24. marts 2008

Ph.d. Kate Østergaard: Konvertitter chikaneres (kvindeundertrykkelse møder ikke accept)

Objektivitet eksisterer ikke, og det ph.d. Kate Østergaard betragter som chikane mod muslimer, er jo i en vis udstrækning rimelig afstandtagen til en kvindeundertrykkende kultur/religion. Hvad nytter det, at forskeren ikke mener konvertitter bliver ‘ekstreme muslimer’, når det samtidig forlyder, at det er en udbredt tendens blandt de kvindelige konvertitter, at “de ikke vil være i enerum med en anden mand end deres ægtefælle”. Tørklædet og den fysiske afstand går hånd i hånd, og det skal forældre og pårørende selvfølgelig opponere imod.

Fra dagens Jyllandsposten – Danske muslimer udsat for chikane.

Når danske kvinder konverterer til islam, vælger to ud af tre at bære tørklæde. Det volder ofte problemer for de danske muslimer, der møder stærkt negative reaktioner fra deres danske omgivelser, viser ny forskning. Danskernes modstand mod tildækning er så voldsom, at flere danske konvertitter har måttet tage tørklædet af i perioder for at få hverdagen til at fungere.

Det fremgår af et to-årigt forskningsprojekt fra Københavns Universitet.

I 60 dybdeinterviews fortæller danske konvertitter om deres nye liv som muslimer, og mange af kvinderne beretter om et voldsomt pres fra deres danske bagland pga. tørklædet.

»Tag dog den klud af hovedet,« råbte en venindes mor på tværs af gaden, da en ung dansk muslimsk kvinde gik gennem byen iført sit tørklæde.

[…]

»Tørklædet bliver ofte forbundet med at være fanatisk og imod vestlige værdier. Derfor vækker det voldsomt oprør i konvertitternes danske omgivelser, når de vælger at bære tørklæde,« siger religionshistoriker Kate Østergaard, der som forsker har interviewet mange af konvertitterne…

»Det er meget få konvertitter, som bliver meget ekstreme muslimer og går til yderligheder som Hizb ut-Tahrir eller salafi-grupper. Men der er en udbredt tendens blandt kvinderne til, at de ikke vil være i enerum med en anden mand end deres ægtefælle,« siger Kate Østergaard.”

Opdate 26/3-08. Nyhedsavisen bragte igår en kort notits om undersøgelsen. Ikke et ord om det faktuelle, og det fremgik derfor ikke, hvorledes Kate Østergaard har skåret undersøgelsen, for at få gjort muslimer til ofre.

Oploadet Kl. 16:31 af Kim Møller — Direkte link16 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/5605/trackback

16 Comments »

 1. “Tørklædet bliver ofte forbundet med at være fanatisk og imod vestlige værdier.”

  Jeg forbinder det mest med vore dages feltmadrasser.

  Mvh. Børge.

  Kommentar by Børge — 24. marts 2008 @ 16:37

 2. Danskere der frivilligt konverterer til islam, fortjener intet andet end forhånelse og blive spyttet på!
  Man må have en exceptionel lav intelligens, hvis man frivilligt indruller sig til vanvid, undertrykkelse og religiøst hysteri.
  Feltmadrasser og landsforrædere, er ordene der popper op på nethinden.

  Kommentar by Onion — 24. marts 2008 @ 16:54

 3. jeg ved ikke om artiklen om den unge konvertit kan læses online, men der var en ren “feel good” historie om en pige på 18-20 år, der havde valgt at konvertere hjemme hos sin veninde, for i islam kunne hun bare rigtigt hygge sig. Godt beskrevet var det påkrævede renselses ritual og de vigtige ord, og en lang smøre om hvor respekteret man jo var i islam, som kvinde. Men desværre havde hun oplevet folk tog afstand fra hende, når hun tog sin klud på hovedet for at vise hun er bedre en vantro kvinder, så hun sang også på chikane sangen. Men lad os da følge den unge konvartit, når nu hun møder sin mand fra islam og hun bliver tvunget til at bærer kluden, når hun ikke må snakke med nadre mænd og når hun skal forklare sine piger at hendes sønner altså er vigtigere end hendes dødtre for islam viser jo respekt for kvinden, hvis hun husker hun er satans værktøj.

  Skræmmende at selv JP skriver den slags artikler.

  Kommentar by Broholm (ordblind) — 24. marts 2008 @ 17:04

 4. Måske bliver de muslimer så også de kan synge de sædvanlige klagesange om de racistiske danskere.

  Den slag forrædere/feltmadrasser fortjener ingen sympati.

  Kommentar by Rettentilselvforsvar — 24. marts 2008 @ 17:54

 5. historien fandt sjovt nok også vej til DR teksttv

  Kommentar by Broholm (ordblind) — 24. marts 2008 @ 18:20

 6. Hvorfor lærer de ikke bare noget om det i børnehaven i de timer hvor de laver bøsserollespil..

  Det kunne da være det ultimative tiltag for at lære muslimer til at omgås homoseksuelle og omvendt.

  Jeg synes virkeligt danmark er blevet et dejligt land på det sidste.

  Man kan ligefrem fornemme fordrageligheden i den kolde forårsluft.

  Kommentar by Balder — 24. marts 2008 @ 20:26

 7. “Men der er en udbredt tendens blandt kvinderne til, at de ikke vil være i enerum med en anden mand end deres ægtefælle.”

  Er det nu også en chikane af tørklædeklædte kvinder hvis de (kvinderne) ikke tillader en mand at være i samme rum som dem, hvis han ikke er vedkommendes ægtemand?

  Hvem er det lige der bliver chikaneret? Det gør manden da. Han skubbes væk som var han giftig.

  Kommentar by Janne — 24. marts 2008 @ 20:37

 8. “leaving Christianity can get you the cold shoulder. leaving Islam can get you a cold body.”

  Kommentar by mr. cresote — 24. marts 2008 @ 21:34

 9. Jeg har indtryk af, at det tit er svage kvinder, der vælger islam for at gøre sig interessante på en eller anden måde.

  Kommentar by Lars — 24. marts 2008 @ 23:31

 10. Lykkelig er den uvidende,der er uvidende om sin egen uvidenhed.Endnu en uvidende kvinde,der ikke aner,at hun er et redskab for den mest totalitære ideologi på denne jordklode.
  Da SHARIALOV ifølge islam,står over vores Danske grundlov,så er det faktisk at underkende vores Danske Folketing og Demokratiet i Danmark.
  Stakkels pige.Hun har foretaget den fulde UNDERKASTELSE,og hun aner det sikkert ikke selv. Saxo-Poul fra (www.fornyelsespartiet.dk)

  Kommentar by poul leo nielsen — 25. marts 2008 @ 06:14

 11. Fremragende kronik af Ole Hyltoft i Jyllands-Posten om Tim Jensen og Bæk Simonsen m.m:

  http://jp.dk/meninger/kronik/article1301590.ece

  Kommentar by BenteHansen — 25. marts 2008 @ 09:44

 12. Iflg forskeren er det altså diskrimination når nogle menneskers ønsker/pres får andre mennesker til at ændre adfærd ?
  I så går diskriminationen “begge veje”. Ved at skifte lidt ud på forskerens visdomsord kan man eks. få følgende formulering:
  “Muslimernes modstand mod de kulturelle traditioner i Danmark er så voldsom at mange danske institutioner har måttet foretage en lang række ændringer for at få hverdagen til at fungere”.

  Kommentar by Lepantos — 25. marts 2008 @ 12:24

 13. Nogle fremmede muslimer har været på besøg og vil lige give sig kende i dagspressen med et par bemærkninger. En af dem er:

  ‘Det Globale Program til at gøre Barmhjertighedens Profet kendt’

  De er et nummer for sig selv de rettroende muslimer, og kom så ikke og sig, at de ikke har humor. Den barmhjertige profet huggede en del hoveder af i sin storhedstid – også personligt og delte sin sæd ud til piger i 3 klasse. Og nu har jeg lige læst, at Khomeni – Skaberen af det muslimske Iran var til unge drenge. Dem som de i dag hænger, for at fornærme den barmhjertige profet.

  Det der undrer mig er, hvad der får muslimer til at blive fornærmet over et par tegninger. De leverer jo selv humor på samlebånd.
  Jeg håber filmen fra Wilder viser den gamle normadeprofet med et par småpiger vippende på knæende. Men så brænder alle muslimerne i Amsterdam byen af i vrede, så det sker nok ikke.

  Kommentar by kurt rosenstrøm — 25. marts 2008 @ 18:17

 14. “lykkelig er den uvidende” her een skrevet.Det er sandt;der er
  deefor vi altid ser kvinderne fra De radikale og SF smile når
  de er på TV.På en måde kan jeg godt forstå de smiler og er lykkelige.
  De har gennemført en succesfuld politisk dagsorden.For dem ,men desværre ikke for os andre.

  Kommentar by pk — 25. marts 2008 @ 21:27

 15. Barmhjertig… endnu et ord indlemmet i det PC/muslimske nysprog.

  Kommentar by Mallebrok — 25. marts 2008 @ 23:30

 16. “Tørklædet bliver ofte forbundet med at være fanatisk og imod vestlige værdier.”

  Nu skal Kate Østergård og co snart finde ud adf hvad de menere. Som regel hævder de at tørklædet ikke er muslimsk, men gammel arabisk kultur. Nu hævder de at kvinder konverteret til islam bærer det.
  Hvad er det muslimsk skik eller arabisk skik?

  Kommentar by PeterK — 26. marts 2008 @ 10:17

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper