16. december 2012

Danske Bank lefler for stenkastende anti-kapitalister: “A new normal demands New Standards”

Debatredaktør Christopher Arzrouni i Børsen – Occupy Danske Bank (24. november 2012, kræver login).

“Som aktionær i Danske Bank er jeg stærkt utilpas ved bankens nye reklamekampagne. Den lefler for de mest bankfjendske dele af folkedybet. Det rekonstruerede billede af en demonstrant med en dollarseddel tapet for munden er et forsøg på at lege med på en allerede for længst forsvundne hype om fænomenet Occupy Wall Street.

Hvad er meningen med dette knæfald for antikapitalistiske kræfter? … Men sin leflen for Occupy Wall Street tager Danske Banks kampagne et internationalt udgangspunkt. Man ser dog ingen billeder af aktivister fra Tea Party, der er vrede over bankredningerne. Og godt det samme. For bankdrift skulle nødig være kampen om at sikre sig politisk sympati det ene eller det andet sted. …

Jeg havde det bedre med Danske Banks reklamekampagne, dengang banken opfordrede folk til at gøre, hvad de er bedst til. Hold så op med at være en undskyldning for jer selv. Vis dog lidt stolthed. Rank ryggen. Der er intet odiøst i at være finanskapitalister, så længe I passer jeres arbejde med at sende penge i omløb. Der er heller intet odiøst i at tage betaling for at gøre det godt. Og der er intet odiøst i at tilbyde sine kunder at tage en risiko, når blot de bliver gjort opmærksom på det.

… det tvetydige budskab om en bank, der omfavner bankhadende aktivister, går nok hen over hovedet på kunderne. Eller også bliver banken slet og ret til grin. Som samfundsborger er jeg mere bekymret over, at Danske Banks kampagne gør folk dummere på, hvad et velfungerende samfund har brug for: Ikke flere aktivister, der vil besætte Wall Street. Men flere kapitalister, der er ansvarlige i den forstand, at de stiller sig frem og forklarer, hvorfor deres forretningsprincipper og deres etik er rigtig, også når det engang imellem går galt.”

(Danske Bank-reklame, ultimo 2012: “A new normal demands new Standards”; Youtube)

Oploadet Kl. 13:31 af Kim Møller — Direkte link13 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/43449/trackback

13 Comments »

 1. Jyske Bank har spiddet dem med deres annonce: Don’t be blue – we speak danish!

  Kommentar by Gunnar Biering — 16. december 2012 @ 15:00

 2. Bankerne har vel fundet ud af at “anti-kapitalisterne” ikke er så farlige endda, men bare er små sjælløse globalister ligesom dem selv.

  Kommentar by Ich bin Allah (Akbar) — 16. december 2012 @ 15:34

 3. Bankerne er jo ikke dumme de ved godt hvis lommer pengene gemmer sig i :)

  Kommentar by Santor — 16. december 2012 @ 15:53

 4. De kyssende kvinder er også bare med for at fidte for eliten og vise, hvor åbne og tolerate de er! Bræk!
  Godt det ikke er min bank.

  Kommentar by britta due andersen — 16. december 2012 @ 17:43

 5. Enig med 3. Det er marxisterne der sidder på kapitalen i ånds- og kulturlivet!! Og goodwill hos journalisterne giver god omtale og glade aktionærer!! Kvalmende,.. håber fundamentalistiske leflende banker krakker meget snart!! misterjones.dk

  Kommentar by mister jones — 16. december 2012 @ 17:47

 6. Den politiske korrekthed har fået rigtigt godt greb i den klasse der tegner virksomhedernes identitet indadtil og udadtil.

  HR- og PR-kontorene er hipsternes nye legeplads.

  Jeg har arbejdet i flere store virksomheder og det er helt klart at “storbytosse-segmentet” har solidt greb om hvem der definerer det politisk korrekte verdensbillede.

  Det er CSR-pladderromantik og det er sukkerkvalm virkelighedsfjern forherligelse af multikulturalismen der siver ud fra HR- og PR-kontorene over det ganske land.

  Kommentar by Tintin — 16. december 2012 @ 17:53

 7. Ekvivalenten ville jo være at vise en flok nynazister, der kaster molotov-cocktails mod et asylcenter. Dette ville Den Danske Bank nok ikke anvende i et reklamefremstød, og det er beviset på, at der er tale om leflen (er der i virkeligheden ikke det i alle reklamer?).

  Men ja… Jeg har nu som mangeårig kunde hos Den Danske Bank, en bank jeg i sin tid valgte på grund af mit nationale sindelag, besluttet mig til at skifte.

  Jyske Bank lyder som en god erstatning, da dens direktør som den eneste herhjemme fraråder overgangen fra den danske Krone til Euro-valutaen.

  Kommentar by Arne Torp — 16. december 2012 @ 18:08

 8. money talks

  Kommentar by anonym — 16. december 2012 @ 22:12

 9. Som aktionær, godt nok en lille en, er jeg ærlig talt noget bekymret for habiliteten hos den nye styrelse, når den kan forfalde til sådanne barnagtigheder, som denne reklamekampagne er udtryk for.

  Kommentar by Andreas Br. — 16. december 2012 @ 22:20

 10. Nu er det jo ikke ligefrem mærkværdigt, at der ses antikapitalistiske symboler i antikapitalistiske Danmark. Så længe Danske Bank reelt ikke sælger reb til kommu..occupy-bevægelsen, eller kritiserer kanaliseringen af skatteborgernes penge ind lebbernes underliv (eller lignende), så er de ikke fjender af staten. Det er rent win-win for dem for nuværende.

  De følger den ‘progressive krone’, et godt marked: http://www.youtube.com/watch?v=gDW_Hj2K0wo

  Kommentar by Stirner — 16. december 2012 @ 23:34

 11. Danske Bank har længe været en lortebank. Dårlig service, ringe vilkår for privatkunder.

  Kommentar by M — 17. december 2012 @ 15:29

 12. Danske Bank viser bare at kapitalisternes primære og eneste mål er er penge, penge, penge.

  Hvorfor står hele det borgerlige sammenrend i Danmark ellers i kø for at indlæmme os i EUSSR ?

  Kommentar by Tolder (ekspert) — 18. december 2012 @ 00:22

 13. ->7.Arne Torp. Enig. Men mange folk mangler fantasi – billedet af en brostenskastende ‘helt’, der kaster en brosten, burde altid følges op af billedet af brostenen, der rammer betjenten i hovedet og knuser hans kranium – gerne i nærbillede!

  Danske Bank burde ikke lefle for udemokratiske stenkastere, der med udemokratiske midler vil smadre samfundet!

  De useriøse statsejede, socialistiske medier støtter autonome voldsmæn o.l. og de s står også bag den løgnagtige hetz mod Danske Bank og de øvrige danske banker.

  Den detalje at bankpakkerne giver staten en milliardgevinst i tilbagebetaling skjules f.eks.

  De statsejede, socialistiske, elektroniske medier benytter enhver sag til at støtte Enhedslisten og deres andre socialistiske venner.

  Jeg er selv mangeårig kunde i Danske Bank og jeg synes deres service bliver bedre og bedre.
  Kun er jeg ked af, at Maersk McKinney Møller solgte sine Danske Bank aktier! :(

  Kommentar by A-mad — 21. december 2012 @ 13:12

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper