12. januar 2008

Frygt kun frygten

Efterretninger tyder på at der er risiko for islamistisk terrorangreb mod Tyskland (landet syd for os, der hverken har fjernet diktatorer, bidraget til demokratisering eller trykt tegninger af en vis profet). Ritzaus Bureau fokuserer på den frygt terrortruslen skaber – ikke truslen som sådan. Fra DR Online…

 • 12/1-08 (19.11) DR Online – Terrorfrygt i Tyskland.
 • Militante islamister har ifølge flere tyske medier planlagt terroranslag i Tyskland – blandt andet mod det føderale justitsministerium.

  Forbundskriminalpolitiet BKA i Wiesba­den bekræfter, at der er tegn på, at frygten er begrundet. Nyhedsmagasin­erne Spiegel og Focus skriver, at statsanklagemyndigheden har iværksat en efterforskning af rapporterne, som henviser til terrornetværket al Qaeda.

  Politiet i Libanon har anholdt en for­modet syrisk ekstremist, som har truet med kommende terroranslag i Tyskland.

 • 12/8-08 (19.24) TV2 Online – Terrorfrygt i Tyskland (identisk udgave).
 • HistoryMatters – “Only Thing We Have to Fear Is Fear Itself”: FDR’s First Inaugural Address.
 • Oploadet Kl. 22:42 af Kim Møller — Direkte link8 kommentarer

  The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/5365/trackback

  8 Comments »

  1. Terrorister går jo ikke kun efter “bløde mål” fordi “hårde” skyder igen. At gå efter bløde mål skaber netop ekstra frygt og kaos. Men nok kun til en vis grænse – på et tidspunkt får folk jo nok. Hvis man ikke kan vide, om man bliver sprængt ihjel på Nørreport Station, så kan man lige så godt “take war to the enemy” og gøre en aktiv indsats for at slå islamisterne og deres støtter ihjel.

   “The only good bug is a DEAD bug!”:

   http://www.youtube.com/watch?v=faFuaYA-daw

   En vis Lone Nørgaard har i øvrigt en glimrende kronik i JP:

   http://jp.dk/meninger/kronik/article1228627.ece

   Kommentar by Nicolai (slamofob) — 13. januar 2008 @ 00:22

  2. […] i “ulovlige” angrebskrige i muslimske lande? Som det lidet flatterende hedder på Uriasposten , er “Tyskland … landet syd for os, der hverken har fjernet diktatorer, bidraget til […]

   Pingback by Snaphanen » Germany on alert after Lebanon warns of jihadist attacks — 13. januar 2008 @ 01:24

  3. Er jeg den eneste der synes de er dygtige til ikke at komme til at nævne fredens religion med et ord. At alle der ikke hedder Allahn eller stemme på enhedslisten så ved det er den religions udøver der står bag, gør det bare end nu sjovere at læse hvor langt man gå for at beskytte fredens freligion.

   (er der nogen der har hørt hvem der har stukket hvem ned i Odense i nat, FS er som altid klinisk renset for etnisitet)

   Kommentar by Broholm (ordblind) — 13. januar 2008 @ 09:50

  4. Ser vi ikke terror som en opfordring til at svare igen med modterror, så er vi ofre for fjendtligtsindet propaganda, der tilmed kommer fra vore egne landsmænd.

   falkeøje

   Kommentar by falkeøje — 13. januar 2008 @ 10:02

  5. Bare rolig. Ifølge Allan, passer dette ganske enkelt ikke.

   Kommentar by Cicero — 13. januar 2008 @ 10:07

  6. Om Kosmopolitt-fascistene i Skandinavia.

   HistoryMatters – “Only Thing We Have to Fear Is Fear Itself”: FDR’s First Inaugural Address.

   Dette skriver Gudmund Hernes i Morgenbladet

   Thomas Hylland Eriksen og Halvor Finess Tretvoll presenterer halvsannheter, snusfornuft og synsing. Kosmopolitikk holdes først og fremst sammen av innbindingen.

   Selvmotsigelser. Ambisjonene er store ; og forfatterne feiler. Sveipet er vidt, men diskusjonen, ja, den minner om det som i 1950-årenes Morgenbladet ble betegnet som “åndsdebatt”. Rapsodien med snutter av samfunnsforskning holdes først og fremst sammen av innbindingen, ikke av et sammenhengende, bærende resonnement. Teksten kunne fungert som et lett kåseri, en salig blanding av vesentlig og uvesentlig, hummer og kanari. Utkikkspunktet er elfenbenstårnets toppetasje, fjernt fra det “levande livet”.

   Feil. Samtidig har boken faktafeil i stort og smått. De skriver: “En kjent statsleder sa en gang at vi ikke hadde annet å frykte enn frykten selv. Det var omtrent samtidig med at tyske bomber ble sluppet ned over ham og resten av Londons befolkning.” Men det var Franklin D. Roosevelt som kom med uttalelsen 4. mars 1933, mens bombingen av London begynte i 1940 ; og amerikaneren Roosevelt var ikke der.

   Det boken presenterer som innsikter fra samfunnsforskningen, reduseres derfor ofte til halve og fjerdedels sannheter, flettet sammen med snusfornuft, snikksnakk og synsing. Men forfatterne har selv et probat middel mot dette, når de skriver: “Noe av det mest kreative man kan gjøre, er å ligge på sofaen og se i taket. Innimellom. Det er nemlig bare når det ikke skjer noe spesielt at hva som helst kan skje.” Så kanskje forfatterne kan legge seg på sofaen, andføttes, og kikke i taket. Vi lesere har tid til å vente, for forfatterne skriver bedre enn de tenker. Og som de sier: “Faktum er at den nye, tidsbesparende teknologien har gjort oss så tidsbesparende og effektive at vi ikke har tid til noen verdens ting lenger, minst av alt å gjøre en skikkelig jobb.”

   http://www.document.no/2007/03/europas_fremtid.html#comment-245846

   Dystre perspektiver?

   – Det du her sier åpner vel dystre perspektiver for integrasjonen av muslimske innvandrere i det norske samfunn?

   – Nei, for det første må en skille mellom islam og islamisme. Men det er grunn til å være pessimistisk for samfunnets utvikling hvis ikke intellektuelle og andre erkjenner at folk faktisk mener det de sier og gjør, også når de går inn for flerkoneri og steining eller avviser demokratiet og folkesuvereniteten som idé, sier professor Terje Tvedt.

   http://www.aftenposten.no/kul_und/article734785.ece

   Kommentar by Ole — 13. januar 2008 @ 17:49

  7. Tyske aviser, der har trykt Muhammed-tegninger:

   Frankfurter Allgemeine Zeitung 375,000 daily [14] 1 cartoon 7 November 2005
   Ketzerbriefe 1 cartoon January 2006
   die tageszeitung 2 cartoons 31 January 2006
   Berliner Zeitung 12 cartoons 1 February 2006 [11]
   Die Welt 244,000 daily [14] 12 cartoons 1 February 2006
   Die Zeit 465,000 weekly [14] 1 cartoons 1 February 2006
   Focus 745,000 weekly 12 cartoons 6 February 2006 [85]
   Der Spiegel 1,110,000 weekly 12 cartoons 9 February 2006 [109]
   Tagesspiegel

   Kommentar by 2008 — 13. januar 2008 @ 20:15

  8. Der er ikke rigtig nogen der skriver om den snigende mistillid der kan – og faktisk opstår hos en del af befolkningen, når politikere, politi og PET ikke (i hvert fald ikke i medierne) reagerer særligt på f.eks. terrortrusler og på at politikere har politibeskyttelse døgnet rundt. Mistilliden og skepsissen får næring bl.a., når der er øget knivstikkerier og skyderier i gaderne og vi så ser at politi, politikere og PET går i medierne og siger, at vi ikke skal være bekymrede, for der er intet at frygte – siger de så omsorgsfuldt.

   Den tanke, der melder sig, er, om vores politikere og PET faktisk er deres opgaver voksne? Forstår de at sikre statens, vores kulturs, vore børns, ja, alle borgeres sikkerhed, når det kommer til stykket? Eller er de simpelthen alt for langmodige og naive eller ignorant til at kunne tackle terrortruslen og den øgede vold og usikkerhed og hvad disse forhold gør ved os og vores samfund nu og på sigt? Er de faktisk i stand til at se alvoren og konsekvenserne af langmodigheden og naiviteten eller ignorancen? Eller hærdes de som så mange andre og lader gradvist samfundet blive mere hårdhændet, fordi de selv er en del af et gradvist mere råt samfund? Tillader politi, PET og politikere efterhånden en større råhed og utryghed hos befolkningen for at få midlertidig fred eller synes de virkelig at her er så fredeligt som de jævnligt hævder? For det gør de jævnligt. Påfaldende jævnligt.

   Det virker i hvert fald meget råt og faktisk kynisk, når PET, politi og politikere går på TV og siger at der ikke er grund til bekymring, når der atter skydes i gaderne, når de har arresteret danske terrorceller eller fortæller om endnu et knivoverfald. Det er som om de tre P’er går på TV kun for verbalt og kollektivt at forsøge at slette det, der er sket i virkeligheden, ude blandt virkelige mennesker i deres virkelige hverdag. Men om PPP så siger, at vi ikke skal være bekymrede 100 gange, gør det ikke terrortruslen, knivoverfald og skyderierne i gaderne mindre rå og modbydelige for os der har en hverdag i den empiriske verden.

   Jeg tænker: Nu skydes der igen i Danmark eller nu anholdes der atter en terrorcelle og så ved jeg – som ammen i kirken – at så kommer politi, PET og politikere snart i medierne igen i lyserøde skjorter og siger at der ikke er noget at være bekymret for.

   Lyserød er blevet en lidt falsk farve, er det ikke?

   Farven på bl.a. Per Larsens skjorte minder efterhånden om et berømt maleri af en pibe med titlen: “Dette er ikke en pibe”.

   http://filolog.dk/images/pibe1.jpg

   Der er ikke noget at være bekymret for skal lyserødt på mænd i høje stillinger signalere. Men de “høje” mænd ligner faktisk en flok mandlige barnepiger forklædt som kvinder og de taler som barnepiger lige midt i en ret kold tid. Min erfaring siger mig, at når der først tales om (og mænd tager lyserødt tøj på), at vi ikke skal være bekymrede, så skal vi studse en kende.

   Personligt bliver jeg ikke beroliget af mænd i lyserødt. Tværtimod. Heller ikke af politimænd i lyserødt.

   Mænd i lyserødt virker faretruende, gør de ikke? Med mindre de laver tryllekunster i en cirkus.

   Indtil nu har vi politimænd i høje stillinger i lyserødt, som siger, at vi ikke skal være bekymret for den forråelse vi ser i vores samfund.

   Hvad bliver det næste?

   At præster tager lyserødt ornat på i folkekirken og beder os om at tro noget mere – vi har intet at frygte i den henseende?

   At mandlige læger tager lyserøde kitler på, på sygehuset, så vi, hvis vi bliver patienter, lettere sluger de evt. dårlige odds?

   There is something rotten in the state of Denmark.

   Kommentar by Janne — 14. januar 2008 @ 14:09

  RSS feed for comments on this post.

  Leave a comment

  Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

  

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper