8. november 2013

Røde vælgere mobiliseres med bydelsmødre, stemmebus og kandidater med den rigtige ‘hår- og hudfarve’

Rundt omkring i landet stemmer ‘bydelsmødre’ dørklokker i landets ghettoer for at få stemmeprocenten op, eksempelvis i Gellerup. I Mjølnerparken på Nørrebro går de skridtet videre med en decideret ’stemmebus’, “så man kan komme ned og stemme med det samme”.

Dagbladet Information fortæller, at det er nemmere at få indvandrere til at stemme, hvis de kan stemme på en kandidat med den samme ‘hår- og hudfarve’, og hermed forbliver multikultur en permanent stillingskrig mellem konkurrerende kulturkredse, hvad selvfølgelig ikke bekymrer forskere, der i andre sammenhænge har travlt med at underkende kulturens betydning. Fra I politik som i kærlighed: Vi vælger dem, der ligner os selv.

“Nydanskere stemmer i høj grad på kandidater med samme etniske baggrund som dem selv, og det betyder, at politikere med god kontakt til indvandrermiljøerne har kortere til byrådene, når de stemmeberettigede den 19. november skal vælge medlemmer af landets 98 kommunalbestyrelser.

‘Der er en tendens til, at indvandrere stemmer mere, hvis der er lokale kandidater med deres egen etnicitet, og personer med en anden etnicitet end dansk stemmer med meget, meget, meget stor sandsynlighed i højere grad på folk fra deres egen etniske gruppe,’ fortæller Yosef Bhatti, adjunkt ved statskundskab på Københavns Universitet.

Fænomenet skyldes identifikation og identitetsfølelse, forklarer Yosef Bhatti. At være en del af en etnisk minoritet er en stærk identitetsmarkør, og derfor stemmer nydanskere ofte på politiske kandidater, der har samme etniske baggrund som dem selv.

‘Jeg har en formodning om, at indvandrereffekten er stærkere end f.eks. køns- og alderseffekten, fordi etnicitet er en stærkere identitetsskabende faktor,’ fortæller han. Det gælder altså i kærlighed som i politik: Vi kan bedst lide mennesker, der ligner os selv.

‘Man har mere tillid til dem, der ligner én,’ forklarer professor i statskundskab ved Københavns Universitet Kasper Møller Hansen.

‘Det er et spørgsmål om tillid. Du har tillid til, at vedkommende ved, hvor skoen trykker og kan varetage dine interesser,’ siger han.

Det kan lyde bekymrende, at hår- og hudfarve har indflydelse på det demokratiske kryds, for burde politik ikke være et spørgsmål om holdninger og ideologi? Men der er ingen grund til bekymring, forsikrer Kasper Møller Hansen – identifikation og politiske holdninger hænger sammen.

[…]

Ifølge professor i statskundskab på Aarhus Universitet Jørgen Elklit kan tendensen til, at nydanskere stemmer på kandidater med deres egen etniske baggrund hjælpe til at løfte den lave valgdeltagelse blandt ikkeetniske danskere. …

‘… Hvis folk har en mulighed for at stemme på én med samme baggrund som dem selv, er det absolut en mobiliserende faktor,’ siger han.”

Oploadet Kl. 08:29 af Kim Møller — Direkte link29 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/52813/trackback

29 Comments »

 1. At “Vi kan bedst lide mennesker, der ligner os selv. …” er ganske naturligt gælder selvfølgelig ikke alle mennesker. Der er forskel på folk.

  Kommentar by BE — 8. november 2013 @ 08:54

 2. Hvorfor skal udlændinge kunne stemme til Kommunalvalget?

  Hvorfor skal skatteydernes penge bruges på at få folk til at stemme? Hvis folk er så uengagerede bør det være deres eget problem – ikke andres!

  Kommentar by Sigwar — 8. november 2013 @ 09:04

 3. Jamen, så er det jo nemt nok: Alle partier må skaffe sig den slags kandidater, som disse mennesker vil stemme på. Og det er jo heller ikke noget problem.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 8. november 2013 @ 09:50

 4. Hele ideen med masseindvandringen var jo at sikre et fremtidigt proletariat i Danmark. Nu gælder det om at få denne ’sociale kapital’ indkasseret til fordel for fortsat socialistisk flertal (nu hvor arbejderne i stort tal har forladt socialismen)

  Stemmekøbet har mange former:

  “Lisbeth Zornig fik penge før hun søgte.
  Socialministeren skal nu forklare, hvordan hun kan give Huset Zornig 1 million kroner før ansøgningen var sendt og behandlet.
  Socialminister Annette Vilhelmsen skal nu i socialudvalget forklare, hvorfor hun har givet Huset Zorning, som Lisbeth Zornig står bag, 1 million kroner uden at der var sendt en ansøgning.

  Under optagelserne til udsendelsen stemmer på kanten på DR2 i august siger ministeren til Lisbeth Zornig Andersen, at Huset Zornig får en million kroner til støtte for at få socialt udsatte til at stemme ved kommunalvalget…

  Socialordførene … er utilfredse med at ministeren lover alle penge væk til Zornig fra en særlig pujle. Og det sker på et tidspunkt, hvor ansøgningsfristen slet ikke er slut, og før Zornig har sendt en ansøgning.

  Socialminister Annette Vilhelmsen skal nu i socialudvalget forklare, hvorfor hun har givet Huset Zorning, som Lisbeth Zornig står bag, 1 million kroner uden at der var sendt en ansøgning. :)
  http://www.dr.dk/Nyheder/Politik/2013/11/07/065527.htm

  Kommentar by A-mad — 8. november 2013 @ 09:53

 5. “Vi kan bedst lide mennesker, der ligner os selv. …”

  Racisme – os-og-dem mentalitet.

  Kommentar by Hodja — 8. november 2013 @ 10:02

 6. Lad mig lige høre, om jeg har forstået det rigtigt: Hvis indvandrere ønsker at stemme på andre indvandrere med samme etnicitet, så er det helt i orden og forståeligt, at man foretrækker sine egne. Og hvis danskere foretrækker ’sine egne’ ikke til noget så offentligt som byrådet, men til noget så privat som svigerbørn, så er det racisme? Right.

  Kommentar by Nemo — 8. november 2013 @ 10:08

 7. “Der er en tendens til, at indvandrere stemmer mere, hvis der er lokale kandidater med deres egen etnicitet, og personer med en anden etnicitet end dansk stemmer med meget, meget, meget stor sandsynlighed i højere grad på folk fra deres egen etniske gruppe”

  Ergo er de racister…!

  Kommentar by Jacob Andersen — 8. november 2013 @ 10:16

 8. 5,

  Hr Nemo De har forståetdet helt rigtigt. Og det er netop derfor, at det er rimeligt at betragte “personer” som Hans (og søn Thomas) Gammeltoft Hansen, Magrethe (III) Pestager, Anette Vilhelmsen, Johanne Schimdt-Nielsen, Gucci Helle osv som racister, idet det kan gøres med deres egne argumeter.

  Kommentar by Hans Und — 8. november 2013 @ 10:21

 9. Jeg stemmer ikke på hende her:

  http://politiken.dk/poltv/nyheder/politik/ECE2125329/60-sekunders-taletid-moed-naturpartiet/

  Kommentar by BE — 8. november 2013 @ 11:08

 10. Ingen grund til at bede Annette Vilhelmsen om et svar. Hvilket svar får man mon fra en politiker?

  Partierne har set skriften på væggen. Der er myriader af mennesker med en helt eksotisk indstilling til demokrati på valgplakaterne overalt i København. Det er inderligt tragikomisk. Rent “Arabisk Forår”.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 8. november 2013 @ 11:13

 11. Det skulle da bare mangle!
  Selvfølgeligt skal der betales tilbage for opholdstilladelser, kontanthjælp og førtidspension – indvandrerne er jo de eneste tilbageværende røde kernevælgere.

  Kommentar by Jørgen Nielsen — 8. november 2013 @ 11:19

 12. 1. Stemmeret til 14-årige piger (“klassen bliver i skolen fulgt over til valglokalet af læreren i samfundsfag. Det er naturligt, da det er hende, der lærer dem om demokrati – og dets modsætning, fascismen”)

  2. Udemokratiske muslimer på kandidatlisten

  3. Uoplyst valg, foretaget af mennesker uden demokratisk sindelag

  Kan nogen se et mønster?

  Kunne millionen ikke have været brugt til den oplysning, der kunne have givet nogen lyst til at foretage et kvalificeret valg? Nej?

  Aha. Så er det ikke sikkert, de stemmer på Rød Blok. OK.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 8. november 2013 @ 11:40

 13. Om 50 år, så er Danmark et stort Egedalsvænge… Tillyke til en fremtid hvor Skandinavien bliver “Det Nordlige Mellemøsten”…

  http://www.b.dk/emne/egedalsvaenge-0

  Kommentar by ny kommentator — 8. november 2013 @ 12:44

 14. “Det gælder altså i kærlighed som i politik: Vi kan bedst lide mennesker, der ligner os selv.”
  Ja, det er derfor vi vil have vores land i fred for dem.

  Kommentar by Anonym — 8. november 2013 @ 13:42

 15. “stemmebus” – det er for ringe service, nej vi skal have de indhyllede mummi-trolde/bydelsmødre ind og op i hver eneste opgange.

  “stemmebus” – hvad er det for et latterligt rødt påfund.

  Kommentar by Johnson — 8. november 2013 @ 14:05

 16. Havde den artikel handlet om danskere som ikke ville stemme på politikere med mørk hud fordi de “bedst kan lide mennesker der ligner dem selv” så var enhedslisten, de radikale og samtlige medier gået i selvsving de næste 3 uger, og der havde været mange lange debatter og nyhedsindslag om de racistiske danskere.

  Nu er det så de brune mennesker der foretrækker andre brune mennesker, og så klapper de alle i hænderne over hvor godt det er at de deltager i demokratiet..wtf..

  Kom så alle i “anti-racister”, lad os se nogle demonstrationer imod denne åbenlyse racisme. Nå det bliver ikke til noget? Sikke en overraskelse..

  Kommentar by Per — 8. november 2013 @ 14:05

 17. “Man har mere tillid til dem der ligner én”

  hvorfor er det ikke racistisk, når det gælder dem med mørk hudfarve?

  vi danskere får altid skyld for at være racister når vi taler imod
  indvandrere (dem der ikke er som os”

  jeg undere mig lidt over hvorfor man kun ser valgplakater fra Enhedslisten som en anonym plakat med et stort Ø, tør de ikke sætte ansigt på deres kandidater som alle andre partier ?

  Kommentar by k.m. — 8. november 2013 @ 14:43

 18. De fremmede ind i busserne, busserne ud af landet

  Kommentar by Lyset — 8. november 2013 @ 14:43

 19. Ja ud og få fat i de ældre og senile. De har stadig stemmeret. Og kan de ikke selv stemme er der vel nogen, der kan føre deres hånd eller sætte deres kryds.
  Og indvandrer skal da stemme på indvandrings venlige partier. Det er jo deres egen fremtid, der står på spil.
  Er hitz up tahrir ikke ude og sige at de ikke skal stemme.

  Kommentar by x — 8. november 2013 @ 14:55

 20. #18 Lyset.

  Så sandt, så sandt.
  Lidt kynisk sagt, så kunne man lade bussen køre “Valdresekspressen” ruten.

  Kommentar by Neuhammer (forsker & ekspert) — 8. november 2013 @ 15:21

 21. Bør unge der går ud af folkeskolen som halve analfabeter have stemmeret?

  Hvad med indvandrere som får trykt valgmateriale på deres eget modersmål?
  følger de valget på dansk TV? og bør de have stemmeret?

  Det hele lugter frygtelig af valgfusk og manipulation.

  Kommentar by k.m. — 8. november 2013 @ 15:33

 22. Hvis de kan finde ud af at rejse flere tusind kilometer,
  og betale menneskesmuglere en formue for at komme hertil,
  så må de dælme selv finde vej til valglokalet.

  Ideen med en “stemmebus” fastholder dem i troen på at alting bliver
  serveret på et sølvfad, de dumme danskere sørger for alting
  og bistandskroner ruller ind på kontoen uden de behøver lære dansk.

  Kommentar by k.m. — 8. november 2013 @ 15:42

 23. Selvfølgelig er det vigtigt at alle har mulighed for at afgive deres stemme. Det er dog endnu mere vigtigt at flest muligt afgiver deres stemme på et informeret grundlag.

  Desværre viser denne “panik før lukketid”shistorie at nogle åbenbart opfatter demokratiet som evnen til at sætte et kryds.. og at et succekriterie er at flest mulig til at afgive deres stemme.

  Det rigtige succekriterie er at flest mulig stemmer fordi de har en så stor interesse i hvordan samfundet indrettes til at de rent faktisk gider sætte sig bare lidt ind i hvad der foregår og så derpå bevæger sig hen til stemmeboksen.

  Kommentar by martin t — 8. november 2013 @ 17:15

 24. Gisp – mange indvandrere er racister…

  Det er helt ny information. Men altså bekræftet af intet mindre en en “forsker” fra KU. Det bliver spændende at følge debatten derom, for det må da forarge mange lige fra Rune E. Larsen til Anne S. Hermansen.

  Men nej, i stedet er det åbenbart nu noget positivt at racisme er så så udbredt.

  Kommentar by Superman — 8. november 2013 @ 17:38

 25. Et stop for socialhjælp og børnepenge til ikke-danske borgere vil gøre det meget mindre attraktivt for velfærdsflygtninge og lykkeriddere at rejse til Danmark.

  Kommentar by Filip — 8. november 2013 @ 21:06

 26. Jeg vil meget gerne rose “Pis-Prut-Papir” eller hvad det nu er de hedder for det synspunkt, at muslimer IKKE skal stemme ved valget.
  Som talt ud af mit hjerte.

  Kommentar by Anonym — 8. november 2013 @ 22:52

 27. @ A-mad og X Det ser ud som om venstrefløjens projekt stemmekvæg ikke går helt efter planen. Se http://www.opgoer.dk

  Kommentar by Skræp — 9. november 2013 @ 07:19

 28. @18 Lyset
  “De fremmede ind i busserne, busserne ud af landet” YES SIR, det ville dejligt, både for os, men også for vor moder Danmark. Desværre så vil ca. 80-90% af danskerne hellere dette her – De fremmede ind i busserne, busserne ind i Danmark med raketfart. Det er det som vi 10-20% af danskerne har at forholde os til. Danmark er færdigt.

  Kommentar by Fritz — 9. november 2013 @ 09:20

 29. Og det virker? 50% flere brevstemmer i Aarhus i forhold til sidste valg.
  http://jyllands-posten.dk/aarhus/politik/ECE6236821/aarhus-pa-vej-mod-stemmerekord/

  Kommentar by Hertz — 13. november 2013 @ 22:02

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper