28. december 2012

Michael Irving Jensen om Den Egyptiske Revolution – Jørgen Bæk Simonsen om muligt oprør i Syrien

“Det her har ikke noget som helst med politisk Islam at gøre”, fortalte København Universitets Michael Irving Jensen, da han for godt to år siden debatterede den egyptiske revolution i Deadline på DR2. Irving Jensen overså alle faresignaler, og når nu intelligesiaen ikke er bedre, så kan man ikke forvente TV2-korrespondenter i Mellemøsten undrer sig over demokrati-aktivisters ‘Allah u-akbar-råb’, sorte Jihad-flag eller en ældre mand der fortæller at han de senere måneder har givet ‘fem martyrer’ til kampen.

Jørgen Bæk Simonsens er Islam-apologiens nestor, og når nu årene i Damaskus blot styrkede blot hans tro på den lykkelige multikultur i Assads Syrien, så er der ingen grund til at forvente præcise analyser fra den kant. To uger før den syriske opstand tog form blev han interviewet til Ræson, og her var ingen vaklen – Syrien: Hvor bliver revolutionen af? (via Alex Damgaard).

RÆSON: Siden vi snakkede sidst er to diktatorer i Mellemøsten faldet, og en tredje er godt på vej. Vil Syrien følge trop?
SIMONSEN: Det er der intet, der tyder på. Det forsøg på demonstration, som fandt sted i starten af februar, vandt på ingen måde genklang. Men det er utvivlsomt, at der er kræfter under overfladen, som gerne vil have tingene ændret, og det ville være naivt at tro at de ikke tager bestik af situationen i regionen.

RÆSON: Men hvilke faktorer gør så, at Syriens befolkning indtil videre har forholdt sig så rolig?
SIMONSEN: Det skal nok ses i lyset af, at Syrien i dag, uden tvivl, er et andet end det var for bare fem eller otte år siden. Der er en langt mere åben debat i det offentlige rum. Der er en langt mere levende og rummelig diskussion, end den man så i fx Tunesien. Det autokratiske system i Syrien har, indtil videre, haft held til give tilpas med rum til diskussion hos befolkningen, samtidig med at befolkningen stadig ved, at der findes en rød linje, som ikke skal overtrædes.

RÆSON: Så du ser altså ikke nogen mulighed for at Bashar al-Assad ikke sidder på magten i Syrien i den nærmeste fremtid?
SIMONSEN: Nej.

RÆSON: Selv med historien om Egypten i baghovedet?
SIMONSEN: Ja. Blandt andet fordi al-Assad, modsat præsidenterne i Egypten og Tunesien, har formået at være på forkant med udviklingen. Deri ligger den vitale forskel.

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/43769/trackback

17 Comments »

 1. Ja, det er noget lort for en gamle islam forkæmpere som JBS at man lusket vis kan gå tilbage i annalerne og påvise hans fuldstændig manglende viden og indsigt i hans eget felt.

  Igen kan man tvivle på vores forgyldte lederes forståelse af den virkelighed almindelige mennesker lever i når de gang på gang kan udvælge EKSPERTER der ved absolut ingenting.

  Kommentar by Santor — 28. december 2012 @ 07:55

 2. Var det JBS, der under det arabiske forår modsagde skeptikerne ang. demokrati i Ægypten med ordene: “jamen det muslimske broderskab VIL SLET IKKE have magten”. Så var det ligesom sat på plads.

  Venligst Erik.

  Kommentar by Erik Balle Povlsen — 28. december 2012 @ 08:27

 3. Apropos Syrien… Der er gang i plyndringerne… Indbyrdes plyndringer…

  “Syrian rebels sidetracked by scramble for spoils of war
  Looting, feuds and divided loyalties threaten to destroy unity of fighters as war enters new phase”

  http://www.guardian.co.uk/world/2012/dec/27/syrian-rebels-scramble-spoils-war

  Kommentar by BE — 28. december 2012 @ 09:01

 4. Nu er de jo således at virkeligheden aldrig har haft nogen særlig indflydelse på humaniora på landets universiteter! Man befinder sig i en underlig boble af viden, somme tider rigtig somme tider forkert, men det forstyrer ikke disse verdensfjerne sjæle!
  Hver gang en eller anden kommer med argumenter som strider mod den vedtagne holdning, specielt hvis de strider mod den vedtagne holdning og ideologi, så bliver vedkommende skammet ud!

  Kommentar by Robert R — 28. december 2012 @ 09:42

 5. @4
  Det blev vist noget vrøvl, anden gang der står holdning skulle der have stået den vedtagne tone! Men jeg tror meningen er tydelig nok!

  Kommentar by Robert R — 28. december 2012 @ 09:45

 6. Jørgen Bæk Simonsens bedømmelse af situationen i Syrien på det pågældende tidspunkt er jo ikke så vanvittig eller forskellig fra så mange andres.

  Simonsen kunne jo ikke vide hvor mange ressourcer de vestlige terrorsponsorer ville sætte ind for at vælte Assad.

  “Oprøret” i Syrien er en affære som helt og holdenter iscenesat af vestlige magthavere, nu i et tæt samarbejde med alt hvad der kan krybe og gå af de islamiske terrorister, som de samme vestmagter selv har vakt til live for mange år siden.

  Vore virkelige fjender visse elitære kliker i USA, England og Frankrig, hvor vore egne tinsoldater i Folketing og EU-systemet henter deres ordre og får dikteret deres virkelighedsopfattelse.

  Kommentar by Balder — 28. december 2012 @ 10:24

 7. 90% af nomenklarturen er muslimer, eller stærkt muslimsk orienteret. I frankrig har den kryptomuslimske præsident Hollande erklæret krig mod det kristne samfund, og har via en skiderikminister truet med at beslaglægge kirkens ejendomme. Det går stærkt, meget stærkt!

  Kommentar by Slyrgraff — 28. december 2012 @ 11:32

 8. Är Simonsen så korkad som han verkar? Eller talar har rakt av i syfte att cementera sin ganska begränsade horisont?
  Envar med mer en två hjärnceller vet/visste jo att det finns politisk Islam bakom alla så kallade uppror i mena-området.

  Kommentar by PFEP — 28. december 2012 @ 12:13

 9. Endnu engang glimrende research Kim Møller Det er forstemmende at se, at RÆSON tager JBS alvorligt. Jeg troede egentlig, at det kun var Danske Handicaporganisationer, der tog JBS alvorligt.

  Kommentar by Binee — 28. december 2012 @ 13:27

 10. Mange husker nok tv-debatten, der viser at MIJ overhovedet ikke anede, hvad han talte om, men gestikulere og skrige op, det kan han. Fundet af interviewet med Jørgen Bæk Simonsen er i særklasse, for det blev bragt 28.02.2011.
  Her kan man bruge DR til noget, for de bringer en tidslinie, som det er klogt at kopiere, inden den bliver fjernet. Heraf fremgår dette:

  “26. januar 2011
  Inspireret af Det Arabiske Forår går det syriske folk på gaden i flere byer. De demonstrerer mod præsident Assads udemokratiske styre.
  18.-25. marts 2011
  Soldater sættes ind mod de fredelige demonstrationer. Særligt i byen Deraa kommer det til voldsomme kampe.
  Mindst 100 civile mister livet. Blandt andet under en demonstration ved en moské, hvor soldater skyder mod demonstranterne.”

  Det viser med overtydelighed, at Jørgen Bæk Simonsen overhovedet ikke anede, hvad han talte om.

  Se DRs tidslinie her
  http://www.dr.dk/Nyheder/Ligetil/Dagens_fokus/Udland/2012/2012/02/16133859.htm

  De to helt uvidende herrer er blevet brugt og bruges som eksperter i muslimske lande.
  Hvis nogen tror, at de statsstøttede medier (betalt af dig og mig) er troværdige, må de have et kursus. Hvad koster de to herrer os mon, for vi betaler vist også deres løn…

  Kommentar by Nordsjælland — 28. december 2012 @ 14:21

 11. “Søren Pind: Eksperter er dumme.Venstre-politikeren er fortørnet over eksperters kritik i sag om påkørsel.”

  Sørgeligt at skulle sige det, Pind har ret.

  Kommentar by Josef. K — 28. december 2012 @ 14:24

 12. ->10 Nordsjælland

  Strengt taget ved vi ikke i hvor høj grad disse personer er uvidende eller taler mod bedre vidende. Lad mig sige det på denne måde: Det vil være forbundet med stor anstrengelse at holde sig selv så uvidende som de giver sig ud for at være.

  Kommentar by Lars Findsen På Crack — 28. december 2012 @ 15:37

 13. Det værste der kunne ske, var jo hvis folk blev bange for islam. Derfor kan det ikke undgås at eksperterne i “det kan ikke gå galt” må dumme sig mere og mere, som tiden går.
  Men det ændrer ikke en tøddel ved vælgerflertallets mening om Pia Kæjrsgaard. Murphys lov holder.

  Kommentar by Menig 442 — 28. december 2012 @ 16:55

 14. Er dette mon en af årsagerne til, at man stort set ikke har hørt et pip fra Jørgen Bæk Simonsen i lang tid?

  Kommentar by Frihed — 29. december 2012 @ 08:51

 15. De fleste statslønnede ’samfundsforskere’ er ukvalificerede ‘lavmålsforskere’, som er ansat af andre ukvalificerede ‘lavmålsforskere’.
  De skal blot kunne svare ja, til tre spørgsmål ved ansøgningen (resten ordner ‘vennerne’ i ansættelsesudvalget):
  1. Forsager du kapitalismen og alle dens gerninger?
  2. Er du enig i, at islam er verdens fredeligste religion, som derfor ikke må krænkes?
  3. Er du enig i, at alle der ikke er enig i 1. og 2. er højreorienterede fascister og racister?

  Kommentar by A-mad — 29. december 2012 @ 11:16

 16. @Lars Findsen

  Der er flere af dem der lyver sig dumme , deres analyser kunne et hamster komme med .

  Og jeg ved at disse personer både kan skrive og læse , hvilket et hamster ikke kan trænes til ..

  Så der er et tydeligt “mismach” .

  Kommentar by Aglet Xander — 30. december 2012 @ 00:36

 17. […] også i Israel. Dog ikke i våbenindustrien, men i pæstilensere og deres forår. Er også kendt af Uriaspostens læsere samt tittelytterne i DDR, hvem han for tre år siden underholdt med sine profetier om det […]

  Pingback by RUC | Voldposten — 25. januar 2014 @ 20:30

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper