10. januar 2008

“Skal USA’s næste præsident blive en kvinde, eller bliver det for første gang en sort mand…”

De amerikanske primærvalg, der skal afgøre hvilke af partiernes kandidater der har folkelig opbakning til at opstille til præsidentvalget, finder sted i disse dage, og de danske medier giver især demokraternes valgkamp stor mediedækning. Det er ofte som om medierne i deres Bush-forsvinder-jubel, slet ikke har opdaget at det blot er et primærvalg. Et præsidentvalg vil aldrig blive en ekspeditionssag.

Fra introduktionen til mandagens Horisont. Et program der ifølge dr.dk “giver indblik og overblik til at forstå aktuelle begivenheder”.

Steffen Kretz, DR: Skal USA’s næste præsident blive en kvinde, eller bliver det for første gang en sort mand der skal flytte ind i Det Hvide Hus. Godaften og velkommen til Horisont…

DR er ikke alene. Urbans forside pointerede igår skarpt, at Barach Obama med seneste delstatssejre, så godt som var sikret Det Hvide Hus. Et par citater fra Urbans arkiv.

“Demokraten Obama vandt en suveræn sejr og er på vej til at blive den første sorte præsident.” (Urban 4/1-08)

“Barack Obama har indhentet Hillary Clintons store forspring i kapløbet om at blive USA’s næste præsident, viser landsdækkende måling…” (Urban 8/1-08)

Oploadet Kl. 14:12 af Kim Møller — Direkte link32 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/5355/trackback

32 Comments »

 1. Den røde bias er faktisk oftest tydeligst når DR behandler udenrigsstof. Jeg stenede også totalt over den overdrevne fokus der var på Demokraternes primærvalg sammenlignet med Rep. For os der magter at følge det amerikanske valg på andre platforme end DR, er det jo tydeligt at der også sker interessante ting i den anden lejr. Eksempelvis John McCains comeback og Ron Pauls udelukkelse fra debatten på FOX. Men DR kan selvfølgelig slet ikke komme til for provensiel begejstring over Obama. Som til trods for hans mange kvaliteter, ikke burde afføde det rene licensfinansierede cheerleaderhysteri.

  Hvad der også interessant i den sammenhæng, er den danske venstrefløjs åbenlyse selv-identifikation med med Demokraternes helte, tænk bare på Nyrup og Lykketoft ift. en mand som Clinton , det er total til grin. INGEN fra den danske venstrefløj har noget til fælles med en eneste toppolitiker I USA. Dertil er den danske venstrefløj alt for ekstrem og frihedsfjendsk. Alle fra S og ud til EL ville blive anset for vanvittige socialister af 90 % af den amerikanske befolkning.

  Kommentar by B2 — 10. januar 2008 @ 14:42

 2. Jeg er bedøvende ligeglad med køn eller race, men det ville være en meget uheldig situation for USA, hvis de vælger Clinton eller Obama.
  Hvis de absolut vil have en sort og/eller en kvinde, så vælg da ffs Condoleezza Rice. Det ærgrer mig at hun ikke er præsidentkandidat, for hun ville kunne gøre en rigtig godt job.
  Ellers er der jo Alan Keyes, for de som finder det absolut nødvendigt at stemme på en som ikke er hvid, men som synes at Obama er et fjols.

  Kommentar by Rettentilselvforsvar — 10. januar 2008 @ 15:20

 3. Hovsa… glemte de ikke lige John McCain?
  Men danske/europæiske medier fokuserer næsten udelukkende på Demokraterne, og det regnes øjensynlig for en given sag, at næste præsident bliver en Demokrat.
  Gud forbyde! Endnu en Clinton i Det Hvide Hus? Eller Obama, der mest af alt – ja, vi er nogen, der husker så langt tilbage – minder om USA’s ulyksalige svar på Danmarks endnu mere ulyksalige Anker Jørgensen, Jimmy Carter. Læs bare Hitchens kommentar i Slate:

  http://www.slate.com/id/2181460/

  Men siger, det kommer til at gå sådan? John McCain er med endnu! Vi er nogle, der hepper på den gamle kriger, der kalder sig “ældre end Methusalem og med flere ar end Frankensteins monster”.

  Og endelig har Spengler den ultimative løsning:

  http://www.atimes.com/atimes/Central_Asia/JA08Ag01.html

  Kommentar by polinos — 10. januar 2008 @ 15:33

 4. sjovt nok er det faktisk samme billede på CNN som ellers plejer at dele sol og vind noget mere lige end DR. Hillery eller Obama, så der er åbenbart kun et parti i USA i år, men to kandidater.

  Men skægt at se change er blevet et popord i den amerikanske valgkamp, totalt uden at de kommer ind på hvad der skal ændres, er der andre der tænker venstrefløj og udtrykket “mere velfærd” som vi hørte under valgt???

  Kommentar by Broholm (ordblind) — 10. januar 2008 @ 15:47

 5. DR er alt for hudfarvefikseret. Der er ingen på DR, der siger at nu bliver det spændende at se om USA får en handicappet, blind, tyk, venstrehåndet eller blåøjet/naiv præsident – eller en præsident der interesserer sig for søheste. Eller en lesbisk præsident eller en der har delebørn for den sags skyld. Eller en indianer eller rummand fra Mars. Næh, der tales kun om hudfarver. DR går for meget op i hudfarver.

  Kommentar by Janne — 10. januar 2008 @ 15:52

 6. 4

  Broholm

  Det minder om biernes summen om Ny Allianve her i landet – engang.

  Kommentar by Janne — 10. januar 2008 @ 15:53

 7. Ny Alliance

  Kommentar by Janne — 10. januar 2008 @ 15:54

 8. Hvorfor har alle udnævnt Obama til at være sort? Hvid mor / sort far bliver da ikke til sort – med mindre de tyske racelove fortsat gælder.

  Tilsvarende kaldes han afro-amerikansk, hvilket normalt forbeholdes efterkommere af de importerede slaver. Han er hverken sort eller afro-amerikansk, ej heller definerer han sig selv med de ord.

  Kommentar by Poul Højlund — 10. januar 2008 @ 16:16

 9. The Democrats er i de her år ren anti-politik.

  De ser hvad Bush gør, og så vil de stik de modsatte, til enhver tid. Ligesom De Radikale og Ny Alliance har de intet at byde på, som eks. Venstre og Konservative ikke også har.

  Kommentar by DaLi — 10. januar 2008 @ 17:00

 10. DR i en nøddeskal….men jeg kan ikke vente med at se resultatet…

  Clinton…Hun er så magtsyg så det nærmer sig en sygelig tilstand. Hendes integritet er = 0, for da Billyboy blev til grin i hele verden med hans fugtige cigarer, så stod hillary last og brast (offentligt ihvertfald) med sin piksvingende mand, for hun ville jo stadig gerne have indflydelse (magt). – Havde hun haft integritet, så havde hun smidt ham på porten, præsident eller ej!

  Obama…en gang cokevrag, altid et cokevrag! – jeg håber ikke knapperne til atommissilerne er hvide, for sæt nu han forveksler dem med en bane og i sin iver for at sniffe dem, så trykker hans næse knapperne ned..bye-bye Rusland, Kina, Iran (og forhåbentlig Frankrig) og derefter resten af verden , når de gør gengæld..

  Var der nogle der sagde happyhour?

  Kommentar by Onion — 10. januar 2008 @ 17:07

 11. Hvorfor har alle udnævnt Obama til at være sort? Hvid mor / sort far bliver da ikke til sort – med mindre de tyske racelove fortsat gælder.

  De regler gælder stadig på DR ;-) Men frankly, så ER hans hudfarve og ansigtstræk da tættere på en afrikaner end på en europæer, og det er for kompliceret for MSM at omtale ham som halvt hvid halvt sort, og du får dem heller aldrig til at droppe diskussionen om race og farve. Selvom det måske havde været sundere for debatten.

  Personligt så jeg helst at Fred Thompson vinder. Han lænser sig i høj grad op af min egen overbevisning på vigtige punkter som våbenlovgivning, indvandring og statens indblanding i privatlivet. jeg er uenig på mange punkter, især omkring abort, men han havde fået min stemme hvis jeg var amerikaner… også selvom han er en slem hvid mand.

  Kommentar by Rettentilselvforsvar — 10. januar 2008 @ 17:17

 12. Skal vi lige slå fast, at Barack Hussein Obama ikke er sort. Hans mor er stort set så hvid som hun kan være (forøvrigt efterkommer af slaveejere, hvis jeg husker ret), og manden er derfor akkurat lige så hvid som han er sort. Alternativt kan man sige, at han er akkurat lige så lidt sort som han er hvid.

  Mht folkelig opbakning, så har det demokratiske parti indrettet processen så udemokratisk, at Barack Hussein Obama faktisk fik flere delegerede ud af primærvalget i New Hampshire end Hillary Clinton, selv om Clinton fik flere stemmer end Obama. Omvendt fik Clinton flere delegerede ud af valget i Iowa end Obama, selv om Obama her vandt med flest stemmer.

  Forskellen er de såkaldte “superdelegerede” – parti-bureaukrater, der ikke er på valg, og således sikrer ideologisk retlinethed hen over hovedet på partiets medlemmer.

  Kommentar by Henrik — 10. januar 2008 @ 18:33

 13. #12
  Om Onibambam er sort, gul, grøn eller blå m. røde fartstriber er ligegyldigt, problemet er om han stadig lider af islam-hjernevask.

  Kommentar by M16 — 10. januar 2008 @ 19:18

 14. Barak Obama virker væsentligt mere pragmatisk og ligevægtig end hende luksusskinken fra moon-bat overdrevet.

  Men stadig mindre skrap end selv de mest lallede republikanere.

  Kommentar by DaLi — 10. januar 2008 @ 20:35

 15. Hørte på en af DRs programmer (kan ikke lige huske hvilke) næsten samme, blot (efter hukommelsen):

  “Skal USA’s næste præsident blive en kvinde, eller en sort mand …[pause]… eller skal det igen blive en konservativ højrereligiøs republikaner.”

  Kommentar by Rune — 10. januar 2008 @ 21:07

 16. Hvis ovenstående virkeligt var indledningen til Horisont – jeg må knibe mig i armen – er de virkelig så snotdumme inde i det statsfjernsyn – lever vi i vesten, lever vi i det 21 århundrede???
  Man fattes ord – og det har sgutte noget at gøre med om man holder med den ene eller den anden i USA – det handler, helt elementært, om troværdighed og anstændig journalistik —-DR —ALTSÅ!!!

  Kommentar by Winston Smith — 10. januar 2008 @ 21:10

 17. Giv mig bare en grund til at en borgerlig regering skal hjælpe sådan en moralsk dødsejler!

  Kommentar by Winston Smith — 10. januar 2008 @ 21:12

 18. Hov, Kim, hvis det er teksten du henviser til med link, er citatet ikke helt fair – men jeg kan ikke spille filmen, så er det filmen du mener?

  Kommentar by Winston Smith — 10. januar 2008 @ 21:17

 19. Kim, kan man finde klippet fra horisont på youtube?

  Kommentar by Winston Smith — 10. januar 2008 @ 22:27

 20. mand eller kvinde sort eller hvid PRÆSIDENT i U.S.A ???

  Det er helt ligegyldigt.Det der betyder noget,er hvad, der er mellem ørerne.Hvad er den politiske opgave for en præsident i U.S.A ???
  Det er først og fremmest,at sikre Amerikanernes Økonomi og nok benzin.

  Dernæst skal U.S.A.s Præsident redde hele verden.Det er også mine forventninger.Det er jo noget af en opgave,og hvordan skal dette gøres ???
  Vi ved,at krig koster penge,så midlerne skal bruges fornuftigt.Det kræver viden om KINA og RUSLAND og EUROPA og INDIEN og ISRAEL og PALÆSTINA og ISLAMS GLOBALE EROBRINGS-TEORI.

  Det kræver viden om markedsmekanismerne og historisk viden og kulturel viden om mange lande og jordklodens energireserver,og hvor disse findes.
  Et folk bliver sure,hvis der ikke er energi til vaskemaskinen,og det igen skal foregå med håndkraft,når tøjet skal vaskes.
  Derfor har en amerikansk præsident brug for opbakning,fra alle Demokratiske lande på vores jordklode,og også fra Danmark.

  Jeg håber U.S.A.s næste præsident,magter at klare denne opgave.Man kan lide GEORGE BUSH eller lade være,men det er for tidligt,at bedømme følgerne af hans krigsinsats.Det må historikere gøre.Jeg mener personligt,at noget burde være håndteret betydeligt bedre.

  Guantanamo og manglende Demokratiske domstole.Det er ikke værdigt,for Jordklodens stærkeste Demokrati.Jeg håber næste Præsident i U.S.A LEVER OP TIL VESTLIGE DEMOKRATISKE IDEALER,uanset køn eller hudfarve,og der har John MC-kane en stor stjerne hos mig.

  Jeg håber også,at U.S.A.s næste præsident,holder nøje øje med,hvad de muslimske lande foretager sig i FN.

  Selv om de fleste OPFINDELSER i DE SIDSTE 600 TIL 700 år er foretaget i Demokratiske lande,så udelukker det ikke,at yderliggående Muslimer ønsker at overtage kontrollen med disse opfindelser.

  Opgaverne er mange,og derfor har U.S.A.s næste Præsident brug for opbakning,og derfor mener jeg,at Danmark også skal give U.S.A.s næste Præsident OPBAKNING. m.v.h. Saxo-Poul

  P.S. U.S.A.s største svaghed er,at de ikke ved,hvordan FREDEN vindes efter at KRIGEN er vundet.Håber denne svaghed bliver udbedret.

  Kommentar by poul leo nielsen — 11. januar 2008 @ 03:20

 21. -> Winston

  “Hov, Kim, hvis det er teksten du henviser til med link, er citatet ikke helt fair – men jeg kan ikke spille filmen, så er det filmen du mener?”

  Jeg linkede blot til programmets foromtale. Kunne aldrig drømme om at smide gåseøjne omkring en ændret tekst. Er citatet kort som her, vil jeg normalt høre det to gange for at få det helt rigtigt. Det gjorde jeg også i det her tilfælde.

  Det lykkedes mig ikke at se Horisont fra Horisontforside. Gå ind på dr.dks forside, og tryk dr-tv. Vælg så mandag og scroll lidt ned. Så går det fint.

  Kommentar by Kim Møller — 11. januar 2008 @ 04:18

 22. Wow….før i alle sammen stempler DR som rød, så glem ikke at TV2 er blå, og uha vi må da hellere stemple muslimerne også før de indtager vesten og omvender os til ekstremister en efter en..:p. Tag og læs Jan Guillos “Fjenden i os selv”. Med hensyn til om Obama er hvid eller sort, så vil jeg da våge at påstå at det er udseendet, der tæller mest….ligesom en “brun” mand med fuldskæg er både muslim og araber, set med de flestes øjne.

  Kommentar by Andreas Sheikh — 11. januar 2008 @ 10:10

 23. Så ville jeg også gerne tilføje, at grunden til at Hillary og Obama er de to store emner ved præsidentvalget 08, er at The Democrats højst sandsynligt vinder – og voila, der er enten en “sort” eller en kvinde. Desuden hvis de “venstreorienterede” er dominante i medier såvel som hjerter, er det nok forde historien mere eller mindre skifter mellem venstre og højre, og de “højreorienterede har lige haft deres tur :p

  Kommentar by Andreas Sheikh — 11. januar 2008 @ 10:16

 24. —21.Kim

  Jeg takker for hjælpen, og prøver igen.

  W

  Kommentar by Winston Smith — 11. januar 2008 @ 10:41

 25. Hej igen
  Har set det med nu:Værten, Steffen Kretz, indleder horisont sådan som Kim angiver det øverst – DR gør dermed valget til et spørgsmål om den ene eller den anden demokrat – og det er endnu et tydeligt eksempel på hvordan dette tvangsforetagende af en statslig betonklods forsøger at manipulere folk! Det er for galt, men jeg tror ikke engang de gør det bevidst, de ser bare generelt verden gennem deres lyserøde briller!

  Kommentar by Winston Smith — 11. januar 2008 @ 10:52

 26. PS: at DR er manipulerende er klippeklart, at manipulationen ikke altid forgår bevidst er vel ret tydeligt – det bør undergå en gradvis neddrosling til de endelig fatter derinde, at de skal formidle information, og ikke drive valgkamp på vegne af særligt favoriserede partier!!!

  Kommentar by Winston Smith — 11. januar 2008 @ 11:23

 27. 22+23: Dit forsvar er rørende, men det misser helt pointen – præsidentvalget i USA handler ikke om Obama eller Hillary – det
  er DET DEMOKRATISKE PARTIS PRIMÆRVALG der handler om O. eller H. –
  er det virkelig så svært at kapere??!!

  Kommentar by Winston Smith — 11. januar 2008 @ 14:07

 28. Andreas Sheikh
  Demokraterne vinder? Det er der da overhoved intet belæg for at påstå. Tværtimod kan jeg tydeligt huske hvordan medierne påstod at Bush ville tabe valget i 2004, men sådan gik det jo ikke…
  For mig er det mindst lige så interessant at se hvem der bliver republikanernes præsidentkandidat.

  Kommentar by Rettentilselvforsvar — 11. januar 2008 @ 14:49

 29. “Tag og læs Jan Guillos “Fjenden i os selv””

  Du mener bogen der konkluderer på terrorproblemet udfra en materialistisk samfundsanalyse, uagtet at marxismen på verdensplan har gået i døden via det ene nederlag efter den andet ?

  Ja da. Lad os tage dén analyse som en beskrivelse af, hvorledes problemet med Islamisk terrorisme er opstået og kan løses.

  Hvad bliver det næste? At lade markedsøkonomi løse hungersnøden i Afrika ?

  Christ, nogengange skulle man tro at jer på den sorte venstrefløj lever i jeres egen, afsondrede osteklokke.

  Kommentar by DaLi — 11. januar 2008 @ 16:34

 30. Lige nu er der 7 personer med en realistisk chance for at blive USAs næste præsident:
  DEM: Clinton, Obama, Edwards
  REP: McCain, Huckabee, Romney, Giuliani

  Der er mange pinlige ting ved danske mediers dækning af valgprocessen. Jeg synes CNN (både tv og www er OK).

  #12
  Ved valget i NH fik både HC og BO 9 delegerede.
  Ved CAUCUSES i Iowa fik BO 16 og HC 15.

  Superdelegerede hos demokraterne er medlemmer af senatet, repræsentanternes hus OG visse partifunktionærer.

  Hos republikanerne straffes de stater, der afgør før 5. feb. med at få halveret antallet af delegerede. Hos demokraterne har Michigan fået frataget alle delegerede. Det er meget kompliceret, men derfor behøver DR jo ikke at sige noget desideret forkert.

  PS. I USA er republikanerne røde og demokraterne blå

  Kommentar by Ole — 11. januar 2008 @ 17:32

 31. -> #22

  Jesus mand, med det efternavn, må du også være en af de frelste!
  Hmm – måske du bare har en alvorlig brist, men det skal vel ikke gå ud over os andre. Hvornår fik du dit nye navn?

  PS Hvid kvinder får hvide børn med hvid mænd!

  Kommentar by Krucifiks — 12. januar 2008 @ 11:55

 32. Winston Smith – om det er svært at kapere at det ikke kun handler om demokraternes primærvalg? Tja, du har vel ret, næste gang at der er folketingsvalg må de være helt sikker på at få alle partierne med, med lige meget medietid :p. DaLi – at du har fundet end masse lange ord i ordbogen og puttet dem ind i din tekst gør hverken din mening mere valid eller betydningsfuld end andres. Du imponenerer i hvert fald ikke mig. Fjenden i os selv er desuden en roman, og jeg sagde vist aldrig at man skulle tro mere end godt er, bare at det altid er godt at have to sider af samme sag. Til sidst vil jeg jeg også fremhæve din sidste kommentarer, viser da lidt om din respekt for andre folks holdninger, desuden er jeg dog ikke sort venstrefløj, mere på midten og bor i 2900, søn af to konservative forældre. Krucifiks – en af de frelste? Min farfar er velintegreret pakistaner og bor også i 2900, så beklager jeg er ikke en smudsket ghettodreng der kommer og stikker dig ned med lommekniven, ærligt talt har du mere at frygte fra typer som DaLi

  Kommentar by Andreas Sheikh — 13. februar 2008 @ 02:24

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper