1. december 2012

Modkraft-Rune holder mikrofonen for AFA: Vi vil holde øje med SIAD, så “… de ikke begår overfald”

Rune Eltard-Sørensen, der tilbage i 2008 var ansat af Dansk Journalistforbund, forklarede for et par måneder siden på P1, at han ikke var militant mere, men kæmpede ‘journalistisk’. Herunder lidt fra en artikel på Modkraft.dk, hvor han holder mikrofonen for vennerne i Antifascistisk Aktion, der forklarer at den planlagte moddemonstration har til hensigt at beskytte Kokkedal-borgere imod voldelige højreekstremister fra SIAD. Lørdagens demonstrationer er i mellemtiden blevet aflyst, men parallel-virkeligheden fortjener fremhævelse.

“Antifascisterne vil i den forbindelse forhindre, at tilrejsende højreekstremister skaber utryghed i området.

– Vi vil skabe en politisk modvægt til SIAD ved at lægge pres på dem og holde øje med dem, så de ikke begår overfald. Folk skal have lov til at være i fred for deres racistiske propaganda, siger en talsperson fra AFA til Modkraft.” (Modkraft.dk, 29. november 2012: Antifascister vil skabe tryghed i Kokkedal)

Herunder ses journalist Rune Eltard-Sørensen under en SIAD-demonstration i 2009. I forgrunden ses to af de SIAD-aktivister, som Antifascistisk Aktion mobiliserer imod på Kokkedal-muslimers vegne.

(SIAD-demonstration på Christiansborg Slotsplads, 28. august 2009; Mere: I & II)

“Jeg har valgt at uddanne mig til journalist, og bruger ordet nu, som jeg gør i dag når jeg sidder her og snakker, eller jeg gør når jeg skriver på Modkraft. Jeg mener at den ændring der skal i samfundet forudsætter en bevidstgørelse, og også at man kan forklare sit projekt.” (Modkraft-redaktør Rune Eltard-Sørensen i P1, 9. oktober 2012)

“Bevæbnet netværk vil stoppe islam i Danmark … Talsmanden er samtidig formand for foreningen Stop Islamiseringen Af Danmark, som tidligere har fået forbud mod at demonstrere af frygt for ballade.” (Nyhedsavisen-journalist Rune Eltard-Sørensen, 8. maj 2007)

Oploadet Kl. 01:13 af Kim Møller — Direkte link27 kommentarer
Arkiveret under:

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/42965/trackback

27 Comments »

 1. Fra nederste link i blogposten:

  “Med skarpladte geværer og støtte fra udlandet vil et nystiftet højreekstremistisk netværk sætte dagsordenen i indvandrerdebatten”

  “Nu er han gået sammen med en række kontroversielle grupper på den yderste højrefløj, og han har knyttet kontakter til den internationale organisation Vigilant Freedom . Organisationen yder bistand til islam-kritiske bevægelser i hele verden og var for nylig med til at skifte en skandinavisk sektion af Anti-Jihad -bevægelsen.”

  Er der nogen af jer andre højreekstremister, der læser og kommenterer på Uriaposten der kender noget til dette her? Hvis nogen skulle kende til det, burde det vel være “os” …

  Bemærk iøvrigt kommentarsporet: (slettet bruger) … (slettet bruger) osv. Men Karin Benn….. kommer til orde, igen og igen. Der er også enkelte fornuftige stemmer, og de er meget pæne.

  Kommentar by Hr. Naturli' — 1. december 2012 @ 02:08

 2. -> Hr. Naturli’

  Det militante aspekt fandt kun sted i Rune Eltards fantasi, sommeren 2007. Jeg har aldrig hørt om ‘Vigilant Freedom’.

  Kommentar by Kim Møller — 1. december 2012 @ 02:21

 3. En dag vågner de politisk korrekte op og siger Yeasss! vi sejrede over alle de besværlige, dem der ville lille lorte danmark. Dagen efter hænges de på gaden af islamisterne. PCerne fatter ikke hvad de lukker ind og hvad der rammer der efter de har fået ram på os.

  Kommentar by CommonSenseNow — 1. december 2012 @ 02:47

 4. Det er en fuldstændig absurd situation. Voldsfacisterne går på gaden for at skabe tryghed!

  Kommentar by skræp — 1. december 2012 @ 02:54

 5. Hehe. Tosser som RES bygger tilsyneladende deres identitet på en indbildt fjende. I årtier har de harceleret og demonstreret mod en påstået dansk nynazisme. De har lavet plakater, musik, digte og tatoveringer imod nazismen. De har overbevist sig selv og hinanden om Det Ondes tilstedeværelse iblandt os, og Det lurer overalt. Men manifestationerne mangler :-( Hvor ER nazismen henne?

  Kommentar by Hr. Naturli' — 1. december 2012 @ 02:54

 6. Nazisme/højreekstremisme – det er ét fedt i De Mangfoldiges verden; det betyder bare “Det vi ikke kan li’!”

  Kommentar by Hr. Naturli' — 1. december 2012 @ 02:56

 7. -> Skræp

  Modkraft illustrerer artiklen med et foto fra Greve. Det var her hvor det lykkedes AFA at overfalde et par nationalsocialister, hvorefter de gik til angreb på politiet. Husker en sekvens fra Krimi5-dokumentaren hvor en nabo tydeligvis var utryg – ikke ved nazisterne, men de patruljerende ‘antifascister’.

  http://www.uriasposten.net/archives/29241

  Kommentar by Kim Møller — 1. december 2012 @ 03:01

 8. Antifascistisk Aktion er ikke ene om at kategorisere foreningen siad som ekstremistisk…

  “3B håber, at juletræet kan blive opsat fredag aften eller lørdag. Og det skal bare gå efter planen, mener Dansk Folkepartis tidligere formand, Pia Kjærsgaard.

  – Og så kan hadefulde ekstremister godt holde sig væk fra bebudede demonstrationer i morgen lørdag. Det gælder både Anti-Fascistisk Aktion og organisationen Stop Islamiseringen af Danmark (SIAD) Lad være med at bruge lejligheden til et slagsmål med politiet. Ingen gider jer!” (2012)

  h t t p://www.bt.dk/politik/pia-k.-jubler-over-juletrae-hold-jer-vaek-hadefulde-ekstremister

  Kommentar by Liva — 1. december 2012 @ 06:12

 9. Kim Møller

  Måske har han taget “fejl” af vigilant= årvågen og vigilante= selvtægtsmand/selvbestaltet vagtmand. Det har de jo med at gøre, især når det passer ind i deres kram.

  Liva

  DF frygter jo nok, at hvis SIAD bliver et parti, så vil deres trofaste kernevælgere smutte derover. Så det er jo nok i det lys, man skal se DFs generelle holdning til og modvilje mod SIAD. Men de vil jo heller ikke have noget med tidligere nazister at gøre, for det er jo ikke salonfähigt. Bare se hvad de straks gør med medlemmer, som bliver hængt ud for at “være” nazister, eller som bare forbindes den allermindste smule med slige. De ryger ud med det samme, også selv om de er helt og aldeles uskyldige.
  Dét faktum skyldes jo ene og alene én eneste ting, at alle DFere og dets vælgere jo stadigvæk er nazister for mange andre, så derfor skal de være uendeligt forsigtige i sådan en sammenhæng. Og så er der jo også det galehus som Fremskridtspartiet jo udviklede sig til, som de jo altid har i erindringen som det ultimative skræmmebillede på hvad der kan ske med et parti, som ikke er ekstremt topstyret.

  Ellers så se på hvad der sker í Voldtægtssverige i øjeblikket, hvor alt og alle prøver at slagte SD.
  Men virkeligheden sørger alligevel for, at deres stemmetal vokser og vokser for hvert evigt eneste minut, ligegyldigt hvad Affaldspressen, Møgspredningmedierne og Folkemordsstasiapparatet prøver at gøre imod dem. Og det hele er godkendt af Fredrik Reinfeldt, for som han selv sagde sidste år, så er SDerne selv ude om tingene. Og det de udsættes for er jo ganske velkendt her i realitetsblogosfæren.

  Kommentar by A.R. — 1. december 2012 @ 07:31

 10. DANSKERNE ER VERDENS DUMMESTE FOLKESLAG.
  For ellers så havde terrorister som rune elknep siddet på en anstalt sammen med de andre røde terrorister, eller også var de sparket ud af landet…LORTELAND.

  Kommentar by Fritz — 1. december 2012 @ 08:15

 11. Hvis man laver en analyse af antifacistisk aktions metoder, så er de voldelige, de blander sig altid i andres demonstrationer, – de bruger præcis de samme metoder, som de partier brugte, de hævder at bekæmpe.
  Men Churchill spåede også, at fremtidens nazister vil foregive at bekæmpe facister og nazister.

  Kommentar by Jørn Boye — 1. december 2012 @ 10:22

 12. Måske har han taget “fejl” af vigilant= årvågen og vigilante= selvtægtsmand/selvbestaltet vagtmand.

  Bingo!

  Det er naturligvis forklaringen på den ekstreme retorik fra venstreekstremisterne. Jeg kender lidt til Vigilant Freedom (der i øvrigt er nedlagt nu), og det handlede ikke om våben, selvtægt eller noget i den retning – det var et netværk af aldeles demokratiske bloggere, der arbejdede sammen for at spore undergravende aktiviteter og andre trusler mod demokrati og frihed.

  Men paranoide venstreekstremister læser naturligvis hellere ‘vigilante’ end ‘vigilant’, når de prøver at finde et eller andet, der kan retfærdiggøre deres forskruede verdensbillede.

  Kommentar by Henrik Ræder Clausen — 1. december 2012 @ 11:44

 13. Så SIAD laver ballade? Her ser vi Nørrebro efter at Rune Retard’s venner har boltret sig…

  http://i2-images2.tv2net.dk/s/07/19669907-7906cd2fe9f1e11618ed95f9076c32d9.jpeg

  Kommentar by Arne Torp — 1. december 2012 @ 12:23

 14. Ja undskyld, men jeg kan altså ikke se Pia K. som andet en forræder af ægte folkelighed. Husker også meget vel at Århus DFerne Jette Skive og Lars Skov var parate til at demonstrere mod EDL sammen med AFAs parlamentære frontorganisation.

  At DF har sin egen dagsorden “kulturradikalisme light” må de selv om. Men at man hver gang der er en mulighed aggressivt angiber sit eget bagland er en krigserklæring i mine øjne. Jeg er ligeglad hvor mange undskyldninger der kan anføres for DFs ulidelige lethed. Partiet har svigtet modstandkampen – til forskel fra Enhedslisten, som hele tiden forsvarer sine tilhængere med næb og kløer. Det skulle ikke en gang undre mig om DF kom med et forslag om at lade “Masho”s forældre komme til Danmark for at bevise hvor antiracistiske de er.

  Send DF et signal ved næste valg, (såfremt der ikke er opstiller et nyt parti der kan overtage selvfølgelig); sørg for at Jette Skive og Lars Skov ryger ud.

  Kommentar by Balder — 1. december 2012 @ 12:58

 15. Når AFAer og Modkraft kalder andre for “ekstreme” og “nazister”, skulle de se sig i spejlet, det jo er dem selv de taler om. Det er ren projektion.
  Fx. finder jeg, at de virkelige ekstreme er dem, der vedblivende uden den mindste vaklen insisterer på, at ville have vores land fyldt op med horder af invaderende muhammedanere, som hverken vil eller kan integreres, som koster kassen, som for en stor dels vedkommende udtrykker had mod os, og som oven i købet har den vildt ekstreme frækhed at kalde os for vantro. Dét er da ekstremt.
  Til disse ekstreme hører de venstreorienterede bumser, der aldrig forsømmer den mindste lejlighed til at lave ballade i gaderne, som er voldelige og kaster med sten. De giver associationer til nazister a la Hitlers bodyguard Bruno Gesche og hans slæng, der chikanerede og overfaldt fredelige demonstrationer, som gik forud for Hitlers magtovertagelse. Senere blev de til det berygtede SS. Jeg finder ligheden slående.

  Kommentar by ComeOn — 1. december 2012 @ 13:25

 16. -> Balder

  Jeg er ikke videre uenig, men DF må selvfølgelig spille efter ’spillets regler’. Hvis DF associeres med personkredse medierne kalder ekstremister/racister/nazister, så vil det koste mandater, og i sidste ende indflydelse. Uden DF havde parlamentarikerne formentligt valgt den svenske model, så ja – selvom indvandringen på ingen måde er stoppet – så har de gjort en væsentlig forskel. Nu er SIAD ikke voldelige, men jeg synes heller ikke DF skal være en højreorienteret Enhedslisten, der godtager politisk vold fra et maskeret bagland.

  Ang. Århus-DF’erne. Personligt bruger jeg heller ikke en halv time på at stemme på folk der seriøst overvejer at demonstrere med ‘AFA for Mangfoldighed’ mod EDL.

  Kommentar by Kim Møller — 1. december 2012 @ 13:29

 17. Jeg ville personligt hellere være nabo til en rockerborg end et forsamlingslokale for AFA.

  HA, Bandidos, Outlaws.. alt i alt prof. kriminelle, men alligevel med en vis rationalitet. Hæmningsløs vold er skidt for omsætningen. AFA er irrationelle skabs-anarkister som knapt nok kan tage i Netto uden at nogen kommer alvorligt til skade.

  Alt det sludder om at de beskytter nogen fra noget er til at dø af grin over.

  Kommentar by Mike — 1. december 2012 @ 13:53

 18. Det er vel næppe forkert at se Rune ES og Modkraft som AFAs fjæs udadtil.

  Kommentar by Hans Und — 1. december 2012 @ 14:27

 19. 16 –> Kim Møller

  “Hvis DF associeres med personkredse medierne kalder ekstremister/racister/nazister, så vil det koste mandater, ”

  For det første er det et spørgsmål om det ville koste mandater. Den politiske korrekthed blandt DFs vælgerskare er nok ikke lige så stor som DF-toppen mener.

  For det andet, så er det jo netop ikke voldelige foreninger der er tale om her, også EDL. Både SIAD og EDL står for det samme som DF.

  For det tredje, hvis DF skal indrette sig efter hvad medierne kalder nogen, så er det et svigt. De bør tvært imod forsvare disse foreninger mod alle de løgnagtige angreb fra pressen. Det kan man sagtens mens man også holder en passende afstand.

  “men jeg synes heller ikke DF skal være en højreorienteret Enhedslisten, der godtager politisk vold fra et maskeret bagland”

  Korrekt. Men det er jo netop heller ikke det der er tale om.

  Og i øvrigt kunne DF hvis i tvivl jo bare holde kæft, men de vælger aktivt at køre med på den kulturradikale vogn, med proaktivt “at tage afstand” og den slags.

  For at ændre en mentalitet skal man altså turde udskille sig fra massen og ikke hele tiden lefle for at være del af det gode selskab. Men det er det er jo det DF har forsømt i det meste af sin levetid, at ændre folks indstilling ved at give dem forbilleder, at udvide grænserne for hvad der kan siges og gøres og demonstreres, i stedet for at legitimere undertrykkelses-politiken på bekostning af et segment som desuden er udsat for den mest hårrejsende forfølgelse fra venstreekstremisters side. Jeg synes det er utilgiveligt. Og siden partiet jo heller ikke opnår noget som helst, behøver man heller ikke spekulere på om det skulle være strategisk bedst at holde hånden over dem. Deres stagnerede vælgertilslutning er efter min mening mere en følge af partiets søvndyssende politiske korrekthed og mangel på vilje til kamp og åben konfrontation med det etablerede system.

  Kommentar by Balder — 1. december 2012 @ 15:44

 20. Vigilant Freedom er nogen af de spøgelser Charles Johnson fra Little Green Footballs begyndte at se som nazister for nogle år siden.

  Som Henrik skriver eksisterer de ikke mere: http://www.vigilantfreedom.org/910blog/

  Kommentar by Hodja — 1. december 2012 @ 18:30

 21. Det ironiske er, at langt de fleste “venstreekstremister” ikke rigtig kan redegøre for hvorfor de er så voldsliderlige, men affærdiger det med one-liners som f.eks “snup en tudekiks” eller “fuck dig, jeg smadrer dig, din fascist”. Laaaangt de fleste AFAscister er teenagere fra velhavende familier med baggrund i hellerup og gentofte området. Problemet er, at deres ungdomsoprør er rettet mod fredselskende danskere, der arbejder hårdt for føden og som i forvejen er plaget af de problemer de voldelige islamister giver dem. Jeg ville ønske, at de AFAscistiske unge ville rette deres ungdomsoprør mod dem det handler om, nemlig deres fucked-up forældre, hvoraf mange af dem sidder på den reelle økonomiske og politiske magt!

  Kommentar by Jakob — 1. december 2012 @ 18:59

 22. >21 Jacob
  Det er nok ikke helt ved siden af.

  Kommentar by Nielsen — 1. december 2012 @ 23:09

 23. Ang. Århus-DF’erne spurgte jeg dem, om de havde læst EDL’s Formålserklæring, om de fandt noget forkert i den, og om de kunne motiveres til at omdele den til Byrådet for at oplyse dem om, hvad venstreekstremisterne egentlig var ved at lokke dem ud i.

  Som man kunne forvente, fik jeg et blankt ‘Nej’ fra dem.

  Kommentar by Henrik Ræder Clausen — 2. december 2012 @ 00:12

 24. #23 HRC

  Nej til at de havde læst den, eller fundet noget forkert i den, eller nej til at omdele den?

  Kommentar by Jakob — 2. december 2012 @ 02:00

 25. Nyrup Rasmussen til df: “Stuerene, det bliver i aldrig”.

  Pia K. til siad: “I er hadefulde ekstremister. Ingen gider jer”.

  Kommentar by Liva — 2. december 2012 @ 06:41

 26. 23

  Så må der jo noget mere oplysning til. Internt i df.

  Kommentar by Liva — 2. december 2012 @ 06:43

 27. Balder og Kim Møller

  Jeg tror, at det er sådan DFtoppen, burde udtale sig!

  Læserbrev i Nordvestnyt torsdag 29. november af Steen Egede Jensen DF, byrådsmedlem i Odsherred Byråd. (De plejer ikke at være online).

  Må vi snart være her?

  “Som enhver ved, er gøgen en fugl, der lægger sine æg i andre fugles reder. Når ungen er kommet ud af skallen – ja, så skubber den de oprindelige beboere af reden ud!

  Når man læser debatten om Egedalsvænge og deres juletræ eller rettere manglen på samme, ja, så passer historien om gøgen temmelig nøje.
  Det muslimske flertal i bestyrelsen vil os bare ikke. Sidste nyt derfra er, at beboerformanden Karin Legaard Hansen er blevet chikaneret ud af bebyggelsen og nu efter 29 år må flytte.

  De autonome bøller har anmeldt deres ankomst under antiracismens banner. Som sædvanlig har de ikke forstået en pind! Men hvis nogle danskere skulle tillade at ytre sig, har de autonome metoder, der kan få dem til at makke ret. Det er egenligt humoristisk, at godhedens apostle altid mener sig berettigede til at bruge fascismens våben – vold!

  Hvis det muslimske flertal i Egedalsvænge Beboerforening tror, de fører kamp mod de kristne, er de blevet totalt svigtet at det danske skolevæsen, som, jeg formoder de har frekventeret!

  Juletræet er på linje med tandfeen og påskeharen nogle festlige traditioner, som vi nu engang har i vores gode lille land. Men altså på ingen måde kristne traditioner!

  Desværre er det nok således, at det er os danskere, de ikke bryder sig om og nu demonstrerer deres foragt for.

  Med den stigende flod af flygtninge, der vælter ind over vores grænser, kan vi se frem til en lys fremtid for vores børnebørn.

  Hvad bliver det næste vi ikke må – sankthansbål? – kun fantasien sætter grænser (vi kan sikkert også glæde os til kønsopdelte biografer m. m.).

  Vores egen regering er tonedøv og helt i lommen på de kulturradikale. Jeg tror, de inderst inde er flove over såvel os danskere som vores land!

  Jeg som DF’er siger nej her og nu – jeg vil ikke finde mig i mere.

  Til trods for de frelses integrationssnak får vi konfrontation – nej tak!”

  Kommentar by A.R. — 2. december 2012 @ 07:23

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper