26. august 2013

Replik til Lars Trier – Ode til under-Danmark: “Jeg er et uadresseret rykkergebyr med et baseballbat.”

“Moderat kritiske udtalelser om alt andet end ældre, hvide, kristne mænd, er som udgangspunkt bigotte”, skriver Eva Agnete Selsing i Berlingske, og hudfletter med stor præcision mediernes dobbelte standarder med udgangspunkt i Lars Trier Mogensens ‘White trash’-kommentar.

Her lidt fra digtsamlingen ‘Kummefryseren og Overarmen pt. II’ af Steffen Larsen, tidligere udsmider fra Kolding.

En ode til under-Danmark
Jeg er den grimmeste motorvejsstrækning i Danmark.
Jeg er den goldeste og koldeste eksistens.
Jeg er maskinrummet hvor alle værdier er værdiløse.
Jeg er kulturel nihilisme.
Jeg er det primale skrig fra Herning.
Jeg er det ucharmerende og politisk ukorrekte.
Jeg er Kansas-arbejdstøj på en byggeplads og ikke en hipsterbar i indre by.
Jeg er støvlen i mudderet og røven i vandskorpen.
Jeg er ligeglad og fra Jylland.

Nogle påstår at der ikke findes mere tarvelige og usle mennesker end mig og mine. Men i det mindste tilhører jeg ikke den talende klasse af snakkehoveder og hængerøve, jeg producere og skaber værdi – jeg er effektiv og resultatorienteret. Jeg er alt det en overuddannet akademiker ikke er – jeg er pengene værd.

Så når jeg siger: “Hva’ kaldt’ du mig?!”

Så holder du kæft og sætter dig ned, for jeg er træt af at hører på det totalt værdiløse pis om støtte til finkultur og teaterbilletter. Hvis eliten er så elitær, hvorfor skal jeg så betale for deres pis? Når nu de ikke gider betale for mine dårlige actionfilm, fyldt med dårlige one-liners, karate-slag, overskæg, eksplosioner og bare patter.

For alle de satans kulturelle spidsborgere er jeg den hvide støj som ingen slipper for.

Jeg er synet af olieforurenede baby-sæler.
Jeg er det hvide skum i mundvigen når man er tørstig.
Jeg er den betændte byld i røven.
Jeg er gamle batterier dumpet i en skov-sø.
Jeg er jægeren der dræbte bambi’s mor.
Jeg er stenslaget i deres kollektive forrude.
Jeg er den rustne kanyle i din fod.
Jeg er et uadresseret rykkergebyr med et baseballbat.

Jeg hader deres økologiske fair-trade café latté og deres larmende curling-børn, hvad skal jeg med offentlig-transport? Når jeg endeligt tager bussen er det et salatfad efter en fodboldkamp. Jeg er i åben krig imod ligusterhækken og jeg elsker lænde-tatoveringer og lavtaljede joggingbukser! Jeg knuser øl-dåser med mit hoved og giver kno-kys til mine kammerater!

Rend mig!

Oploadet Kl. 10:44 af Kim Møller — Direkte link11 kommentarer
Arkiveret under:

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/50808/trackback

11 Comments »

 1. Godt skrevet. Dennis Leary kunne ikke gøre det bedre :)

  Kommentar by Kratos — 26. august 2013 @ 10:49

 2. Stor kunst.

  Moské man skulle begynde at følge visse dele af ny dansk kultur, som en slags foreløblig moderation af boycotten.

  Kommentar by Hans Und — 26. august 2013 @ 11:16

 3. Jeg tror mange er en del af den verden Steffen Larsen beskriver, problemet er bare, at en marginal gruppe af studenter venner og højt “uddannede” har fået os alle til at tro de ved hvordan man styre Danmark bedst. Hvorfor er det, at os skimlede kældermennesker ikke alle stemmer os til mere magt? Hvorfor skal man stadig høre fra mange af sine bekendte at de giver DF ret, og er trætte af den faldende velfærd til Danskerne, mens der ikke er problemer med at smide 16 milliarder til udlandet og flere milliarder i ghettoerne, men til valget stemte de alligevel F-A-V-C, for det er jo “rigtige” partier???? Jeg hørte under sidste valgkamp en vælger, der havde stillet rigtig mange spørgsmål til et vælgermøde om hvorfor politikerne ikke tænkte på den lille mand og arbejderen, sige han altså ville stemme på ham på 22 år fra de radiakle, for han gik jo på universitet og A og O kandidaterne var jo bare håndværkere!!!! Mon vi snart kan få den omvendte 68 revolution, hvor vælgerne siger nok er nok? Væk med socialeeksperimenter og laden stå til i skolen, slut med EU der tømmer kassen og slut med at hælde mere lyserød politisk korrekthed ud over vores politi? Jeg håber det sker i min tid, men tror mere Falkeøjes drømme går i opfyldelse når vi har sparket til endnu et hvepsebo i mellemøsten som Syrien

  Kommentar by broholm (ordblind) — 26. august 2013 @ 11:57

 4. Den radikale hate speaker Lars Trier Mogensen og hans slæng vender sig mod os leverpostej- og frikadelle-danskere. Mit svar er:

  Det er ikke leverpostej og frikadeller der er det afgørende. Det er friheden.

  Kommentar by Niels P. — 26. august 2013 @ 12:19

 5. Hvad var det nu Wigans slogan er “Nobody like us, we don’t care’.

  Kommentar by NielsC — 26. august 2013 @ 13:04

 6. Er resten af bogen lige så god?

  Hvorkan den købes?

  Kommentar by Morten Dreyer — 26. august 2013 @ 13:21

 7. Blandt Main Street medierne er der faktisk et par lyspunkter i “Berlingeren”. Et af dem er Eva Selsing et andet er chefredaktør Tom Jensen.

  Så er der selvfølgelig også den forhenværende Uffe Ellemann-Jensen, men man kan jo bare holde sig for næsen og springe ham over. Der er ingen grund til frivilligt at træde i en mudderpøl.

  Kommentar by Binee — 26. august 2013 @ 13:36

 8. Skidegodt digt!

  Må jeg desuden anbefale det Finske band Korpiklaani, der har gjort “white trash” kultur til stolt, positiv og humorfyldt kunst:

  http://www.korpiklaani.com/

  Se diverse uploads på youtube

  Kommentar by Sigwar — 26. august 2013 @ 14:56

 9. Faktisk var det famøse Qvortrup interview med Trier, ikke første gang han brugte betegnelsen white trash om DFs vælgere. Han har brugt det før på TV husker jeg, men det fik dengang ingen omtale som her.

  Kommentar by LarsB — 26. august 2013 @ 15:43

 10. Et rigtig fedt digt!

  :)

  Kommentar by Viking — 26. august 2013 @ 19:04

 11. Kummefryseren og Overarmen var øgenavne på de første to Vesterbro betjente som røg ud af korpset i ’90’erne.
  http://www.fyens.dk/article/171886:Kunst–Politiets-sorte-faar

  Det er nok desværre denne slags betjente som bør fremavles igen, for at kunne tage sig af “lømlerne” i ghettoerne.

  Kommentar by Allan — 27. august 2013 @ 03:51

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper