27. marts 2008

Prof. emeritus Curt Sørensen: Danmark er med Dansk Folkeparti på vej mod et nyt holocaust

Kronik i lørdagens Politiken af professor emeritus Curt Sørensen, der ikke virker synderligt påvirket af virkeligheden – Det forgiftede samfund.

“I sin på én gang tankevækkende og forstemmende skildring af den selvoplevede udvikling i Weimarrepublikken, En Tyskers Historie, beretter den tyske journalist og historiker Sebastian Haffner om den ændring af holdninger og opfattelser, der beredte vejen for nazismens magtovertagelse og hvad senere fulgte.

Pludselig en dag var holdninger og opfattelser, som man hidtil havde betragtet som fuldstændig outrerede og marginale, blevet udbredt og accepteret selv i kredse, som ikke direkte identificerede sig med den fremstormende nazisme.

På tilsvarende måde kan vi i dag herhjemme konstatere, at holdninger, opfattelser og politisk sprogbrug, som for blot 10-15 år siden blev anset for at være horrible og helt ude i hampen, pludselig er blevet udbredt og accepteret…

Og ingen, slet ikke medierne, tør nævne hovedårsagen til forgiftningen af den offentlige debat, udbredelsen af autoritære, intolerante holdninger og opfattelser, den vedvarende hetz mod anderledes værende og anderledes tænkende og den lige så forudsigelige ekstremistiske modreaktion. Hovedårsagen er naturligvis Dansk Folkepartis fremtrædende position i dansk politik. Vi har herhjemme en regering, der har gjort sig afhængig af et højrepopulistisk parti, der uhæmmet i årevis har hetzet løs mod ’de andre’. Vi har efterhånden også fået radikaliserede grupper af islamister, der angriber demokratiet fra den anden side, og vi har, hvilket ofte er overset i den offentlige debat, en voksende gruppe af voldsparate højreekstremister og neonazister. Det højreekstremistiske er ved at blive det normale.

Og medierne forkæler i disse år højrepopulismen. Siden 2002 har medierne serviceret Dansk Folkeparti grænsende til det servile. Hvis Hitler havde fået en tilsvarende betjening af et lige så mægtigt og tjenstvilligt medieapparat, havde han ikke kun fået 37 procent af stemmerne ved et frit valg, men sikkert over halvdelen. Tyskerne havde i sin tid dog i det mindste den undskyldning, at de var i regulær økonomisk nød og i øvrigt, som allerede John Maynard Keynes påpegede, blevet ydmyget ved Versailles-traktaten. Det, vi er vidne til i dag i Danmark og en række andre lande i Europa, er det, man kunne kalde en ’velstandsfascisme’. Had og spot og spe over for de svage midt i et samfund af overflod, ledsaget af krav om national renselse.

Dansk Folkeparti er ikke et fascistisk parti, som vi kender dem fra mellemkrigsårenes Europa. Det bekender sig til det danske demokrati, og det har ikke noget SA, som det sender ud i gaderne… DF er ikke den klassiske fascisme, som havde en anden karakter og helt andre forudsætninger, men partiet og tilsvarende partier rundt omkring i Europa er det tætteste, vi er kommet det, der kunne blive en potentiel fascismemodel i det 21. århundrede. Og DF er allerede ved magten. Dette tager vi efterhånden som normalt, samtidig med at medierne slesker og fedter for heksemutter, som er på skærmen hver dag.

DF-politikerne er som besatte af tanken om den rene og enige danske nation, og de hader og forfølger både de anderledes værende og de anderledes tænkende. Politiske modstandere karakteriseres i vendinger så grove, at man ikke har set mage hertil i dansk politik siden højreekstremistiske gruppers politiske sprogbrug i 30’erne og under krigen. Og holdningen til og hetzen mod etniske mindretal leder tanken hen mod nazismens hetz mod jøderne i Weimarrepublikken…

Den mest fatale demokratibrist er imidlertid forestillingen om den rene, rensede nation. Det er her, man kan få associationer til mellemkrigsårenes fascistiske og højreradikale bevægelser, hvor netop forestillingen om et nationalt Volksgemeinschaft, renset for påståede unationale og racefremmede elementer, var det centrale element i bevægelsernes ideologi og praksis…

DF har herunder fået en indflydelse, som intet tilsvarende højrepopulistisk parti i Europa har opnået, måske bortset fra den, som Jörg Haiders FPÖ i Østrig havde i en periode og Gianfranco Finis Alleanza Nationale i Berlusconis regeringsperiode. I tre europæiske lande har højrepopulismen således fået en særlig fremskudt indflydelse. Men også i andre europæiske lande end de tre her angivne er tilsvarende eller endda mere højreradikale eller ligefrem neonazistiske bevægelser og grupper i fremgang.

Hvor længe kan det blive ved, uden at der sker et skred? Man leger med ilden i disse år, ikke kun her i landet…

Vi er endnu ikke kommet helt derud, hvor hadets ild er flammet op i en tilintetgørende brand. Men hvor galt kunne det gå, hvis den nuværende leg med ilden fortsætter i Danmark og andre europæiske lande?

Der er i den internationale forskning på feltet to modstående teorier, der desværre fører til den samme dystre konklusion. Ifølge den ene teori er der en risiko for, at igangværende aggressive udladninger kan eskalere, fordi vi har at gøre med urgamle fænomener, som er dybt forankrede i vedvarende menneskelige behov og lidenskaber, og fordi civilisationens fernis er så forfærdende tynd. I krisetider kan disse voldsomme lidenskaber komme til fuldt udbrud i orgier af forfølgelser af anderledes værende og anderledes tænkende…

Ifølge den anden teori er risikoen til stede, fordi disse fænomener er dybt forankrede i selve vores moderne civilisation, båret frem af nations- og statsbygningen.

Selv i demokratiske samfund kan der under givne omstændigheder ske en udskridning, idet demos bliver udvekslet med ethnos…

Faren i dag – her hos os – lurer ikke primært fra mellemøstlige diktaturstater, eller en anden religion, og da slet ikke fra totalitære politiske systemer, som nu er historie, men mere fra os selv…

Den generelle ’stemning’ i den samfundsmæssige debat og den sociologiske og politologiske forskning og litteratur efter murens fald har ellers i mange år (understøttet af en tydelig evolutionistisk historiefilosofi) været præget af vedvarende jubel og forestillingen om ’historiens afslutning’. Og specielt herhjemme har jubelen og praleriet været uden ende. Vi har ifølge de magthavende eliter, medierne og den nationale selvforståelse så at sige knækket civilisationens kode – samtidig med at intolerancen så i øvrigt er vokset ud over alle grænser. Demokratiet er sikret til evig tid, og vi er de mest demokratiske i hele verden, sådan er vist nok den almindelige holdning og opfattelse.

Men der er i tiden en anden røst, der er værd at lægge mærke til: Når man i Berlin træder ind i mindeparken og museet for ofrene for holocaust, ser man på væggen ved indgangen til de rædsler, man skal se, en tankevækkende advarsel fra en jødisk forfatter: »Dette er sket, derfor kan det ske igen«.

Curt Sørensen er forfatter til bestsellere såsom Marxismen og den sociale orden (1968), Marx’ klasseanalyse som en integreret og flerdimensional magtteori (2001), Myten om den “socialistiske Sovjetunion” og dens funktion i højrefløjens ideologiske univers (2002) og Marx og marxismen som stadig aktuel udfordring (2002).

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/5615/trackback

47 Comments »

 1. »Dette er sket, derfor kan det ske igen«
  Relevant konstatering.
  Forkert adresse.
  Faktisk 180 grader ved siden af.

  Kommentar by monse — 27. marts 2008 @ 05:23

 2. Jeg vil betragte Curt Sørensens mærkværdige udfald, eller som Onion ville have udtrygt det, udflåd!! som værende rent taber-rablerier.
  Hvordan kan idioten tro, at idelogien islam, som er udbredt i hele mellem-østen, som truer og forlanger censur omkring idelogien islam(ifølge en FN resolution) er en mindretals-forfulgt-gruppe??
  Nej, vensterfløjs-facisterne tror, de kan vinde magten, ved at støtte det totalitære menneskefjenske islam,de ved godt hvor de islamiske stemmer havner! MEN, de glemmer hvordan det gik alliancen vensterfløjsfacisterne-islamisterne i Iran, her er ingen vensterfløjsfacister tilbage!!KUN ren diktatur islamisme, til dem der ikke ved det!!!
  Manden er komplet IDIOT, hvis han ikke forstår magtkampen mellem vores demokrati og så vores tidsalder nazisme: islamismen.
  Skod! professionel AMATØR…Curt Sørensen

  Kommentar by li — 27. marts 2008 @ 06:10

 3. Curt Sørensen :

  http://www.humanisme.dk/exit-fogh/

  DET selskab forklarer jo en del at Curt Sørensens indlæg.

  Kommentar by Vivi Andersen — 27. marts 2008 @ 06:33

 4. @3 Vivi Andersen
  TAK, for din henvisning, DET forklarer jo alt.
  Selvom jeg ikke vidste, at Curt Sørensen var erklæret vensterfløjsfacist, så ER det jo kun sådanne afarter der kan skrive og mene!! sådan engang fordrejet virkelighedsfjern ulogik!!
  Fint sammenrend!!!! den offentlig støttede Cut Sørensen begiver sig i….
  Min kvalme grænse er nået…..

  Kommentar by li — 27. marts 2008 @ 06:50

 5. 3

  Vivi Andersen

  Jeg takker også for link!

  Gruppen kalder sig endda for humanister…

  Er det ikke netop dem der kalder sig for humanister der er værst til at omtale andre som islamofober og lign.?

  Det er altid godt med lidt sund skepsis overfor folk der titulerer sig humanister.

  Kommentar by Janne — 27. marts 2008 @ 07:21

 6. Hvis det var en tilsvarende giftig forurening der var sluppet ud fra en virksomhed, så ville man slå alarm, nu har der bare været et udslip af Curt Sørensen fra Information og det har spredt sin forurening til Politiken og her er miljøet måske allerede spoleret i forvejen!

  Jeg ved ikke hvilken betydning man skal tillægge dette, hvor mange eksemplarer sælger disse blade egentlig ud over det som biblioteker og andre institutioner køber, det kunne der måske spares lidt på, men hvor mange normale mennesker har i det hele taget nogensinde hørt om Curt Sørensen?

  Jeg tror desværre ikke han er enestående, i et så lille samfund som vort er der nok tendens til at de akademiske traditioner blafrer lidt mere løst i takt med de øjeblikkelige stemninger i disse miljøer, så der er nok et større antal professorer af hans kaliber som vi bør skynde os at sende på pension, uden at vi derfor kan vide os sikre på at vi ikke viderefører fejltagelserne i næste generation også.

  Kommentar by Jens Hansen — 27. marts 2008 @ 07:35

 7. Hvorfor kalder venstrefløjsfascisterne sig altid humanister og hvorfor kalder de altid deres diktaturer for demokratiske?

  Men han har ret: Fascismen har gode kår i disse år, bare se hvor Willy Løwn stormer frem.

  Kommentar by Bodil — 27. marts 2008 @ 07:53

 8. […] Denmark to correct IslamOnline,  Jihad Alfara fra det islamiske råd i Danmark har ikke ønsket at udtale sig til Radioavisen.  Afpresningen minder  næsten om denne: Prof. emeritus Curt Sørensen: Danmark er med Dansk Folkeparti på vej mod et nyt holocaust […]

  Pingback by Snaphanen » »Danish Islamophobia Kills Muslim Teen« — 27. marts 2008 @ 08:05

 9. Jeg har altid vidst at Tøger og co. vil skyde skylden på DF, den dag det går VIRKELIG galt. Sørensen er en lille forsmag

  Kommentar by steen — 27. marts 2008 @ 08:09

 10. Det er yderst passende, at en oikofob som Curt Sørensen netop har sit indlæg i menighedsbladet Politiken. Og rigtig godt at få CS´s elegant udformede vås lagt ud på bloggen her.
  Han er et storartet eksempel på, at høj uddannelse og evne til at udtrykke sig ikke automatisk er lig med klarsyn og jordforbindelse.

  En anden glimrende propagandist er jo onkel Filly Savendal. Hans aktuelle medvind er efter min mening et slående udtryk for, at mange vælgere har noget svært ved at huske, at enhver politiker først og fremmest agerer ud fra benhårde kalkulationer om egen og partiets tilslutning. Reelt siger onkel Filly ikke andet, end hvad et vist andet parti har sagt og stået for i årevis og fået læsterlige tæv for af menigheden ovre på bl.a. Politiken.

  Kommentar by Vitriola — 27. marts 2008 @ 08:32

 11. Suk, endnu et fjols med professorat!

  Kommentar by Winston Smith — 27. marts 2008 @ 08:52

 12. Politiken minder mere og mere om orkestret på Titanic, som ifølge myten blev ved med at spille for fuld udblæsning da skibet gik ned. Bortset fra det stadig mindre Politken-segment kan alle se, at den multikulturelle utopi har spillet totalt fallit, men alligevel spiller sprøjten ufortrødent stadig den ‘falske melodi’. Så sent som igår havde Anita Bay Bundegård iøvrigt en kvalmende leder om det tragiske mord på dette 16 årige tyrkiske avisbud, hvor rascisme-kortet selvfølgelig bliver spillet:

  http://blog.politiken.dk/lederpladsen/2008/03/26/motiv/#kommentarliste

  Men så er det da rart at tænke på, at Politkens oplag nærmest styrtdykker i disse tider, (langt større fald end de øvrige store morgenaviser).

  Kommentar by JensH — 27. marts 2008 @ 08:58

 13. –11: Hun er så kvalmende, hende bej-bondegård, at jeg ikke gider læse hendes forudsigelige bræk – hvor frisk og varmt hendes gylp end må være. Hvis du har ret i at Politiken har markant dalende fald i oplaget, så vil jeg derimod gerne læse om det, for det er en god nyhed!

  Kommentar by Winston Smith — 27. marts 2008 @ 09:09

 14. Ak. Jeg bryder mig normalt ekstremt lidt om Pia Kjærsgaard, men når hun bliver kaldt “heksemutter”, forvandles hun pludselig til min medsøster.
  Curt Sørensen glemmer lige, at den værdi, danskerne lige nu flokkes om, er den personlige frihed – seksuelt, religiøst, politisk og økonomisk. Det er dén, vi pludselig har opdaget, at ikke alle mennesker tilslutter sig.

  Kommentar by Ulla Lauridsen — 27. marts 2008 @ 09:10

 15. Takker ligeledes for humanist-linket: I sandhed en ‘prægtig’ samling! :)

  Kommentar by Hans Henrik Hansen — 27. marts 2008 @ 09:15

 16. Naturligvis avler den begyndende islamisering ( som i sin mest radikale form er langt værre end nazismen ) i Europa og i mindre format i Danmark – naturligvis en aktiv modstand frem. Dvs. en modstand mod afgivning af traditioner til en muslimske kultur. Den storm er en naturlov ligesom blæsten fra Vestenvinden.

  Så stemningen og tonen er der ikke noget overrraskende i. Skulle danskerne da frivilligt lægge sig ned og lade sin kultur voldtage af en middelalderkultur. Eller er det en helt forkert betragtning. Der sker slet ikke nogen voldtægt af de danske traditioner og den danske kultur? Det er ren tankeforvirring? De kommunale myndighederne har ikke medvirket til at fremme muslimernes kultur?

  Så naturligvis kommer der en modreaktion. Når man inddeler områder i den Danske Folkeskole til muslimer og til danskere, så har man på længere sigt selv indbudt til stormvejr. Skulle danskerne som de første i verdenshistorien byde en ny for befolkningen krænkende kultur og religion velkommen med åbne arme?

  Hvorfor mon vores alle sammen Helle og vores alle sammen Willy nu er krøbet til korset og indrømmet, at de var naive? Det gør de, fordi befolkningen begynder at tage afstand fra den bevidstløse indvandring og den kulturforandring og kriminalitet, den har medført. Det er jo der, problemerne begynder. Man kan ikke “overfalde” et land gennem indvandring og tro, at der ingen modreaktion sker.

  Så naturligvis bliver tonen grover og holdningerne med tiden skarpere. Det er ganske vist. Det blev den også mod nazisterne i Danmark, selv om det tog sin tid. Og stod det til de intellektuelle var en mild form for Sharia allerede blev indført visse steder – med endnu mere modreaktion til følge.

  Curt Sørensen vender virkeligheden på hovedet. Han er tilsyneladende ikke i stand til at se, hvad der foregår i det danske samfund. Han har en teori og så skal virkeligheden indpasses i den. Men det er helt almindeligt.

  “Og ingen, slet ikke medierne, tør nævne hovedårsagen til forgiftningen af den offentlige debat, udbredelsen af autoritære, intolerante holdninger og opfattelser, den vedvarende hetz mod anderledes værende og anderledes tænkende og den lige så forudsigelige ekstremistiske modreaktion.”

  Det er en skarp analytiker, der her har fat i pennen. Men han keder sig sikkert. Hvis den “lille kvindelige Hitler” ikke havde fået kanaliseret utilfredsheden med “de anderledes tænkende” ( det må være nogle af de slemme muslimer han tænker på, for de er jo anderledes tænkende) ud politisk, så kunne vi med 100 % sikkerhed godt have ganget den irrationelle utilfredshed mod muslimerne med ti og set en langt værre reaktion i Danmark. Fx et par bomber her og der.

  Så hovedårsagen er ikke Pia Kjærsgård, vor lille nazijæger tager helt fejl, teorierne er gået ham til hovedet, så han ikke forstår, hvordan virkeligheden er skruet sammen.

  Man kunne stille det spørgsmål i syvende klasse: Hvad tror I kære børn: Er “forgiftningen” af den offentlige debat et resultat af

  1) Utilfredhed med den stigende kriminalitet, de muslimske skole-afbrændere, indvandrervold og undergravningen af dansk kultur?

  2) Eller er forgiftningen et resultat af Pia Kjærsgård politiske virke? Dvs. at hun peger på en samfundsudvikling og hvad der sker i samfundet.

  Hovedårsagen ( hvad skulle det ellers være) til grovheden i offentligheden er, at politikerne og de ledende mediestyrende har mishandlet et samfund ved ikke at tage befolkningen med på råd. De har fuldstændig uden omtanke presset en social virkelighed ned over hovedet på den danske befolkning.

  Før medlemmerne af Dansk Folkeparti overhovedet dannede partiet, advarede de mod den udvikling, som vi nu sidder i. Og det er der tonsvis af dokumentation for. Man kan naturligvis ikke uden omtanke,
  ( som jeg selv påpegede i en Kronik i Politiken i 1988), lade dørene stå åbne for en muslimsk indvandring, uden at der kommer en grim bagside.

  Gør man det, og tror man som videnskabsmand, at der ikke sker noget, er man uvidende med stort U. Og lader man derefter befolkningen og politikere have skylden for at påpege, hvad en sådan indvandring fører til af alvorlige sociale forandringer, så har man katastrofale mangler i de teorier og metoder, man bruger til at studere samfundet på.

  Sagen er, at bevidstløse politikere, dagblade og kulturpersonligheder kunne ikke få nok af nye farver, nye madvaner og den kulturelle mangfoldighed. Haleluja, hvor det går.

  Men som flere fremtrædende sociologer har forudset: Bla. den meget anerkendte polske sociolog Bauman, der talte Rom imod og sagde: Man kan ikke lukke alle mulige kulturer ind i det gamle Europa i den mængde det er sket, uden at samfundene begynder at bryde sammen socialt og menneskeligt. Og når samfundene begynder at bryde sammen, bryder sprog, holdninger og human tænkning også sammen.

  Det er for ynkeligt og for svagt Curt Hansen. Du skulle være blevet ved Marx. Men han manglede som bekendt også forståelse for de psykologiske mekanismer, der optræder i befolkningen. Så her er der intet nyt under solen.

  Kommentar by kurt rosenstrøm — 27. marts 2008 @ 09:26

 17. Herregud manden har fået en hjerneblødning.

  Iøvrigt har det had, han rabler om, fra min side altid været rettet netop mod mennesker som Curt og de andre landsforrædere, samt de syge udklækningsanstalter hvorfra hans type udspyer deres gift.

  De fremmede har han inviteret, så det mindste man kunne forlange var da, at han og hans ligesindede tog ansvaret.

  Hvor ville jeg da ønske, at man snart privatiserede universiteterne. Så skulle Curterne ud at lave gavnligt arbejde. Med et års efteruddannelse kunne de vel lære at bruge en kost.

  Mvh. Børge.

  Kommentar by Børge — 27. marts 2008 @ 09:27

 18. “Hvor ville jeg da ønske, at man snart privatiserede universiteterne. Så skulle Curterne ud at lave gavnligt arbejde. Med et års efteruddannelse kunne de vel lære at bruge en kost.”

  Godt Børge!

  Kommentar by kurt rosenstrøm — 27. marts 2008 @ 09:36

 19. Lige en mand efter Politikens hjerte.

  Man kan vel kalde ham for Lars Hedegaard modpol?

  Forræderisk skrift og endnu værre tankesæt.

  anti-sharia

  Kommentar by anti-sharia — 27. marts 2008 @ 09:55

 20. -> #12 Winston Smith

  “Hvis du har ret i at Politiken har markant dalende fald i oplaget, så vil jeg derimod gerne læse om det, for det er en god nyhed!”

  Jeg kan give følgende dig et link fra en artikel i Information, som under overskriften “Politikens oplag styrtdykker”:

  http://www.information.dk/146726

  Ifølge denne artikel fra september 2007 mister Politiken hver måned næsten 10 procent af oplaget.

  Ifølge denne næste artikel i 180grader.dk fra marts 2008 er Politiken i et decideret frit fald, og har mistet hver tiende abonnent:

  http://www.180grader.dk/nyheder/Hver_tiende_Politiken-abonnent_er_faldet_fra.php

  Berlingske Tidende og JP må også notere et fald, men slet ikke af de dimensioner som Politiken oplever. Fortsætter denne glædlige udvikling vil Politken snart for alvor få status af en sekterisk avis.

  Kunstneren Uwe Max Jensen havde iøvrigt fornyligt en blog-indlæg til avisens faldende oplagstal på Politkens egen blog:

  http://blog.politiken.dk/laesernespanel/2007/05/02/politikens-karikaturer/

  Kommentar by JensH — 27. marts 2008 @ 10:12

 21. Jeg har selv haft Curt Sørensen som underviser på universitetet – det var et mareridt af marxistisk teorigennemgang, selvfølgelig fordi at virkeligheden ikke passede til de marxistiske teorier. Ak ja…..

  Kommentar by Martin — 27. marts 2008 @ 10:20

 22. Jeg har intet tilovers for Curt Sørensen. Fra min tid på statskundskab i Århus husker jeg ham kun som en gammel sovjetromantiker

  Kommentar by serberen — 27. marts 2008 @ 10:23

 23. Curt Sørensen – den røde marxist-professor, der har brugt et liv på at studere og prædike marxisme fører sig nu – som en afledning – frem med fraser om nazisme og Tyskland under Hitler. Og enig – den grøft er der vist ikke mange der ønsker at falde i.

  Men hvorfor tager professoren ikke afsæt i sin egen syge ideologi, der har så ufatteligt mange menneskeliv på samvittigheden – selv sammenlignet med Hitlers nazisme?

  Hvorfor tager han ikke afsæt i marxismen-leninismens-stalinismens sprogbrug: ”Socialt fremmede elementer”, ”forhenværende mennesker”, ”sociale snyltere”. (Men det gør han måske?).

  Eller lad os citere sprogbrugen hos sovjets øverste statsanklager, Andrej Vysinskij: ”skabede køtere”, ”modbydelig bastard af svin og ræv”, ”et rovdyr, en grib der skummer af giftigt slim, et ådsel”, ”bjæffende køtere, dyrisk afskum – bring deres svinegrynten til ophør”.
  Andrej Vysjinskij? Jo – han blev Sovjets første ambassadør ved FN også kaldet ”verdenssamfundets samvittighed”.

  Hvorfor mon den røde marxist-professor, der har beundret rødfascismen hele sit liv, henter eksempler uden for sin egen sfære, når det i dag er så veldokumenteret, at den fallerede marxisme han selv har krøbet for, var fuldt og helt så grusom som nazismen – og var skyld i så mange, mange flere menneskers død, at nazismen blegner ved en statistisk sammenligning.

  Nå, noget har hr. professoren dog, via sit livslange studie, lært af Vysjinski. F.eks. synes denne professorale sprogblomst, at være plukket i Vysjinskijs have: ” medierne slesker og fedter for heksemutter, som er på skærmen hver dag”.

  Professoren er ude i let gennemskuelig rød hade-propaganda. Og – objektivt set kan man vel ikke forvente sig andet fra en mand, der vel fortsat mener – som Elias Bredsdorf: ”Det er vigtigt at bekæmpe anti-kommunismen”. (Information 6.3.1985).

  Kommentar by Als — 27. marts 2008 @ 10:27

 24. Professor Sørensens Motto:”Jeg er klog og derfor total ligeglad
  med volden mod danskerne.Det er jeg stolt over.”

  Kommentar by pk — 27. marts 2008 @ 10:44

 25. Curt Sørensen er en sur gammel kommunist, som stadig tror han lever i 1988. I dag, hvor sandheden er ved at gå op for selv de mest tungnemme, kunne selv ikke SF finde på at udtale sig så dumt.

  Kære lille Curt Sørensen,
  Racismen og fascismen er helt rigtigt fremadstormenede. De stormer ind over grænsen syd fra, og er nu godt i gang med at forme en 5. kolonne i vores fredelige og tolerante land, og DU er et af disse nazisvin.

  Kommentar by Rettentilselvforsvar — 27. marts 2008 @ 10:50

 26. Hvad er det der er karakteristisk ved de mennesker der kalder sig for humansiter? F.ek. den gruppe på 13 der kalder sig selv for humanister?

  Er det bl.a. ikke at de bruger ret meget tid på at rakke ned på Dansk Folkeparti – prøver at mase partiet og de knap 500.000 vælgere ind i en eller anden bestemt kategori – og ikke rigtig tager afstand fra islamisme?

  Er det ikke at humanisterne bruger ret mange ukvemsord om mennesker hvis holdninger de ikke er enige i? Er der ikke hos humanisterne en tendens til at de forsøger at sygeliggøre deres meningsmodstandere? Som vi så det med hele kønsapartheid og kulturapartheid konferencen om islamofobi – budskabet var at religionskritikere er fobiske.

  Tænk hvis humanisterne brugte samme mængde energi og tid på at bekæmpe islamisme, som de bruger på at kaste smuds på bl.a. Dansk folkeparti.

  Hvordan kan de egentlig udnævne sig selv til at være humanister?

  Er det en godkendt uddannelse eller en anerkendt religiøs sekt?

  Kommentar by Janne — 27. marts 2008 @ 11:04

 27. 17

  JensH

  Jeg opfatter Politiken som en minaret-avis.

  Kommentar by Janne — 27. marts 2008 @ 11:08

 28. I dag har vi da heldigvis mulighed for at gemme, på digitale medier. Hvad disse landforræder gør og siger, så de ved et kommende retsopgør (efter den forestående borgerkrig/krig), kan stilles til ansvar for deres gøren og laden.

  Kommentar by M16 — 27. marts 2008 @ 11:13

 29. Han skrev vist den (næsten) samme kronik sidste år. Den kommer med jævne mellemrum, uden de store forandringer.

  Og Curt Sørensen insisterer stadigt på ikke at forholde sig til hvad det er alle de fæle fascister selv siger. Eller hvem og hvad det er der har gjort at vi er endt i denne alvorlige situation.

  Kommentar by Superman — 27. marts 2008 @ 11:26

 30. Wow, var det hundrede liniers bræk uden ét eneste *argument* til at bakke de mange *postulater* op med ?

  Akademiske titler er søreme billigt til salg. Og jeg som var så stolt af min egen kandidatgrad.

  Kommentar by DaLi — 27. marts 2008 @ 12:11

 31. Læg mærke til at manden (Curt Sørensen) i sit debatindlæg selv bruger lige netop den beskidte retorik, som han finder så utilstedelig og uacceptabel, når den bruges af andre. Curt Sørensens budskab er, i må ikke, men jeg må godt, æh bæh buh.

  Manden er et mentalt og åndeligt pattebarn, som tydeligvis ikke har udviklet sig, siden slutningen af tresserne.

  Mit budskab til Curt Sørensen, i fald han læser dette er, GROW UP.

  Kommentar by Mackety (Islamologifob) — 27. marts 2008 @ 12:12

 32. -> #23 Janne

  “Jeg opfatter Politiken som en minaret-avis”

  Hvad med at kalde Politiken for “En sekterisk minaret-avis” :-)

  Men det er glædeligt at oplagstallet for denne hadske kulturradikale sprøjte styrtdykker, men jeg ved selvfølgelig ikke hvordan deres net-udgave klarer. Jeg håber da ikke de “vinder det ind på gyngerne som de har mistet på karussellerne”.

  Men desværre er det ikke nok Politken mister oplag. Det er stadig en dagsorden-sættende avis fordi den har så høj status i journaliststanden generelt, hvilket medfører at de øvrige medier, (specilet DDR), følger trop når avisen kører en af sine (underlødige) kampagner, og de øvrige medier overtager fuldstændig Politikens vinkling af den givne sag.

  Et godt eksempel på dette er sagen om disse 600 afviste Irakiske asylansøgere. Denne kampagne startede faktisk i Politiken, hvor avisen kørte en usaglig følelsesponografisk kampagne om hvordan disse asylansøgere havde det med at de havde fået afslag, og nu måtte tilbringe deres tid “under umenneskelige forhold” på asylcentrene. Det faldt selvfølgelig ikke ind i Politikens ‘vinkling’, at spørge dem om hvorfor de ikke rejste hjem nu hvor de havde fået afslag og hvis der virkelig var så forfærdeligt på asylcentrene. Der var intet journalistisk i Politikens kampagne, men alligevel fulgte de øvrige medier op i en sådan grad, at det dominerende emne i sidste valgkamp var disse afviste asylansøgere. Behøver jeg at nævne, at alle medierne valgte Politikens vinkling, og at DDR og TV2 satte nye standarder for begrebet ‘følelesespornografi’.

  Politiken har således en evne til at nå ud til et meget bredere publikum end deres egen snævre læserkreds, og derfor er Politken desværre stadig et ’slagkraftigt’ medie for det kulturradikale Danmark. Men hvis avisen grundet nedgang i oplagstal ikke har ressourcer til at køre så mange kampagner er det selvfølgelig også en gevinst.

  Kommentar by JensH — 27. marts 2008 @ 13:01

 33. Enten har manden ret, og så er vi alle sammen lidt småfacistiske.
  Eller også er han helt ved siden af sig selv. Jeg tvivler…er det forkert?

  Kommentar by Andreas — 27. marts 2008 @ 13:33

 34. Måske lidt off topic:
  Endnu et racistisk overfald?
  Sakset fra JP den 27/3/08:51-årig maltrakteret af seks røvere. “Det er et af de groveste voldstilfælde, jeg har oplevet. Ofret er simpelthen banket sønder og sammen.” Sådan beskriver politiet et groft overfald i påsken. .. Den 51-årige blev overdænget med slag, og da han lå ned begyndte hans plageånder at sparke – samtidig med at de forlangte penge…Overfaldsmændene er ifølge den 51-årige mellem 14 og 17 år for de fires vedkommende, mens to af dem er 18-20 år. Der er tale om indvandrertyper, som talte dansk, men som også talte arabisk indbyrdes. De var iført mørkt tøj og havde hætter trukket op om hovederne.
  Nu venter vi bare på at humanisterne kommer på banen med en klar fordømmelse af denne racistiske handling ik?

  Kommentar by Anders — 27. marts 2008 @ 13:46

 35. #12 JensH

  Tak for linket. Og til andre, spring let og elegant over Lederen og læs kommentarerne. Her får hun virkeligt kam til sit hår!

  Kommentar by Mikael — 27. marts 2008 @ 15:17

 36. Hvordan startede al den elendighed, vi nu står i?

  Den startede med kludedukken Povl Nyrup og fortsatte med kludedukken Anders Fup.

  Deres valne langmodighed har bragt nationen i ulykke.

  falkeøje

  Kommentar by falkeøje — 27. marts 2008 @ 15:54

 37. Curt Sørensen har altid været sådan.

  Kommentar by Mette (liberal) — 27. marts 2008 @ 16:20

 38. 30.DaLi

  Tilslutter mig din opfattelse, men en form for tilfredsstilles fik jeg med mig, idet jeg fra start af valgte at klare mig solo igennem.

  For øvrigt kunne hele bundtet- minus een, som nærede varme og uudslukkelige følelser for det tidligere bondeparti Venstre, af forskruede teoretikere vi, på mit studie, blev udsatte for snildt lignes med Curt,Satanist-Rune og de selvudnævnte humanister på Humanisterne.

  “Bondemanden” – fritidsbonde med særlig ømhed for grise -var som underviser et skønt afbræk i den ellers gruefulde række af oikofober man daglig blev udsat for.

  Mindes stadig med glæde denne mand og jeg takkede ham hjerteligt , for uden ham var jeg nok rendt min vej inden jeg blev færdig .

  Kommentar by Vivi Andersen — 27. marts 2008 @ 17:14

 39. Et lille utopisk tankeeksperiment…

  Hvis vi nu giver Curtyboy ret og vi kører scenariet og sammenligningen med tyskerne.
  VI (os onde onde danskere) begynder at erobre og bekrige andre lande i Europa, samtidig begynder VI (os onde onde danskere), at udrydde muslimerne.. Lad os forestille os, at Danmark kan holde stand i nogenlunde samme tidsrum som tyskerne – altså 5 år. Da VI (os onde onde danskere) er FÆRRE end tyskerne under 2. verdenskrig, så kan VI (os onde onde danskere) altså ikke nå, at udrydde ligeså mange som tyskerne. Men vi sætter det til alligevel til ca. 6 millioner muslimer dræbt, førend USA & England & Sovjetski har indtaget Dronningens gemakker på Amalienborg og myrderierne stopper.

  Og selvom scenariet er utopi, så spørger jeg alligevel:
  Hvad fanden er egentlig problemet?

  De 6 millioner dræbte jøder nedskrev det totale antal jøder temmeligt drastisk.

  Her er det 6 millioner muslimer, men der er KRAFTEDEME stadig 1400 millioner af dem tilbage! – det vil ikke kunne bemærkes rundt omkring. Det svarer blot til 1 muslimsk familie – hvis man tæller alle onklerne med.

  Og hvad fanden i helvede skal curt med C, gøre godt for?

  Narrøv!

  Kommentar by Onion — 27. marts 2008 @ 18:20

 40. Hvad bilder denne “proffessor” sig egenligt ind, burde mandslingen ikke se at komme ud af elfenbenstårnet og se lidt på virkeligheden.

  Så ville han måske også lægge mærke til hvilken fløj det er der benytter SA tropper i gaderne, hvilket ikke kan undre nogen eftersom nazisterne er røde.

  Jeg brækker mig over disse forfalskere af virkeligheden, og jeg ønsker oprigtigt at han og hans familie bliver fuldt beriget både af de fremmede og af venstrefløjens SA korps, ikke fordi jeg tror klovnen lærer noget men kun for den poetiske retfærdighed !!!!

  Kommentar by whodares "islam skaber tabersamfund" — 27. marts 2008 @ 19:47

 41. Steen.

  Det har jeg også forudset længe, altså at skaberne af dette kaos ville skyde skylden på DF den dag lortet virkelig ramler.

  Bare se Jelveds patetiske historieomskrivning i Dagens JP meninger.

  Jeg håber bare at Danskerne husker hvem de skyldige virkelig er, men efter Willy løwns fremgang ja så gruer jeg for det.

  Derfor skal det nævnes om og om igen overalt hvem de skyldige i dette rod er, desvære er der vel egentligt kun to partier der kan sige sig fri af ansvar (DF og Z)men graduerer man skyldsspørgsmålet ligger R og SF i den absolutte top.

  Kommentar by whodares "islam skaber tabersamfund" — 27. marts 2008 @ 19:56

 42. -> #37 Mette (liberal)

  “Curt Sørensen har altid været sådan.”

  Det har han sikkert, men det er sådan set ikke det der er problemet. Enhver nation har sine loonies. Nej. problemet er at MSM konstant er villige til at lægge papir/mikrofon til hans vanvittige rablerier, der vil bedst kan beskrives som værende lige så langt fra main-stream som Jonni Hansens rabiate fantasier. Den eneste forskel på de to er, at Jonni Hansen ikke er blevet udstyret med en professor-titel.

  Kommentar by JensH — 27. marts 2008 @ 20:01

 43. —20: JensH
  Jeg takker for kildehenvisningerne, og glæder mig over at det går skidt for Thøgers silketråd…

  W

  Kommentar by Winston Smith — 27. marts 2008 @ 22:15

 44. Curt Sørensen er hvad man får ud af at uddanne folk i statskundskab… suk.

  Kommentar by Peter Bjørn Perlsø — 28. marts 2008 @ 09:48

 45. Iøvrigt – det kan ikke under at Marxist-fundementalister som enne emeritus publiseres i de gamle medier hvor feedback komplet kan lukkes af, dels gennem manglende mulighed for kommentarer på websiden, dels gennem den rdkationelle proces, hvor de uønskede sorteres fra.

  Og at det så er Politiken der formidler mandens ord… ingen overraskelse.

  Kommentar by Peter Bjørn Perlsø — 28. marts 2008 @ 10:05

 46. Heldigvis er han emeritus, så er det begrænset hvor meget skade han kan forvolde. Måske skulle han købe en gruppebillet til Iran sammen med Herluf Hansen, Bæk Simonsen og Uffe Ellemann. Så kunne de tage ned og fortælle den undrende menighed at koranen intet er og at den er frit fortolkelig. Vi andre venter spændt på beretningen dernedefra. De kunne øve sig ved at tage et kors om halsen og gå en tur hen ad Blågårdsgade.

  Kommentar by PeterK — 31. marts 2008 @ 07:22

 47. Idiot

  Kommentar by Anonym — 29. august 2009 @ 00:44

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper