29. juli 2007

Myteskabende kampagnejournalistik i Ekstra Bladet

Ekstra Bladet fik i 2003 en Cavlingpris for deres Hvidbog om baggrunden for Irak-krigen, og denne tendensiøse undersøgelse kombineret med følelsesporno kan stadig trække overskrifter.

Dagens forside: “De døde for en løgn”.

Såvidt myteskabende kampagnejournalistik. Fra Udenrigsministeriets hjemmeside – lidt fra Det juridiske grundlag for iværksættelse af militære forholdsregler mod Irak, 18. marts 2003.

“FN’s sikkerhedsrådsresolution 1441 af 8. november 2002 henviser til alle relevante tidligere FN Sikkerhedsrådsresolutioner og fastslår, at Irak substantielt har krænket og fortsat substantielt krænker (”material breach”) sine forpligtelser i henhold til tidligere Sikkerhedsrådsresolutioner, herunder resolution 687, hvilket udgør en trussel mod international fred og sikkerhed.

Uanset denne konstatering har Sikkerhedsrådet med resolutionen besluttet at give Irak en sidste mulighed for at opfylde sine nedrustningsforpligtelser i henhold til de pågældende sikkerhedsrådsresolutioner. Med henblik herpå styrker og præciserer Resolution 1441 mandatet for våbeninspektørerne ved at stille krav om ubetinget, fri og uhindret adgang til alle installationer og områder i Irak for våbeninspektørerne, herunder også de præsidentielle områder.

[…]

Resolution 1441 fastslår, at Sikkerhedsrådet tidligere gentagne gange har advaret Irak om, at fortsat overtrædelse af landets forpligtelser vil medføre alvorlige konsekvenser (”serious consequences”).

[…]

Der har siden været holdt talrige møder og konsultationer i Sikkerhedsrådet. Det er hver gang blevet konstateret, at Irak fortsat substantielt krænker de forpligtelser, som Sikkerhedsrådet har pålagt landet. Der er stadig enighed i Sikkerhedsrådet om, at Irak ikke har opfyldt de af Rådet opstillede krav og betingelser, selvom Irak – som følge af det massive pres fra verdenssamfundet – har gjort visse utilstrækkelige fremskridt.

[…]

Såfremt Irak ikke i løbet af meget kort tid opfylder alle de af Sikkerhedsrådet opstillede krav og betingelser, kan det konstateres, at Irak har forpasset sin sidste mulighed for dels at opfylde sine nedrustningsforpligtelser og dels at undgå alvorlige konsekvenser, som landet fik med resolution 1441. Irak har således ikke overholdt kravene i resolution 1441 om omgående, betingelsesløst og aktivt samarbejde.

Våbeninspektørernes bestræbelser har trods et meget betydeligt internationalt politisk og militært pres været forgæves, ligesom en fortsættelse heraf er udsigtsløs. Den sidste udvej for at få afvæbnet Irak må herefter anses at være en gennemtvingelse af FN’s krav og betingelser med militær magt.

I denne situation består uforandret en bemyndigelse fra FN’s sikkerhedsråd til at anvende alle nødvendige midler – herunder militære magtmidler – til at gennemtvinge Sikkerhedsrådets krav og betingelser. Resolution 678 bemyndiger FN’s medlemslande til at gøre det fornødne med henblik på at genoprette international fred og sikkerhed i området.

Denne bemyndigelse står uforandret ved magt, og Sikkerhedsrådet har med resolution 1441 i enighed opdateret og bekræftet bemyndigelsen til at anvende magt. Resolution 687 fastslår klart, at det er en fredsbetingelse og en betingelse for våbenhvilen, at Irak ikke udvikler eller opretholder en kapacitet vedr. masseødelæggelsesvåben, herunder navnlig med hensyn til kemiske og biologiske våben.

På grund af Iraks væsentlige brud på sine forpligtelser, er det nødvendigt at sikre – om fornødent ved anvendelse af militær magt – at landet bliver afvæbnet og således ikke længere udgør en trussel mod international fred og sikkerhed i regionen.

Beslutningsgrundlaget for Danmarks bidrag til fjernelse af det irakiske regime, var således baseret på Sikkerhedsrådsresolution 1441, der pålagde Irak at bevise sin ufarlighed. Selvfølgelig er det interessant hvorvidt Irak faktisk havde masseødelæggelsesvåben eller ikke, men Danmark gik – jvf. Res. 1441 med i krigen for at fjerne enhver tvivl, udfra det udgangspunkt, at i tilfældet Saddam Hussein var kontrol bedre end tillid.

Strategy Page har en perspektiverende kommentar til mediernes dækning af Irak-krigen.

“… the Japanese psychological warfare effort during World War II included radio broadcasts that could be picked up by American troops. Popular music was played, but the commentary (by one of several English speaking Japanese women) always hammered away on the same points;

1 Your President (Franklin D Roosevelt) is lying to you.

2 This war is illegal.

3 You cannot win the war.

Her en historie der ikke blev plads til i Ekstra Bladet. Fra Koalitionens officielle hjemmeside – Operation Fardh al-Qanoon achieving good results.

““Operations for Fardh al-Qanoon during the last five months have achieved many successes and we have many indicators by which we can judge the operation,” Ganbar said.

The commanders discussed successes on several fronts ranging from military to economic victories.

The number of unidentified bodies has decreased by 90 percent. Improvised exploding device and mortar attacks have decreased to 40 percent and car bombs have decreased to 15 percent, according to Ganbar.

“We have noticed commercial movement in Baghdad after long suspension,” Ganbar said. “Work in the government offices has started to be organized and many projects are carried out in Baghdad along with many services.”

Ganbar also reported that the school year that just ended at all of the Baghdad schools had been one of the least violent in recent memory with no violence reported during the final examinations. He also said that services at medical facilities have increased by 300 percent.

The commanders spoke of the progress Iraqi security forces have made since the beginning of operations and is building faith of the Iraqi people in their military and police forces.”

Mere i samme stil…

 • 18/3-07 The Times – Iraqis: life is getting better.
 • 26/7-07 Brookings Institute – Iraq index – Tracking Variables of Reconstruction & Security in Post-Saddam Iraq (pdf, 65 s.).
 • 29/7-07 BBC – Iraq celebrates football victory.
 • Oploadet Kl. 15:36 af Kim Møller — Direkte link13 kommentarer

  13 Comments »

  1. Man kan jo ikke lade være med at undre sig over EBs vedholdenhed overfor deres egne løgnehistorier. Og iøvrigt forstår jeg ikke hvad formålet skulle være med at lyve om krigsgrundlaget.

   Kommentar by .sfw — 29. juli 2007 @ 16:02

  2. En usmagelig og ukorrekt ’salgsoverskrift’.
   Den ‘anerkendte’ og hyppigt citerede avis New York Times får i en kommentar en alvorlig anklage for at fordreje kendsgerninger og udlægge udtalelser i en forkert retning. Når den ene journalist har skrevet et fuldstændig tro referat af en tale af hadeobjekt nr. 1. Bush, får 2 andre til opgave af ændre referatet så talens hovedoplysninger bliver forvansket og mistænkeliggjort. Endnu engang for at tækkes den fremherskende kritik af frihedskampen mod den 2. jihad.
   http://www.americanthinker.com/2007/07/the_new_york_times_reports_and.html
   “Dagspressen er og bliver det onde princip i den moderne verden; sofistisk har den ingen grænse, da den bestandig kan synke længere og længere ned i valget af læsere. Som følge deraf mudrer den al den usselhed op, som ingen stat mere kan magte” Søren Kierkegaard.

   Kommentar by Jørgen O. — 29. juli 2007 @ 16:39

  3. ja man brækker sig efterhånden over ekstrapladders løgne om “løgnen” ang Irakkrigen.
   Læs også deres sædvanlige bræk af en leder, man fatter ikke at folk køber det lort.

   Kommentar by whodares "islam skaber tabersamfund" — 29. juli 2007 @ 18:34

  4. Alle beslutninger i diverse fora ihukommende kunne det være tegn på hjerneaktivitet at en flygtningeeksportør af den størrelse Irak var under Saddam Hussein må have skiftet styre. Flygtningeeksporten burde alene være årsag nok til angreb, erobring af områder i Irak og tilbagesendelse af flygtninge til disse områder.

   Kommentar by Peter Buch — 29. juli 2007 @ 18:59

  5. skægt som højrefløjen ikke er kommet længere end “Kritisk tænkning og journalistisk er landsforræderi”.

   trist

   Kommentar by allan — 29. juli 2007 @ 20:31

  6. Er det Engells linie? Og hævn for den patetiske journalist, der baserer en kampagne på at han ikke kan få et solo-interview?

   Kommentar by Hodja — 29. juli 2007 @ 20:59

  7. Allan gamle dreng,

   har du fulgt DR2’s udmærkede og meget fair udsendelser om venstrefløjens utopia kommunismen?. Et utopia du selv forsvarer på din blog.

   Venstrefløjen er ikke engang nået til kritisk tænkning endnu.

   Kommentar by PeterK — 29. juli 2007 @ 21:41

  8. Jemen det er da logik for undervægtige perlehøns.

   Ekstrabladet er en aflægger af Politiken, der ledes af Silkesnoren Seidenfaden, en jøde der leder en jødefjendsk avis! Et kuriosum!

   Ikke at Seidenfaden er jøde, men at han som jøde i den grad modarbejder sine egne trosfæller! Det er noget af det sygeste og laveste! Nej, det laveste ville være om han konverterede til islam ligesom Raino Abdul Wahid Pedersen og andre hjernesvækkede danskere.

   Han er en skamplet for alle ærlige jøder, og alle ærlige jøder, der kan takke dansk indsats for familiens redning under besættelsen, burde vende Seidenfaden ryggen med afsky og foragt.

   Min sympati ligger absolut og ubetinget hos jøderne mod denne mand og hans fuglebursaviser.

   Hvad minoriteten Allan @5 angår, må man konkludere med modsat fortegn:

   skægt som venstrefløjen ikke er kommet længere end “Kritisk tænkning mod islam er landsforræderi”.

   trist

   (Frit efter Comment af allan — søndag 29. juli 2007 @ 20:31)

   Kommentar by Dansk Realist — 29. juli 2007 @ 22:18

  9. http://uk.youtube.com/watch?v=4tNw87A1f3Y#

   Kommentar by Erik Olsen — 29. juli 2007 @ 22:34

  10. @5 Allahn

   nu kan du jo ligge med røven øverst og hoved nederst, sammen med dine “guddommelige” trosfæller…ha..ha..ha..MENIGHEDSLISTEN ISLAM (nyt aktuelt navn for det fhv. tortur Aaen parti)
   Hvordan føles det at tilbede en pædofil mand???

   Kommentar by li — 30. juli 2007 @ 02:14

  11. li – snakker vi om fogh her eller hvad?

   Kommentar by Allan — 30. juli 2007 @ 08:44

  12. @11 Allahn

   Undskyld ! jeg kom til at skrive mere end EN linje til dig, jeg ved udmærket godt, det kan være vanskeligt at fatte så meget på EN gang :-)

   Kommentar by li — 30. juli 2007 @ 09:01

  13. Et folk har den presse det fortjener.

   Chefredaktøren, den fede savlende socialkonservative bamse, er såmænd i den bedre halvdel, præcis som de øvrige politikere i det parti. Herregud, i en kæmpebrandert kørte statsministerkandidaten ind i en betonklods, og ringede herefter helt selvfølgeligt til et gratis taxaselskab ved navn politiet, for at blive kørt hjem. Og det blev han – bagefter. Han forregnede sig lidt, men da ikke så meget, at han diskvalificere sig til statsministerposten, mente han.

   Så fra statsminister in spe gik HE til at blive luderkarl. Han blev i øvrigt afløst af PSM, kommende kejser for hele verden, der parentes bemærket havde glemt, at også han var taget for spritkørsel. Det er herrrligt at være konservativ. Og skulle det blive mindre herligt, er der jo altid det nymuslimske parti NA.

   Mvh. Børge. (konservativofob).

   Kommentar by Børge — 30. juli 2007 @ 14:23

  RSS feed for comments on this post.

  Leave a comment

  Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

  

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper