9. marts 2013

Ole Hyltoft: “Det er altså ikke Siad, der sprænger bomber hver anden dag overalt i verden…”

Kronik i Berlingske af Ole Hyltoft – Helligånden tager bolig i DR-byen.

“Kære læser! Vil du hjælpe mig med at løse et mysterium? Inden jeg peger på mysteriet, vil jeg føre dig ind i en TV-udsendelse, som DR viste forleden (27.-02.) Udsendelsen, kaldet Et ekstremt netværk, begynder med et udendørs møde i Århus. Vi ser Anders Gravers på talerstolen. Han er formand for en forening, der hedder »Stop islamiseringen af Danmark« (Siad).

Speakeren i dokumentar-udsendelsen siger: Vi er i Århus et år efter en ubeskrivelig tragedie i Norge. Derefter toner filmen direkte over til Breiviks retssag. Hvorefter speakeren taler om, at der på initiativ af Siad er ved at blive etableret et ekstremt internationalt netværk vendt mod islam. Ingen kan være i tvivl om, at Siad er forbundet med Breiviks ugerning. One way or another.

Udsendelsen udvikler sig til én lang insinuation imod Siad, der såvidt vides kun har benyttet fredelige og demokratiske midler i sin islam-kritik og kun har haft afsky for Breiviks udåd. Anders Gravers kalder i udsendelsen Breiviks handling for galskab og ondskab. Men man må godt nok sige, at udsendelsen formår at stille spørgsmålstegn ved Gravers’ rene hænder. Dokumentaren er én lang manipulation for at få seerne overbevist om, at Siad er hjørnestenen i en international, jødisk finansieret konspiration, der førte frem til Breiviks forbrydelse. Der fremlægges ingen beviser for denne insinuation i filmen.

(SIAD-aktivist efter overfald begået af ‘antifascister’, 2007; Uriasposten)

Den eneste vold, Siad mig bekendt kan sættes i forbindelse med, er at foreningens lovlige demonstrationer jævnligt bliver overfaldet af »Antifascistisk Aktion«, denne imponerende samling unge mænd og kvinder i sorte hætter og kamptøj, der forulempede og kastede æg i håret på bl.a. min bestyrelseskollega i DR, Katrine Winkel Holm, og kasserer i Trykkefrihedsselskabet, juristen Aia Fog, da de i Malmø ville overvære et møde med den hollandske politiker, Geert Wilders. »Antifascistisk Aktion« ønsker at have gaden for sig selv, ligesom en vis gruppe unge tyskere ønskede det i Berlin i 1930erne. Die Straße frei, lød det dengang.

Jeg har ingen forbindelse med Siad. Den stil, de fører sig frem med, er mig fremmed. Men jeg kan ikke sige mig fri for en mistanke om, at her begås uret. At kulturlivets kompakte majoritet tromler hen over en lille forening af nogle uakademiske medborgere, der af et ærligt hjerte er bekymret for frihedens bevarelse i Vesten. Et ekstremt netværk er et brud på DRs etiske retningslinjer, der fastslår, at DRs programmer ikke må have skjulte dagsordener, men skal være fair over for alle parter.

Udsendelsen ligner i sit politiske sigte en række andre DR-aktioner. … Røgelsen bedøver os – seerne – til at tro, at vi er bedre mennesker, jo flere ulandspenge vi uddeler, jo mere vi åbner grænserne for islamiske indvandrere, jo mere modersmålsundervisning vi giver. Hvad der støtter islam er godt. Hvad der kritiserer islam er betænkeligt og har tit en ond kerne. Som Siad.

Denne partiskhed strider imod radiolovens ord om, at DR skal være alsidig. Partiskheden foregår ikke sådan, at tv- og radioaviserne ikke dækker Christiansborgs dagsordener nogenlunde ligeligt. Skævheden ligger mere i det røgelsesbestænkede livssyn, DR holder op som idealet for os syndige mennesker. …

Til Siad-dokumentarens tilrettelæggere burde DR-ledelsen have sagt: Det er altså ikke Siad, der sprænger bomber hver anden dag overalt i verden og dræber og lemlæster tusinder. Den aktivitet udføres af dem, Siad vil holde på afstand af vores græsgange. Det er heller ikke Siad, der drager pøbel-skrigende gennem gaderne og bombarderer politiet. Det gør de, der vil spolere Siads fredelige møder. Jeg synes, at næste DR-dokumentar skulle handle om Det muslimske Broderskabs internationale netværk eller om »Antifascistisk Aktion«. For alsidighedens skyld.”

(‘Antifacistisk’ t-shirt logo set på Revoshoppen.dk)

Oploadet Kl. 00:21 af Kim Møller — Direkte link23 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/45886/trackback

23 Comments »

 1. AFA består af den socialistiske elites børn der læser på RUC,nøjagtig som Islamister der er voldelig over for de vantro griber den socialistiske elite til vold over for mennesker der opfatter tingene i Danmark anderledes,socialisterne er ved at udrydde sig selv.

  Kommentar by emmagad — 9. marts 2013 @ 00:40

 2. Mere om OHs kronik her:

  Én lang manipulation

  http://www.b.dk/kultur/en-lang-manipulation

  Af Thorkil Jacobsen
  8. marts 2013, 22:30

  Næstformand i DRs bestyrelse Ole Hyltoft langer i dag ud efter et dokumentarprogram, som han mener er et brud på DRs etiske retningslinjer.

  Ensidig, manipulerende og indhyllet i bedøvende røgelse. Det er essensen af Ole Hyltofts kritik af DR, der står i dagens kronik i Berlingske og tager udgangspunkt i dokumentarprogrammet »Et ekstremt netværk«.

  Udsendelsen blev vist 27. februar og var stærkt kritisk over for foreningen Stop Islamiseringen Af Danmark (SIAD), der blandt andet stod bag en demonstration i København 23. februar, hvor 30 blev anholdt fra en moddemonstration arrangeret af »Antifascistisk Aktion« samme dag.

  Men Ole Hyltoft, der er næstformand i DRs bestyrelse, udpeget af Dansk Folkeparti, mener, at udsendelsen er »én lang manipulation for at få seerne overbevist om, at SIAD er hjørnestenen i en international, jødisk finansieret konspiration, der førte frem til Breiviks forbrydelse.«

  Kommentar by Bjovulf — 9. marts 2013 @ 01:42

 3. Hørt!

  Kommentar by NulTolerance — 9. marts 2013 @ 07:26

 4. Ole Hyltoft er en hædersmand. Den “dokumentar” var det værste svineri jeg længe har set.

  Kommentar by Peter — 9. marts 2013 @ 07:54

 5. Min erfaring er hvis man kritiserer islam i det offentlige rum, med mindre det er ens gode venner, bliver folk aggressive og vrede – især folk der er humanister med de rigtige meninger. Det er som om der sker en totalt nedsmeltning i deres kognition og følelserne tager over – de evner ikke at debattere det på et neutralt sagligt grundlag.

  Det er tilsyneladende en automatisk reaktion som de ikke selv er bevidst om. Om det er fordi de føler sig provokeret eller om det er pga. følelsesmanipulation fra mediernes side…

  Jeg synes det er skammeligt at medierne, især DR, så ensidigt dækker disse sørgelige begivenheder der gang på gang udfolder sig i Danmark.

  Det er meget modigt af SIAD at de står frem som de gør, jeg tør ikke af frygt for hvad der kunne ske for min familie og mht. mit arbejde.

  Jeg så hvordan de politisk korrekte opførte sig sidste gang SIAD demonstrerede – der er ingen tvivl om hvem der er fascister og voldsmænd fyldt med foragt og had overfor folk der ikke deler deres holdninger, det er den sorte flok af autonome.

  Stor respekt til SIAD herfra!

  Kommentar by NulTolerance — 9. marts 2013 @ 07:59

 6. Ros til Hyltoft.

  Men hvad hjælper kritikken?

  Vi har en næstformand i DR’s bestyrelse, som er nødsaget til at fremføre sin kritik i en kronik i det offentlige rum. Han kritiserer brud på DR’s egne interne etiske retningslinjer.

  Det siger vist alt om at DR kører sit eget løb som en stat i staten helt uden nogen kontrol fra det politiske system!

  Jeg ved godt at mange DF folk drømmer om at reformere DR, men dette viser jo at det er håbløst. Det er kun en ting at gøre og det er at privatisere DR.

  Kommentar by Sigwar — 9. marts 2013 @ 09:10

 7. NRK har den sidste uges tid kørt en kampagne mod indvandringsmyter. Følgende link er til et eksempel på en fuldstændig sammenbrændt argumentation vedrørende racisme i Norge.

  http://www.nrk.no/nyheter/norge/1.10939803

  Statsradiofonier er en forbrydelse mod både borgere og menneskerettigheder. Et sådant opslag har intet at gøre i et kritisk medie.

  Kommentar by Høgsbro — 9. marts 2013 @ 10:11

 8. ->Sigwar
  Helt enig! DR skal privatiseres. Forhåbenligt gror de borgelige sig nogle løg mens de sidder i opposition. Når DRs dramachef Ingolf Gabold indrømmer at Borgen er propaganda for De Radikale så må al tale om upartiskhed, ‘Vores DR’, ect. etc. høre op.

  Kommentar by Stormen fra Nord — 9. marts 2013 @ 10:48

 9. Dén er da lige til højrebenet for Balder “…Siad er hjørnestenen i en international, jødisk finansieret konspiration…”.

  Balder fatter alligevel ikke en meter ironi, men tror naturligvis på, at der er tale om jødisk konspiration.

  Hvorfor jeg skriver dette? Den er let, Balder er en narrehat med sølvpapirshætte på som forhindrer ham i at se klart.

  Kommentar by Henrik Petersen — 9. marts 2013 @ 10:58

 10. …og de modbydelige stråler fra det ydre rum samt Marsmænd…

  Kommentar by Henrik Petersen — 9. marts 2013 @ 11:01

 11. Rigtig godt at der bliver sagt fra. Flere vil med den kronik få en mere nuanceret viden om religionskritikere. F.eks. islamkritikere som siad. Fredelige, demokratisk sindede religionskritikere. Og der er brug for religionskritik. Islamkritik f.eks. For koranpåbud fylder efterhånden godt om i vores samfund. Hvis man f.eks. tager ind på Odense Banegård, vil man være vidne til rigtig mange kvinder med hijab på. Og det er helt unge kvinder, der er trukket i koran uniformen. Det er fremtiden der er trukket i hijab. I koran påbudt dress.

  Kommentar by Liva — 9. marts 2013 @ 11:25

 12. Jeg har ikke snakket med Anders om det, men fra min pind ser det nogenlunde ud som følger:

  1. SIAD og de samarbejdspartnere vi har, herunder Pamela Geller og Robert Spencer, EDL og mange andre er inspireret af SIAD, fordi SIAD tilbyder et demokratisk alternativ til andre islamkritiske røster. Vi har været med til at definere nogle muslimer som fare for vores demokratiske system, og andre som mindre farlige, og nogle som uskadelige. Hele diskussionen omkring Sharia, kalifat og demokrati kommer af et lille stykke arbejde Anders og jeg lavede for noget tid siden. Det er også baggrunden for at kalde nogle muslimer for islamister, idet de er defineret som antidemokratiske.

  2. Filosofien har gjort både Anders og undertegnede berømt i det meste af verden. Anders har fået en masse kontakter i USA, Bulgarien og andre steder. Jeg har fået en masse kontakter i USA, Israel, Vatikanstaten, England, Frankrig og mange andre steder.

  Vi er ikke VIP eller pinger eller noget, vi er det ideologiske ophav til modstanden imod islam ud fra et demokratisk perspektiv,

  Anders og jeg har gået lidt forskellige veje, men vi er stadig 100% på bølgelængde når det kommer til kritikken af islam, og ses af verden som et form for par.

  I stedet for at være så utrolig angste og tøsedrenge agtige, kunne den danske offentlighed måske på et tidspunkt åbne ørene og rent faktisk høre på hvad vi har at sige uden at gå helt i baglås. Hvis de gjorde det, ville de måske kunne erkende, at en solidt demokratisk funderet kritik af Islam nu engang er den mest fornuftige og humane af alle former for kritik af Islam. Men det kræver lige, at man kravler ned af træet, hvilket nok ikke sker lige foreløbig.

  Anyway. I mellemtiden nyder Anders og jeg den internationale limelight, det er fantastisk at bliver hørt i alle de mest magtfulde centre i verden, og det giver os mulighed for virkelig at gøre forskel, at gøre verden til et bedre sted at være, på trods af inerti, fordomme, dumhed og meget andet.

  Det er ikke alt vi gør som er helt perfekt, jeg er for eksempel lidt træt af, at det arabiske forår går langt dårligere end jeg havde forventet, men jeg er utrolig stolt af, at der er skabt fred imellem USA og Rusland. Begge dele er noget jeg har været stærkt involveret i.

  Men sådan er der så meget.

  Jeg skal lige sige, at jeg ikke har snakket med Anders, og det ovenstående står 100% for egen regning. Anders ved hvad han laver, det ved jeg ikke noget om reelt i dag.

  Kommentar by Asger Trier Engberg — 9. marts 2013 @ 12:29

 13. Hvordan kan en kritik siges at være demokratisk?

  Kommentar by Arne Torp — 9. marts 2013 @ 13:24

 14. Somk sædvanlig et pletskud fra Ole Hyltoft, der sammen med Katrine Winkel Holm er de eneste lyspunkter i det mørke, der udgør DDR’s bestyrelse.

  Tragedien stilles i relief af, at den nuværende bestyrelse er udnævnt under V+K regeringen. V+K+O har udnævnt 6 af de 11 medlemmer (1 fra V, 1 fra K, 1 fra O og 3 udnævnt af en konservativ kulturminister)
  Ved næste udnævnelse vil det være en Radigal kulturminister, der udnævner 3 medlemmer og man må yderligere formode, at Det Konservative medlem erstattes af en repræsentant fra Enhedslisten.

  Det betyder at Dansk Folkeparti skal vælge mellem Ole Hyltoft, Katrine Winkel Holm eller en 3. Slutresultater er at der vil sidde 1 (en!) fornuftig stemme i næste bestyrelse.

  Kommentar by Anonym — 9. marts 2013 @ 13:35

 15. Det vi gjorde var at opstille demokratiets institutioner op imod islams institutioner. Altså på demokratiets side; retsstat og folkeforsamling og på islams side kalifat og sharia.

  De to elementer udelukker hinanden. Altså en demokratisk retsstat er styret af folkets samtale, en islamisk retsstat (sharia) er styret af Gud.

  Vi går ind for at Danmark og Vesten generelt, altså alle de stater der er styret af folket skal bevare sine styring af folket og ikke af en gud som defineres af et sæt mullaer.

  Der er selvfølgelig en lang filosofisk snak yderligere, men det er kernen.

  Vi går så en del videre, og forsøger at indfange demokratiets ånd; ytringsfrihed, Sokrates, Voltaire og meget andet. Det er en lang filosofisk diskussion.

  Kommentar by Asger Trier Engberg — 9. marts 2013 @ 14:15

 16. Var det ikke mere interessant at tale om, hvad vi stiller op med de mange muslimer.
  De sprænger bomber i flæng, uanset om de dræber venner eller fjender.
  Det virker komplet hovedløst.
  Under krigen likviderede vi målrettet og selektivt, det var effektivt.

  falkeøje

  Kommentar by falkeøje — 9. marts 2013 @ 14:41

 17. @ Falkeøje
  Jeg tror på, at problemerne kan løses indenfor systemets rammer. Det skal være systemet som klarer det. Alternativet er for meget vold og blodsudgydelser. Men jeg anerkender at det ikke er nemt, og utrolig svært realiserbart, da systemet løber alt hvad det kan den anden vej.

  Men løsningen jeg har foreslået er udvisning af alle demokratifjendtlige muslimer, herunder selvfølgelig primært dem som smider bomber.

  Kommentar by Asger Trier Engberg — 9. marts 2013 @ 15:07

 18. Henrik Petersen måske er folk narrehat for dig som balder men mon ikke balder har ytringsfrihed som mange andre og fordi det ikke lige passer ind i dit verdensbillede er simpelthen så dobbeltmoralsk. Hvad får du egentlig ud af at svine andre til uden at have noget nyttig information om emnet. Jeg vil fortsat være kritisk over for staten Israel lige så vel som mellemøst konflikten og hvis det er for meget for zionist venlige danskere må man jo bare tage afstand men med sober tone ellers er det bare spild af tid

  Kommentar by Lion — 9. marts 2013 @ 16:00

 19. ->18 Lion

  Jeg kan ikke mindes en eneste her der har givet udtryk for at Balder skulle have frataget ytringsfriheden. Problemet består i at Balder skaber sig hysterisk over kritik – især fra undertegnede – som om han har et særligt privilegium til at bruge Uriasposten som privat prædikestol uden modsigelse. Forleden gav han i øvrigt udtryk for ønske om at min kritik af ham blev flyttet over i et særligt underforum, så han selv kunne stå uimodsagt.

  Når Balder sviner ofrene for holocaust til med ord som “holocaustprinsesse”, eller asiater som “skævøjede” – en ret han har som jeg stærkt støtter – så har han ikke noget krav på selv at blive talt pænt til. Så meget desto mindre fordi alle hans små afhandlinger er baseret på retorisk snyd på vægten – f. eks. ingen forklaring på hvordan et forsvindende lille antal jøder angiveligt kan forhekse resten af verden til at deltage i deres konspiration, og ingen forklaring på hvordan han kan psykoanalysere Anna Mee Allerslev og finde motiver som ikke gælder hos andre radikale som f. eks. Zenia Stampe.

  Kommentar by Lars Findsen På Crack — 9. marts 2013 @ 16:15

 20. Det er desværre de borgerliges egen skyld.

  DF havde ti år til at kæmpe for privatisering af DR, og undladelsen bider dem nu i haserne.

  Det var det forspildte årti.

  De borgerlige der brokker sig over DR ligger som de har redt.

  Kommentar by Anonym — 9. marts 2013 @ 19:16

 21. Sorry Lion: Faktisk synes jeg ikke, det er ok at benægte, at Holocaust har fundet sted og at hade jøder, som Balder tydeligvis gør. I Tyskland var han blevet fængslet for den slags sludder. Og med god grund.

  Balders ytringsfrihed bliver så blot imødegået af andre med et lidt større kendskab til virkeligheden.

  Det samme gælder dit noget verdensfjerne forhold til Israel:

  a: Kig på et landkort

  b: Læs (og lær) lidt om befolkningsudviklingen i mellemøsten

  c: Israel er ikke en ‘zioniststat’, der bor masser af arabere, helt og aldelse frivilligt, i Israel.
  Intet, gentager blot for dig, intet forhindrer disse arabere i at tage til vestbredden, gazastriben, Jordan, Syrien, Libanon osv. Problemet er blot, at de arabiske stater omkring Israel har brug for de såkaldt statsløse palarabere for at legimitere deres håbløse kamp mod det eneste demokrati i mellemøsten.

  d: Du ved det sikkert ikke, men indbyggerne i gazastriben er – pr. indbygger – de største bistandshjælpsmodtagere fra alverdens lande, herunder Danmark.
  Og hvad producerer de så?? Børn, bomber og muligvis dadler.

  Vi bliver ikke enige, Lion, and I couldn’t care less. Men nu har du lidt at læse op på.

  Kommentar by Henrik Petersen — 9. marts 2013 @ 20:34

 22. Jeg lagde mærke til et tidspunkt hvor Gravers kommenterer noget er der et lille ryk i billedet, et split-sekund redigerings klip hvor, kunne man formode, Gravers siger noget som D.D.R. ikke ønsker hørt. Det er i forbindelse med en snak om muslimer, tja hvad ellers, men et gæt er Gravers her måske sagde noget i stil med at ‘ikke alle muslimer er farlige’ eller noget i den stil, hvad han end sagde mangler det ihvertfald.

  Kommentar by Lars B — 9. marts 2013 @ 21:50

 23. Hvornaar udlober O. Hyltofts mandat i DR?

  Ingen Hyldtoft, og denne kritik havde aldrig ramt DR. Men rammer den, eller sidder de selvfede DR-journalister og hyler og skriger af grin over, at DFs mand slaar i en fed dyne?

  Anti-sharia

  Kommentar by anti-sharia — 10. marts 2013 @ 05:18

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper