21. august 2007

Højreradikale, nu med ungdommelighed…

Internetprofessor Niels Ole Finneman har en blog på Kommikationsforum, hvor han rutinemæssigt betegner de danske højrebloggere under et som værende radikale. Nuvel, det stopper ikke her – hans forskning har bragt ham videre – de højreradikale er unge. Fra 180 grader = den halve horisont

“Det er som altid de radikale, unge yderfløje, der dominerer de ”små” medier. Fra 68-generationen, der bevæbnede sig med stencilbrændere, fotokopimaskiner og utallige trykte småtidsskrifter til vore dages højreradikale bloggere.”

De 3-4 bedst læste højrebloggere herhjemme har en gennemsnitsalder et sted midt i 40’erne. Gnavne gamle mænd vil være mere præcist, og ligeså langt fra. Men hvorfor lade virkeligheden forstyrre analysen.

Oploadet Kl. 16:48 af Kim Møller — Direkte link14 kommentarer

14 Comments »

 1. RADIKAL: medlem af partiet Det Radikale Venstre.

  VENSTRE: Tidligere parti der varetog bøndernes interesser overfor herremændene. Benævnt efter deres placering i parlamentets venstreside, hvor herremænd og adel sad i højre side.

  Idag den politiske flæj, der kom frem ved at fremme arbejdernes interesser overfor HØJRE, de borgerliges interesser, og derfor i begrebsmodsætning til politisk VENSTRE-parti.

  RADIKAL: Grundlæggende ændring, gennemgribende forandring.

  RADIKALE VENSTRE: Dansk parti der ikke ved hvor deres ståsted er, men som mener, at radikale ændringer ikke bør ske, men står fast ved en konservativ (uforanderlig) holdning til det bestående.

  At være HØJRERADIKAL er en eklatant selvmodsigelse, idet højrefløjen bestræber sig på at forbedre det nuværende til borgernes vel (derfor et BORGERLIGT parti), men tillægges formål om grundlæggende ændringer.
  Tilsvarende gælder VENSTRERADIKALE.

  Der menes ofte -EKSTREMISTISKE istedet for -radikale, hvor der hentydes til især VENSTRE-EKSTREMISTERs brutale handlinger for at fremme deres politik om RADIKALe omvæltninger (revolution og anarki), handlinger, som HØJRE-EKSTREMISTER ikke kendes for. I det hele taget kendes ikke handlingsmæssigt en HØJRE-EKSTREMISTISK fløj som modvægt til VENSTRE-EKSTREMISTERNE.
  Derimod tillægges nynazisterne tilhør som HØJRE-EKSTREMISTISK, skønt de politisk er VENSTRE-EKSTREMISTER.

  Hvad ville jeg egentlig sige med alt dette: Jo, vi “gnavne gamle mænd” ønsker at kæmpe for det bestående, demokratiske samfund (KONSERVATIV POLITIK), i modsætning til denne kommentator, der tydeligvis tilhører de VENSTRE-EKSTREMISTISKE, der ønsker RADIKALE ændringer i samfundet, og bane vejen for revolution (= død og ødelæggelse hvor det har været) og for islam (= terror, død, lemlæstelse og ødelæggelse, hvor det har fået magt).

  Hvor typisk med denne retorik af et naivt ungt menneske, ganske uden livserfaring og indsigt i virkelighedens syn.
  Dertil kræves nemlig vidvinkel-syn, nærmere betegnet 180-graders syn !

  Kommentar by Dansk Realist — 21. august 2007 @ 17:32

 2. Der skulle nok have stået Kommunikationsforum.

  Kommentar by Arild — 21. august 2007 @ 21:58

 3. Finnemann citeres for følgende:

  “Fra 68-generationen, der bevæbnede sig med stencilbrændere, fotokopimaskiner og utallige trykte småtidsskrifter……”

  Hah! Spørg ham hellere, hvad han og hans ligemænd og -kvinder i Århus ellers bevæbnede sig med, f. eks. på ‘Kommunen Aldershvile’på Mols. Jeg tænker ikke på brugstyveri af Rudi Dutschkes bil og spirituskørsel i samme.

  Kommentar by T Simonoce — 21. august 2007 @ 22:30

 4. Finnemann taler af egen erfaring. Han erforhenværende medlem af Kommunistisk Forbund og Venstresocialisterne – dengang han var ung og stencilerede :-)

  http://www.leksikon.org/art.php?n=2742

  Kommentar by Steen — 22. august 2007 @ 04:45

 5. “De 3-4 bedst læste højrebloggere herhjemme har en gennemsnitsalder et sted midt i 40′erne.”

  Jeg tror, det er for højt skudt. Nok snarere et gennemsnit et sted midt/sidst i 30erne.

  Kommentar by Den lille onde — 22. august 2007 @ 08:22

 6. @5 Til fleres overraskelse nok snarere et gennemsnit omkring de 50!

  Kommentar by Dansk Realist — 22. august 2007 @ 08:26

 7. Hvem er “de 3-4 bedst læste højrebloggere”?

  Kommentar by Klabautermand — 22. august 2007 @ 08:39

 8. Gennesnitsalder omkring de 50!?!? Så fik vi på plads at dine matematiske evner er så begrænsede at du øjensynligt bør afstå fra en anden gang at kommentere på den type forhold!

  Men Kim, hvad er det du flipper over? Manden har jo ret. Det er de “radikale yderfløje” som dominerer blogsfæren. Altså givet at man forstår det derhen at det er poler som skrives ud fra ‘hinandens’ poler.
  Du skriver jo ikke trivaliteter hvor du deler vand og brød ‘lige’. Du positinerer dig ud fra en ‘venstre radikal pol’ og det er der da ingen grund til at klandre manden for at sige.

  Kommentar by CB — 22. august 2007 @ 09:28

 9. Ang. gennemsnitsalderen.

  Uriasposten (36)
  Snaphanen (50+)
  Hodja (50+)
  Punditokraterne (næppe under 35 samlet set)
  Polemiken (46)

  Gennemsnit – omkring 45 år… Har jeg uret?

  Der er selvfølgelig flere højreblogs.

  Ang. etiketten højreradikal.

  Jeg vil ikke kaldes højreradikal, når radikal insinuerer noget udemokratisk, og erklærede udemokratiske venstreredikale samtidig kaldes venstreorienterede/aktivister/unge.

  Min politiske holdning er repræsenteret af flere partier i folketinget, og ift. kernepunkterne (nationalisme, multikultur – der netop er grunden til at højrebloggerne kaldes ‘højreradikale) deles min overbevisning af et flertal af danskerne.

  Kommentar by Kim Møller — 22. august 2007 @ 11:35

 10. ->8 “Det er de “radikale yderfløje” som dominerer blogsfæren. Altså givet at man forstår det derhen at det er poler som skrives ud fra ‘hinandens’ poler”.

  “Radikal” vil i denne sammenhæng formentlig af de fleste blive opfattet som noget med antidemokratisk og voldelig adfærd. Jeg kan ikke nævne mange skribenter her som har givet udtryk for disse ting. Det er nazikortet som Finnemann spiller ved dette ordvalg. Manden har ondt i rumpetten over at den side han bekæmpede i sin gyldne ungdom nu markerer sig assertivt. Der kom de samme lettere slørede udmeldinger fra den hedengangne Lars Findsen, hvor man ikke vidste om han talte om Blood and Honour eller …… Uriasposten :-).

  Kommentar by Lars Findsen På Crack (islamofob) — 22. august 2007 @ 11:37

 11. Tja, døden skal have en årsag, når de små damer i msm og institut skal forklare det de ikke forstår.

  Kommentar by ham — 22. august 2007 @ 14:54

 12. @8 CB

  Lille regnestykke.

  1 person på 65, 1 person på 35 = gennemsnit 50
  1 person på 70, 1 person på 30 = gennemsnit 50

  Nu var 50 måste højt sat, men jeg tvivler på at der er ret mange på 20 i Urias’s blog, men mange på 30 – 70.
  Jeg er selv 59 og kan derfor danne gennemsnittet med en på 41. Og jeg har en formodning om at der nok er på det aldersmæssige lav, størstedelen af bloggerne ligger. (Jeg har ikke regnet ALLAHn og Råpil med!).

  Det er nok årsagen til det massive opbud af fornuft og realiteter, der præger Urias, i modsætning til venstrefløjsblog’s, der jo udstråler en verdensfjern børnehavementalitet på sinkestadiet.

  Kommentar by Dansk Realist — 23. august 2007 @ 08:47

 13. Kære Danske Realist, du har nok ret i at de færreste herinde er 20.. Men det forhindrer da ikke en 1987 som mig i at være med ;P

  Kommentar by Lisbeth — 23. august 2007 @ 23:18

 14. Lille tilføjelse: eg nyder godt af jeres diskutioner og erfaringer. Det hjælper mig til at skaffe mere viden og tale”kastaskydts” mod dem der er sådan, pænt sagt, ikke på jorden.

  Kommentar by Lisbeth — 23. august 2007 @ 23:20

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper