25. april 2007

P1 her til formiddag om DR’s spareplan

Besparelserne i DR betød desværre meget lidt for DR’s folkeopdragende element. Lidt kortere radioaviser, nedgradering af DR Undervisning, lukning af Radiomontage og P1-magasinet Lige lovligt, samt fyring af Mik Schack, og det var alt. Hovedparten af besparelserne rammer sporten, lørdagsunderholdningen og den slags der i forvejen findes i rigelige mængder på kommercielle kanaler.

Nu skulle man jo så tro, at oppositionen ville være tilfredse, men nej. Enhedslisten var først ude, den øvrige opposition fulgte hurtigt trop, og minsanten om ikke også Dansk Folkeparti hoppede på vognen af frygt for at pensionister ikke fremover kan se større idrætsbegivenheder på DR.

Jeg hørte P1 hele formiddagen, og kanalen havde allieret sig med flere medieforskere der på hver deres måde
reciterede Enhedslistens kritik. De mente at besparelserne i løbet af nogle år ville betyde DR’s endeligt, og selvom jeg selvfølgelig kun kan håbe de får ret, så er der absolut intet der tyder på det. Et citat…

“Økonomisk set for seerne og lytterne, vil det betyde, at sport fjernes fra public service, og derved ikke længere vil være gratis.” (Frands Mortensen)

En af de øvrige medieforskere var var Ib Bondebjerg. Manden bag flere ‘ideologikritiske’ bøger om det han i 70’erne kaldte ‘Proletarisk offentlighed’ (1976). Glemme må man heller ikke hans banebrydende essay om Bertol Brecht i Kunst er våben: Socialistisk teaterarbejde (1976).

Derudover var der piveri fra en af DR’s mange underleverandører. Nyd blot Dansk Idræt Forbunds Mogens Mølholm Hansen, der havde de store ord fremme om en spareplan, han intet konkret vidste om.

“For nogle idrætsgrene vil man, for at være på de smalle programmer som man betaler for tv-rettighederne – Der er jo nogle få idrætsgrene, fodbold og håndbold, i Danmark, der er kommercielt attraktive, men for de mange idrætsgrene, der vil jeg sige, der er det en katastrofe ikke at være på de landsdækkende kanaler bare en gang imellem for at vise hvad det er man laver.” (Mogens Mølholm Hansen)

På DR’s hjemmeside kan man høre mere om de kvalitetsmæssige konsekvenser af ‘DR´s sparreplan’.

I forhold til sportstransmissioner, så er problemet for mit vedkommende ikke at DR Sporten fremover må koncentrere sig om at sende smalle idrætsgrene, men at jeg vanskeligt kan se to kommercielle kanaler på samme tid. I aften er menuen…

TV3+ 20.45 Champions League, semifinale – Chelsea-Liverpool.

Eurosport 21.00 Snooker World Championship, 1. runde – Ali Carter vs Andy Hicks.

20 Comments »

 1. “Sparreplan” – herregud, har de nu også sløjfet stavekontrollen.

  Sporten kan rende og hoppe.

  Kommentar by Steen — 25. april 2007 @ 17:28

 2. I betragtning af at man er tvunget (hvis man ikke lige som jeg blæser dem et stykke) til at betale for den støjsender er det vel ikke så underligt at bla DF sætter sig på bagbenene, alt andet lige tror jeg der er flere der kigger på sportsprogrammer end opera,og koncerter med DR koret for ikke at tale om boligprogrammer, så folk får jo et ringere produkt for de samme penge ikke sandt ???

  Man skulle lukke den propagandasender helt ned hvis det endelig var, for at fjerne deres eneste produkt med bare antydningen af kvalitet er da hovedrystende det må selv regeringspartierne da kunne se.

  Kommentar by whodares (Islamofob) — 25. april 2007 @ 17:42

 3. Det er da meget tankevækkende at det netop er paa et omraade hvor det gavner det Foghvenlige TV2 meget ( ikke mindst i forhld til den nye kanal TV2 sport som skal leve af abonnenter ) at den borgerligt dominerede bestyrelse og regeringsudpegede generaldirektoer vælger at spare saa dybt.
  TV2 er en oplagt koeber af DRs rettigheder til feks OL og andre store sportsbegivenheder.

  En oplagt loesning havde været at sælge koncerthuset og saa kunne man maaske undlade at sende de mange timer fra royale begivenheder som sendes samtidig paa TV2…

  Kommentar by Jens — 25. april 2007 @ 17:49

 4. #1-> Det er nok deres sparingspartner, sæternissen, som har været på spil.

  Jeg fortryder ikke et sekund at jeg er holdt op med at se TV.

  Kommentar by Anna Lyttiger — 25. april 2007 @ 18:38

 5. heh. Ja jeg bankede også lidt på bilrattet i morges over DF og skaarup. Ham er jeg sgu træt af, især når han siger sådan noget pis.

  Normalt har man så tralvt med armlængdeprincipper, men her kan Mogens Jensen eller hvad ham socialdemokraten hedder ikke få tralvt nok med at blande sig i DRs interne politiske dispositioner. Og Skaarup som klovnevedhæng.

  Håber dog det ender med at Nødgaard fik banket ham på plads.

  Det er nemlig en glimrende spareplan, og det siger jeg som sportsfanatiker. Men når DR alligevel kun har leveret håndbold(som jeg hader) og enkelte fodboldkampe, så kan det sgu være det samme.

  Og da de tilmed vil opprioriterer radiosporten som jeg også nyder, er det jo bare lækkert.

  Kommentar by anders j. — 25. april 2007 @ 18:57

 6. Spareplan, min røv! ….hvis DDR vil spare så, sælg versailleslottet
  og sæt pausefiskene på – IKKE – saltvandsfisk, da de er voldsom dyre at holde, men 2 guppyer og 1 slørhale i en glasbowle, det må være godt nok.
  Og for at transmittere så behøver man ikke en kameramand og dyrt kamera til 150.000,- et webcam – gerne brugt – kan gøre det…de ligge på en 100-150 kroner.

  Kommentar by Michael S. — 25. april 2007 @ 20:14

 7. Undskyld, genudsendelse, kortfattet budskab:

  PRIVATISÉR LORTET, LAD DET SVØMME ELLER GÅ TIL BUNDS!

  Der er ikke i dette årtusinde noget som helst rimeligt argument for et medieforetagende baseret på tvangsudskreven licens og underkastet politisk styring. Lige så lidt som der ville være for aviser eller debatwebsider baseret på tvangsfinansiering fra folket og kontrolleret af politikere.

  Altså, for 117. gang:

  PRIVATISÉR LORTET, LAD DET SVØMME ELLER GÅ TIL BUNDS!

  Kommentar by Lama Q — 25. april 2007 @ 20:29

 8. Jeg fulgte Mik S. linket, og kom ind på Mackety, jeg vil sige, at de udsendelser jeg har set, har jeg moret mig, god mad og kvikke bemærkninger, intet jeg har følt som noget programatisk, manden har også humor.

  Hvis vi begynder at tolke alle der siger noget, så er vi ikke bedre end venstrefløjen med deres perfide angreb på alt der bliver ytret.

  Kommentar by Per N. — 25. april 2007 @ 20:33

 9. Enig, synes også Mik Schack er kan være morsom.

  Men ærgeligt at det eneste neutrale, og det eneste der ikke er smalt, skal bøde.

  Men what do I care, ser jo heller ikke fjernsyn alligevel, fodboldlandskampe undtaget.

  Kommentar by Thomas Bolding Hansen ( islamofob ) — 25. april 2007 @ 21:18

 10. -> Jens

  “Det er da meget tankevækkende at det netop er paa et omraade hvor det gavner det Foghvenlige TV2 meget…”

  Det er så det eneste argument der er tilbage, når nu politikerne, herunder de borgerlige (mod mit ønske) fastholder armslængdeprincippet.

  Men iøvrigt – hvis du mener TV2 er Foghvenlig, så giv mig nogle eksempler på hvorledes det udmønter sig på sendefladen.

  Kommentar by Kim Møller — 25. april 2007 @ 21:58

 11. Det er en decideret forkert, at TV2 skulle være regeringsvenlig. Jeg skrev et indlæg om det for nogle uger siden på min blog: http://omnial.blogbar.dk/2007/04/01/tv2-er-ikke-regeringsvenlig-tv%c3%a6rtimod/

  Kommentar by JanChris — 25. april 2007 @ 22:18

 12. -> #3 Jens

  “det Foghvenlige TV2 meget…”

  Hvor i alvereen har du fået den ide fra ?? Er det fordi TV2 måske ikke er så ÅBENLYST imod Fogh som DR er ?? Det er ihvertfald noget sludder

  TV2 har eksempelvis flere af disse ‘tudehistorier’ om AFVISTE asylansøgere end selv (D)DR. TV2 nyhederne og TV2 News stiller jo nærmest ukritisk sendetid til rådighed for skinhellige præster og andre fra godhedsindustrien, som kræver generelle amnestier, uden tanke for den eksplosion dette vil give i antallet af nye asylansøgere, (jvf. udviklingen i Sverige). Den linje TV2 kører på dette område er ren følelsesponografi, som har til hensigt at underminere den stærke opbakning til den stramme udlændingepolitik, der hidtil har været i befolkningen. Når man tænker på hvor stærkt et kort udlændinge-politiken hidtil har været for Fogh, er denne TV2 kampagne langt værre for ham end Gulddbrandsens makværk af en ‘dokumentar’.

  Nej, når Sporten er blevet udpeget som spare-område er det udelukkende for at lægge pres på DF, som i denne sag må siges at være det svage led i kæden.

  Personlig er jeg dog glad for DR’s problemer, og håber i sidste ende på, at der vil komme et massivt folkeligt pres på politikerne for at afskaffe tvangslicensen.

  Kommentar by JensH — 25. april 2007 @ 22:19

 13. Der røg lige et “en” for meget med. Beklager.

  Kommentar by JanChris — 25. april 2007 @ 22:20

 14. hmm utroligt at nogen ser noget i mik schack. De få gange jeg har set ham har han haft tralvt med at propagandere multikulturalisme og venstrefløj. Og harceleren mod Fogh.

  Eks da han lavede mikrofonholderi og talen efter munden på Claus Meyer,(hvis absurde råd netop var nedlagt)

  Kommentar by Anders J. — 25. april 2007 @ 22:30

 15. Hehe

  DR piver over at ikke kunne opfylde deres public service kontrakt … og derefter over at være nød til at prioritere “smalle” sportsgrene, istedet for at byde licenskronerne til falds for kæmpe begivenheder.

  Er der ikke andre der kan se ironien i mediehuset, der kæmper for de små folk og de brede interesser, for derefter at ofre millioner på fodboldrettigheder ?

  Hillarious !

  Kommentar by DaLi — 26. april 2007 @ 08:09

 16. Mik Schack er en vidende og meget flink fyr. Hvis han er blevet små venstreorienteret er det tilgiveligt, han var den nærmeste mandlige arving til Schakenborg, men fik en lang næse, da lensgreven solgte til prins Joachim. Jeg tror også, jeg i den situation var blevet små socialistisk.

  Kommentar by Alfred Hansen — 26. april 2007 @ 13:37

 17. Radio-dokumentaren ser også ud til at blive en saga blot, hvis spareplanen går igennem. Det er fantastisk ærgeligt! Selvom man kan mene, at DR er venstredrejet, er der mange gode og oplysende dokumentarprogrammer fra deres hånd, som i fremtiden ikke vil have en eneste platform i danske medier. Det synes jeg er ærgeligt!

  Sælg koncerthuset og nedlæg alle DRs orkestre og se, hvor meget der SÅ mangler i sparebøssen – og tag den dér fra!

  Kommentar by TF — 26. april 2007 @ 15:51

 18. Og i øvrigt: Måske er det på tide med en privatisering af DR og en afskafning af licensen, hvis produktet alligevel bliver så udvandet, som det eterhånden er tilfældet? Bare en tanke…

  Kommentar by TF — 26. april 2007 @ 15:53

 19. Jeg tror der ligger en kynisk bagtanke bag, den hedder konsekvensmaksimering. Det er ret brugt i offentligt regi, når man ikke bare kan få lov til at bruge løs af penge som en fuld sømand på landlov – eller en ædru socialdemokrat. DR har brugt flere penge end de har, så må man selvfølgeligt lade være med at bruge dem igen et andet sted.
  Hvad vælger man så? At sælge koncerthuset?, lukke symfoniorkesteret?, nøjes med 1 nyhedsoplæser – ups, undskyld programvært?, lade være med at tro det er livsnødvendigt at sende TV 24 timer i døgnet?, tænke over hvorfor TV2 inklusive regionalt TV kan klare sig med 800 medarbejdere hvor DR skal bruge 3400? Næh man sætter ind der hvor man får flest protester – luk sporten, skær i nyhederne og fyr et par programværter med gode seertal. Det undrer mig, at man ikke med øjeblikkelig virkning stopper med at sende Matador.
  Så håber man der rejser sig en proteststorm, og at man i Folketinget via en blanko-tillægsbevilling tildeler de penge, DR mener at have ret til at bruge. Man har bare glemt 1 ting – vi lever ikke mere i monopolets dage, hvor sort skærm var en magtfuld trussel.

  Min første reaktion var – lukker DR-sporten? Nå, og hvad så?
  Lukker DR? Lidt synd, ideen var god, der bør være en station der sender på dansk uden reklamer i Danmark, men det kørte af sporet trods mange advarsler. Lav til det en ren betalingskanal, jeg ville godt betale for DR2, hvis jeg kunne slippe for resten.

  Kommentar by PeterK — 26. april 2007 @ 19:46

 20. Hvis Mik Schack hælder til venstre, er det jo ikke nogen forbrydelse.

  Kommentar by Thomas Bolding Hansen ( islamofob ) — 26. april 2007 @ 23:14

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper