25. oktober 2013

Betingede domme og frifindelser i AFA/Redox-sagen – stadig navneforbud, mere på et senere tidspunkt

Tirsdag middag faldt der dom ved Københavns Byret i AFA/Redox-sagen, og som Reaktionære refleksioner havde spået, så endte det med milde domme. Fire af de syv fik korte betingede fængselsstraffe, tre blev frifundet for alle anklager. P1’s Tom Carstensen undrede sig i Orientering over at ‘blogs’ der følger sagen ikke har skrevet om dommen, men ret beset er der ikke meget at skrive, der ikke er skrevet tidligere.

Selvom jeg selvfølgelig havde en fil i Redox’ arkiv, så har jeg ingen personlige aktier i sagen. Jeg skriver om sagen for at afdække den yderste venstrefløj, og for mig at se gør det ikke den store forskel hvorvidt de dømmes hårdt, mildt eller helt frifindes – så længe identiteten og konteksten er klarlagt. At de tiltalte i hackerdelen, på grund af “en fodfejl i politiets behandling af sagen” ikke blev dømt for hacking, kun for hæleri af materiale erhvervet ved hacking. Ja, det gør ret beset ikke den store forskel for undertegnede.

Jeg har ikke fundet det nødvendigt at skrive om sagen de foregående dage, da der er taget ‘betænkningstid’, og sagen således kan ankes indtil den 5. november – hvad betyder, at der i skrivende stund stadig er navneforbud i sagen. Hermed kan jeg intet nyt bringe frem i sagen uden at komme i konflikt med gældende lovgivning. Det tager jeg selvfølgelig til efterretning.

(Advokat for tiltalt minder undertegnede om navneforbud, 21. oktober 2013)

Eksempler på medieomtale.

‘Fire antifascister dømt i hackersag’ (overskrift i Ekstra Bladet, 22. oktober 2013)

“Konservativ Ungdom oplyser, at ‘ingen KU’ere er blevet kontaktet af anklagemyndigheden i forhold til at rejse sagen. Ej heller har der været nogle KU’ere inddraget i sagen på anden vis’.” (Politiken, 22. oktober 2013)

“Venstrefløjsaktivisterne har indsamlet oplysninger om højrefløjen for at bruge dem i forbindelse med researchgruppen Redox’ journalistiske arbejde med at skrive artikler og raporter. Desuden er oplysningerne løbende blevet formidlet til de danske medier. I en pressemeddelelse sendt til Modkraft skriver venstrefløjsaktivisterne, at de vil fortsætte deres indsamling og formidling af oplysninger om aktiviteter på den yderste højrefløj, da de mener, at det kan være med til at forhindre fascistisk terror.” (Modkraft.dk, 22. oktober 2013)

Oploadet Kl. 14:44 af Kim Møller — Direkte link6 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/52303/trackback

6 Comments »

 1. Vi er til grin.

  Kommentar by Vagn Henning — 25. oktober 2013 @ 16:34

 2. Svinepelse!
  De burde være sendt i Gulag.

  Kommentar by Finn A.Skov — 25. oktober 2013 @ 16:57

 3. A propos de 6000 navne. Er der så nogen med juridisk indsigt der kan lave en skabelon og en vejledning til hvor man blot udfylder navn osv. som man kan sende til politiet som en forespørgsel om man selv befinder sig i registret?

  Ideen er, hvis XX antal borgere viser bekymring over selve redox´s ulovlige kartotek så er politiet og dermed også domstolene nødt til at foretage sig noget.

  Kommentar by Santor — 25. oktober 2013 @ 19:05

 4. Man må jo sige at Redox er meget effektive, for der har jo stort set ikke været et højreorienteret facistisk terrorangreb i Danmark siden krigens tid. Bare de dog så ville bruge den viden til at stoppe den vestreekstremistiske og islamisk facismes terrorangreb, som der er mange nye eksempler på. Men det er jo letter at bekæmpe noget der ikke findes, end at gøre noget ved virkeligheden.

  Kommentar by broholm (ordblind) — 25. oktober 2013 @ 20:00

 5. Jeg vil gerne gentage Santor’s spørgsmål. Eller endnu bedre… Kan nogen formulere en skrivelse til politiet, hvor der gøres krav på, at alle de registrerede får indsigt? Dette er kun rimeligt i betragtning af, at disse borgeres liv, førlighed og ejendom står i fare, når de står opført i voldelige ekstremisters kartotek.

  Kommentar by Arne Torp — 25. oktober 2013 @ 20:56

 6. Iflg. Ekstrabladet blev “Antifacisterne dømt” Der burde rettelig have stået at “facisterne blev stort set frikendt”.

  Kommentar by Binee — 25. oktober 2013 @ 21:08

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper