18. april 2007

Medieforsker: Lisbeth Knudsens jobskifte frikender DR

Berlingske Tidende kan næppe bliver mere småborgerlig end den længe har været, men det er nu alligevel tankevækkende, at DR’s Lisbeth Knudsen er valgt som ny chefredaktør. Hun er erklæret socialdemokrat, og et tåbeligt valg hvis avisen skal være andet og mere end en midtsøgende udgave af Politiken.

Medieforskerne er næsten euforiske… Det forstår man godt – en stor sejr til venstrefløjen.

“Berlingske Tidende har handlet professionelt og valgt Lisbeth Knudsen, fordi hun har den nødvendige ledelsesmæssige og journalistisk tæft til at udvikle virksomheden. Dermed udstiller ansættelsen det parodiske i den kritik, der har været af hende. Kritikken har været grebet ud af den blå luft. (Stig Hjarvard, KU i Kristeligt Dagblad via Ritzaus Bureau 17/4-07 Forsker: Ansættelse udstiller DR)

“Set ud fra en udviklings – altså fra en avis – hvor er aviserne på vej hen, så giver det god mening en person som Lisbeth Knudsen, som kommer med det man inden for journalistverdenen kommer med det man i gamle dage kaldte en god journalistisk troværdighed.” (Mark Ørsten, RUC i P1 debat, 17-07 Bliver hun den borgerlige presses død?)

Oploadet Kl. 15:42 af Kim Møller — Direkte link13 kommentarer

13 Comments »

 1. I dag måtte Lisbeth Knudsen selv krybe til korset og indrømme, at hun i mindst otte år var medlem af Socialdemokratiet. (…) “Men det er korrekt, at jeg i en periode – mens jeg var chefredaktør for Aktuelt -var medlem af Socialdemokratiet, for det var en forudsætning for at få jobbet. Men jeg har nu i otte år for Danmarks Radio forvaltet en uafhængig journalistisk.”
  Lisbeth Knudsen har formentlig fået et tip fra én af sine mange, mange venner i medieverdenen om, at hendes medlemskab af Socialdemokratiet ville blive afsløret, og derfor har hun valgt selv at fortælle det til offentligheden for på den måde at tage luften ud af ballonen.
  Hendes udtalelse gør det imidlertid klart, at kritikerne hele tiden har haft ret – hun var- og er formentlig stadig socialdemokrat. Hvis hun ikke er det, men bare lod som om, for at blive chefredaktør på Aktuelt, hvad skulle så afholde hende fra nu at lade som om, hun er borgerlig, for at blive chefredaktør på Berlingske Tidende?
  I øvrigt er hendes mand, Peter Valenius, netop blevet opstillet som folketingskandidat for et stort dansk parti med rødder i arbejderbevægelsen…
  Endelig vil jeg lige nævne, at Louise Freverts påstand om, at Lisbeth Knudsen var med til at skrive Socialdemokratiets principprogram, ikke længere forekommer helt usandsynlig. Lisbeth Knudsen var medlem af partiet fra i hvert fald 1990 – 98. I 1992 blev “Det ny århundrede” præsenteret for medlemmerne og efterfølgende vedtaget. Måske har Louise Freverts kilde altså alligevel haft ret.

  Kommentar by JanChris — 18. april 2007 @ 16:15

 2. Borgerlig eller ikke-borgerlig. Man må ihvertfald sige Lisbeth Knudsen har et meget ‘liberalt’ forhold til sandheden om hendes partipolitiske fortid.

  Kommentar by JensH — 18. april 2007 @ 16:43

 3. berufsverbot?

  hun har været redaktør på berlingske før..

  Kommentar by Allan — 18. april 2007 @ 16:54

 4. Tilmeld jer her: http://180grader.dk/

  Kommentar by Rune — 18. april 2007 @ 17:05

 5. -> #3 Allahn

  “berufsverbot?” ??? Sig mig engang Allahn, hvilken verden lever du i ?? Det Berlingske Offecin er en privatejet virksomhed, der kan ansætte nøjagtig de medarbejdere de ønsker. Derimod kan firmaet ikke bestemme om hvorvidt vi andre køber deres påstand om, at Berlingske Tidende er en borgerlig avis. De har ret til at hævde de er borgerlige, men om potientelle kunder/læsere mener det kan de ikke kontrollere.

  Så diskusionen herinde kører altså ikke på om Berlingske kan ansætte Lisbeth Knudsen, men derimod om Berlingske Tidende i det hele taget kan kaldes en borgerlig avis. Det mener jeg ikke den er, bortset fra på leder-pladsen. Hvis du en dag prøver at købe både Politiken og Berlingske vil du se en forbavsende lighed mellem viklingerne på alle artiklerne. Med ansættelsen af Lisbeth Knudsen kommer ihvertfald ikke til at betyde en mere borgerlig linje, snarre tværtimod. Jeg vil idag kalde Berlingske Tidende for ‘Politiken-light’.

  Kommentar by JensH — 18. april 2007 @ 17:41

 6. Nu skal man selvfølgelig ikke spå og især ikke om fremtiden, men jeg giver Lisbeth Knudsen og Berlingeren et år til at få oplagstallene ned på niveau med Politiken – BT og Ekxstrabladet som eneste overlevelse for de to til den tid ligegyldige for andre end de cafélatteslubrende radigale.

  Normændene kan bare det der med politisk korrekthed. Jeg har ikke læst Aftenposten i flere år, men mon ikke den er blevet et forbilledet for de nye aktieejere på Berlingeren.
  I Norge er der, ligesom i Sverige, en stiltiende overenskomst mellem pressefolk om ingen kritik af den tiltagende muslimisering.

  Tilbage til os bliver der kun gode, gamle Jyllands-Posten eller som folk af Allans slags kalder den: Morgenpesten Jyllandsfascisten – betonsocialister har jo altid lidt af en udpræget grad af fladpandet mindreværdshumor overfor folk de ikke kunne stå mål med.

  Kommentar by Bodil. — 19. april 2007 @ 06:47

 7. Jeg skal ikke trætte med at irettesætte Tanten, blot meddele Uriaspostens tro væbnere, at Berlingske, hos undertegnede, blev kastet på bålet under Muhammed krig #1, og den vil næppe igen blive indkøbt.

  At de har en Sosse som leder ændrer næppe alverden. Hun ligner nu således sine medarbejdere en smule mere ejerne gør, hun er dog ikke marxist, så ‘firmaets mand’ bliver hun næppe…i kollegaernes røde øjne.

  anti-sharia

  Kommentar by anti-sharia — 19. april 2007 @ 12:23

 8. Efter en måneds fravær fra Uriaspostens blogdebat og en kort tilbagevenden i dag må jeg konstatere, at bloggen forekommer mig en smule døende. Meget få kommentarer til alle Kim Møllers nyeste indlæg… rygklapning og atter rygklapning. Evner man ikke en kritisk debat uden indspark fra ikke-rygklappere som undertegnede?

  Men når Kim Møller & co. kører videre med den latterlige Lisbeth Knudsen-debat – og samtidig ignorerer Søren Krarups tåbelige kamp imod en demokratisering af radikale muslimer – ja, så bør bloggens hendøenhed vel ikke overraske…

  Synd at en tilsyneladende begavet mand som hr. Møller ikke forvalter sine kritiske evner bedre.

  Kommentar by Peter — 20. april 2007 @ 12:08

 9. -> 8 Peter

  “Efter en måneds fravær fra Uriaspostens blogdebat og en kort tilbagevenden i dag må jeg konstatere, at bloggen forekommer mig en smule døende.”

  Jeg forholder mig strengt til antallet af unikke hits. Den dag jeg har færre læsere end Mavepusteren giver din kritik måske genlyd i mine ører. Indtil da, smiler jeg overbærende – og ønsker dig god weekend.

  Kommentar by Kim Møller — 20. april 2007 @ 12:52

 10. Jeg ved godt, at din blog har mange unikke hits. Men unikke hits er ikke meget værd, hvis folk skynder sig væk igen uden at efterlade en kommentar… en god blog kræver diskussion… ikke en monolog eller rygklapning…

  Men god weekend til dig også :-) og held og lykke med bloggen; du får brug for det, hvis ikke du snart begynder at anvende dine kritiske evner 360 grader rundt i det politiske spektrum. ;-)

  Kommentar by Peter — 20. april 2007 @ 13:23

 11. ->10

  “Jeg ved godt, at din blog har mange unikke hits. Men unikke hits er ikke meget værd, hvis folk skynder sig væk igen uden at efterlade en kommentar… en god blog kræver diskussion… ikke en monolog eller rygklapning…”

  Du er en af de få kritikere her af et vist lødighedsniveau. Du vil forhåbentlig ikke benægte, at det her er den absolutte norm at det er kritikerne som “skynder sig væk igen”, når de har fyret de sædvanlige stråmænd eller ad-hominem-angreb af?

  Jeg henviser lige til nogle eksempler på åbenlys afvisning af at komme med argumentation eller dokumentation for ens synspunkter. Prøv at læse #83 og #93 her:

  http://www.uriasposten.net/?p=4419#comments

  Men som sagt, du er ikke blandt de slemme her.

  Kommentar by Lars Findsen På Crack (islamofob) — 21. april 2007 @ 12:06

 12. “Men som sagt, du er ikke blandt de slemme her”.

  Shiiiit, den må jeg lige æde igen. Jeg tænkte på en anden. Peter-varm-luft-og-på-den-ene-side-og-på-den-anden-side
  -og-jeg-har-rejst-meget-og-jeg-er-så-godt-så-godt-et-menneske er slem, omend på en anden måde.

  Kommentar by Lars Findsen På Crack (islamofob) — 21. april 2007 @ 12:10

 13. > 11 & 12 Lars Findsen

  Din fejltagelse siger alt om dit debatniveau, Lars Findsen…

  Kommentar by Peter — 22. april 2007 @ 13:19

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper