22. januar 2013

Fagforeningsstøttede Modkraft glæder sig over mediestøtteordning, der kan gøre dem statssponsoreret

“Dagbladet Arbejderen og internetportalen Modkraft glæder sig over regeringen og Enhedslistens nye medieaftale”, skrev Modkraft.dk for et par dage siden, og selvom fagbevægelsen velvilligt kaster reklamekroner efter den venstreradikale portal, så er det trods alt mere bekvemt at få sine udgifter betalt af statslige midler.

(Modkraft.dk, 22. januar 2013)

Efter at Modkraft sidste år hang Martin Kasler ud som værende nynazist, gik han til Pressenævnet, hvor han nu har fået medhold. Samme dag som dementiet skulle komme online, offentliggør sitet en lignende artikel rettet mod anden højreorienteret, denne gang uden nynazist-etikette, men med associerende formuleringer som “ville starte nynazistisk parti”, “nazister som forbillede”, “har forsvaret nynazisme” o.l. Kasler fortsætter sin sag i byretten, kan man læse på Reaktionære Refleksioner.

Fra Pressenaevnet.dk – Modkraft.dk får kritik og skal bringe et genmæle

“Det følger af medieansvarslovens § 36, stk. 1, at anmodning om genmæle i massemedierne over for oplysninger af faktisk karakter, som er egnet til at påføre nogen økonomisk eller anden skade af betydning, og som er blevet bragt i et massemedie, skal tages til følge, medmindre oplysningernes rigtighed er utvivlsom.

Under henvisning til ovennævnte finder nævnet det ikke dokumenteret som utvivlsomt korrekt, at [Klager] er nynazist, har været organiseret med medlemmer fra Blood & Honour eller har været administrator for hjemmesiden Junikredsen. Da oplysningerne er egnede til at påføre klager skade af betydning, er han berettiget til at få bragt et genmæle.

I medfør af medieansvarslovens § 49, jf. retningslinjerne i lovens § 39, pålægger Pressenævnet herefter den ansvarshavende redaktør af Modkraft.dk at offentliggøre følgende:

”Genmæle fra [Klager]

Den 12. oktober 2012 påstod Modkraft, at jeg er nynazist og har ”været organiseret sammen med medlemmer af den militante nazistiske gruppe Blood And Honour”. Modkrafts påstande er både usande og ærekrænkende. I modsætning til hvad Modkraft påstår, så administrerer jeg heller ikke bloggen Junikredsen. Jeg driver bloggen Reaktionære Refleksioner.

[Klager]

Pressenævnet har pålagt Modkraft.dk at bringe ovennævnte meddelelse og har kritiseret hjemmesiden for ikke at overholde god presseskik.”

Oploadet Kl. 16:46 af Kim Møller — Direkte link22 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/44404/trackback

22 Comments »

 1. Skal uriasposten også have mediestøtte! Eller er det kun for hel og halvkommunistiske portaler?
  I øvrigt er vi nogen, der mener det er ligeså modbydeligt at være kommunist som nazist!
  Kommunismen har i alle tilfælde flere liv på samvittigheden end nazismen! Det må på en eller anden måde være et mål for tyraniets størrelse!

  Kommentar by Robert R — 22. januar 2013 @ 17:01

 2. Sig mig Kim, vil du ikke også kunne få tilskud på denne konto.
  Dig og Snaphanen var de første jeg tænkte på, da jeg hørte om den nye lov.
  Det er da ikke et sekund for tidligt, hvis i kan få lidt økonomisk støtte, men det skal De Radikale vel nok få forpurret!

  Kommentar by Eyvind Dk — 22. januar 2013 @ 17:03

 3. Det er jo det sædvanlige. Hvis ikke man er for pivåbne grænser, homovielser og masseindvandring, så må man jo være nazist. Det er aldrig faldet de venstreradikale ind, at man ikke skal mange år tilbage før ALLE mennesker mente disse ting. Men det betyder vel bare, at alle danskere fra Harald Blåtands tid til 1980 var nazister, eller..?

  Kommentar by Vest — 22. januar 2013 @ 17:04

 4. OT: I Berlingske har Brian Esbensen i dag et “svar” til Pittelkow.

  Det er helt absurd så lavt niveauet er.

  Decideret komisk er vel at han først taler om en myte, og derefter bruger et fremtidsscenarie fremsat af Pittelkow som netop et mareridt, til at gøre Pittelkow til en del af en ondskabsfuld gruppering. Med andre ord kan der ifølge Esbensen pr. definition ikke opstå problematisk konfliktfyldte situationer i fremtiden, da det så vil betyde at man er en del af dem der tror på “myten om civilizationernes sammenstød”.

  Pittelkow er iøvrigt en del af det “yderste” højre, da han dels skriver mod venstrefløjen, og sågar har kritiseret Uffe Elleman. Ergo består højrefløjen altså at to grupper; Uffe Elleman segmentet og så det “yderste”. Og ingen andre muligheder, så simpelt er det. Den islamiske verden derimod. Det giver det slet ikke mening at tale om, men højrefløjen er let at forstå.

  Kommentar by Superman — 22. januar 2013 @ 17:14

 5. -> Eyvind

  Den nye mediestøtteordning flyttes fra udgifter ved distributionen over på ‘produktionen’. Man kan søge støtte baseret på de penge man har brugt på udgifter til journalister. Det virker målrettet mod Dagbladet Arbejderen og Modkraft.dk, men Den Korte Avis, Dispatch International og Sappho kan vel også søge. Jeg ville nok ændre holdning hvis der lå 100.000 kroner foran mig og ventede, men ret beset så skal staten ikke støtte private blogs.

  Kommentar by Kim Møller — 22. januar 2013 @ 17:18

 6. => Kim
  Jeg mener nu nok at staten kunne fyre en slant af til de blogs der hæver sig over gennemsnittet!
  Man kunne vel give lidt støtte målt efter popularitet.
  Lidt lige som partistøtte til politis´ke partier.
  Vi er jo trods alt et lille land og jeg ser ingen problemer i at demokratiet får en smuuuule hjælp!

  Kommentar by Eyvind Dk — 22. januar 2013 @ 17:33

 7. alle de stærkt venstreorienterede tosser burde snart indse at der findes flere grupper i samfundet end A: dem der er enige med dem og B: nazister.

  de taler om mangfoldighed 24/7, men der er ingen der har et mere ensporet og indskrænket verdensbillede end dem.

  Kommentar by per — 22. januar 2013 @ 19:06

 8. Det bedste der er sagt om Modkraft, kom fra Nikoline Nikkies mund.

  Kommentar by Nielsen — 22. januar 2013 @ 20:21

 9. >1 Robert R
  Nej, naturligvis ikke – håber jeg. Svar på dit udråbstegnspåførte spørgsmål.

  Kommentar by Nielsen — 22. januar 2013 @ 20:23

 10. Kim taler om 100.000 Kr. men så vidt jeg så tidligere så drejer det sig om 118 millioner gode Danske kroner i alt.

  Regeringen har da ingen intentioner om at lad blot en lille del tilfalde medier der ikke er godkendte af den yderste venstrefløj af EL som jo var med til at lave forliget.

  Kommentar by Santor — 22. januar 2013 @ 20:29

 11. Det her viser bare hvor bange de er for den fri blogverden. Men jeg tror ikke de vil få meget succes med deres forehavende. Internettet flyder allerede over med ligegyldigt skidt fra de samme medier. Lidt mere eller mindre gør ikke den store forskel. Men mediestøtten er i det hele taget en betændt sag. Det er støtte til hjernevask og ikke andet. Demokratiet selv i den ringe form den har haft, har allerede været sat ude af kraft i lang tid; lige siden tv fandt indpas. Den dag hvor vi trækker stikket ud af deres bugtalerdukker braser deres potempkin kulisser, sammen og de vil komme til at føle folkets vrede. Demokratiet er en død sild. De sølle rester der var, er forsætligt blevet dræbt af magthaverne.

  Kommentar by Balder — 22. januar 2013 @ 20:46

 12. Er demokratiet en død sild?

  Kommentar by Nielsen — 22. januar 2013 @ 22:34

 13. Støtte er for Balder’e. Forhåbentlig ikke for Kim’er.
  Lad skatteindkrævernes hæve modstand. Og lad skatteydere i fred!

  Kommentar by Nielsen — 22. januar 2013 @ 22:42

 14. @ 9 Nielsen.
  Store fingre, små taster! Eller er det nu ?, ? Eller hvordan?

  Kommentar by Robert R — 22. januar 2013 @ 22:52

 15. At glæden over at stå på egne ben oftest synes størst hos småbørn har mange årsager

  Dels at børn endnu ikke har været udsat for den årelange mistænkeliggørelse, der blandt et utal af tiltag har hæmmet lysten og evnen til så meget som evnen til simpel selvopretholdelse.

  Dels at hængehoveder, lusepustere og socialdemokrater, der i en periode tilsyneladende uskyldigt havde omringet os, forlængst er iblandt os i et stort antal.

  Staten mig her og staten mig der, jeg alene belaster staten i forvejen med min løn og skat.

  Støt Uriasposten og andre I synes skal støttes. Finansielt eller verbalt eller på anden vis.

  Kræv statsmediestøtte afløst af pay per view eller fuld privatisering, muligvis med statsstøtte for at også uformående kan have et medieforbrug.

  Kommentar by Peter Buch — 22. januar 2013 @ 23:34

 16. Det er fantastisk at Danmark i anno 2013 stadig fostrer et Marxistisk og Socialistisk produkt der hedder mediestøtte og hvem er de Danskere der bliver ved med at opdrage deres børn i den Marxistiske tro uden at de fortæller deres børn sandheden er om bla. anden Verdenskrig og Sovietunionen at der er Danskere der stemmer på Enhedslisten i Danmark er ubegribeligt,Danskerne skal holdes nede og leve af offentlig forsørgelse,fjern alt offentlig forsørgelse og lad Danskerne klare sig selv,det har vi altid formået,politik er i dag en levevej og den levevej skal stoppes.

  Kommentar by emmagad — 23. januar 2013 @ 01:55

 17. emmagad

  Skabelse af mange private jobs, sker ideelt samtidigt med en ændring af (navnlig) de tre store udgiftsposters, sundhed, undervisning og det sociale områdes, aktuelle overvejende offentlige financiering ændres til overvejende privatfinanciering. Noget der udover statens rolle kunne bygge på aktiv finansiering fra privat side, jvf. støt Uriasposten, støt hvem du vil, med egne midler.

  Dette ville jeg foretrække før pludselig fjernelse af offentlig forsørgelse, som min egen løn og skat, sker.

  Jeg kunne jo forsøge at tænke lidt på hvad der er bedst for samfundet, såvel som for mig selv…

  Kommentar by Peter Buch — 23. januar 2013 @ 06:59

 18. Det er til at brække sig over de røde terrorister.

  Kommentar by Fritz — 23. januar 2013 @ 10:24

 19. Begynd med at opsige jeres licens og giv pengene til Kim i stedet for…det er trods alt en begyndelse.

  Kommentar by Deuas — 23. januar 2013 @ 18:55

 20. Har jeg et tv og en computer betaler jeg licens.
  Jeg må også betale til hr. Møller og flere.
  Det kan blive dyrt at have sådan en indstilling, med 70% af en fuldtidsstilling. ja, så dyrt jeg må undlade frisørbesøg og gå skaldet rundt, med hue på issen. Værre er det heller ikke.

  Kommentar by Peter Buch — 24. januar 2013 @ 00:08

 21. Man kan ikke klippe håret af en skaldet.

  Omtrent tyve timer senere end kommentar 20 bliver min stilling foreslået udvidet i timetal.
  Jeg er positivt indstillet overfor tilbudet.

  Har den ærede læser et råd til mig?

  Paryk, ændring af perspektiv, opfordring til at skrue op eller ned for det ene eller det andet, eller?

  Kommentar by Peter Buch — 24. januar 2013 @ 20:27

 22. Den ærede læser forsvandt, havde nok andet at se til.

  Kommentar by Peter Buch — 28. januar 2013 @ 20:26

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper