28. august 2007

Jeppe Nybroe (2005): Dan selv din sandhed ud fra mine informationer

Den 30. september 2005 var Jeppe Nybroe gæst i Mennesker og Medier, til en debat om krigsjournalistik.

Jeppe Nybroe, TVavisen: Nu arbejder vi jo ikke i sandhedsbranchen som sådan, vi arbejder i informationsbranchen, der er nogle andre som må danne sig deres sandhed ud fra de brikker – sådan som Carsten også beskriver det, som vi så giver dem.

 • 30/9-05 Mennesker og Medier – I skudlinjen.
 • Oploadet Kl. 13:31 af Kim Møller — Direkte link24 kommentarer

  24 Comments »

  1. Gad vide om nogen som helst – overhovedet – i DR kender Public Service Loven ?

   Kommentar by DaLi — 28. august 2007 @ 13:49

  2. Jamen det er jo glimragende!

   Så slipper Jeppe Løgnhals Nybroe for at forholde sig til sandheden. Han siger det bare, så må andre vurdere om det er sandt!

   Hvis det er DR’s linie så er DR direkte uvederhæftig i nyhedsformidlingen, og som DaLi siger det: Hvad så med Public Service loven?

   Sluk dog for den møgstation, og lad TV2 og andre og mere seriøse kanaler overtage programfladen!

   Kommentar by Dansk Realist — 28. august 2007 @ 14:25

  3. Du bør huske at nævne “DR” i indlægget. Der kan ikke
   advares nok imod rødgardisternes sidste bastion.

   Kommentar by islamofascisme — 28. august 2007 @ 14:57

  4. What a fucking moron!

   Mike

   Kommentar by Onion — 28. august 2007 @ 16:36

  5. Intet i det klovnen og manipulatoren (løgner havde nok været mere passende, men vi ved jo hvor ømskindede de små pus selv er)siger undrer mig, journaliststanden er efterhånden kun et sammenrend af venstreekstremister og hattedamer, og (D)DR tja….Luk lortet og det kan kun gå for langsomt.

   Kommentar by whodares "islam skaber tabersamfund" — 28. august 2007 @ 18:09

  6. Tænk at manden skal forestille at være journalist, eller?? Næh der skal mere til end at bære den slags holdninger til torvs før man bliver busted ved DR. Heldigvis var hans mega stunt i Irak endelig nok til at han blev pillet ned, desværre kun i 3 måneder. Men så slipper vi da for at se på hans Don Dario fjæs så længe. Tænk hvis en ansvarlig leder havde taget fat i ham allerede da han fremkom med de ovenfor citerede udtalelser, så kunne det være DR kunne have undgået skandalen i Irak. Ufatteligt at sådan noget kan være en gangbar holdning i et “firma”.

   Kommentar by DennisTheMenace — 28. august 2007 @ 18:57

  7. Jeppe Nybroes på blogs.dr.dk er her til aften blevet slettet totalt!
   Censur? eller er man bare træt af at folk debaterer hans løgn?
   Det er decideret licens-censur! DR må kun være kendt for noget godt, så bliver alle spor slettet langsomt uden nogen opdager det!

   Kommentar by Kaj Eriksen — 28. august 2007 @ 19:40

  8. Jeg tror faktisk ikke rigtig på, at Nybroe er venstreorienteret. Og synes heller ikke, at hans sag siger noget om, at DR er/skulle være det.
   For mig virker det mere oplagt at tænke på noget Jens Gaardboe sagde engang, allerede for en del år siden: “Da jeg læste til journalist gjorde man det, fordi man var interesseret i verden. I dag gør man det, fordi man er interesseret i mediet.”
   Nybroe var vel nærmest ligeglad med, hvordan han beskrev situationen i Irak – når bare han selv kunne fremtræde som en kæk journalist…

   Kommentar by Frede — 29. august 2007 @ 00:20

  9. Rigtigt, jeg tror heller ikke Jeppe er venstreorienteret. Han lavede sit stunt (løgnehistorie) fordi han ønskede at gøre sig selv interessant i eget og andre mediers øjne. Jeg tænker naturligvis på DR1 indslaget i en TV avis, om hvordan de sidste danske soldater rykkede ud af Irak, hvor sandheden var, at i den aktuelle reportage, var danske PMVér på vej IND i Irak. Medieludder er vel den rigtige etikette. Den ” gode historie”, som fænger i medierne er vigtigere end interessen for den virkelige verden ( Læs: sandheden), som Frede ovenfor så rammende citerer Jens Gaardbo for. Hvorvidt danske soldater er på vej ind eller ud af Irak har intet med politisk observans at gøre.

   Kommentar by Luffe — 29. august 2007 @ 01:21

  10. I skal bare se, DR har løsningen…. Det bliver svært at få Nybroe tilbage som troværdig DR-ansigt udadtil…han bliver nok derfor forfremmet til nyhedschef :-)

   Mike

   Kommentar by Onion — 29. august 2007 @ 07:14

  11. @7

   At hans blog er slettet er endnu et bevis på højrød sovjet-socialistisk styring af DR.

   I de kommunistiske lande er al negativ information forbudt. Katastrofer og store ulykker nedtones til “hændelser” og alvorligere kritisable ting fjernes eller slettes.

   Iøvrigt mener jeg DR bør nedlægges!

   Kommentar by Dansk Realist — 29. august 2007 @ 07:39

  12. Det er censur af værste skuffe – at de har valgt at lukke han blog og dermed debatten om hans nederdrægtige løgn!!!

   DRs troværdighed er på vej til om end ikke forsvundet allerede!!!

   Kommentar by DR lyver — 29. august 2007 @ 08:35

  13. Med en omskrivning af Ludvig Holberg:

   “Hvorfor lyver Jeppe?”

   Kommentar by Winston Smith — 29. august 2007 @ 09:02

  14. @11 Dansk Realist
   Må desværre rette dig, det nedtones som en “enkeltstående hændelse”
   ;-)

   Kommentar by li — 29. august 2007 @ 10:57

  15. -> Mike

   “I skal bare se, DR har løsningen…. Det bliver svært at få Nybroe tilbage som troværdig DR-ansigt udadtil…han bliver nok derfor forfremmet til nyhedschef.”

   Der bliver snart en stilling ledig. Gitte Rabøl – DR2-redaktøren der var tættest involveret i Den Hemmelige Krig mod regeringen, og bl.a. indstillede pseudo-dokumentaren til Cavlingprisen har sagt op.

   http://www.dr.dk/presse/default.asp?articleID=25396

   Kommentar by Kim Møller — 29. august 2007 @ 11:56

  16. Jeppe Nybroe er som mange kolleger blevet en overfladisk entertainer, og det samme gælder politikere. Det hele er ved at gå op i tabloidpresse og dans om guldkalven, og det er en plat forestilling domineret af klovne.

   I den sidste tid har jeg mødt adskillige mennesker, der var ualmindeligt betænksomme og søde. Det har ligefrem været påfaldende, og jeg funderer over, om de har fået det overskud, fordi de er tilfredse og glade, de forsøger at skjule at de ikke er det – eller er i gang med at omprioritere “værdier” og leder efter noget ægte i samspil med andre mennesker.

   Kommentar by Mette (islamofob) — 29. august 2007 @ 13:23

  17. Var det ikke Nybroe der ytrede de berømte ord

   “… Og det var altså en besked til alle med, øh, positive følelser for ungdomshuset; I skal møde op på Rådhuspladsen i aften klokken …”

   i bedste sendetid på en kanal med PUBLIC SERVICE forpligtigelser ?

   Kommentar by DaLi — 29. august 2007 @ 13:45

  18. Det var Torsten Jansen, der var på den aften, hvor rulleteksterne løb med oplysninger om, at der var demonstration på Rådhuspladsen. Han var helt forfærdelig med hysterisk skinnende øjne, og der indløb mange klager over ham.

   Kommentar by Mette (islamofob) — 29. august 2007 @ 17:42

  19. http://www.youtube.com/watch?v=WtLJ1FMESs8

   Nybroe “toner rent flag”

   Kommentar by Martin — 29. august 2007 @ 19:28

  20. Om det var den ene eller den anden der sagde det, så var en klar reklame for de autonomes ulovligheder, en opfordring til deltagelse i uroligheder, og det gør DR til meddelagtig i ulovligheder, skulle jeg mene.

   Endnu en god grund til at nedlægge denne efterhånden venstreekstremistiske og samfundsfjendtlige kanal!

   Kommentar by Dansk Realist — 30. august 2007 @ 08:09

  21. Jeg klagede til Jacob Mollerup, fik et venligt svar og mødte forståelse for mit synspunkt.

   Den ansvarlige redaktør blev anmodet om at forklare sig, og det slap han elendigt fra. Men det kunne man jo også læse i aviserne, hvor han fremførte de samme uholdbare påstande om at være i stand til at præsentere seerne for den fulde og hele sandhed. Han slog på en faglighed, som han åbenbart bilder sig ind overskrider de hurdler som andre fortolkere af historien og “virkeligheden” må acceptere.

   Som en dame skrev i et læserbrev – og det var ikke mig – står dette i et grelt misforhold til de personlige begrænsninger, som man lærer om som noget af det første på universitetet. Sandt nok. Man får det indtryk, at Journalisthøjskolen i modsætning til videnskaben mener at have overvundet dem.

   Dette understreger den ofte fremførte mening, at journlister er nogle halvstuderede røvere. Jeg kan nu sagtens finde journalister, som jeg nærer tillid til, men vi kan jo også se, at mange af dem, der gør det godt i medieverdenen slet ikke er journalister. For eksempel Flemming Rose, der som JP skrev i går eller forgårs vader i priser.

   Og se nu til kære gamle Sverige, hvor en spirende Muhammed-krise er en kendsgerning i disse dage pga. tegningen med hunden, som Irans præsident mener er en zionistisk konspiration. Mindst en svensk avis har offentliggjort “hunden” i protest.

   Det ulmer mine damer og herrer, og vi må fortsætte med at kaste ved og benzin på. Demokrati er ikke noget man får og derefter har. Det skal forsvares, og ytringsfriheden er et absolut must for demokratiet.

   Vi kan kun blive ved med kritikken indtil “entertainerne” får lært at gå til stoffet med ydmyghed og sørger for en bredere dækning af nyheder og synpunkter. Uden personlige direkte eller indirekte partsindlæg fra de fastansatte.

   Kommentar by Mette (islamofob) — 30. august 2007 @ 09:57

  22. Amin Jensen: Sådan holder jeg den slanke line…

   Kommentar by Nicolai (slamofob) — 30. august 2007 @ 11:04

  23. 16. Mette

   “…ualmindeligt betænksomme og søde .”

   Dem møder jeg faktisk også en del af .

   Går jeg de af dem jeg kender rimeligt på klingen er deres svar ofte, at man er stoppet med at “nøjes” med at fortvivle over situationen i Danmark/Europa og har valgt at fokusere på hvad man i praksis kan gøre .

   At man i den forbindelse er igang med at omprioriterer værdier .

   Kommentar by vivi andersen (Islamofob) — 30. august 2007 @ 13:59

  24. -> 23 vivi

   Jeg tror, at det er rigtigt. Der omprioriteres, og det er forståeligt, for vi er jo langt ude i umenneskelige perfektionskrav, grådighed og en underliggende uro for, hvor det bærer hen.

   Jeg har læst, at der er stor afsætning på genbrugstøj, fordi der er så stor rigdom i samfundet, at det kan opfattes som anonymt blot at møde op i dyre mærkevarer fra top til tå. Det er da et skridt på vejen bort fra al den bevidstløse grådighed og demonstration af sorgløshed og nye penge.

   Folk køber også langt flere økologiske fødemidler og andre miljørigtige varer, og det er dejligt for os, der længe har gjort det, at udvalget vokser.

   Det har i grunden altid været usmart at være oversmart som en vis her Nyboe.

   Kommentar by Mette (islamofob) — 30. august 2007 @ 17:18

  RSS feed for comments on this post.

  Leave a comment

  Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper