26. marts 2008

Ole Hyltoft: Islamdebatten drejer sig ikke om spidsfindige fortolkninger

Kronik af Ole Hyltoft i gårsdagens Jyllandsposten – Jensen og Simonsen på slap islamisk line.

“Kender De en professor ved navn Tim Jensen? Det gør De måske ikke.

Men han har ellers været meget i fjernsynet og radioen de senere år. For han er professor i Koranen – eller hvad sådan et professorat nu hedder.

Forleden var han i DR’s Deadline, 2. Sektion. Her fremsatte han et forslag der virkelig kan være med til at forny integrationen herhjemme. Kvindelig omskæring er forbudt i Danmark. Men, foreslog han, man kunne jo komme omskæringshungrende muslimske kvinder i møde ved at give dem lov til en lidt mindre omfattende omskæring. Kvinderne skulle dog være fyldt 24 år, før denne lykke kunne times dem og de fik lov til at skaffe sig en frisk, lille omskæring.

Borte var for en gangs skyld alt det abstrakte spindelvæv om Muhammed og hans pumpestok. Her var kød på bordet, mellemkød, kan man sige…

Men Jensen havde mere i ærmet. På denne højhellige søndag proklamerede han, at Biblen og Koranen – hvis studeringer han altså lever af – betød lige så meget for ham som lokumspapir. Han ville dog ikke i fremtiden rive sider ud af Koranen, som man river lokumspapir af rullen…

Der er i det hele taget noget kækt ved disse professorer i mellemøstlige studier. Jeg diskuterede for nylig i TV 2 Radio med en anden koranprofessor, Jørgen Bæk Simonsen. Han blev så ophidset over, at jeg ikke gik ind på hans idéer, at han afskar mig fra enhver ret til at mene noget om islam. For som han sagde, ”du sidder jo bare deroppe i din idylliske bjælkehytte i Nordsjælland”.

Og det er jo rigtig nok. Så hvad kan man sige til det, andet end at det nok er lettere at holde hovedet koldt i Tisvilde end i Damaskus.

Efter disse berigende møder med vore to kapaciteter inden for håndsafhugning, omskæring, stening af kvinder og hængning af homoseksuelle har en tanke slået mig. Hvad er egentlig grunden til, at disse to pionerer for islamiseringen af Danmark igen og igen skal optræde i tv og radio? De ved – formentlig – besked om nogle sproglige og fortolkningsmæssige finesser i den lovbog, der byder muslimer at omvende eller subsidiært ihjelslå os vantro. Men drejer islamdebatten sig om spidsfindige fortolkninger?

Nej, den drejer sig om ja eller nej til, at sære spiseregler, ulighed mellem kønnene, håndsafhugning af tyve og dødsstraf for sex skal være lov i Danmark. Den drejer sig også om hvorvidt vi skal se gennem fingre med familiedrab, mordtrusler mod tegnere og forfattere, afbrænding af biler og skoler. Om overtro og vild fanatisme skal sætte dagsordenen i vores land. Om middelalderen skal vende tilbage.

Men dette er jo ikke noget professorerne Jensen og Simonsen er bedre til at afgøre end De, kære læser. Islamdebatten handler om indskrænkning af ytringsfriheden, om forbrydelse, kriminalitet, barbari, ikke om bisætninger i en 1.400 år gammel lovbog for nomader i Østen.

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/5610/trackback

5 Comments »

 1. Kære Ole Hyltoft – hvis du altså læser med herinde.

  Tak fordi du udviser civilcourage !

  På den måde foregår du andre med et godt eksempel.

  Det er altid en glæde at møde, på den ene eller den anden måde, folk, der tør vise de holder af deres egen kultur og deres eget land og som er villige til offentligt at udtrykke denne glæde.

  Midt i alt det triste og forstemmende der foregår i Danmark som i andre Vestlige lande eksisterer der mennesker der lyser op i mørket.

  Tak for det .

  Vivi

  Kommentar by Vivi Andersen — 26. marts 2008 @ 15:28

 2. Selv om Ole er gammel socialist, er han også et lysende eksempel på, at man har lov til at blive klogere.

  Læser altid med stor fornøjelse har kronikker.

  Kommentar by Bodil — 26. marts 2008 @ 16:01

 3. Ole Hyltoft er ikke gammel socialist. Han er socialdemokrat af Hedtoft typen, folk der kæmpede for Danmark. De findes ikke mere i Socialdemokratiet, nu findes de i Dansk Folkeparti.

  Kommentar by PeterK — 26. marts 2008 @ 16:07

 4. Ole Hyltoft er en glimrende folkelig skribent, som skriver på en måde, som folk kan forstå. Men han har nu ikke ret i, at de politisk korrekte islam-forskere sidder og studerer Koranen. Uha, nej. Koranen er alt for fyldt med opfordringer til jihad og lignende. Derfor går hele deres virksomhed ud på at bortforklare islams egentlige indhold.

  Kommentar by BenteHansen — 26. marts 2008 @ 17:46

 5. Hyltoft rammer lige ind til benet her – og rammer de to “eksperter” plet. Hyltofts pointe ligger for mig at se meget op ad Kim Møllers i “Vejen til Damaskus”, som jeg fik læst færdig her i påsken. Og Hyltofts evne,mod og vilje til at sige hvad han mener ligger også på linje med Kims (Hyltoft skulle dog meget længere op i alderen…)

  Kommentar by Winston Smith — 26. marts 2008 @ 21:51

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper