18. marts 2013

“Jeg var en del af et meget råt miljø på venstrefløjen, hvor vi var ret ligeglade med vores modstandere.”

Det er ti år siden Lars Grenaa og Rune Eltard-Sørensen angreb Anders Fogh Rasmussen og Per Stig Møller med rød maling. Sidstnævnte, som TV2 Lorry forrige år brugte som ekspert i internetbaseret højreekstremisme, har ikke fortrudt overfaldet. Som Modkraft-redaktør er han stadig en del af miljøet.

Pernille Rosenkrantz-Theill er derimod blevet voksen, og forstår nu, at det ikke er så hensigtsmæssigt at folkevalgte overfaldes. Fra Jyllands-Posten – Nu undskylder Rosenkrantz maling-aktion på Fogh.

“Ti år efter, at to krigsmodstandere kastede maling på statsministeren og udenrigsministeren, undskylder Pernille Rosenkrantz-Theil (S) sin støtte til malingaktivisterne. …

“Jeg er grundlæggende flov over, at jeg støttede den aktion,” siger hun. De to malingkastere var ellers oprindeligt to af Pernille Rosenkrantz-Theils gæster på Christiansborg. …

“Jeg var en del af et meget råt miljø på venstrefløjen, hvor vi var ret ligeglade med vores modstandere,” siger hun om hendes tidligere politiske ståsted.

“Jeg har det rigtig skidt med det. Det er underminerende for vores demokrati, hvis politikere ikke kan være i fred og sikkerhed,” siger hun.”

Oploadet Kl. 18:53 af Kim Møller — Direkte link43 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/46217/trackback

43 Comments »

 1. Hun ender vel med at blive konservativ. Altså rigtig konservativ. Hendes karakteristik af sit tidligere ståsted taler virkelig meget for sig selv.

  Kommentar by Høgsbro — 18. marts 2013 @ 18:59

 2. Hun var lige så klam dengang som elevrådsformanden er nu.

  Kommentar by Nielsen — 18. marts 2013 @ 19:09

 3. Fint træk fra Pernille Rosenkrantz-Theil. Hendes refleksioner over hændelserne og omstændighederne er saglige og fornuftige.

  Jeg nærer stadig en vis mistillid til hende grundet hendes fortid, men hun har bestemt bevæget sig i den rigtige retning. Hvis hun holder kursen, så vil jeg have fuld tillid til hende inden længe (selv om jeg nok aldrig bliver enig med hende politisk).

  Det er rart at se, at folk kan ændre sig til det bedre.

  Kommentar by Vest — 18. marts 2013 @ 19:11

 4. Når Fanden bliver gammel, går han i kloster (eller sidder i Folketinget).

  Kommentar by MartinH — 18. marts 2013 @ 19:19

 5. @3 “Fint træk fra PRT”

  Huset er købt og der skal afdrages på bilen.. Måske er der en ministerpost i udsigt.. og en klækkelig pension… Selvfølgelig undskylder hun sine tidligere “holdninger”..

  Letkøbt ludermentalitet…. Der er ingen grænser for, hvor glade socialister er for andre folks penge… Hun er bare endnu en i bunken… Og ville gøre det igen, hvis der stadig var udsigt yil ministerpension og løn.. Hendes problem er bare hun bor i danmark og ikke i Castros Cuba eller Chavezs Venezuela…

  Kommentar by ny kommentator — 18. marts 2013 @ 19:29

 6. # 5 ny kommentator.

  Lige præcis.

  Pernille Rosenkrantz-T heil har for længst meldt sig ind i den gruppe af mennesker hvis skæbne er ligegyldig.

  Hun er, stadig, en muldvarp fra den yderste venstrefløj på mission i socialdemokratiet. Dekonstruktion er hendes arbejdsredskab.

  Der er ingen ændring i hendes holdninger og det værste er at fornuftige folk rent faktisk tror hende. Det er den naivitet der er en halv sejer for venstrefløjen. I er ganske enkelt for godtroende.

  Det eneste oprigtige i hendes udtalelse er hendes frygt for at det skal gå ud over hende selv!

  Kommentar by Santor — 18. marts 2013 @ 20:03

 7. Jeg må medgive Vest at det er rart at se, hvordan hun har ændret holdning: Jeg var skam også selv en indbildsk pseudo-autonom wannabe-venstreradikal efter “racister skal bare smadres!”-devisen, dengang for 18 år siden, da jeg gik i gymnasiet og befinder mig idag i den fuldstændigt modsatte grøft, i en måske mere moden erkendelse af at hhv. Islam og såkaldte “antifascister” idag som totalitære og voldelige bevægelser udgør langt den største trussel imod det danske demokrati.

  Lad os da fornøjes over endnu en “omvendt synder” i flokken og huske på at såvel Lars Hedegaard som Karen Jespersen skam også har været ganske ræverøde – ja faktisk direkte revolutionær-kommunistiske? – engang, men dog heldigvis blev klogere! ;-)

  Kommentar by Anders Peter Johnsen — 18. marts 2013 @ 20:21

 8. Tænk lige over det igen, Santor. Hvorfor skulle hun levere et stød til venstrefløjen, som det hun gør med sætningen: “Jeg var en del af et meget råt miljø på venstrefløjen, hvor vi var ret ligeglade med vores modstandere…” Selv det mest overfladiske avislæser vil her fornemme, at et sådant miljø eksisterer, selvom Theill for nylig har meldt sig ud. Hun kunne have nøjedes med at undskylde uden yderligere kommentarer, hvis hendes intention var den, du antyder.

  Kommentar by Arne Torp — 18. marts 2013 @ 20:26

 9. Værnemagere det er hvad soen og de andre er, og hele bundtet burde straffes derefter.

  Kommentar by Fritz — 18. marts 2013 @ 20:45

 10. Problemet er at hun sidder i folketinget i Danmark,Danske skatteydere er tvunget til at underholde denne alias Rothe Arme Fraktion der stod for myrderier af fremtrædende Tyske skatteydere,hun er et møgsvin af rang.

  Kommentar by emmagad — 18. marts 2013 @ 20:47

 11. # 8 Arne Torp.

  Det er ingen nyhed. Derfor er det ikke et stød til venstrefløjen, allerhøjest et blåt mærke.

  Hvis venstrefløjen føler sig hængt ud vil vi i de kommende dage se et modangreb og formodentlig et par ukendte sandheder om Pernille Rosenkrantz-T heil som “tak for sidst”. Det sker nok ikke.

  De er udmærket klar over at hendes forsatte indflydelse afhænger af at S og ikke mindst højrefløjen tror på hende og de er villige til at tage et blåt mærker for det.

  Kommentar by Santor — 18. marts 2013 @ 20:51

 12. PRT er selvfølgelig klar over at hun tilhører den tredjedel af S som ryger ved næste valg. Derfor er hun gået i gang med at forbedre sin position internt, så hun ryger højere op på prioriteringslisten og får en chance for at blive valgt ind igen.

  Kommentar by Allan — 18. marts 2013 @ 21:00

 13. Jeg finder det lidt mærkeligt med denne fimsede, fruentimmerforbitrede “det er ikke godt nok!”-variant af repressiv tolerance, der her udvises af angiveligt voksne mænd: Herinde råbes der ustandselig højt om, hvor ulykkeligt dumme venstrefløjens politikere er, men lige så snart een af dem udviser positive takter og bare en smule tegn på intelligent erkendelse skal det straks mødes med alle mulige afsindige konspirationsteorier? Hvad er det egentlig, I vil ha’?

  Kommentar by Anders Peter Johnsen — 18. marts 2013 @ 21:29

 14. 13: Ja, hun kunne jo passende fortælle, hvordan ANTIFA/AFA opererer og tage kraftigt afstand til, at Einheitzlisten støtter den voldsorganisation finansielt.

  Hun kan sagtens finde en journalist eller to, der gerne vil citere hestens mule og finde billeder i arkivet, hvor hun kan udpege D(D)Rs såkaldt eksperter, under udførelse af vold og hærværk.

  Det ville måske starte et oprydningsarbejde, som har været tiltrængt lige siden muren faldt og Strækmarch Sohn marcherede videre til Socialistisk Folkeparti.

  Bare et forslag, der ville fremme troen på, at konen angrer og er blevet klogere på, hvad demokrati og retsstat er for en størrelse. :D

  Kommentar by Iznogut — 18. marts 2013 @ 21:43

 15. “Hun kan sagtens finde en journalist eller to…”?

  Nej, NU må jeg le! Du er vel da netop som Uriasposten-læser temmelig velinformeret om at langt størstedelen af danske journalister politisk set befinder sig omkring Enhedslisten, ikke? Det ville jo for Fanden være det rene selvmord (i hvert fald karrieremæssigt) for en journalist idag at lægge sig ud med store dele af standen, ligesom PRT dels ikke har viden om miljøet, der virkelig nutidsrelevant, endsige retsteknisk brugbar i forhold til eventuel politimæssig efterforskning, dels næppe som småbørnsmoder har lyst til at lægge sig alvorligt ud med sine gamle fanatikerkammerater?

  Det er måske nok liiiiiige lidt meget at forlange af et enkelt menneske, og ville vel nærmest svare til at kræve at hun i helt bogstavelig Middelalderforstand skulle rage håret, klæde sig i sæk og aske og rituelt kravle en længere distance på knæ i egentlig bodsgang, bare fordi det MÅSKE ville stimulere jeres perfide, småsadistiske fantasier?

  Nej, kom igen! ;-)

  Kommentar by Anders Peter Johnsen — 18. marts 2013 @ 22:02

 16. Eet er, at PRT måske engang var Enhedslistens svar på Jeanne d’Arc, men det er sgu’ da så meget desto mere ufrivilligt komisk at visse folk herinde åbenbart ligefrem ønsker hende brændt på bålet, vel at mærke EFTER hun er har skippet Enhedslisten og er blevet socialdemokrat? ;-)

  Kommentar by Anders Peter Johnsen — 18. marts 2013 @ 22:07

 17. Hun er psykisk syg, bær over med hende.

  Kommentar by jesper — 18. marts 2013 @ 22:13

 18. @5 ny kommentator + @6 Santor + andre,

  Giv hende dog en chance og lad tiden vise, om hun mener, hvad hun siger.

  Som jeg skrev i min kommentar, så nærer jeg selv stadig en vis mistillid til hende pga. hendes fortid, men lad os da se, om hun holder kursen. Historien er fyldt med kommunister, som er blevet klogere med tiden.

  Man skal ikke glemme fortidens synder, men hvis folk oprigtigt vælger en ny vej, så skal de da have en chance. Første skridt i at skifte kurs er at markere sin nye retning, ligesom hun har gjort. Lad os se, om hun mener det. Man kan godt have en sund skepsis samtidig med at man giver folk en chance.

  Kommentar by Vest — 18. marts 2013 @ 22:20

 19. Det er faktisk en meningsfuld måde at gøre op med en ekstremistisk fortid. Hun har forstået, at det var et overgreb på folkestyrets ånd og funktion, og at det var skadeligt, ikke gavnligt, også for den hårde venstrefløj.

  Kommentar by Henrik Ræder Clausen — 18. marts 2013 @ 22:24

 20. Jeg deler ikke jeres optimisme og forståelse.

  Jeg ser hende som en terrorist og mener at hun burde være stillet for en domstol som medskyldig til terroranslag og nu sidder hun gud døde mig i folketinget i et regeringsparti.

  Kan man tænke sig en større hån mod demokratiet?

  Kommentar by Santor — 18. marts 2013 @ 22:34

 21. Rolf er REN ? Pernille er REN ?

  Kommentar by Torben — 18. marts 2013 @ 22:41

 22. Man må erkende at hun, som hun selv siger det, er blevet mere voksen hvilket også kan ses og høres på hendes retorik og debatstil. Før i tiden var den rå og uforsonlig, også præget af den afbrydende karakter i diskussioner der altid har karakteriseret den yderste venstrefløj, idag fremstår hun noget mere rolig og afbalanceret. Måske fordi hun nu er blevet mor, men nok mest fordi hun bare er blevet ældre og det klogere så hun anerkender at der i politik både er sejre og nederlag, og modparten i et demokrati har ligeså meget ret til ytring og holdning som en selv. Det har hun sikkert vidst og ment længe, men tidligere kneb det som bekendt på hendes fløj med tolerancen overfor borerlige/højre, det har hun nu skriftet var en synd hun er omvendt fra så fred være med det. ;-) Kun tiden vil vise hvad hun finder på, forkert på den politisk er hun selvfølgelig alligevel men uintelligent er hun ikke. Ja, måske selv den langt mindre kloge Johanne en dag ligefrem bliver til at føre en fornuftig samtale med, hvilket dog synes mere utopisk og nok ville kræve at grise gror vinger først.

  Kommentar by Lars B — 18. marts 2013 @ 23:15

 23. APJ: Du bør læse, hvad jeg skriver førend du bimler op. Hvor ser du f.eks. at jeg skriver om Dhimmie-journalister?
  Du er måske bange for, at der dukker et billed af dig op??

  Kommentar by Iznogut — 18. marts 2013 @ 23:25

 24. Du lagde ikke mærke til smileyen, Iznogut? Det skal tages med et gran salt…

  Kommentar by Anders Peter Johnsen — 18. marts 2013 @ 23:30

 25. Pernille Rosenkrantz-Theill er OK. Hvis man ikke, som ung gymnasiast, kan stå på den yderste venstrefløj og slå et slag for de svage i samfundet, har man sgu ingen nosser! Det er sgu tit sådan éen, som senere finder ud af hvor skoen virkelig trykker. Og måske er hun endda igang med at rykke endnu længere til højre.

  Hvilket nok også ville være klogt, socialdemokraternes forestående valg taget i betragtning…

  Kommentar by Peter Andersen — 19. marts 2013 @ 00:19

 26. @ 5
  Enig, aldeles enig.
  Hendes kovending skyldes ønsket om mere magt, trods alt kommer PRT ikke i nærheden af en ministerpost og lign. ifald hun ikke tager afstand fra fortidens synder.
  Som bekendt er der nok at tage fat på.
  Jeg stoler ikke på hende.

  Kommentar by AK JA — 19. marts 2013 @ 02:50

 27. Og på grund af denne miniterrorhandling, blev sikkerheden jo skærpet betydeligt i folketinget, så der ikke længere er den samme frie adgang dertil for almindelige borgere.

  Torben

  Ja hun er sikkert også blevet inspireret af doplingsportens angrende syndere!

  Kommentar by A.R. — 19. marts 2013 @ 05:38

 28. – Peter Andersen

  Helt uenig. Hvis vi alle skal være revolutionære før vi bliver gode demokrater, så bliver demokratiet blot en fase før næste revolution. Og den næste.

  Kommentar by Kim Møller — 19. marts 2013 @ 05:49

 29. Jeg synes man skal lade tvivlen komme PRT til gode. Dog kunne jeg godt tænke mig vide, at hun i dag også fortryder, at hun få år før overfaldene på Christiansborg støttede Antifascistisk Aktion med et betragteligt pengebeløb.

  Kommentar by Martin Kasler — 19. marts 2013 @ 06:26

 30. For lidt og for sent.
  PRT var ikke blot ”en del af et meget råt miljø på venstrefløjen, hvor vi var ret ligeglade med vores modstandere”. Hun var en meget fremtrædende leder i miljøet.
  Hun misbrugte sit folketingsmandat og dertil hørende adgang til Christiansborg til at muliggøre et voldeligt overfald på statsministeren og udenrigsministeren. Det er vist kun en imaginær hårs bredde fra aktiv deltagelse i terrorhandlingen. Det er vist kun takket en juridisk spidsfindighed, at vi i dag må nøjes med at bedømme hende politisk.
  “Jeg har det rigtig skidt med det” tror jeg gerne på.
  ”Det er underminerende for vores demokrati, hvis politikere ikke kan være i fred og sikkerhed” kan jeg da også kun være enig i.
  Og så …?
  Man holder lige vejret lidt i venten på angeren, opgøret med fortidens fejl, blotlæggelsen af alle fejlene, fordømmelsen af disse … Nå, ikke i denne omgang, jamen, så må vi hellere trække vejret igen.
  Billigt sluppet og helt utroværdigt.

  Kommentar by monse — 19. marts 2013 @ 06:45

 31. Enig med (30) Monse.

  Too little, too late
  Hun er en opportunist og i mine øjne, en skændsel for vores folkestyre at hun kan medvirke til en handling som den og så bagefter være vlgbar til vores folketing.

  Men det siger måske mere om vores politkere og vores politiske system end PRT.

  Kommentar by Vantroende — 19. marts 2013 @ 07:54

 32. Var det ikke hende, der lukkede dem ind dengang??
  Hvad laver hus så i folketinget idag?

  Kommentar by Peter — 19. marts 2013 @ 08:21

 33. Sjovt nok er Danmarks Radio på jagt efter ekstremister alle andre steder end hvor de findes – og kalder venstrefløjsekstremister for dele af den “sprælske” venstrefløj.

  Kommentar by Limewoody — 19. marts 2013 @ 08:54

 34. Hykler! Hun skulle bare nasse sig til endnu et gunstigt taburetjob, og valgte derfor at opstille for et større parti, hvor hun ville være sikret endnu 4 år på luksuriøs overførselsindkomst. Aldeles usympatisk personage!

  Kommentar by morlille — 19. marts 2013 @ 10:44

 35. Hvad angår Pernille Rosenkrantz-Theills evt. “omvendelse”. så er det bemærkelsesværdigt så mange der overser, at PRT IKKE forlod Enhedslisten fordi partiet var for ekstremt. Tværtimod!

  Da Asmaa Abdol-Hamid var ved at blive opstiller til folketinget af Enhedslisten på en ret sikker plads, opstod der protester fra medlemmer, der fandt Asmaa for ekstrem selv for Enhedslisten.

  PRT meldte sig derefter ud af partiet i protest mod ledelsen, der iflg PTT ikke var aktive nok i deres støtte til Asmaa. Dette oplyste PRT selv på sin blog (kan googles!) Samtidig gør PRT opmærksom på, at selv om hun nu melder sig hos Socialdemokraterne, så er hun sandelig ikke enig med partiet i alt.

  PRT forlod således Enhedslisten fordi partiet ikke var ekstremt nok!
  Det er vel næppe heller undgået PRTs opmærksomhed, at man hos Enhedslisten kun kan vælges til folketinget i 2 sammenhængende perioder før man skal “ud i kulden” en tur. Det slipper PRT for hos Socialdemokraterne.

  Så mon ikke det er Socialdemokraternes mulige mandattal ved næste valg, der har ændret sig, mere end det er PRTs holdninger?

  Kommentar by Bjarne Binee — 19. marts 2013 @ 12:42

 36. Denne røde mallingterrorist er bare bekvemmeligheds “flygtning”, hun har lært det af muhammedanerne!…hun “flygter” bare over til socialdemokraterne til evig forsørgelse i folketinget, så terminen kan betales og pensions tilværelsen sikret.
  Desuden kan hun så leve som muldvarpe for EinHEILSlisten i det dybt akademiske…øh, arbejder party.ha..ha..og splitte, skabe uro og trække de sociale diktator…øh, socialdemokratiet ekstremt meget mere til venstre for EinHEILSlisten.
  Troværdig er hun ikke, så havde hun taget et afsluttende opgør med de voldelige venstrefløjs ekstremister og udleveret dem og deres ugerninger. Det gør hun bevidst ikke, fordi hun sikkert stadig mener at vold er en acceptabel del af venstrefløjens adfærd.
  Hun er lige til at putte i en affaldssæk……

  Kommentar by li (islamonausea træt af de Skide/Muhammedaner) — 19. marts 2013 @ 14:47

 37. Tak Vest, for at holde fast i, at:

  1. Nogle mennesker, selv terrorister, hvilket jeg stadig anser PRT for, kan dog forbedre sig med alderen. Måske ikke optimalt men dog et fremskridt

  2. At der også skal være plads til anger (nej, her tænker jeg ikke religiøst, er ikke-teist, hvilket PRT jo så også har udvist

  Kommentar by Henrik Petersen — 19. marts 2013 @ 16:29

 38. ups, korretur, naturligvis en ) efter ordet ikke-teist.

  I mine mørkeste tanker kan jeg dog undertiden også være enig med li….

  Kommentar by Henrik Petersen — 19. marts 2013 @ 16:36

 39. Piiiist…henrik, jeg vil gerne sælge dig en flot bil til 10% over nyprisen for 12 år siden, letter skramlet, lidt starts problemer, men ellers er den fin, du må være den rette køber ;)

  Kommentar by li (islamonausea træt af de Skide/Muhammedaner) — 19. marts 2013 @ 16:42

 40. Jeg ser det snarere som en ret simpel konstatering af det oplagte faktum, at man som ung måske kan have en vis pubertær “oprørstrang”, men at de fleste voksne mennesker – som f.eks. stifter familie – måske bare tænker en smule dybere og længere, og netop som forældre i kraft af et nyt perspektiv på tilværelsen ved det medfølgende ansvar, de måske ikke hidtil selv har behov for at overveje på samme måde som “unge politiske løver” m/k, bare bliver klogere? Visdommen indhenter dem ganske langsomt? ;-)

  Kommentar by Anders Peter Johnsen — 20. marts 2013 @ 01:41

 41. Vi kan selvfølgelig kalde det “alder, livserfaring og ansvar”, hvis det skal lyde lidt mindre metafysisk…

  Kommentar by Anders Peter Johnsen — 20. marts 2013 @ 01:47

 42. Jeg kan paa det personlige plan godt acceptere undskyldningen. Den virker reel.

  Men der er ingen chancw for at ex.kommunister kan undskyldes paa det politiske plan, derfor kan hun ikke tiltroes en plads som MF’er.

  Anti-sharia

  Kommentar by anti-sharia — 20. marts 2013 @ 09:40

 43. Hun er en hykler. Da hun blev mor og samtidigt stod for at falde for “rotationsprincippet”, kunne hun se frem til en del år som advokatfuldmægtig hos Foldshack og bruge livet på at føre den ene voldssag efter den anden for AFA’er og andet godtfolk. Så var der mere fremtid i at sige undskyld, og rykke over til Socialdemokraterne. Her er der en stærk og lang tradition for at kan hygge sig i varmen resten af livet. Vejrhøne, letvægter, utroværdig.

  Kommentar by John Jensen — 20. marts 2013 @ 21:18

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper