16. marts 2013

“Det siger.. alt, at det bedste eksempel på en borgerlig DR2-journalist viser sig at være socialdemokrat.”

Jan ‘Ominal’ Christensen har en god opsamlende kommentar om licensfinansierede DR2 på 180 grader – Det nye, velafbalancerede DR2 har den danske Michael Moore som chef.

“Der tales og skrives meget om det nye DR2 i disse dage og uger. Personligt trækker jeg bare på smilebåndet, når jeg igen og igen kan konstatere, at dagsordenen i f.eks. Deadline – jeg kalder det bare for Politiken-tv – sjovt nok er den samme, man har i programmets store inspirationskilde. Jeg morer mig, når Kristian Madsen, gammel socialdemokratisk taleskriver, hangaround i fagbevægelsen etc. mindst et par gange om ugen er hidkaldt som fortolker af dansk politik; når Peter Hummelgaard Thomsen, socialdemokratisk folketingskandidat og tidligere DSU-formand, er endnu oftere på skærmen – burde han egentlig ikke have sin egen seng i DR-byen, når han nu er der så ofte og så sent så mange gange om ugen? – eller når man for gud ved hvilken gang har indkaldt tre venstreorienterede gæster til programmet for ligesom at få belyst en sag fra alle vinkler…

I den forbindelse er det faktisk uhyre morsomt, når Martin Krasnik og Niels Krause-Kjær af mange nævnes som eksempler på borgerlige DR2-journalister. Førstnævnte stemte for sit vedkommende nemlig personligt på Helle Thorning-Schmidt ved det seneste valg. Det vides med sikkerhed, for det fortalte han selv statsministeren, da han interviewede hende under Århus Festuge sidste år. Det siger vist alt, at det bedste eksempel på en borgerlig DR2-journalist viser sig at være socialdemokrat. Hvad angår Adam Holm, kom han til DR2 fra en stilling som debatredaktør på Politiken, og det er vist også meget begrænset, hvor mange borgerlige, der er ansatte på netop den avis.

M.h.t. Niels Krause-Kjær, der af DR2-chef Michael Thouber fremhæves som et eksempel på en entydigt borgerlig journalist, ved alle, der har fulgt med i hans skriverier på hans blog på Berlingske og B.dk de seneste år, at han er meget venstreorienteret i værdipolitikken. Som han selv sagde til Katrine Winkel Holm i Deadline i 2008 eller 2009 – inden han var ved at komme op at slås med hende – Jeg har ikke muslimer på hjernen. Det har Krause-Kjær rigtig nok ikke. …

Han havde tilmed den frækhed at sammenligne mordforsøget på Lars Hedegaard med et cykeltyveri, hans kone var udsat for for nylig, efter devisen: Ejendomsretten er ikke truet, fordi min kones cykel bliver sjålet, og ytringsfriheden er ikke truet, bare fordi Lars Hedegaard… bliver forsøgt slået ihjel. … M.h.t. hans ansættelse, er det i øvrigt også relevant at nævne, at DR’s nyhedsdirektør, Ulrik Haagerup, er, hvis ikke hans bedste-, så i hvert fald én af hans bedste venner.

Den største skandale ved DR2 er imidlertid ansættelsen af Christoffer Guldbrandsen som redaktør. Så vidt jeg kan forstå, får han det overordnede ansvar for Deadline, Debatten og Detektor, og det er meget bemærkelsesværdigt, for vi taler om en mand, hvis had til, især, partiet, Venstre næsten ingen grænser kender. …

Jeg vil gå så langt som at sige, at hans program på Radio 24/7, Regnskabets Time – det kan høres her – er det mest grotesk ensidige eksempel på venstreorienteret journalistik, jeg nogensinde har oplevet i Danmark. P1 i 90′erne var til sammenligning ekstremt velafbalanceret og upolitisk radio. Guldbrandsen hader Venstre og alt, hvad der har med partiet at gøre og fokuserer kun på Troels Lund Poulsen, Peter Loft, Peter Arnfeldt etc., mens han fuldstændig ignorerer aspekter, der stiller Erling Andersen, Lisbeth Rasmussen, Stephen Kinnock, Helle Thorning-Schmidt, Socialdemokraterne som parti etc. i et dårligt lys. Det kan ikke forklares, men skal opleves. Der er tale om en nytolkning af Pravda-, Radio Tirana-journalistik etc. Derfor giver det også god mening at læse, hvad en, anonym, bruger skrev om ham her på 180 Grader for nylig:

(…) Har mødt Guldbrandsen og kender ham perifert. Sidst jeg så ham var omkring årsskiftet. Han lagde ikke skjul på, at han mener, hans vigtigste opgave er at bringe partiet Venstre til fald, fordi de efter hans mening er kriminelle.

(…) Han kalder konsekvent Peter Christensen for Grisen, og han mener at Lars Løkke og de folk, han har omgivet sig, med er sindssyge og kriminelle. Han harcellerede specielt imod Søren Pind, Troels Lund og Peter Christensen.

(…) Jeg ønsker bare at advare om, at han er på en mission og, at man ikke behøver at være særlig bekendt med hans arbejde for at vide, at han er ekstremt målrettet og ikke skyr nogen midler for at nå sine mål. Han har draget den konklusion, at dette er Danmarks svar på Watergate, og at hele Venstres top er Nixon, så at sige….

(…) Kan se, at nogen længere ned i tråden spørger, om han er socialist, men det tror jeg bestemt ikke, han er. Ud fra hans generelle holdninger til ting tror jeg mest, han er radikal.”

Oploadet Kl. 19:14 af Kim Møller — Direkte link14 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/46150/trackback

14 Comments »

 1. Har moret mig kosteligt over at læse dette geniale, og sandfærdige skrift om Det Radikale Venstres prædikestol, Danmarx DhimmieRadio (DDR).

  Guldbrandsen is Moore, no less… :D

  Kommentar by Iznogut — 16. marts 2013 @ 19:54

 2. Pengene,alle disse misbrugte milliarder kr.opkrævet fra sagesløse Danskere,Danmarks Radio bruger over fire millarder kr. på at fremstille TV,TV 2 bruger 2,5 millarder kr. til det samme meningsløse MSM TV,statsejede monopoler voldtager andres penge ved at modtage gratis tøj,klipning,sminke og taxakørsel,denne voldtagning af andres penge hører normalt til på Cuba og i NordKorea.

  Kommentar by emmagad — 16. marts 2013 @ 19:56

 3. Også Kasper Støvring giver i Berlingske sit besyv med – omend i en noget mere behøvlet form.

  Kommentar by Skjoldungen — 16. marts 2013 @ 20:26

 4. Som så ofte før et superindlæg fra Jan Christensen
  Det er iøvrigt forstemmende eller grinagtigt (alt efter temperament) at se de fornærmede reaktioner fra de uhyre selvhøjtidelige medlemmer af Liberallende Radikalliance.

  Kommentar by Binee — 16. marts 2013 @ 20:55

 5. Kommentarerne på 180grader er sigende, og kvaliteten af det medie er ikke engang hvad det har været.

  Men om DR havde nok så borgerlig en vinkel, og uanset lyspunkterne, så er et statsdrevet medie med milliardbudget noget der hører til på historiens mødding sammen med alt det andet skidt fra før 89.

  Kommentar by Kraka — 16. marts 2013 @ 22:07

 6. Det er helt tydeligt, DR opfylder ikke alsidighedsprincippet, borgelige journalister, hvis nogen sådanne overhovedet findes, og meningsdannere til højre for socialdemokratiet findes simpelthen ikke, og hvis de en sjælden gang alligevel findes, annonceres de som stærkt højreorienteret, eller stærkt islamkritiske, det ligger i tonen at dem skal man ikke stole på, eller at de er stærkt kontroversielle!

  Kommentar by Robert R — 16. marts 2013 @ 22:38

 7. Jaaa, så må man da sige, at DDR også har humoristiske og temmelig foruroligende udsendselser. Prøv fx denne:

  http://www.dr.dk/tv/se/islamisternes-kapring-af-det-arabiske-forar/islamisternes-kapring-af-det-arabiske-forar#!/

  Det arabiske forår, my ass…

  Kommentar by Henrik Petersen — 16. marts 2013 @ 22:43

 8. Det er prisværdigt, at en konservativ kapacitet som Støvring tager et opgør med DR, omend hans stil er mere høvisk end emnet berettiger. Man må godt tage handskerne af overfor en magt, der sidder med 4 mia. af danskernes penge.

  Det er kendetegnende for kulturkonservative og de få tilbageværende i det konservative parti som faktisk ytrer sig om “værdipolitiske” emner, at de anerkender præmissen om at Danmark har brug for et statsmedie.

  Efter at acceptere den præmis går f.eks. Støvring ind i en kvalitativ diskurs om hvilke “værdier” der så skal præge sendefladen på dette tvangsfinansierede medie.

  Det er en fejl. Her mener jeg at liberalisternes kategoriske afvisning af statsmedier som sådan har meget mere for sig, når det drejer sig om at fremme den konservative eller højreorienterede meningsdannelse.

  Der uddannes simpelthen for få borgerlige journalister til at de vil kunne have nogen som helst effekt i en efter danske forhold Murdocsk mastodont som DR-imperiet er. Det er ikke realistisk at ændre på det journalistuddannelse-mediemagt-industrielle kompleks eller den fødekæde, der går fra DKU, Rebel, SFU via Mellemfolkeligt Samvirke, Dansk Flygtningehjælp etc. og til DR igennem en diskussion om hvor mange semiborgerlige studieværter DR har.

  Privatiser eller luk DR. Det er det eneste rimelige mål. Selvfølgelig er det nødvendigt at dokumentere og kritisere det tenditiøse magtmisbrug og korruption, der foregår under dække af “public service”, men mange konservative og liberalister burde kunne blive enige om at målet på langt sigt er et pluralistisk mediedanmark uden tvang.

  Kommentar by Kraka — 16. marts 2013 @ 22:48

 9. Krakas konklusion er også min. Da jeg for nogen tid siden havde besøg fra USA og måtte fortælle mine gæster, at betingelsen for at have (lovlig) adgang til Internettet her i landet var, at man – foruden abonnementet hos sit teleselskab – samtidig skulle betale ca. 2.400 kr. til de røde partiers propaganda, ja så nægtede de simpelthen at tro mig. En af dem var jurist, og mente at forholdet måtte være i strid med et antal menneskeretskonventioner…noget med, at ‘mennesker overalt på kloden skulle sikres fri og lige adgang til informationer, herunder Internettet’.

  Kommentar by Skjoldungen — 16. marts 2013 @ 23:38

 10. > 5 Kraka: ”… så er et statsdrevet medie med milliardbudget noget der hører til på historiens mødding sammen med alt det andet skidt fra før 89”
  Helt enig.
  Hvis et privatejet medie betalt af frivillige private sponsorer samt frivilligt betalende kunder i butikken vælger at producere socialistisk folkeopdragelse kan man godt kritisere indholdet, men næppe anfægte legitimiteten i produktionen.
  Som det er nu med DR2, og DR institutionen i det hele taget, kan man netop anfægte legitimiteten i produktionen inden man overhovedet når til også at kritisere indholdet.

  > 9 Skjoldungen ”… En af dem var jurist, og mente at forholdet måtte være i strid med et antal menneskeretskonventioner…noget med, at ‘mennesker overalt på kloden skulle sikres fri og lige adgang til informationer, herunder Internettet’. ”
  Uanset om der skulle findes en eller anden menneskeretskonvention med denne ordlyd, er det en sindssyg ide. Hvilken gud har skabt denne ret for menneskeheden? Hvem skal betale for realiseringen af denne gudskabte ret?

  Kommentar by monse — 17. marts 2013 @ 05:08

 11. At der ikke er enighed om der skal ske betaling for forbrug, at markedsprincippet kan og bør forsøges anvendt for medier, er min første tanke i denne forbindelse.

  At begunstige DR for brug af internettet, eller have en såkaldt licens der giver DR det økonomiske grundlag for produktion er herfra anskuet begge dårlige metoder.

  Det bedste udgangspunkt for mediers finansiering er egenbetaling for forbrug, eller at andre har betalt for at også du kan forbruge, intet andet.

  Set herfra.

  At der kan være en vis fornuft i eksistensen af et lille organ der på vegne af politi, forsvar, beredskabsstyrelse og sådan kan udstede advarsler med videre og dette kan være finansieret ved offentlige midler, såfremt private ikke allerde har sørget for finansieringen, finder jeg også fornuftigt.

  Godmorgen.

  Kommentar by Peter Buch — 17. marts 2013 @ 07:27

 12. Licensen burde gøres til en frivillig ordning, så personer, der er uenige i den politiske linje og framelder kan slippe for forstyrrende henvendelser.

  Giv DR lov til at sende reklamer, gør derefter licenspligten frivillig efter en frist på 1år, sæt DR på aktier, sælg aktierne til folket. Kurs/indre værdi forholdet vil formentlig være et stykke under 0,5, men det er der ikke noget at gøre ved.

  Kommentar by Sigwar — 17. marts 2013 @ 07:56

 13. Har for længst opgivet at anskue DR som et objektivt medie – public service i Danmark er simpelthen udbredelse af De Radikale’s værdipolitik.

  Kommentar by Marius — 17. marts 2013 @ 11:30

 14. Det værste er ikke at Guldbrandsen hader Venstre, Det værste er at han bruger beskidte tricks, løgn og forvridninger i sine “dokumentarfilm”. Han er om nogen, Danmarks svar på Michael Moore.

  DR2 var godt. Nu er det endnu en utroværdig skodkanal, hvis egenproduktion nærmer sig propaganda. De har indimellem nogle fine indkøbte udsendelser, men dem kan jeg finde på nettet og andre steder, enten helt gratis eller meget billigt. Luk DR.

  Kommentar by John Jensen — 20. marts 2013 @ 21:32

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper