31. marts 2008

Fitna og Koran-citater om ‘terror’ (Jytte Klausen, Thomas Hoffmann… og Tina Magaard)

Kritikken af Fitna har kun undtagelsesvis været konkret, omend islamforskere som Jytte Klausen og Thomas Hoffmann begge har kritiseret Wilders brug af koranvers. Et par citater…

There are also moments of pure source manipulation… And horrifying footage of the planes flying into the World Trade Center is prefaced with another citation from the Koran: “Strike terror into their hearts …” This sura, too, refers to the war with the pagan tribes. The next verse, though, urges the believers to embrace peace when it is offered. “If they incline to peace, make peace with them and put your trust in God.” (Jytte Klausen)

—–

“Han mener, at filmen er dybt tendentiøs i sin omgang med netop Koran-versene.

»Det jo ikke tilfældigt, at han har fundet et vers, som i sin engelske oversættelse anvender ordet terror. Men det betyder, at man skal jage en skræk i livet på folk. Men her fremstiller han det som, at verset har en politisk agenda, altså at muslimer skal anvende det politiske apparat terror«.” (Thomas Hoffmann)

Tankevækkende at forskere der i akademiske sammenhænge hævder at Koranen kun har et budskab i kraft af læseren, i mediemæssige sammenhænge hævder at Koranen er blevet misforstået eller misbrugt. Egentlig en overflødig debat, for sålænge muslimer legitimerer myrderier med koranvers, så er islam og terrorisme forbundet, og det er selvfølgelig det vestlige politikere må forholde sig til. Længere er den ikke.

Ældre artikel om koranens voldspotentiale.

 • 11/9-05 Jyllandsposten – Religion: Terrorens religiøse ammunition.
 • “Om Osama bin Laden har læst sura 4,78 i Koranen under planlægningen af terrorangrebet på de to tårne i World Trade Center, ved kun han selv.

  Men han har i alle tilfælde kunnet hente inspiration i teksten:

  »Hvor I end er, vil døden nå jer, selv om I også er i høje borge eller tårne«.

  Han kunne også have læst sura 16,26 i Koranen :

  »Men Allah fattede deres rænkers bygning ved grundvoldene, så at taget styrtede ned over dem, og straffen kom til dem fra den side, hvor de ikke ventede det«.

  Osama bin Laden, medlemmer af Al Qaida og andre islamiske fundamentalister kan finde den sproglige og religiøse ammunition for deres terrorhandlinger i rigt mål i Koranen og andre af islams tekster, viser en undersøgelse af 10 religioners tekster, som ph.d. Tina Magaard har foretaget…

  »Der er slet ingen tvivl om, at islamiske terrorister kan finde skriftsteder i Koranen , hadith og Muhameds biografier, som de kan bruge som argumenter for at øve terror mod civile. I islam er terror et begreb, der findes lige fra begyndelsen som et legitimt og af og til obligatorisk middel. Teksterne i islam adskiller sig meget klart fra de øvrige religioners tekster ved langt mere at opfordre til vold og aggression. Det har længe været et tabu at tale om i forbindelse med islam-forskningen… Flere steder i de islamiske tekster fremgår det, at man godt må slå civile vantro ihjel,« siger Tina Magaard.

  […]

  Begrebet terror går igen i flere skriftsteder i Koranen, viser analysen.

  I engelske og franske oversættelser af Koranen oversættes det arabiske ord rub til ordet terror, mens det i den hidtil eneste danske oversættelse hyppigst bliver oversat med ord som rædsel eller advarsel, som det sker i følgende eksempler, hvor den engelske og franske oversættelse er angivet i parentes:

  »Vi vil kaste rædsel (terror) i de vantros hjerter, fordi de har stillet guder ved siden af Allah Deres bolig er ilden! Og slemt er de uretfærdiges hjemsted!« (3, 152) Koranen .

  »Men Allah kom over dem fra en side, som de ikke regnede med og kastede rædsel (terror) i deres hjerter, så de ødelagde deres hus med deres egne hænder og de troendes hænder. Drag da lære deraf, som har øjne at se med«. (59,3)

  I de to andre islamiske tekster, hadith og biografierne om Muhamed, gives deltajerede eksempler på brugen af terror mod civile.

  »Muhamed brugte terroren til at skræmme civile i form af eksempelvis handelsfolk i karavaner, hyrder og beboere i oasebyer, inden han kom med sine egentlige hære i kampen for at underlægge sig stadig større dele af den arabiske halvø, da islam vandt frem i religionens første år,« siger Tina Magaard…

  »Jeg har ikke mødt begrebet terror mod civile, hverken i kristendommen, i jødedommen eller i nogle af de andre religioners tekster, som jeg har gennemgået,« siger hun.”

  Oploadet Kl. 16:19 af Kim Møller — Direkte link8 kommentarer

  The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/5631/trackback

  8 Comments »

  1. Ærlig talt, hvis man oversætter “rædsel” til engelsk, saa bliver det typisk til “terror”. “Frozen in terror” er paa dansk “stivnet i rædsel”, for nu at bruge en gammel forfatterfusker-kliché som eksempel. En terrorist er en, der spreder skræk og rædsel. Moderne danskere har en fordom om, at visse ting “ikke lader sig oversætte”, men det er vrøvl. Det skyldes maaske at man er begyndt at tillægge engelsk en slags højere egenskab, som det slet ikke kan leve op til ved nærmere eftersyn.

   Kommentar by Kristoffer Mogensen — 31. marts 2008 @ 21:05

  2. Danske soldater tog en snes muhamedanere til fange (i stedet for at skyde dem) og overgav dem til amerikanerne (hvem ellers). Her blev de udsat for, hvad en muslim vil kalde tortur, nemlig at blive klippet og barberet inden frigivelse.
   Denne hændelse gav DR lejlighed til at få lavet en dokumentarfilm om vore soldaters overgreb mod tilhængere af fredens religion.
   Nu nærmer vore døde soldater sig antallet af tilfangetagne muslimer, som oprørte DR og socialisterne.
   Nu er der kommet en dokumentarfilm, som viser, hvad vore soldater er oppe imod. Men dette lille kvarter som filmen tager, kan ikke få plads på DR’s sendeflade.
   Ensidigheden kan selv en blind få øje på.

   Kommentar by Menig 442 — 31. marts 2008 @ 21:05

  3. Idiotien kender tilsyneladende ingen grænser hos de danske journalister:

   http://avisen.dk/koranfilmen-er-jihad-glas-vand-300308.aspx

   Kommentar by JensH — 31. marts 2008 @ 21:57

  4. »Det jo ikke tilfældigt, at han har fundet et vers, som i sin engelske oversættelse anvender ordet terror. Men det betyder, at man skal jage en skræk i livet på folk. Men her fremstiller han det som, at verset har en politisk agenda, altså at muslimer skal anvende det politiske apparat terror«.”

   Svaret er nok mere at de skal følge hans eksempel:

   “33.21
   YUSUFALI: Ye have indeed in the Messenger of Allah a beautiful pattern (of conduct) for any one whose hope is in Allah and the Final Day, and who engages much in the Praise of Allah.
   PICKTHAL: Verily in the messenger of Allah ye have a good example for him who looketh unto Allah and the Last Day, and remembereth Allah much.
   SHAKIR: Certainly you have in the Messenger of Allah an excellent exemplar for him who hopes in Allah and the latter day and remembers Allah much.”

   Kommentar by Thomas Bolding Hansen — 1. april 2008 @ 00:17

  5. menig 442 – det har altid ærgret mig at det aabenbart aldrig er faldet Guldbrandsen og Lykketoft og konsorter ind, hvad pokker Danmark ellers skulle gøre ved sine fanger i den situation – end at overlade dem til vore allierede, amerikanerne. Da ingen paa det tidspunkt havde hørt om Guantanamo som fangelejr, eller havde grund til at betvivle amerikanernes gode vilje – selv ikke Mogens Lykketoft – var beslutningen ganske indlysende. Der var intet gjort for at danskerne selv skulle tage sig af fangerne, selv Lykketoft (skønt han muligvis er sjæluligevægtig) maa have kunnet regne ud at der ikke var andre muligheder. Da Guldbrandsen fik vist sin haabløse film, demonstrerede samtlige danske journalister deres i Aarhus indlærte evne: Ingen ting at vide, og ej nogensinde benytte tankens brug! Der er vi desværre stadig væk!

   Kommentar by Kristoffer Mogensen — 1. april 2008 @ 00:26

  6. Frem for apologeten Jytte Klausen foretrækker jeg at lytte til denne dame:

   “Et moderat islam eksisterer ikke. Det eksisterer ikke, fordi der ikke er nogen forskel på god islam og dårlig islam. Islam eksisterer, og mere er der ikke at sige hertil. Islam er Koranen, og intet andet end Koranen. Og Koranen er Mein Kampf for en religion, der stræber efter at eliminere andre – ikke-muslimer – som kaldes vantro hunde og lavtstående kreaturer. Læs Koranen, denne Mein Kampf, en gang til. Ligegyldigt hvilken version, vil man se at den ondskab, som Allah’s sønner begår mod os og mod dem selv, kommer fra denne bog” (Oriana Fallaci “The Force of Reason,” side 305, 2006).

   Siger hun ikke præcist det samme det samme som Wilders – på kun 6 linier?

   Kommentar by Als — 1. april 2008 @ 07:30

  7. Hvis Jørgen Bæk Simonsen og ligesindede ikke havde fået så stort held med (tilladelse til) at idylliserer islam (“Images of the Middle East on and on and on…), så havde Wilders film Fitna ikke været nødvendig at lave og vise. Jørgen Bæk Simonsen, Tim Jensen og andre islamforskere bliver nødt til at inddrage islams skyggesider, ellers tror jeg at der vil komme flere film a la Fitna.

   Jeg mener at det er folk som bl.a. Jørgen Bæk Simonsen, hele Politiken segmentet, store dele af venstrefløjen, Tøger Seidenfaden og Uffe Ellemann Jensen m.fl., der indirekte er de reelle skabere af Fitna. Deres måde at tackle islamisme på – eller netop ikke at tackle islamisme på – har skabt Fitna.

   Kommentar by Janne — 1. april 2008 @ 10:41

  8. Geert Wilders film om forbryderisk adfærd i islams navn er lige hvad vi trænger til – den grufulde virkelighed koblet direkte på Koranens tekster. Tak til en modig mand og en opfordring til alle om at bruge de 16 minutter, det varer at se denne enestående øjenåbner.

   Kommentar by Preben Heide — 1. april 2008 @ 11:42

  RSS feed for comments on this post.

  Leave a comment

  Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper