20. september 2007

Danmarks Radios forlag udgiver bog om Hillary Clinton…

Fra dagens Berlingske Tidende. Bent Blüdnikow anmelder en bog om Hillary Clinton skrevet af Sarah von Essen med bidrag fra en række DR-journalister – udgivet på Danmarks Radios forlag. Fra Når DR-skærmtrolde vejer deres ord på en guldvægt.

“Forholdet til USA vækker heftige følelser hos os. Anti-amerikanismen og specielt anti-Bushismen har kronede dage, hvilket vi har set talende eksempler på i de seneste dage. Danmarks Radio er sårbar, og medarbejdernes udsagn om amerikanske forhold vejes nu på en guldvægt. Det er derfor med en vis spænding, at man åbner en ny bog om Hillary Rodham Clinton udsendt af Danmarks Radio under medvirken af institutionens egne journalistiske medarbejdere som Steffen Gram, Frank Esmann, Torsten Jansen, Kim Bildsøe Lassen og Thomas Falbe, og spændingen bliver ikke mindre af, at sidstnævnte i denne uge var ude med en kronik i Politiken, hvor præsident George Bush og hans tidligere strateg Karl Rove blev beskrevet som politikere med en kynisk og anløben politik.

[…]

Der er generelt tale om en nuanceret og hovedsagelig beskrivende behandling… Der tegnes ikke et utvetydigt positivt billede af den lidt »kolde og reserverede« politiker, og man føler, at bogen gør en hel del ud af ikke at beskrive Bush-regeringen og det konservative USA i for mørke eller dæmoniske farver.

Danmarks Radios egne journalisters vurderinger er flettet ind i teksten, og også her gælder det, at de hovedsagelig er beskrivende og forsigtige, og når man tænker på bl.a. Thomas Falbes seneste kronik føler man, at der måske har været tale om en redaktionel henstilling: »For Guds skyld sig ikke noget for væmmeligt, som vi kan hænges op på.«

Selvfølgelig er der nogle enkelte udslip. Frank Esmann citeres for at ønske, at Hillary Clinton burde have stået stærkere vedrørende børns vilkår, sundhedsreformen og uddannelse:

»Og på netop de punkter, hvor Frank Esmann mener, der er meget at lave om, synes han ikke, at ‘Hillary har bevæget sig så fandens meget’«.

Esmann citeres også for denne sammenligning af Bush- og Clinton-dynastiet:

»For mig at se er der mere kynisme i Bush-dynastiet, end der er i Clinton-dynastiet. At George W. Bush blev omvendt til genfødt kristen og pludselig appellerede til kristne værdier er lige så – hvis ikke mere – beregnende end en manøvre som Hillarys omvendelse fra glødende socialdemokrat, eller hvad du vil kalde det, til at være midtsøgende og moderat«.

Hvor Esmann ved fra, at Bushs kristne værdier skulle være beregnende, forbliver helt udokumenteret.

Det er også en subjektiv værdidom, når Torsten Jansen, der i øvrigt er gået fra Danmarks Radio, påstår, at Bill Clintons genvalg i 1996 skete, fordi han havde gjort det »ret forrygende«. Men det er småting i en bog, der faktisk forsøger at give et afbalanceret billede af amerikansk politik og ikke forfalder til hurtig Bush-hadske tilbøjeligheder eller ahistoriske angreb på udenrigspolitikken. Alt i alt ikke nogen dårlig bog, men om det så er Danmarks Radios opgave at udsende bøger om demokratiske præsidentkandidater må man spørge. Kommer der også en om republikaneren Rudy Giuliani?

4 Comments »

 1. Hvornår udsender DR en bog om Helle Thorning?

  Kommentar by Winston Smith — 20. september 2007 @ 16:58

 2. Vil det sige, at DR bruger jeres licenspenge til at føre valgkampagne for et parti?

  Godt jeg ikke betaler til det ræverøde kuvøse-tv.

  Meld jer ud af DR!
  Meld jer ud af DR!
  Meld jer ud af DR!

  Mike

  Kommentar by Onion — 20. september 2007 @ 17:36

 3. På DR2 stilles spørgsmålet “er fedmen en epidimi I Danmark”?

  Lars Løkke, hende trunten fra Søndagsavisen og Henrik Dahl svarer eller mindre kompetent på spørgsmålet…

  – Merete fra Sosserne væver løs om “arbejderen dør før bedsteborgere”
  – værten spørger hende “jamen hvad med fedme, hvad hvis de lever eens?”
  – Merete svare herefter “jamen vi kan se at arbejderen dør før borgeren statistisk…”

  Valgkampen er i fuld gang.

  Kommentar by DaLi — 20. september 2007 @ 19:16

 4. Mette Frederiksen er en reinkarnation af Karl Marx.

  Kommentar by PeterK — 20. september 2007 @ 21:21

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper