8. maj 2007

Nyhedsavisens venstreradikale Rune Eltard-Sørensen: SIAD er militant

Tænk hvis kritiske journalister gik Nyhedsavisens Rune Eltard-Sørensen efter i sømmene. I dag leverer han en artikel af den slags, som skriger til himlen. Her det vigtigste…

Bevæbnet netværk vil stoppe islam i Danmark [overskrift]

Med skarpladte geværer og støtte fra udlandet vil et nystiftet højreekstremistisk netværk sætte dagsordenen i indvandrerdebatten [under-overskrift]

Danske muslimer har fået en ny fjende. [brødtekst, start]

På lørdag vil netværket ‘Anti-Jihad Danmark’ gå på gaden og demonstrere for »Mere frihed til borgerne – mindre bandekontrol«. Initiativet skal sætte indvandrerdebatten på spidsen.

[…]

Med våben i hånden [afsnit, overskrift]

I det nye netværk bliver våben dog næppe et problem. En af hovedkræfterne er nemlig Frit Danmark, som direkte opfordrer sine medlemmer til at bære våben i kampen for fædrelandet.

»Vi har skarpladte geværer med til vores møder, men det er der jo intet ulovligt i. De kommer dog ikke med på lørdag,« forsikrer Frit Danmarks formand Michael Ellegaard.

Nordjyllands Politi bekræfter at de har modtaget en anmeldelse om lørdagens demonstration og oplyser, at de tager forholdsregler for eventuelle moddemonstrationer. [brødtekst, slut]

Det faktuelle: En ny forening kaldet ‘Anti-Jihad Danmark’ er grundlagt. I denne indgår bl.a. SIAD, Frie Danske Nationalister og Frit Danmark. Formanden for Frie Danske Nationalister, Julius Børgesen er tidligere dømt for ulovlig våbentilladelse. Formanden for sidstnævnte fortæller at hans gruppe er bevæbnet til sine møder.

Det postulerede: ‘Anti-Jihad Danmark’ er en militant forening.

En nystartet forening kan selvfølgelig ikke være militant, hvis det ikke fremgår af formålsparagraffen eller indikeres på anden måde. Intet i artiklen understøtter overskriften, og det afsluttende citat fra Frit Danmarks formand indikerer nærmere det modsatte. Det skulle da også undre mig meget, hvis SIAD pludselig var blevet en del af et militant netværk. I Århus kunne SIAD kun samle 12-13 tilhørere til en demonstration, og de fleste var ifølge en avis i pensionsalderen.

SIAD har en fremtrædende plads i teksten, og det fortælles blandt andet at “de har fået forbud mod at demonstrere af frygt for ballade”. Ikke ukorrekt, men grunden til forbuddene har jo altid været det forhold at politiet ikke kunne garantere deres sikkerhed under demonstrationerne (eks.). For få måneder siden blev gruppen angrebet med flasker under et møde i Valby. SIAD bliver selvfølgelig ikke militante, fordi de røde og grønne ikke anerkender demokratiets præmisser.

Rune Eltard-Sørensen citerer SIAD-formanden Anders Gravers, for at “Kriminelle indvandrere skal interneres bag pigtråd, fratages deres statsborgerskab og sendes ud af landet”. Ikke ligefrem noget der indikerer SIAD er bevæbnede… med andet end ord.

På Nyhedsavisens hjemmeside er der livlig debat om artiklen. Mest interessant er et indklip fra SIAD’s hjemmeside til det trykte…

Anders Gravers understregede igen og igen i telefoninterviewet d. 7. maj, at vi opererer på lovens grund… Anders Gravers nævnte ikke ét ord om bevæbning, men forklarede at anti-jihad foregår på et verbalt plan og absolut på lovens grund. Men det var ikke det man havde i sinde at oplyse læserne.”

At bashe højreradikale er en disciplin journalister elsker, og det er ikke første gang overskriften skrives før der researches, men når nu man ved, at journalist Rune Eltard-Sørensen er venstreradikal, og flere gange fysisk har overfaldt folkevalgte politikere, så kan avisen ikke siges at handle i god tro. Chefredaktør David Trads markedsfører sin avis som uafhængig, men hvis man ansætter en venstreradikal til at skrive om højreradikale, og godtager ‘Bevæbnet netværk vil stoppe islam i Danmark’, så handler man ikke i god tro.

Opdate 13/6-07. Jeg har fjernet dele af citatet fra artiklen der kritiseres, selvom det ødelægger en del af argumentationen. Kopi af originalen haves.

15 Comments »

 1. Kunne vi ikke bare blive fri for de mærkelige grupperinger, i både højre
  og venstre svingbane fremover.

  Kommentar by Michael S. — 8. maj 2007 @ 18:37

 2. Og iøvrigt nye navne til de liderlige avismedier:
  Politiken burde hedde “heil to the chief”
  Ekstra bladet >>>”filth, slur and prostitution”
  B.T. burde kalde sig “Fantasia”
  og Nyhedsavisen>>> “kloaken”

  Ikke engang min fugl, gider og skide på dem…

  Kommentar by Michael S. — 8. maj 2007 @ 18:43

 3. Jeg er ked af at skulle sige det, for jeg synes faktisk Trads gav en rimeligt fornuftig respons på BT-sagen, hvor han kritiserede den løgnagtige journalistik BT havde præsteret, men her gør Nyhedsavisen jo selv nøjagtig det samme.

  Denne artikel i Nyhedsavisen er jo ikke spor mindre løgnagtig end den BT præsterede om Messerschmidt. Eneste forskel er at Trads formentligt slipper bedre fra det end Ullum, fordi de mennesker det drejer sig om her ikke er lige så højt profilerede som Messerschmidt.

  Man må nok konstatere, at dette her kun understreger lektien fra BT-sagen, at når det drejer sig om dansk journalistik, så findes der med meget få undtagelser kun løgnagtig journalistik, når emnet er højrefløjen.

  Men det mest modbydelige er, at disse løgnhalse tilsyneladende ingen som helst skam har i livet. Jeg mener, hvis de har tænkt sig at lyve, kunne de da i det mindste gøre det bare LIDT mindre åbenlyst.

  At de lyver så åbenlyst, i den tro at de nok slipper afsted med det, er en hån uden lige.

  Nå, men jeg håber alle der læser det her, vil gøre mig den tjeneste, at HUSKE hvad vi ser venstrefløjen excellere i af svinestreger i disse dage. Husk det ved næste valg og stem så for guds skyld til HØJRE for konservative.

  For hvad enten i vil være ved det eller ej, så har vi først og fremmest de politikere vi fortjener. Jeg har vist sagt det før og skal gerne sige det igen. Hvis vi danskere ikke magter at gøre modstand når man forsøger at tryne os, så har vi ikke fortjent at overleve som kultur alligevel.

  Men husk så også, at skal Danmark overleve, så skal mennesker som Rune Eltard ekspederes derhen hvor de hører til, i arbejdsløshedskøen!

  Kommentar by Mackety — 8. maj 2007 @ 19:41

 4. http://politiken.dk/indland/article300806.ece

  – mums for Uriasposten.

  Kommentar by amagerkaneren — 8. maj 2007 @ 20:28

 5. > Kim Møller

  Hvem sagde apologet?

  Kommentar by Peter — 8. maj 2007 @ 20:32

 6. David Trads og Nyheds-avisen var faktisk også glimrende i deres afsløringer af alle manipulationerne i Guldbrandsens makværk af en ‘dokumentar-film’, (den såkaldte Afghanistan-film).

  Kommentar by JensH — 8. maj 2007 @ 20:55

 7. @Mackety og JensH,

  Det er vel det som journalister betegner som balanceret dækning, nu har vi haft er på afsløringer af uhæderlig journalistik, nu må vi selv lave noget uhæderlig journalistik!

  Kommentar by Zonka — 8. maj 2007 @ 21:15

 8. Der er vel ikke noget i vejen med Rune Eltard-Sørensens artikel. Nu mangler han blot også at afsky vold for sager han selv er tilhænger af. Hensigten retfærdiggøre ikke midlet. Det kunne mange have gavn af at gentage hverdag til det sidder på rygmarven.

  Kommentar by Rasmus Ole Hansen — 8. maj 2007 @ 22:15

 9. Så vidt jeg husker blev der brugt chrysantemumbomber mod politiet under SIADs demonstration sidste sommer mod terrororganisationen HAMAS(?) i Gellerup. De blev ikke kastet af SIAD, men af voldelige terrorstøtter. Normalt anser pressen disse bomber for livsfarlige. Åbenbart ikke i denne sammenhæng.

  Kommentar by Limewoody — 8. maj 2007 @ 22:28

 10. 6 Limewoody

  DR sagde da ellers at det bare var 20 børn med lynkinesere. Må være surt for politiet i den grad at blive fremstillet som tøsedrenge. Århus Politi bange for børn i gellerup.

  Vigilant Freedom er en organisation med formål at lave lobby virksomhed imod islamisering af vesten, de er absolut ikke voldelige og beskæftiger sig primært med at samle oplysninger og underskrifter for og imod ting samt skrive breve til politikere.

  Det lyder som om Rune Eltard-Sørensen er faldet over navnet og nu bruger det efter fri fantasi.

  Gates of vienna skriver lidt om den samme artikel her:

  Gates of Vienna: A Hatchet Job on SIAD#links

  Vigilant Freedom har en side her:
  http://www.vigilantfreedom.org/

  Kommentar by Phanarath — 8. maj 2007 @ 22:46

 11. Som tidligere formand for SIAD – Midtjylland, kan jeg ikke lade være med at reagerer på sådan en gang bavl: http://avisen.dk/blogs/jesperrasmussen/derfor-er-siad-voldelig-080507.aspx

  Kommentar by Jesper Østerholm Rasmussen — 8. maj 2007 @ 23:21

 12. -> 8 Rasmus Ole Hansen

  “Der er vel ikke noget i vejen med Rune Eltard-Sørensens artikel.”

  Din hjemmeside hedder Kritisk Presse… arhhh

  Kommentar by Kim Møller — 8. maj 2007 @ 23:22

 13. Der skulle nok have stået:

  “Der er vel ikke noget der ikke er i vejen med Rune Eltard-Sørensens artikel

  Kommentar by Phanarath — 8. maj 2007 @ 23:38

 14. Og så er der lige denne her:

  http://ekstrabladet.dk/112/article297005.ece

  Her er der ikke tale om hverken nynazister eller jihad’ere men om venstreorienterede terrorister.

  Kommentar by Kims — 9. maj 2007 @ 11:17

 15. Hvem har mon slettet Rune Eltard fra wikipedia?

  http://da.wikipedia.org/wiki/Rune_Eltard-S%C3%B8rensen

  Kommentar by mikkel — 25. oktober 2009 @ 17:11

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper