30. januar 2014

Konservative Rasmus Jarlov overfaldet af venstreradikale under Dong-demo – Medierne eufemiserer…

“Højreradikale og autonome kom i klammeri ved Dong-demo”, skriver DR Online, der i brødteksten citerer politiet for følgende: “De venstreorienterede ville heller ikke have, de var der, så vi var nødt til at trække vores stave”. Projekt Antifa fortæller som det eneste medie, at to autonome blev anholdt efter angreb på højreradikale, og ‘klammeri’ og ’stødte sammen’ (TV2.dk) var således eufemismer for venstrefløjsvold.

På TV2 Lorry kunne man helt i samme ånd, se Frank Aaen tale med bannere for Kommunistisk Parti i baggrunden, mens der henkastet blev talt om en bred folkelig manifestation: “Sagen har for alvor samlet danskerne på tværs af politiske skel” (Line Baun-Danielsen). I forsamlingen sås desuden bannere for flere revolutionære bevægelser, herunder Libertære Socialister og Socialistisk Ungdomsfront.

(TV2 Lorry, 29. januar 2014: Folkelig modstand mod Dong-salg; Youtube)

Konservative Rasmus Jarlov besluttede sammen med to partifæller, at møde op med ‘Sælg Dong’-banner. Det gik som man kunne frygte, og minsanten om ikke Modkraft-bloggeren Erik Storrud forsvarer chikane og vold, med den begrundelse at Jarlov jo “dukker op til demonstration med skilte imod demonstrationens erklærede formål”. Moddemonstrationer er forbeholdt den yderste venstrefløj, kunne han lige så godt have skrevet.

(Morten Kornbech Larsen, Se også Rasmus Jarlov, Kasper Grubak; Foto-dok)

Rasmus Jarlov fik blev slået i ansigtet, og de tre blev på forskellige måder chikaneret. Da Jarlov efterfølgende blev interviewet til TV2, fik han en snebold i ansigtet. Fra TV2 – Jarlov anmelder demo-overfald til politiet.

“Sammen med to partifæller havde næstformand hos De Konservative og lederen af partiet i København, Rasmus Jarlov, mødt op for at tilkendegive deres støtte til salget af Dong-aktierne. Det provokerede tilsyneladende en gruppe demonstranter, der angreb den lille gruppe politikere.

– Vi havde kun været der i ganske få minutter, da der kom en autonomt-udseende type og stjal vores banner.´ …

– En af vores medlemmer bliver så holdt tilbage af en af de her autonome typer i fem-ti minutter. De omringer ham og holder ham fysisk tilbage fra at komme tilbage til os andre. Han var ret rystet, da han endelig slap væk, siger Rasmus Jarlov.

Herefter gik de vrede demonstranter løs på K-profilen selv.

– Jeg bliver skubbet hårdt og slået flere gange i hovedet og får forsøgt smadret min telefon, da jeg filmer dem for at få dokumentation.

– Vi ender ude på cykelstien i kamp om telefonen. De forsøger at trampe på den, så jeg måtte kaste mig over den. På vejen er det, jeg får slagene, siger Rasmus Jarlov…”

Hurtig ufuldstændig liste med klar tendens: Snebold mod Rasmus Jarlov, De Konservative (2014); Vandpistol anvendt mod Helle Thorning-Schmidt, Socialdemokraterne (2013); Spytklat mod Pia Kjærsgaard, Dansk Folkeparti (2013); Maling mod Anders Fogh Rasmussen, Det Liberale Venstre (2003); Sten mod Pia Kjærsgaard, Dansk Folkeparti (1998); Tomater mod Mogens Glistrup, Fremskridtspartiet (1993)…

(Sekvensen kan ses på TV2 Online, 29. januar 2014: Politiker fik snebold i hovedet…)

“Selvfølgelig skal folk behandle jer ordentligt – men det er sgu da også øretæveindbydende at troppe op på den måde. Du er ikke KU’er længere.” (Jan E. Jørgensen, Det Liberale Venstre)

“Helt ærligt! Hvordan kan det overraske nogen? Han dukker op til demonstration med skilte imod demonstrationens erklærede formål. Selvfølgelig flyver der en snebold eller to i hans retning. Det kan ikke være anderledes og det ved han også godt.” (Erik Storrud, ‘det ikke-liberale venstre’)

Oploadet Kl. 15:57 af Kim Møller — Direkte link33 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/54715/trackback

33 Comments »

 1. Under et direkte interview på tv2news blev der kastet med snebolde.
  (kan ikke huske med hvem)
  Og tv blev nægtet adgang til og filme.

  Kommentar by wtf — 30. januar 2014 @ 16:40

 2. -> wtf

  Hvis du ikke gider læse posten du kommenterer, så skriv lige i off topic-tråden. Tak.

  Kommentar by Kim Møller — 30. januar 2014 @ 16:45

 3. I århus var der ellers ingen problemer. Her var venstreradikale og danskernes parti tilstede uden større problemer.
  Du har ganske ret i forhold til det med alle de venstre-tosserne. Men ærligt talt – det virker som om Jarlov kun kom for at piske stemning op med sit banner.

  Kommentar by Ole — 30. januar 2014 @ 18:16

 4. Jeg ser mig selv som del af højrefløjen – og jeg forstår heller ikke foræringen af væsentlig infrastruktur.
  Sjovt nok er det hovedsageligt sket, når centrum-venstre er ved magten

  Kommentar by Ole — 30. januar 2014 @ 18:18

 5. Jeg syntes det er lidt sjovt at projekt antifa er det eneste troværdige medie i den sag, det siger ubehageligt meget om resten!

  Kommentar by Per — 30. januar 2014 @ 18:55

 6. Hvad er det for nogle regnbueflag på første billede? Bøsseflag?
  Jeg troede da, de gik ind for forsvar af minoriteter…

  Kommentar by running saucer — 30. januar 2014 @ 18:58

 7. @ 3. Ole — 30. januar 2014 @ 18:16

  ???? Fokus burde være et HELT andet sted end ved bagateller som ”det virker som om Jarlov kun kom for at piske en stemning op”.

  Der er MANGE andre KOLOS store vanvittige forseelser ved denne seance!!

  Kommentar by Philip Johan Salomon — 30. januar 2014 @ 19:01

 8. ->.7
  Jeg forstår ikke helt dit indlæg?
  jeg støtter på ingen måde venstreekstremistisk vold.
  Til gengæld støtter jeg heller ikke populistiske tåber, der bevidst opsøger situationer, der kan ende i ballade og dermed føder en offerrolle.
  Jeg ser derfor ingen sammenligning med de af Kim Møller nævnte episoder som maling mod Anders Fogh, Pia Kjærsgaard på Nørrebro etc.
  I århus var både venstre-ekstremister og højrenationale samlet uden ballade.

  Kommentar by Ole — 30. januar 2014 @ 20:14

 9. Sagen er lidt speget mht. Jarlov’s aktion. Man kan af gode grunde ikke tillade folk med en modstridende holdnig i at aktionere indenfor en demonstrations rammer. De skal være velkomne, men de skal stå ved siden af, sålænge de opfører sig ordentligt. Altså i en moddemonstration. Men hvad pokker skal man stille op med Jarlov, når han alligevel stiller sig op? Jarlov er ikke typen, der flytter sig, bare fordi man beder ham pænt om det.

  Kommentar by Arne Torp — 30. januar 2014 @ 20:28

 10. N.B:

  For at illustrere problemet og for at komme eventuelle beskyldninger om volds-forsvareri i forkøbet, vil jeg lige linke til denne video, hvor en demonstration bestående af gamle hippier ikke aner, hvad de skal stille op med en ung dame, der har sneget sig med i deres demonstration:

  http://www.youtube.com/watch?v=Qdx2jlRZesc

  Kommentar by Arne Torp — 30. januar 2014 @ 20:34

 11. Jarlovs parti er med til at tvinge mig til at betale for DDRs rød-grønnes propaganda. At de eufemiserer et venstreorienteret overfald på ham synes jeg er en mindre hån et det girokort jeg lige har skullet betale.

  Kommentar by Vagn Henning (bad standing) — 30. januar 2014 @ 21:09

 12. Husk, i Danmark har vi kun et problem med ekstremister på højrefløjen. Skulle fakta om AFA, indvandrebander og terrorister forvirre dig, så husk 100 Zenia Stampe inden du går i seng, så vil du hurtigt kunne nyde din politiken og en spelt bolle igen, uden fakta står i vejen for din virkelighed.

  Semi offtopic, en venstrefløjser anholdt og HJV bevogter hans hus, det er nok lidt mere end 5 gram hash fra hans sidste Ø lejr

  Kommentar by broholm (ordblind) — 30. januar 2014 @ 21:21

 13. Det jeg vil have dig til at forstå er det, at Rasmus Jarlov måske, selvom det ikke holder en meter i byretten, kunne have forventet vold og dermed ”pisker unødig stemning op” – absolut INTET(med stor fed streg under) er i forhold til den kendsgerning, at der svajer røde faner med ondskabens symbol over Kongens København – uden så meget som en kimse i MM. Som sagt din fokus-prioritering jeg anfægter….

  PS: Sammenhænget mellem blodet på Fogh og sneen på Jarlov er, at angrebene kommer fra venstreradikale………

  Kommentar by Philip Johan Salomon — 30. januar 2014 @ 21:30

 14. Ketchup mod Brixtofte.

  Og ketchup mod en anden politiker i forbindelse med overfaldet på Fogh.

  Kommentar by Pelle Pik — 30. januar 2014 @ 21:31

 15. (Sidste kommentar @ 8. Ole — 30. januar 2014 @ 20:14)

  Kommentar by Philip Johan Salomon — 30. januar 2014 @ 21:31

 16. Ole

  “I århus var både venstre-ekstremister og højrenationale samlet uden ballade.”

  LOL

  80 venstreekstremister blev anholdt ved den lejlighed. To fra demonstrationen mod islamisering blev anholdt, da de forsvarede sig mod venstreekstremister.

  Kommentar by Pelle Pik — 30. januar 2014 @ 21:33

 17. Ole

  Okay. Troede, at du talte om en anden demonstration i Aarhus.

  Kommentar by Pelle Pik — 30. januar 2014 @ 21:35

 18. @ Ole

  Nu ved jeg godt at det handler om overfaldet på Jarlov, og der kan jeg bare sige, at som du selv siger, så var der ingen problemer i Aarhus.

  Derudover har 99% af dem, der ytrer sig om Dong-salget én ting til fælles; netop at de ingen indsigt i emnet har, og Jarlov kom blot for at give sin. Og det er langt fra en uendelig sandhed, at man ikke kan have fredelige modstridende offentlige debatter til demonstrationer – det er set et UTAL af gange… Men DK’s radikale venstrefløj er notorisk voldelige……………………

  Kommentar by Philip Johan Salomon — 30. januar 2014 @ 22:13

 19. Maja Lærche Maarh burde være fyret prompte for en sådan artikel uden dikkedarer. Det er jo beskæmmende, at slippe af med sådan en gang makværk!

  Kommentar by cicero — 30. januar 2014 @ 23:37

 20. Men hvis det konservative folkeparti nu også er blevet højreradikalt i MSN, ja så……..

  Kommentar by cicero — 30. januar 2014 @ 23:38

 21. Hvad fanden havde Rasmus Jarlov forventet andet end at blive tævet af de røde terrorister???. Det vil være det samme som hvis en dansker forvilder sig ind i en af de moske hundredevis af muslimske ghettoer i Mohammedanmark. Eller hvis en hvid havde forvildet sig ind i et neger kvarter i usa.

  Kommentar by Fritz — 31. januar 2014 @ 00:09

 22. Jarlov vil sælge alt. Jarlov sælger Rundetaarn, det danske sprog og sin egen bedstemor til Goldmann Sachs, så snart det bliver muligt.

  Kommentar by Jesper Hansen — 31. januar 2014 @ 00:58

 23. Politivedtægten for Kbh. forlanger da at demonstrationer bliver anmeldt mindst 24 timer i forvejen. Gad vide om Jarlov har husket dette?

  Grundlovens §79, siger godt nok: “Borgerne har ret til uden forudgående tilladelse at samle sig ubevæbnede.”; men har også en indskrænkning af denne ret (som netop ligger til grund for politivedtægtens krav): “Forsamlinger under åben himmel kan forbydes, når der af dem kan befrygtes fare for den offentlige fred.”.

  Indskrænkningen er mig bekendt, i nyere tid, oftest blevet brugt til at flytte højrefløjens demonstrationer. Da politiet ved at venstrefløjen sjældent lige så fredeligt vil følge politiets anvisninger.

  Kommentar by Allan — 31. januar 2014 @ 02:02

 24. Den islamofile Jan E. Jørgensen, han ønsker åbenbart at anstifte bl.a. voldtægter mod danske kvinder, har tillært sig dhimmitude så grundigt, at han også udviser den overfor politiske modstandere. I dette tilfælde Enhedsliste/SF.

  Kommentar by Hans Und — 31. januar 2014 @ 03:17

 25. Allan, siden Jarlov har været så smart ikke på forhånd at anmelde sin demonstration, kan den jo ifølge grundloven heller ikke være forbudt (på forhånd).

  Iøvrigt blev grundlovens ord bekræftet ved ungdomshusbevægelsens torsdagsdemonstrationer der aldrig nogensinde blev anmeldt til politiet.

  Kommentar by Jesper Hansen — 31. januar 2014 @ 03:30

 26. 12 Broholm,

  Kigger man nærmer på billedet i BT, så er den parkerede bil i carporten en firmabil fra ingenørfirmaet Rambøll.

  Men hvad fanden, COWI har også terrorrelaterede venstreekstremister ansat.

  Kommentar by Hans Und — 31. januar 2014 @ 03:51

 27. Et ynkeligt forsvar for vold.
  Prøv at forestille jer mediernes reaktion, hvis venstreradikale var blevet banket ved en af uendelige få højre demonstration.

  Kommentar by Robert R — 31. januar 2014 @ 06:11

 28. Hitlers brunskjorter dominerer gaden… De er den lovgivende, udøvende og dømmende magt… De er ægte (Inter)National Socialister… Enhedslisten klapper i hænderne og 20% af Københavnerne stemmer på dette Stalins “kneppeaffald”…. Absolut antidemokrater… Og DR støtter dem…

  Kommentar by ny kommentator — 31. januar 2014 @ 06:44

 29. Og da det blev vist i tv2 nyhederne kl 19, sad Mikael Kamper efter indslaget med et smørret smil på som om det var Jarlov selv den var gal med… Sic!

  Kommentar by kal — 31. januar 2014 @ 09:12

 30. Fritz

  Det handler om principper. Jarlov har lidt mere karakter end skrivebordsgeneralerne i Uriaspostens kommentarspor.

  Kommentar by Pelle Pik — 31. januar 2014 @ 10:34

 31. @Jesper Hansen

  Det var også politivedtægten Jarlov forbrød sig mod, og ikke nogen lov.

  Kommentar by Allan — 31. januar 2014 @ 12:37

 32. Det er ynkeligt og tåkrummende at se hvordan der er nogle der prøver på at flytte fokus fra det der egentlig sker:
  De røde kan ikke styre sig igen

  Hvis der var nogle røde der var dukket uanmeldt op til en demo med et par skilte og ikke andet var der ikke sket noget,og de røde selv havde nok ment at det var modigt og progressivt.
  Nu er det noget andet,sandsynligvis fordi Jarlov forstår at bruge aktivisme på en smart måde…det kan de røde ikke tåle.

  Jan E Jørgensen fra Venstre må til gengæld stå som bevis på at man kan have en nok så fin titel,men stadig ikke have fattet det væsentlige.

  Kommentar by jønne — 31. januar 2014 @ 13:22

 33. Bare for god ordens skyld. Jeg synes – som jeg også skrev på facebook – at Rasmus Jarlov blev udsat for en helt urimelig behandling. Jeg er i øvrigt helt enig i, at det modsatte næppe var sket – altså hvis en venstreorienteret havde forsøgt at sabotere en højreorienteret demonstration, så havde han sikkert fået lov til det. Det er med andre ord typisk, at (nogle) venstreorienterede fysisk overfalder højreorienterede – det sker meget sjældent den anden vej. Det samme gælder politisk motiveret hærværk. Jeg skulle ikke have skrevet mit indlæg på facebook, for det er i den grad blevet misforstået. Det var IKKE et forsvar for vold mod Rasmus Jarlov. Det var en undren over, at Rasmus Jarlov ikke er blevet så voksen, at han holder sig væk fra den slags provokationer. For det er meget provokerende at blande sig i andres demonstrationer på den måde. Jeg har selv gjort noget tilsvarende – og har også været meget tæt på at få tæv. Bl.a. har jeg demonstreret i Moskva med bannere, hvor der på engelsk og russisk stod “Sovjet ud af Afghanistan.” Men dengang var jeg en ung og øretæveindbydende VU’er :-)

  Kommentar by Jan E. Jørgensen — 1. april 2014 @ 09:49

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper