminister.
  Men hvad finasierer feks. centret i Damaskus hvor Bæk Simonsen er tilknyttet ?

  Kommentar by Thomas Bolding Hansen — 16. februar 2007 @ 17:03

 12. Den der smører godt kører godt. Ingen tvivl om det. Jeg mener dog nok at man skal vare sig med antydningerne om beskidte oliedollars herhjemme, før der er dokumentation på bordet. Det svækker ligesom sagen hvis man uden antydningen af bevis postulerer korruption, som bar motivfortolkning af dem man ikke kan lide. Faktisk findes der nyttige idioter som helt vederlagsfrit vil undergrave deres land.

  Det betyder dog på ingen måde, at jeg ikke mener sådanne forhold ikke skal bores i fra journalistisk hold, slet ikke.

  Og at muligheden eksisterer er der desværre ingen tvivl om; selv tidligere amerikanske præsidenter som Bill Clinton som Jimmy Carter har som bekendt ikke kunnet modstå fristelsen fra den rigdom som Hugh Fitzgerald på Jihad Watch kalder ufortjent, og som kun skyldes “et geologisk tilfælde”. 30 trillioner dollars fra os til dem siden 1973 (husker jeg ret), den største pengeoverførsel nogen sinde. Nu bliver nogle af disse penge altså brugt til at finansiere vores egen undergang, gennem undergravende virksomhed i moskeer og koranskoler i vores egne lande, og gennem nyttige idioter. Og vi kunne ikke drømme om at skride ind.

  Kommentar by Lars Findsen På Crack — 17. februar 2007 @ 03:08

 13. Lars Findsen på crack, det er jo ikke sådan, at jeg beskylder alle islam-apologeter for at være i lommen på oliesheiker. Det drejer sig først og fremmest om kvasi-konvertitter som Uffe Ellemann-Jensen og Birthe Rønn Hornbech. Deres ideologiske krumspring er så bemærkelsesværdige og bizarre, at de ikke kan forklares med normale argumenter.
  Hvordan har Uffe Ellemann kunnet gå fra at være en indædt modstander af en totalitær ideologi som kommunismen til at være en ligeså energisk forsvarer for islamismen, der i enhver henseende er endnu værre? Birthe Rønn Hornbech er kapitel for sig. Man kunne skrive en bog om hendes selvmodsigelser og mystiske bevægelse fra den yderste højrefløj i Venstre til synspunkter, man ville være stolte af i Islamisk Trossamfund.
  http://omnial.blogbar.dk/2006/11/07/r%c3%b8nn-hornbech-kloge-ord-fra-en-kulret-kone/
  http://www.uriasposten.net/?p=3862

  Kommentar by JanChris — 17. februar 2007 @ 10:38

 14. ->13 Helt enig, men fænomenet med bizarre krumspring og blindhed over for de problemer som tårner sig op, er så udbredt i hele den vestlige verden, at der må ligge mere bag end blot “smørelse” – som i visse tilfælde så absolut er en nærliggende tanke.

  Lars Hedegaard har sagt noget i retning af at “store konsekvenser har store årsager”, hvormed han mener at kunne konstatere et kollektivt skyldkompleks p.g.a. rædslerne begået af bl. a. Tyskland i det 20. årh. Det er en interessant tese, og i hvert fald mere tilfredsstillende end f. eks. Børges teorier om socialismens passivisering af danskerne. Gid man kunne identificere problemet så snævert, men Børge og andre skylder stadig at forklare, hvorfor den samme virkelighedsfornægtelse manifesterer sig endnu mere ekstremt i andre vestlige lande som f. eks. USA, som vist ikke lige trækkes med en socialistisk arv, og som har haft ret håndgribelige erfaringer med muhammedansk ekstremisme – og som alligevel stort set har bandlyst al diskussion af f. eks. ekstremisme som en fortsættelse af Muhammeds eksempel fra det offentlige rum og fra læreanstalterne. Og forleden forbød kineserne visning af svin på tv i en bestemt anledning for ikke at “støde” you-know-who. Mønsteret er det samme verden over, på tværs af kulturer og på tværs af de enkelte landes historie. Ikke se ondt – ikke høre ondt – ikke tale ondt.

  Men jo, jeg har bestemt også en fornemmelse af beskidte oliepenge som en del af spillet i flere konkrete tilfælde. Gid nogen kunne afsløre nogle flere af disse Judas’er.

  Kommentar by Lars Findsen På Crack — 17. februar 2007 @ 12:04

 15. Hr Øller, 9:

  Hmm, jeg synes nu principelt, at man bør holde sig fra personfnidder og interne, personlige stridigheder. Man ved aldrig, hvad der er sandt og hvad der er op og ned-det er i hvert fald svært at hitte rede i, og tager tid som kunne være brugt til seriøs politisk analyse.

  VH
  Jacob

  Kommentar by Jacob A — 17. februar 2007 @ 16:59

 16. Jeg har ikke rigtigt kunnet få mit indlæg her offentliggjort. Jeg ved ikke, hvad der er galt. Det, jeg ville skrive, var, at jeg har fundet en artikel, der mere end antyder, at Uffe Ellemann-Jensen var købt og betalt af tobaksindustrien ligesom i øvrigt lægen Tage Voss (“Rygning er sundt”. Er det så helt utænkeligt, at han også er i lommen på oliesheikerne/islamisterne?

  Amerikansk tobaksgigant: Ellemann et kup for os
  Flere nye fortrolige dokumenter fra tobaksproducenten Philip
  Morris sår ny tvivl om Uffe Ellemann-Jensens forhold til tobaksindustrien i hans tid som udenrigsminister. Adskillige medarbejdere hævder i dokumenter, at Uffe Ellemann-Jensen har haft et samarbejde med tobaksindustrien. Uffe Ellemann-Jensen erkender i dag,
  at formuleringerne i dokumenterne kan opfattes som om, han
  var regulært rekrutteret af tobaksindustrien. Men han afviser
  kategorisk, at han nogensinde har haft noget tættere forhold
  til Philip Morris.

  Jesper Høberg og Michael Stenvei Jyllands-Posten 24/02/2001

  Kommentar by JanChris — 17. februar 2007 @ 19:46

 17. #16 se det burde man bore lidt i, jeg har nemlig også en grim mistanke om at der er flere her i europa der får beskidte oliedollaser for at sælge deres eget land og folk.

  De skal afsløres,dømmes og så hænges intet mindre !

  Kommentar by whodares — 17. februar 2007 @ 23:44

 18. Jeg ser først nu alle disse kommentarer til mit indlæg om Tøger og Uffe… og iler strax med en korrektion: Den omtalte frokost i Gudhjem fandt rigtigt nok sted 24. september, men årstallet var 2006. Åndssvag fejl i betragtning af at de 12 Muhammed-tegninger først blev offenliggjort i Jyllands-Posten fredag 30. september 2005!

  Kommentar by jørgen koefoed — 20. december 2009 @ 15:28

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper