8. januar 2013

Malerforbundet overvejer ‘at skubbe støtten længere ud mod venstre til Enhedslisten’ – Planøkonomi?

Forleden forklarede beskæftigelsesminister Mette Frederiksen, at hun ikke ikke sådan lige kunne skabe nye jobs, da Danmark jo ikke havde eller skulle have ‘planøkonomi’. Det er selvfølgelig trist at høre for støttepartiets Frank Aaen, der i Information konkretiserer Enhedslistens revolutionære ideal, og her fremhæver nationaliseringer, der kan modvirke ‘udbytning’ – “Dyne-Larsen har jo ikke lavet dynerne selv”.

Fra Berlingske – Fagforbund genovervejer støtte til Socialdemokraterne.

“Skuffelsen over Socialdemokraternes politiske linje er nu så stor, at flere fagforbund overvejer at trække deres økonomiske støtte til partiet. … Også Malerforbundet er parat til revurdere sin økonomiske støtte til venstrefløjens partier, der beløber sig til en tikrone per medlem under folketingsvalg. Ved sidste valg i 2011 blev det til 100.000 kroner.

Kriteriet for at uddele støtte er, at partierne kæmper arbejdernes sag. Men det har formand Jørn Erik Nielsen svært ved at se har været tilfældet, efter regeringen kom til magten.

»Vi diskuterer, om det er en selvfølge at smide gode penge efter dårlige. Det kunne godt være en mulighed at skubbe støtten længere ud mod venstre til Enhedslisten. Men det kan også være, at vi bliver så trætte af det, at vi vælger at sige, at vi ikke vil støtte politik mere,« siger formanden.”

Oploadet Kl. 22:51 af Kim Møller — Direkte link6 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/44048/trackback

6 Comments »

 1. Jeg kender et par helt almindelige malere, som ville være ganske utilfredse med at støtte Enhedslisten. Så vidt jeg ved stemmer de på Venstre. De er næppe de eneste.

  Kommentar by Vest — 8. januar 2013 @ 23:49

 2. Malerhjerner.

  Kommentar by emmagad — 9. januar 2013 @ 01:17

 3. “Malerforbundet overvejer ‘at skubbe støtten længere ud mod venstre til Enhedslisten’ ”

  En fagforening er styret af hjernedøde idioter. What else is new….

  Kommentar by Morani ya Simba — 9. januar 2013 @ 01:23

 4. Vest:

  Jeg kender mange forskellige personer i vidt forskellige fag, der er medlem af røde fagforeninger, men som ikke har den mindste interesse i at støtte en rød agenda.

  Et opgør med fagbevægelsen er nødvendigt – men man må ikke tro, at de “upolitiske” nødvendigvis er bedre. Det sidste medlemsblad fra KriFa var et tema-nummer om “mangfoldighed”.

  Der er brug for et nationalt alternativ!

  Kommentar by Daniel Carlsen — 9. januar 2013 @ 09:14

 5. Ang. røde fagforeninger, så synes mekanismen at være, at toppen er postkasserød, mens medlemmerne rummer en god blanding af overbevisninger. At også de mange ikke-røde melder sig ind skyldes det massive pres der er fra de røde, hvor der ofte bruges gangstermetoder mod dem, som ikke ønsker at være medlem. Derfor trækker mange på skuldrene og melder sig ind alligevel. De tænker “hva’ fa’en” og gider ikke tage et kæmpe slagsmål. Dette er et problem, og det minder kraftigt om foreningstvang, hvilket er forbudt ved international lov.

  Kommentar by Vest — 9. januar 2013 @ 13:23

 6. Og desværre bruger mange virksomheder metoden med at hvis du vil arbejde her, skal du være medlem af en fagforening. Og helst en med overenskomst.
  Mon ikke at arbejdere efterhånden har gennemskuet hvilke partier, der er bedst for firmaerne.
  Det bliver sadån at de ikke producerende der lever af de andres penge stemmer rødt. Og arbejdere for og bevare deres arbejde må stemme blåt.

  Kommentar by Peter — 9. januar 2013 @ 17:13

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper