12. februar 2014

Tom Carstensen (P1): Medierne ignorerede Breiviks brev – DR Dokumentar hængte counterjihadister ud…

Sober gennemgang af Breivik-brevets modtagelse af Tom Carstensen i et indslag i mandagens udgave af Orientering på P1. Han er London-korrespondent, og slipper således for at sidde alene i DR-byens kantine. Kan høres her: Brev fra Breivik med nye afsløringer.

(Se evt. tidligere poster om brevet: I & II og tendensiøse dokumentarer: NRK & DR)

Tom Carstensen, P1: English Defence League, Stop Islamiseringen af Danmark, og Jihadwatch. Alle tre bevægelser er dele af den såkaldte counterjihadbevægelse. Grupper der bekæmper Islams indflydelse i Vesten, fordi de mener den er farlig for vestlig kultur og levevis. Disse grupper og personerne bag blev flittigt nævnt i massemorderen og terroristen Anders Breiviks manifest, som kom frem efter han udførte sine angreb i Oslo og Utøya. Det blev i mange vestlige medier udlagt som om, at Breivik støttede disse grupper, omend han i sit manifest blandt andet skrev, at at English Defence League ikke var stærke nok i deres meninger. Men han roste også nogle ting de lavede, brugte samme retorik som dem, nævnt dem så tit, så det i mange medier blev sat lighedstegn mellem Breivik og grupperne.

[Speak fra DR Dokumentaren ‘Et ekstremt netværk’]

Tom Carstensen: Blandt andet i DR Dokumentaren Et ekstremt netværk, der handler om det netværk af Stop Islamiseringen af Danmark og andre counterjihadbevægelser har på tværs af landegrænser.

[Mere speak fra omtalte udsendelse]

Tom Carstensen: I starten af programmet gengives den kobling, som norsk politi var hurtigt ude med, at der var forbindelse mellem Breivik og disse counterjihadgrupper. Og den forbindelse var 100 procent tilsigtet fra Breiviks side. Han ønskede at angrebet blev sat i forbindelse med disse grupper. Hvorfor? Fordi han ønskede at skade dem. Det har Breivik fornyligt skrevet i et brev han har sendt til en lang række medier. For ham handlede det om at beskytte det han kaldte etnonationalister og fremprovokere en mediekampagne imod counterjihadbevægelsen, som han ser som antinationalister, fordi de er internationale.

I alt 30 medier fik brevet fra Breivik – ingen af dem har skrevet om Breiviks indrømmelse udover EXPO, det venstreradikale svenske tidsskrift. Breivik sendte blandt andet brevet til Wall Street Journal, Die Welt og Ekstra Bladet. Alle tre skrev, at de havde modtaget brevet, og at Breivik brokkede sig over tortur, men ingen af dem nævnte at han skrev, at han altså også med vilje havde fået pressen til at gå efter counterjihadbevægelsen. Kun blogs og uafhængige nyhedssites med stærke politiske holdninger har skrevet om brevet. Det er steder som Jihadwatch der er drevet af Robert Spencer, og er en del af counterjihadbevægelsen. Det er Gates of Vienna, der er en blog der også tilhører det antiislamiske politiske miljø. …

I brevet står der altså også, at hans dengang støtte til counterjihadbevægelsen var fusk, og at hans virkelige ideologiske holdninger lå i etnonationalismen. At han omfavnede counterjihadbevægelsen for at fjerne fokus fra sine virkelige allierede…

Robert Spencer driver hjemmesiden Jihadwatch, og arbejder tæt sammen med en anden blogger Pamela Geller. De to har støttet English Defence League og er meget direkte i deres kritik af Islam. Spencer blev i en del medier direkte beskyldt for at have inspireret Breivik til sin handling. Nu langer Spencer kraftigt ud efter medierne. Til hjemmesiden Frontpage Mag, der også er meget politisk, siger han: ‘Da Breiviks manifest kom ud, var jeg på NBC for første gang i ti år. Jeg var på forsiden af New York Times, jeg var på BBC og hundrede andre steder. Alle steder blev jeg beskyldt for mordene. Men nu hvor Breivik siger at han er nazist, og ikke influeret af counterjihadbevægelsen, men derimod forsøgte at ødelægge den, hvor er så alle medierne?’, spørger Spencer retorisk. Med henvisning til at selvsamme medier intet har gjort ved den del af historien.

Også den norske antijihadistiske blogger Fjordman, der blev ret kendte efter Breiviks angreb, ja, det var faktisk historier om at han var Breivik, der dog viste sig at være forkerte, er ude med riven. Specielt New York Times der hængte Fjordman ud på forsiden, er han godt og grundigt træt af.

… Også den danske Stop Islamiseringen af Danmark krævet en undskyldning… En lang række medier satte en forbindelse mellem Breivik og bevægelserne, altså herunder også DR. …. Nu har Breivik gjort det klart, at han ikke bryder sig om Anders Gravers og de andre counterjihadgrupper…

Oploadet Kl. 15:01 af Kim Møller — Direkte link9 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/54912/trackback

9 Comments »

 1. Ja, her skyndte Breivik sig så at sige, at det 1300-sider lange manifest, som han havde arbejdet på i årevis, slet ikke var ment som skrevet, og at det hele var et forsøg på at ramme en counter jihad-bevægelse, som han af uvisse grunde ikke kunne lide. Ok.

  For mig at se handler det om en panikslagen mands forsøg på at redde sit eftermæle efter at have begået en udåd, der mod forventning ikke kom til at vække jubel men kun afsky. Barnemorderen med de høje tanker om sig selv har opdaget, at han alligevel ikke kommer til at dø som en helt men som en mand, hvis navn efterhånden er blevet synonymt med hæderløshed og vanære. En værre dom kunne han faktisk ikke få end den, historien en dag skal afsige over ham. Og det er netop gået op for ham.

  Nok kunne han skyde løs blandt ubevæbnede børn, men så snart politiet satte fod på øen, kastede han sine våben fra sig og rullede rundt på jorden som den klynkende køter, han er.

  Brevet er som sagt en handling udført i panik af et meget, meget sygt og fordømt menneske. *spyt

  Kommentar by Arne Torp — 12. februar 2014 @ 15:17

 2. -> Arne

  Jeg er helt enig. Men hvis medierne tager hans manifest for gode vare, må de naturligvis følge op på historien med den nye erkendelse.

  Kommentar by Kim Møller — 12. februar 2014 @ 15:19

 3. Selv i Prag kan man ikke blive fri for danske muslimers hærgen.http://nyhederne.tv2.dk/2014-02-12-politi-danske-drenge-lavede-gader%C3%B8veri-i-prag

  Kommentar by Svinehunden — 12. februar 2014 @ 15:38

 4. Hvorfor sender vi ikke de unge på druktur til Romanien? det ville da være en form for “pay back” :)

  Kommentar by En Mand — 12. februar 2014 @ 16:20

 5. Danmarks bedste blog var først med nyhederne igen igen.
  Jeg taler naturligvis om snaphanen.dk
  Farvel, og glem ikke at Mogens Glistrup havde ret.

  Kommentar by Nielsen — 12. februar 2014 @ 17:16

 6. Sam Mansour 54 årig såkaldt Dansker er anholdt for mistanke til opilning af Islamisk terror, mon ikke han bliver løsladt igen.

  Kommentar by emmagad — 12. februar 2014 @ 22:57

 7. Der er vel næppe nogen, der vil forsvare Breivigs handlinger.
  På samme måde er der næppe nogen der vil vedkende sig slægtskab med det Breivig skriver; Men når MSM pådutter F.eks EDL, Robert Spencer og Fjormann, Brievigs synspunkter, for på den måde at skade dem mest muligt; Og så samtidigt undlader at skrive når Breivig tager afstand fra de selv samme, så er det Journalistisk uredelige!
  Eller helt firkantet: Undladelsessynden beviser, at journalisterne bevist fremmer visse og bekæmper visse synspunkter! Det vidste vi jo egentligt godt!

  Kommentar by Robert R — 13. februar 2014 @ 07:49

 8. What?

  http://ekstrabladet.dk/112/article2218364.ece

  Kommentar by Danner — 15. februar 2014 @ 18:46

 9. […] http://www.uriasposten.net/archives/54912 12. februar 2014. Tom Carstensen (P1): Medierne ignorerede Breiviks brev – DR. […]

  Pingback by Kilder til min bok Vitne til vanvidd | vitnetilvanvidd — 14. januar 2016 @ 18:43

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper