27. januar 2014

Aftonbladets anmelder kan ikke fortælle om erfaringer med patriarkalsk vold, for en ‘vit offentlighet’

Den svenske debat er helt i særklasse. Herunder lidt fra en anmeldelse af Yahya Hassans digtsamling i Aftonbladet – Hans raseri hyllas av danska rasister. (via Rokokopostens Mikkel Andersson)

“Det finns erfarenheter jag inte kan skriva om här. Sådana som kretsar kring patriarkalt våld i en intim sfär. Det känns omöjligt att skildra dem för en övervägande vit offentlighet. För mina förövare ser ut som jag.

I en tid när rasismen är så naturaliserad att till och med jag ser en potentiell terrorist i en främling som skulle kunna vara min bror, kan ingen välvilja i världen lura i mig att kopplingen mellan kvinnoförtryck och män från Mellanöstern inte är omedelbar. Att få våldet begripliggjort utifrån förklaringsmodeller jag vill bekämpa vore lika förödande som erfarenheterna själva. Så jag avstår, utan att tycka att andra måste göra likadant. …

Fan, tänker jag. En ung poesidebutant med palestinsk bakgrund som anklagar den muslimska diasporan för hyckleri, misogyni och allmänt barbari, vilken skänk från ovan för Danskt Folkeparti.”

(Litteraturkritiker Athena Farrokhzad, født i Iran)

“Ja, jeg udøver selvcensur. Det er en af de priser, livet i et racistisk Norden tvinger mig til at betale. Hvis det hvide kulturetablissement har et problem med det, foreslår jeg, at man angriber årsagerne snarere end værkerne.” (Athena Farrokhzad i Information, 29. januar 2014)

Oploadet Kl. 00:30 af Kim Møller — Direkte link27 kommentarer
Arkiveret under:

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/54649/trackback

27 Comments »

 1. Ja, “dem og os” lever i bedste velgående på begge sider af hegnet

  Kommentar by Henrik Rune Jakobsen — 27. januar 2014 @ 01:20

 2. Korandyrkende Islamister er de værste i verden med deres pædofili, stening af kvinder samt fætter og kusine ægteskaber, at såkaldte intellektuelle forsvare disse stenalder mennesker er en uforklarlig gåde. Forbyd Islam i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 27. januar 2014 @ 01:47

 3. Selvom hun både bruger en “dem/os retorik” og er svigagtig så repræsenterer hendes udtalelse jo i virkeligheden et fremskridt.

  For få år siden ville reaktionen have været en total afvisning og en efterfølgende massedemonstration for mangfoldighed.

  Små skridt, små skridt!

  Kommentar by Santor — 27. januar 2014 @ 02:21

 4. -> Santor

  Netop. Når de tager debatten, har de allerede tabt den.

  Kommentar by Kim Møller — 27. januar 2014 @ 02:28

 5. Det var da et skrækkeligt portræt, hun lader sig afbilde med! Så forlorent sammenkrøbet. Det handler KUN om, hvor synd det er for hende. Og vi andre skal tydeligvis blande os uden om, for det er hendes syndforhed. Og den nyder hun og lever af.

  Ja, Dansk Folkeparti får mange “gaver”. Det er vel nok smart af partiet at forsøge at manipulere sig til magt via sådan nogle generøse mennesker, som muslimerne, der så at sige forærer partiet gave på gave.

  Hold da fast, hvor er Sverige i dag sygt. Men sådan var vi også i firserne. Og vi er ikke helbredt endnu.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 27. januar 2014 @ 02:56

 6. Der kan man bare se. Hun vil gerne berette om sine personlige forhold (vold i familien?), blot ikke overfor mennesker med hvid hud.

  Nå ja, men så har vi jo set endnu en muhammedansk racist, ifølge den definetion man benytter i Enhedslisten/SF, radigale venstre og asocialudemokratiet.

  Kommentar by Hans Und — 27. januar 2014 @ 04:24

 7. Athena Farrokhzad har selv udgivet digtsamlingen “Vitsvit” om bl.a. hvidhed og racisme i Sverige. Og hun er selvfølgelig ikke blevet misbrugt af nogle skumle typer efterfølgende.

  http://www.svt.se/kultur/poetisk-solodebut-om-vithet

  Kommentar by BE — 27. januar 2014 @ 06:58

 8. Dansk Folkeparti får mange gaver, også alle de brandstiftelser samt utallige overfald og voldtægter er jo gaver for oven til DF. Og sådan er der så meget…

  Jeg tror hellere hun så Yahya Hassan skrive om de danske racister, og ikke dem i muslimske kredse.

  Kommentar by NulTolerance — 27. januar 2014 @ 08:20

 9. Athena Farrokhzad er indforstået med at spille en bestemt rolle og fremføre nogle bestemte synspunkter med henblik på at blive accepteret i et bestemt miljø i Sverige. Hun er således indbegrebet af en præmieperker eller en trofæperker.

  Kommentar by BE — 27. januar 2014 @ 08:38

 10. Det er majoriteten af muslimer og hvad deres syge ideologi har for konsekvenser for mit dejlige Europa, samt PK folket, der tvinger folk som mig i armene på DF, Gert Wilders, Front national, fremskridtspartiet, Sveriges Demokraterne, Ukip, osv osv osv…

  Kommentar by ny kommentator — 27. januar 2014 @ 08:43

 11. “Det känns omöjligt att skildra dem för en övervägande vit offentlighet.”

  http://i.imgur.com/xV3sl.gif

  Kommentar by thatcherite — 27. januar 2014 @ 08:47

 12. Att få våldet begripliggjort utifrån förklaringsmodeller jag vill bekämpa vore lika förödande som erfarenheterna själva. Så jag avstår, utan att tycka att andra måste göra likadant. …

  Altså: Hvis virkeligheden bliver forklaret ud fra forklaringsmodeller jeg ikke kan lide, vil jeg afstå fra at beskrive virkeligheden.

  Det er vel en meget fin opsummering af det hjørne svensk udlændigedebat har malet sig selv op i. Skrækkeligt, hvor totalitært det svenske system er.

  Kommentar by Ole S. — 27. januar 2014 @ 09:14

 13. Der skete heller ikke ulykker i det gamle Østeuropa. Det gjorde der selvfølgelig, men det skulle holdes hemmeligt.
  Det er kendetegnende for diktaturer, at dårligdomme skal holdes hemmeligt.

  Kommentar by Britta Due Andersen — 27. januar 2014 @ 09:32

 14. Lede racistkælling

  Kommentar by Vagn Henning — 27. januar 2014 @ 09:33

 15. […] lille pusterum af sund fornuft i strømmen af virkelighedsfornægtende vanvid, der flyder særlig intenst fra lige i denne tid, måske er det noget med drikkevandet eller […]

  Pingback by »Ibland är det långt från Danmark till Sverige« « Snaphanen — 27. januar 2014 @ 10:13

 16. Cordua og Steno er vist begyndt med noget de kalder ugens politisk korrekte svenske påfund. Måske værd at følge. http://www.radio24syv.dk/programmer/cordua-steno/

  Kommentar by CommonSenseNow — 27. januar 2014 @ 10:26

 17. ny kommentator “der tvinger folk som mig i armene på DF, Gert Wilders, Front national, fremskridtspartiet, Sveriges Demokraterne, Ukip, osv osv osv…”

  Du siger det som om det skulle være noget uartigt?

  På den anden side kan man jo argumentere med at man vitterligt “er drevet i armene” på partier som for en dels vedkommende ikke har en ægte nationalistisk dagsorden, men en multikultilight dagsorden som Dansk Folkeparti, som Muslimerne i Danmark burde være rigtig glad for.

  Havde partiet ligget mindre tæt på det Radikale Venstre så ville danskerne i dag måske ikke være helt så politisk korrekte som de ser ud til at være. Det værste DF er gjort er, at de har forsømt at ændre noget substantielt i folks hoveder, de har ikke angrebet Frankfurterianismen og dets grundlæggende paradigme. I stedet for har vi været vidne til visse vasse debatter med forvirrede præsters ordkløveri.

  Det allerbedste bevis for at DF ikke mener noget, er partiets modstand mod forhudsamputeringsforbud. Her var en chance hvor næsten hele FOLKET står last og brast. Og hvad gør DF? Som en ægte Radikal-aflægger er de imod som eneste parti vist nok.
  Et større slag mod islamisme og multikulti end et omskæringsforbud kan næsten ikke tænkes. Men heller ikke denne chance turde ziolakajerne i DF tage.

  Det er tydeligvis ziofløjens leder Søren Espersens mål at DF fortsat skal være et pænt uanstødeligt og ufarligt parti. Der sker intet før man kommer ud af den zionistiske spændetrøje, fordi den indespærrer det vigtigste af alt; intellektet, fornuften og friheden.

  Kommentar by Balder — 27. januar 2014 @ 11:08

 18. Athena Farrokhzads angst for at nære den hvide offentligheds racisme er så stor, at hun hellere vil nære sin egen og andre indvandreres.

  Kommentar by Niels P. — 27. januar 2014 @ 11:38

 19. Godt nok hører de danske røde ikke de mest vågne eksistenser, men de svenske er jo i det komplette koma hvor al kritik af den muslimske kultur er bandlyst som var det selveste Taliban der regerede. Og det er det vel på en måde, for mentaliteten og resultatet er det samme; tavshed og undertrykkelse af debat, fejet ind under noget ‘fremmedfjendsk’ DF og SD snavs, uha. Hvornår mon boblen popper deroppe…

  Kommentar by LarsB — 27. januar 2014 @ 12:20

 20. Helt ærligt – er denne Yahya Hassan et literært/digterisk talent?

  Eller er han alene blevet noget stort, fordi han passer som fod i hose til kulturparnassets kontekst. Den snakkende klasses point-givning sker ved:

  – Den længe savnede indvandrerdigter fra det muslimske miljø (indvandring er en kulturberigelse, hvad sagde vi i modsætning til de onde),
  – postuleret ungdomsoprører (faderen terroriserede ham, men den snakkende klasse kan iscenesætte det som den nye 68’er generation),
  – forført af sin lærerinde/social kontaktperson – muligvis overgreb (men alle i den snakkende klasse får her mulighed for at lufte deres uendelige frisind),
  – ung mand – ældre kvinde – lige efter bogen og derfor får vi også kvindens historie på tryk (modsat ældre mand – unge kvinde, der er ulækkert misbrug og skaber forargelse).

  Men ud over at lande i den perfekte kontekst skriver han så overhovedet noget, der er af litterær værdi?

  Eller er indholdets kvaliteter i dag komplet ligegyldigt.

  Vel ja, set ud fra kulturparnassets postmodernistiske, postfaktuelle og konstruktivistiske livsanskuelse er indholdet uinteressant, i værste fald en barriere? Mne det tør ingen sige.

  Kommentar by traveler — 27. januar 2014 @ 12:41

 21. Da det i længden er uudholdeligt for et menneske ikke at kunne tale om sine erfaringer ser jeg en naturlig forløsning for den unge pige i at rejse til Iran og tale om intim patriarkalsk vold der.

  Det ville være en ædel gerning til hjælp for de mange mishandlede børn og kvinder der som jo ikke har retslig beskyttelse mod deres voldsmænd.

  De trænger lige til en pige som Athena.

  Her kan hun der imod ikke rigtig gøre gavn så længe hun føler at hvide menneskers eksistens er så problematisk at hun ikke engang kan udholde at tale ærligt til dem om sit liv.

  Jeg håber Athena en gang når frem til at se at hvide mennesker også er en slags “fremmede brødre” som ikke vil hende det ondt selv når de åbent kritiserer problemer med vold i familier som “ser ud lige som hende”. Det er som regel noget de gør fordi de synes det er synd for børnene og kvinderne der bliver slået.

  Jeg er ked af at Athena også har haft erfaringer med denne vold – og lige så ked af at hun ikke kan tale om det. For så længe hun ikke kan det kan hun ikke blive helbredt psykisk men vil blive ved med at projicere sin smerte og aggression ud ad på noget andet. For eksempel hvide mennesker.

  Gør som Yahya Hassan – gå til sagens kerne – til erfaringen. Det er vejen til helbredelse.

  Som Jesus sagde: “Sandheden vil gøre jer fri.”

  Intet andet lægemiddel duer for den slags problemer.

  Kommentar by M — 27. januar 2014 @ 13:24

 22. Sød lille naiv NARzist, heller tie og lade de forslået andenrangs affaldssække skjulte kvinder lide.
  Den lille NARzist taber alt gehør, når hun trækker nazi-kortet. Ynkeligt, fladpandet.

  Kommentar by li (islamonausea træt amatør DIGTER) — 27. januar 2014 @ 13:30

 23. Ole S 12

  “Att få våldet begripliggjort utifrån förklaringsmodeller jag vill bekämpa vore lika förödande som erfarenheterna själva.”

  Ja hun siger faktisk at det at forklare volden på en politisk ukorrekt måde er lige så ødelæggende for et menneske som volden selv.

  Hun associerer det at tænke “forkerte tanker” med at blive tævet. Hvordan kan det være?

  Er det allerede en “fy-tanke” at stille sig selv det spørgsmål?

  Imidlertid er intet spørgsmål vigtigere at stille i menneskelivet end det.

  Ingen nok så syg teori er så farlig for sindet og livet som det på forhånd at opgive at tænke en tanke til ende.

  Kommentar by M — 27. januar 2014 @ 13:36

 24. Tak for kaffe, så er det i Norden blevet et problem at have lys hud..

  Kommentar by Liva — 27. januar 2014 @ 15:15

 25. Er hun overhovedet fra Iran?

  Iranere plejer faktisk ikke at være så mørke som hun er. Nu kan hun selvfølgelig tilhøre et etnisk mindretal i Iran, men det er også en mulighed at hun (og familien) har løjet om deres baggrund til de Svenske myndigheder.

  Kommentar by Sigwar — 27. januar 2014 @ 16:04

 26. Pisse irriterende at Dansk Folkeparti får ret, når man nu lever i en osteklokke.

  Man skal endelig ikke søge sandhederne – blot køre videre i den kognitive dissonans.

  Kommentar by cicero — 27. januar 2014 @ 18:00

 27. Sådan er det jo. De forræderiske røde/radigale spiller et spil med hele Europas folkeslag som gidsler…

  Kommentar by LarsB — 28. januar 2014 @ 15:21

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper