18. februar 2007

Godt naboskab er svært sålænge “Jihad skal bruges, når man føler sig truet…”

Kristeligt Dagblad skrev igår at fire muslimske organisationer i Tyskland afviste dialog med den evangeliske kirke i landet, som en protest imod teksten i Christen und Muslime in Deutschland – Klarheit und gute Nachbarschaft, som kirken offentliggjorde for tre måneder siden.

Islamkritisk Netværk i Folkekirken har fået lavet en dansk oversættelse af Klarhed og godt naboskab, der ved at opstille en række nødvendige kriterier for ‘dialog’, på sin vis fortæller hvorfor det vanskeligt lader sig gøre.

Berlingske Tidende bragte igår et interview med islamforsker Ellen Wulff, der er indstillet til en bogpris for sin danske oversættelse af Koranen. Her opridses hele problematikken i en kort afsnit.

“Hun har forsøgt at forstå vredesudbruddene og de hidsige fordømmelser, som man konstant møder undervejs i Koranen. For eksempel et begreb, som er blevet et nyt fremmedord i dansk sprogbrug: »Jihad er et omdiskuteret begreb. Jihad skal bruges, når man føler sig truet, men hvornår føler man sig truet? Man kan føle sig truet, hvis man føler, at der bliver lavet intriger mod én. Jeg tror, at Jihad bruges på en anden måde nu end på Muhammeds tid. Nu bliver det brugt mere bevidst i en politisk propaganda. Koranens bud om, at man ikke må slå ihjel, blev man løst fra, hvis samfundet var truet.«”

Jihad var på Muhammeds tid ‘bevidst politisk propaganda’, og er det stadig den dag idag. Muhammed markedsførte sine angrebskrige som forsvarskrige for islam, og det samme ser man idag. Islamistiske terrorister myrder fordi de føler islam er truet, og så er det på sin vis ligegyldigt hvad Ellen Wulff ‘tror’.

Oploadet Kl. 10:29 af Kim Møller — Direkte link2 kommentarer

2 Comments »

 1. Netop.

  Jihad means much more than violence (but it also means violence):

  http://www.jihadwatch.org/archives/015300.php

  Kommentar by Lars Findsen På Crack — 18. februar 2007 @ 12:24

 2. Koranen har ikke noget bud om at man ikke må slå ihjel, kun andre muslimer er det strengt forbudt at slå ihjel.
  Når muhammad fik dræbt folk som kritiserede ham eller gjorde grin med hans barnetro – er det måske fordi han var truet?

  http://answering-islam.org/Terrorism/islam_and_violence.html

  Eller hvad med det her ?

  Quran-9:5, But when the forbidden months are past, then fight and slay the Pagans wherever ye find them, and seize them, beleaguer them, and lie in wait for them in every stratagem.

  9:14 Fight them! Allah will chastise them at your hands, and He will lay them low and give you victory over them, and He will heal the breasts of folk who are believers.

  Quran- 9:29, Fight those who believe neither in Allah nor the Last Day, nor hold that forbidden which hath been forbidden by Allah and His Messenger, nor acknowledge the religion of Truth (Islam), even if they are of the People of the Book (Christians and Jews), until they pay the Jizya with willing submission, and feel themselves subdued.

  *
  Sahih Al Bukhari, 216:”I have been ordered to fight against people until they testify that there is no God but Allah & that Muhammad is the Messenger of Allah & until he performs the prayers & pays the Zakat.”

  Lad os kalde det hvad det rent ud er: En trussel, ikke en der er truet.

  “Muslim Book 031, Number 6174:

  Abu Dharr reported Allah’s Messenger (may peace be upon him) as saying: You would soon conquer Egypt and that is a land which is known (as the land of al-qirat). ”

  Var Egypten en trussel? Nå ja, hvad er ikke trussel ?

  “Narrated Ibn Aun:
  I wrote a letter to Nafi and Nafi wrote in reply to my letter that the Prophet had suddenly attacked Bani Mustaliq without warning while they were heedless and their cattle were being watered at the places of water. Their fighting men were killed and their women and children were taken as captives; the Prophet got Juwairiya on that day. Nafi said that Ibn ‘Umar had told him the above narration and that Ibn ‘Umar was in that army.” Volume 3, Book 46, Number 717: Bukhari

  Trussel ?

  Muslim Book 041, Number 6930:

  Nafi’ b. Utba reported: We were with Allah’s Messenger…
  You will attack Arabia and Allah will enable you to conquer it, then you would attack Persia and He would make you to Conquer it. Then you would attack Rome and AllgLh will enable you to conquer it,

  Aha, hvis man udrydder alle mulige trusler, så er der ingen tilbage – genialt!

  Volume 5, Book 59, Number 436: Bukhari
  Narrated Sulaiman bin Surd:
  When the clans were driven away, I heard the Prophet saying, “From now onwards we will go to attack them (i.e. the infidels) and they will not come to attack us, but we will go to them.”

  Han var sikkert meget truet, da han sagde det. Eller kunne det tænkes at der ikke var flere der turde true ham?

  Bukhari Volume 3, Book 30, Number 95:
  Narrated Abu Huraira:
  Allah’s Apostle said, “I was ordered to migrate to a town which will swallow (conquer) other towns and is called Yathrib and that is Medina, and it turns out (bad) persons as a furnace removes the impurities of iron.

  Han var klar at alle byerne ville true ham, ja hele verdenen ville true ham, så han var simpelthen nødt til at erobre det hele.

  Bukhari Volume 4, Book 52, Number 42:
  Narrated Ibn ‘Abbas:
  Allah’s Apostle said, “There is no Hijra (i.e. migration) (from Mecca to Medina) after the Conquest (of Mecca), but Jihad and good intention remain; and if you are called (by the Muslim ruler) for fighting, go forth immediately.

  men naturligvis kun når islam er truet.

  Det er ren tilfældighed at offensiv jihad – vi tager den igen – OFFENSIV JIHAD er og har altid været en fuldt indvævet del af islam.

  Kommentar by Thomas Bolding Hansen — 18. februar 2007 @ 16:01

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper