5. maj 2014

Filmforsker problematiserer Morten Korchs nationalromantik: Det kunne ‘Joseph Goebbels’ også lide…

Morten Korch var nationalsindet, og det er problematisk, fortæller en mand der er ansat som forskningsleder på ‘Det Danske Filminstitut’. Fra DR Online – Filmforsker: Morten Korch-film trækker på nazistisk tankegods.

“Danskerne elsker nationalromantik, mener Lars-Martin Sørensen, som står bag bogen ‘Dansk Film under Nazismen’. Det gjorde de før, under og efter besættelsen, men også den dag i dag. Morten Korch-filmene, som mange nok anser for at være uskyldige folkeklenodier, var for eksempel vældig nationalromantiske, mener Lars-Martin Sørensen – hvilket ikke er helt uproblematisk. …

Vi kan godt lide at hygge os med nationalromantikken, men problemet er bare, at det kunne Joseph Goebbels også, siger Lars-Martin Sørensen. … Den tilbageskuende tendens mener Lars-Martin Sørensen også er aktuel i dag:

– Jeg tror, man med sindsro kan konstatere, at der i det danske samfund er en higen tilbage til det autentiske, det ses for eksempel ved tv-serien ‘Bonderøven’. Det er problematisk, at det er så populært at søge tilbage til de gode, gamle dage, den slags anti-modernistiske attitude var nemlig også en vigtig del af det nazistiske tankegods, mener Lars-Martin Sørensen. …

Hør mere om Lars-Martin Sørensens forskning i radioprogrammet Filmland på P1.”

(Poul Reichhardt i Morten Korchs Vagabonderne På Bakkegaarden, 1958; Youtube)

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/56547/trackback

55 Comments »

 1. Nazisme mig her og nazisme mig der.
  Hvad med socialistisk og kommunistisk realisme, hvor hører det til på scalaen?
  Nazismen var og er socialisme.
  Hvad er der galt med naive folkefortællinger, nationalromantik på film eller i romaner, hvorfor er det pludselig nazistisk, hvormed der associeres til Holocaust, masseudryddelser og hvad man ellers kan finde på.
  Sovjet producerede tonsvis af den slags film, Hollywood masser af cowboyfilm, er den slags nu også “nazistisk” og “problematisk”?
  Man tager sig til hovedet over vor tids “forskere” “uddannet” i diverse ikke-videnskabelige discipliner – og selvfølgelig kun anvendelige i statsbetalte jobs.
  Intelligens og reel viden er der ikke tale om, men alene socialitsisk papegøjesnak.

  Kommentar by T. Snorrason — 5. maj 2014 @ 23:21

 2. Bullshit. Motorveje er også en del af det nazistiske tankegods. Skal vi nu også til at problematisere dem?

  Kommentar by Nicolai Zolnir — 5. maj 2014 @ 23:34

 3. Endnu en omgang ‘red-on-red’ (analogi til friendly fire terminologien ‘blue on blue’) her mindre end en uge efter 1. maj farcen.

  Morsomt at netop den antikapitalistiske og antimaterialistiske ‘bonderøven’, med et snuptag, blev bannerfører for det ‘nazistiske tankegods’.

  De der “forskere” begår nogle fine karaktermord på deres egne. – Og lige det karaktermord er ‘kammeraterne’ på Danmarks Radio næppe for glade for, da ‘bonderøven’ er en brik i deres antikapitalistiske og antimaterialistiske mediestrategi…

  Kommentar by Polka Charlie — 5. maj 2014 @ 23:41

 4. Ligheden var det primære politiske projekt for Mao og Stalin som tilsammen myrdede små 100.000.000 mennesker = afskaf ligheden, da den jo så må være ondskabens projekt i sin egennatur. Det er den type idiofide og overlagt manipulative associationslogik vi er ude i her.

  Kommentar by jacques d'biann — 5. maj 2014 @ 23:43

 5. Ja, og Goebbels elskede også pølser så spis dem endelig ikke…..

  Åhhhh, Lars-Martin Sørensen, endnu en populist som higer efter anerkendelse, accept og tilhørsforhold inden for egen sfære – et skvat og slapsvans med totalt ligegyldige udmeldinger.

  Nej lille Lars-Martin, kom du nu med holdninger omkring eksempelvis islam, kriminalstatistik for personer fra muslimske lande, overfald på homosexuelle eller vold mod kvinder(efter etnicitet) baseret på empiri, så kunne du måske aftjene lidt respekt. Du er blot endnu en hykler og hulbrystet kujon, et ekko, som higer efter ryg- og skulderklap fra egne rækker.

  Gaaaab.

  Kommentar by cicero — 5. maj 2014 @ 23:44

 6. “Guilt by association” er et altid driftsikker argument.

  Vi ved jo alle at lige netop “bonderøven” er supernazist og de scener hvor han spankulerer rundt i strækmarch naturligvis er klippet ud af nazistiske DR medarbejdere, Ha Ha.

  Manden er jo hjernedød!

  Kommentar by Santor — 5. maj 2014 @ 23:45

 7. “Tog pirattaxa til en 50’er: Det blev dyrt. Meget dyrt.” Jeg håber at det er Lars-Martin Sørensen som skulle hjem fra druk, for så går der nok et par dage inden vi hører fra den idiot til Lars-Martin Sørensen igen.

  Kommentar by Fritz — 5. maj 2014 @ 23:57

 8. Bliver tossen til Lars-Martin Sørensen aflønnet med skatteydernes penge? hvis han bliver det, så er idiotien i Mohammedanmark da total.

  Kommentar by Fritz — 6. maj 2014 @ 00:09

 9. Jeg elsker Danmark og Morten Korch film varmer mig dybt inde i sjælen og fylder mig med barndommens glæde. Jeg er nationalromantiker med stort N. Men jeg er ikke nazist.

  Er det problematisk?

  Lars-Martin Sørensen, hjælp mig! Du må om alle må vide om jeg er en af de onde eller om jeg er en god nok dansker?

  Håber på snarligt svar.

  Hilsen den fortvivlede…

  Kommentar by NulTolerance — 6. maj 2014 @ 00:24

 10. Med Lars-Martin Sørensens logik er vi alle nazister, fordi nazisterne trak vejret og havde tøj på, det har vi også.

  Kommentar by Jens Jensen — 6. maj 2014 @ 00:30

 11. Jeg tvivler stærkt på, at Goebbels hyggede sig med den DANSKE nationalromantik, da den først gik til modstand mod det tyske åg. Men jeg er ikke i tvivl om, at han IKKE hyggede sig med den engelske nationalromantik, og da slet ikke efter at englænderne begyndte at sende varme hilsener med luftpost.

  Kommentar by Fidibus — 6. maj 2014 @ 00:31

 12. “Vi kan godt lide at hygge os med vegetariske retter, men problemet er bare, at det kunne Adolf Hitler også, siger Lars-Martin Sørensen.”

  Kommentar by NulTolerance — 6. maj 2014 @ 00:35

 13. Jeg er ligeledes dybt bekymret over dette “Movember” fænomen, som er ved at vinde frem. Hitler, Stalin, Assad og Gadaffi havde alle overskæg, og de var forfærdelige mennesker, så hvorfor glorificerer vi dette symbol på folkemord? ……

  Der er ikke noget galt med at være stolt af sit land og sin kultur, så længe denne stolthed ikke udarter sig i vold imod andre.

  Kommentar by Andy — 6. maj 2014 @ 00:41

 14. Det er derfor de hedder nulforskere.

  Kommentar by Torben Snarup Hansen — 6. maj 2014 @ 00:46

 15. Goebbels kune også lide Friedrich Nietzsche og Oswald Spengler, det er altså et problem idag også?

  Kommentar by Josef K — 6. maj 2014 @ 00:46

 16. Lars-Martin Sørensen har Nazister på hjernen, alt hvad han har været involveret i de sidste mange år rimer på Hitler og Nazisme.

  Sjovt nok har Lars-Martin Sørensen ikke fokuseret på nutiden, hvor Det Danske Filminstitut hælder millioner i Von Trier, og hans tykke rødhårede ven med rod i bilagene. Von Trier har vel om nogen flirtet med Hitler og nazismen?

  Det Danske Filminstitut har tabt 35 mio. kroner på Von Triers fire seneste film. De fire film har samlet tabt 68 mio. kroner.
  Formuen i Von Triers private firma Element Film, der ejer en del af Zentropa, er siden udgivelsen af Dogville i 2003 vokset med hele 26 mio. kr.
  http://ekstrabladet.dk/flash/dkkendte/article2181045.ece

  Derudover kunne man også sætte fokus på social dumping og udnyttelse af østarbejdere(filmfolk og musikere) i danske film, støttet af Det Danske Filminstitut..Hvem var det nu ellers der udnyttede østarbejdere..

  Kommentar by Geert — 6. maj 2014 @ 00:55

 17. Jeg ved ikke engang hvorfor jeg gider at bruge tid på at kommentere den “forsker”, men hvis geniet nu læser med her så giver det jo ingen mening at folk som elsker dansk nationalromantik skulle sympatisere med tyske nazister som ville invadere danmark og fratage os det hele. Idiot.

  Kommentar by Per — 6. maj 2014 @ 01:14

 18. Endnu en omgang humanistisk pseudoforskning af allerværste skuffe, hvor man simpelten er startet med at skrive konklusionen, og så ellers desperat forsøger at presse alle sine nutidige frelste PK-holdninger ned over en helt anden mere naiv og uskyldig tids mentalitet og tankegang, hvorefter de kraftigt selekterede resultater så rigtigt kan komme til at bekræfte det resultat, man ønskede sig lige fra starten. MAGELØST!

  Hvem fanden har dog ansat denne uvidende totaltumpe til at “forske” og levere sådan at makværk af rent ævl og sludder på de danske skatteyderes regning? ;-)

  “Den tilbageskuende tendens mener Lars-Martin Sørensen også er aktuel i dag:”

  “Det er problematisk, at det er så populært at søge tilbage til de gode, gamle dage, den slags anti-modernistiske attitude var nemlig også en vigtig del af det nazistiske tankegods,”

  Nej, det er sgu da netop dig selv, Lars, der mentalt set stadig lever i 70’erne og 90’erne, dig der endnu ikke har fattet, at tiden totalt har ændret sig uden at du og vennerne nåede at følge med. Langt de fleste danskere i dag ser sgu da kun disse gamle MK-film for at hygge sig og grine ad dem – ånden, skuespillet, det sjove sprog, manglen på tempo, de flade vittigheder, de fjollede sange, dårligt koreograferede slagsmål og den yderst forudsigelige handling etc.

  Bonderøven er bare godt – og billigt? – TV – tænk engang, en mand, der
  bare er rigtigt dygtig til at bruge sine hænder kreativt ( vi er nok en hel del, der er meget misundelige på ham på det felt ;o) ) og så ellers evner at fortælle levende om det foran et rulleden TV-kamera uden noget egentligt manuskript og en stak af stikordskort – evner der absolut ikke er enhver i TV- og journalistverdenen forundt.
  Hvad fanden er der dog nazistisk i det, din uvidende tåbe?

  Så nej, vi ønsker os faktisk IKKE tilbage til 50’erne og et på overfladen idyllisk Morten Korch-samfund, men vi skal da i hvert fald heller ikke køre videre efter de kulturradigale tossers, “eksperternes” og den selvbestaltede EU-“elites” kulturnedbrydende kurs – for vi har da set mere end rigeligt af, hvilke enorme ulykker og trusler mod det danske og de øvrige europæiske samfunds sikkerhed og stabilitet deres lallende naivitet, dybe uvidenhed og grove uansvarlighed angående “kulturberigelsen” og det stadigt mere grådige EU-monsters omsiggribende magttilraning på de europæiske nationalstaters demokratiers bekostning har ført til – og det endda helt uden bare den mindste lille skygge af et demokratisk mandat nogensinde til den førte vanvidspoltik på disse områder gennem de seneste 30-40 år.

  Så der er faktisk slet IKKE nogen “anti-modernistisk attitude”, Lars – kun inde i din lille og åbenbart temmelig ubrugte hjerne – det er derimod dig selv og alle dine kulturradigale og venstreflippede kunstnervenner, der stille og roligt er gået hen og blevet totalt umoderne i takt med resten af den danske og de øvrige europæiske befolkningers langsomme opvågning til de barske realiteter –
  eller “helt yt”, hvis du bedre forstår det udtryk ;-)

  Kommentar by Bjovulf — 6. maj 2014 @ 01:40

 19. Stalin sørgede for der blev produceret film, der hyldede multikulturen.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Circus_%281936_film%29

  Især to fra rollelisten fortjener at bleive nævnt:

  Pavel Massalsky as Franz von Kneishitz, corrupt theatrical agent

  Nikolai Otto as Charlie Chaplin

  Der er ikke tvivl om, at når DDR eller MSM iøvrigt, producere eller sender programmer der hylder multikulturen så er der reelt tale om sovjetisk propaganda. I hvert fald er det der de har lært det, og om et øjeblik vil de alle være i gang med at oprette et nyt GULAG.

  Kommentar by Hans Und — 6. maj 2014 @ 04:58

 20. Kommentatorerne begår efter min mening stort set over én kam lidt samme fejl som Lars-Martin Sørensen. Alle definerer nationalsocialistisk tankegang som den skinbarlige ondskab. Det er der fejlen ligger. Det er blot en ideologi som så mange andre, lige som “nazisternes” (tyskernes) grusomheder heller ikke var stort anderledes og værre end så mange andres i fortid og nutid.

  Lars-Martin Sørensen har faktisk ret i at der er en stærk forbindelse mellem den såkaldte “Morten Koch-romantik”, “Bonderøven” osv. og “nazismen” (Nationalsocialisme). Nationalsocialismen er ikke en opfindelse som faldt ud af intetheden, den bygger på europæisk tradition og åndsliv, hvilket var årsag til at utallige velbegavede mennesker, derunder den senere så glorificerede digterpræst Kaj Munk, den engelske Konge og stribevis af andre samfundsstøtter var positive overfor den, og dens letforståelige og ret naturlige basale udgangspunkter.

  Jeg tror ikke at det er en uundværlig del af nationalsocialistisk tankegang som bygget på folkekulturen, at udrydde Jøder og Sigøjnere, lige som det ikke er et uundværlig del af moderne vestlig tankegang / handlemåde at udføre fosterdrab i en enorm skala eller at der skal undervises i homoseksualitetens velsignelser og holocaust i børnehaver.

  Men man lader som om “nazisme” kun er strækmarch, Dr. Mengele og gaskamre. Dvs. alt hvad man oplever som negativt får prædikatet “nazi”, mens de positive eller neutrale træk defineres som tilhørende almenheden (så som det at gå med skjorte og slips eller bygge motorveje).

  Kommentar by Balder — 6. maj 2014 @ 05:35

 21. Man kan ikke bare skære hovedet af et helt samfund, heriblandt filminstruktørerne, for så lægger man det hele ned, så man må lade fortid være fortid og vende sig mod fremtiden – og det gjorde man så sandelig også, siger Lars-Martin Sørensen om tiden efter befrielsen.
  -citat fra link nævnt først i posten.

  Jeg var lidt igang med studier til et historiespeciale tilbage i starten af 1990erne. Emnet var afnaziferingen af DDR, den sovjetiske besættelseszone, i Tyskland. Der var en omfattende udrensning af de juridiske, og undervisningsrelaterede sfærer, hvor domstolelene og undervisningssystemerne efter udrensningerne skulle leve op til de nye tider.

  Samfundet fortsatte tåbelighederne og forbrydelserne med en anden vinkling, da under det socialistiske enhedspartis ledelse som tidligere under nazismen, dog ofte med andre personer

  At nogle altid er arge modstandere af at andre er ganske selvhjulpne, som OGSÅ bonderøve kan være, er nok virkeligheden til alle tider.

  Kommentar by Peter Buch — 6. maj 2014 @ 06:16

 22. Balder

  Utallige velbegavede mennesker gik og går stadig med på ren idioti og er måske slet ikke så begavede når det kommer til stykket.

  Kommentar by Peter Buch — 6. maj 2014 @ 06:27

 23. Iøvrigt minder Ulla Holms latterlige kronik om NOMA meget om Lars-Martin Sørensens vrøvlerier:

  http://politiken.dk/debat/kroniken/ECE1275730/noma-er-fascisme-i-avantgardistiske-klaer/

  Kommentar by NulTolerance — 6. maj 2014 @ 07:09

 24. Erasmus montanus, tænker jeg. Ergo er du en sten, og vi er alle nazister. Fjols.

  Kommentar by Wazzla — 6. maj 2014 @ 07:35

 25. Engang brændte man bøger!
  Må se og få fat i filmene inden at de bliver ulovlige.

  Kommentar by bjbj — 6. maj 2014 @ 07:42

 26. Enig med alle kommentatorer og lad mig som tidligere minde om at Nazisterne opfandt milljøbeskyttelsen. Partiet var et foregangsparti for alt “grønt”. SF er således et af de mest “nazistiske” partier der findes.

  Hos den tidligere nazist Gert Petersen, der var formand for SF i mange år, viste den grønne tankegang sig dog mest i kærligheden til grøn Tuborg og grøn Cecil.

  Kommentar by Sigwar — 6. maj 2014 @ 08:03

 27. Hvis dyrkelse af traditionel jordbunden nationalromantik er problematisk – så har dyrkelse af utopisk samfundsomstyrtende revolutionsromantik efter min mening også ført til uhyrligheder.

  Er Lars-Martin Sørensen også skeptisk overfor den slags i filmkunsten? Er det bekymrende, hvis revolutionære personligheder og tilstande i for høj grad bliver idylliseret?

  Kommentar by BE — 6. maj 2014 @ 08:04

 28. 24 Sigwar,

  Jeg mener nu han var nazist til det sidste. Hans favorit var i øvrigt Elephant øl. Elefanterne i Carlsbergs port har desuden svastika på siden.

  Lone Johnsen der underskrev en jødudryddelses aftale med PFLP er i øvrigt direktør for Carlsbergs museum.

  Kommentar by Hans Und — 6. maj 2014 @ 08:29

 29. Jeg hører meget p1 og spørger ofte mig selv, hvor mange humanistiske forskere vi skal forsørge. Tilsyneladende er der masser på universiteterne, som beskæftiger sig med alt mellem himmel og jord – trods alt er vi kun en lille nation.

  Kommentar by Britta Due Andersen — 6. maj 2014 @ 08:56

 30. Hitler var god ved dyr => det er problematisk at kunne lide dyr => vi må hellere bevise hvor ikkenazistiske vi er ved at finde en hund, vi kan sparke.

  Hitlers hadede kræft fordi hans mor døde af det => det at hade kræft er problematisk => vi må hellere demonstrere vores ikkenazistiske sindelag ved at fejre når mødre dør af kræft.

  Mandens retoriske argumentation har et navn: Reductio ad Hitlerum. Fordi Hitler (eller en anden nazist) gjorde eller syntes et eller andet, så var det pr. definition dårligt.

  Med samme argumentation er velfærdsstaten, miljølovgivning, kræftforskning, vækstfremmende foranstaltninger osv osv osv også onde.

  Kommentar by Henrik — 6. maj 2014 @ 09:26

 31. Hitler var anti-ryger. Altså er det problematisk, at være imod rygning … hvis vi skal følge “forskerens” “logik”.

  Kommentar by Hr. Naturli' — 6. maj 2014 @ 09:51

 32. #3 Polka Charlie

  Uden at påstå at Lars-Martin Sørensen har ret, så er nazisme så vidt jeg husker en antikapitalistisk ideologi.

  Kommentar by Erik Jørgensen — 6. maj 2014 @ 09:55

 33. Herlige film, de gamle danske film. Mange skønne og dygtige, danske skuespillere.

  Kommentar by Liva — 6. maj 2014 @ 09:55

 34. Det forekommer mig at Det Romerske Imperium var en større inspirationskilde til Hitlers planer om Det Tredje Rige. Det Tredje Rige var vist ikke tænkt som en nationalstat.

  Kommentar by Vagn Henning — 6. maj 2014 @ 10:11

 35. Foruden skønne skuespillere er det mest væsentlige for mig at i de gamle morten korch film at det altid er det gode der vinder og de usympatiske svindlere der taber dvs modsat dagens virkelige samfund..

  Kommentar by frank mathiesen — 6. maj 2014 @ 10:33

 36. Efter Murens fald er de røde blevet mere og mere desperate. De lever på lånt tid ligesom når Anders And løber ud over klippen og fortsætter med at løbe i fri luft fordi han ikke har fattet at han ikke længere har fast grund under fødderne.

  De rødes drømmesyner bliver mere og mere skizofrene og syrede. Bare tag Lars (nu von :) ) Triers film Forbrydelsens Element og Epidemic og hans udtalte forståelse og sympati for Adolf Hitler og hans udtalelse i Cannes om at han var nazist. Og som en Werner von Braun er “Nazi smartsi” som 16.Geert skriver “Sjovt nok har Lars-Martin Sørensen ikke fokuseret på nutiden, hvor Det Danske Filminstitut hælder millioner i Von Trier, og hans tykke rødhårede ven med rod i bilagene. Von Trier har vel om nogen flirtet med Hitler og nazismen?
  Det Danske Filminstitut har tabt 35 mio. kroner på Von Triers fire seneste film. De fire film har samlet tabt 68 mio. kroner.
  Formuen i Von Triers private firma Element Film, der ejer en del af Zentropa, er siden udgivelsen af Dogville i 2003 vokset med hele 26 mio. kr.”

  Adolf Hitler var forud for sin tid kostfanatiker og vegetar og antiryger og afholdsmand. Volkswagen (Kraft-Durch-Freude bilen) blev fremstillet af Ferdinand Porsche som en lavprisbil på Adolfs ordre i byen opkaldt efter ham – som stadig bærer hans kælenavn – Wolfsburg.

  Skal vi så forbyde vegetarianisme, cigaretter, alkohol og VW? :)

  Kommentar by A-mad — 6. maj 2014 @ 10:57

 37. De kommunistiske socialistiske nazister har i Grenå begået hærværk mod Dansk Folkepartis valgplakater, hærværksmændene betragter det sikkert som kunst.

  Kommentar by emmagad — 6. maj 2014 @ 10:58

 38. Skal vi så forbyde vegetarianisme, pulse cigaretter, tylle alkohol og forbyde VW? ;)

  Kommentar by A-mad — 6. maj 2014 @ 11:06

 39. Nazismen har besudlet nationalromantikken. Men det vælger dette fjols at ignorere. Han sætter blindt lighedstegn mellem de to.

  Kommentar by Erik Jørgensen — 6. maj 2014 @ 11:12

 40. Er Emil Fra Lönneberg også nazistisk propaganda? :-)

  #33 emmagad, Messerschmidt har politianmeldt hærværket.

  Kommentar by Hr. Naturli' — 6. maj 2014 @ 11:18

 41. Jeg gider ikke skrive noget, men manden er idiot.

  Kommentar by Machiavelli — 6. maj 2014 @ 11:52

 42. Det er logisk at eurototalitarismen kræver et menneske, som ikke har hjemme andre steder end i abstraktionen EU, som frækt kalder sig Europa, men hvad er DET MODERNE ved denne frit bevægelige arbejdskraftenhed, som er det nye menneskeideal?

  Hvis moderne betyder nyt og smart må man konstatere, at hjemløse menneskemasser ribbet for identitet hverken er nogen ny ide eller noget særligt smart, men tværtimod sooo bloody last century.

  Både Stalin, Mao og nu Bryssel ville skabe et nyt menneske, som først og fremmest var en borger i den forhåndenværende totalitære stat, og det ville Hitler også. Hitlers idealmenneske havde ikke noget andet Heimat end det nazistiske Stortyskland, ingen andre loyaliteter, og det er ikke Heideggers Heimat eller nogle andres, men diktaturets definition. Det var i hvert fald ikke Morten Korchs definition af hjemegnen, som man var knyttet til og som definerede, hvem man var.

  I virkeligheden er det såkaldt moderne menneske meget ældre, for den ufri livegne bonde og lejesoldaten, slaver og halvslaver i små og store diktaturer, som var definerede af skiftende enevoldsherskere opfylder jo alle kriterier for at være moderne – de var ufrie, åndeligt hjemløse og frit omsættelige.

  Så kom forestillingen om nationalstaten som identitetsskabende fællesskab og videre derudfra forestillingen om det nationale demokrati. Formentlig nogle af de bedste ideer menneskeheden har fået – og fortsat moderne.

  Kommentar by Nils — 6. maj 2014 @ 12:09

 43. Jeg problematiserer Radikale Venstres international-romantik.
  Det kunne Stalin også lide.

  Kommentar by Ole S. — 6. maj 2014 @ 12:43

 44. @35 Kommentar by frank mathiesen — 6. maj 2014 @ 10:33

  Helvedes god pointe. Du får tomlen op herfra.

  Kommentar by Neuhammer — 6. maj 2014 @ 13:01

 45. Uanset hvad røde forfattere måtte mene, er det et kunstnerisk faktum at netop 1940’erne var og forbliver dansk films absolutte guldalder. De bedste film blev simpelthen lavet det årti. 1950’er var de ufarlige folkekomediers årti, og 1960’erne endnu mere ligegyldig plat underholdning sammenlignet med. Venstrefløjens patetiske forsøg på underforstået at drage Korch’ske nazi-sammenligninger med eksempelvis DF, noget fløjen jo ynder at gøre selvom den romantiske filmtid er ren fiktion og aldrig fundet sted, er noget DF aldrig nogensinde har udtalt sig om, alligevel vil fløjen gerne fabrikere denne association – alt imens de bagudskuende virkeligheds benægtere netop er venstrefløjen selv.

  Kommentar by LarsB — 6. maj 2014 @ 14:50

 46. Hitler var god ved dyr => det er problematisk at kunne lide dyr => vi må hellere bevise hvor ikkenazistiske vi er ved at finde en hund, vi kan sparke.

  Hitlers hadede kræft fordi hans mor døde af det => det at hade kræft er problematisk => vi må hellere demonstrere vores ikkenazistiske sindelag ved at fejre når mødre dør af kræft.

  Mandens retoriske argumentation har et navn: Reductio ad Hitlerum. Fordi Hitler (eller en anden nazist) gjorde eller syntes et eller andet, så var det pr. definition dårligt.

  Med samme argumentation er velfærdsstaten, miljølovgivning, kræftforskning, vækstfremmende foranstaltninger osv osv osv også onde.

  Kommentar by Henrik — 6. maj 2014 @ 09:26

  Ja med logisk argumentation/tænkning bortfalder denne her forskers pointe fuldstændigt. Har man sagt a må man også sige b.
  Måske har denne forsker ikke haft diskussioner på et plan, hvor hans logik bliver modargumenteret, og udstillet for dets mangler.
  Det er vel en form for totalitær tankegang, en absolut tankegang. Hvis noget kan stempels som “Nazistisk” er det per definition forkert. Hvis der er noget der er farligt, så er det denne tankegang, at stemple og bedømme noget på forhånd per automatik.
  Bare tag dette her forum, alle her er Nazister per en eller anden afstumpet automatik, ergo må ALLE skribenter(og der vil kammerater og venner så blive sorteret fra som i ethvert andet totalitært diktatur)der nogensinde har skrevet et indlæg i fængsel på livstid. Man behøver sådan set ikke tænke eller føle eller vurdere, det er allerede gjort på forhånd.

  Det er jo præcis det tidligere kommunister har gjort i mange lande, udryddet alle modstandere/anderledes tænkende, uden at skele til noget som helst. Af med knoppen, færdig arbejde.

  Kommentar by Endnu en vantro — 6. maj 2014 @ 14:52

 47. Jeg ville hellere leve i et nazistisk samfund end i
  et muslimsk!

  Ja, det virker faktisk yderst tiltalende i forhold
  til det muslimske styre, der venter 50 år ude i fremtiden.

  Det lort forskeren lukker ud er ironisk nok med til at udvande
  nazismen som et fy ord og dermed gavner han på sigt nazismen.
  Men Lars er for dum til at se det ELLER er det hans
  egentlige hensigt? Er han nazist?

  Kommentar by jesper — 6. maj 2014 @ 16:24

 48. Hitler kunne godt lide æblekage, jeg kan også godt lide æblekage.
  Hitler sneg sig ofte ned i køkkenet om natten og proppede sig med småkager, det kan jeg, til min egen fortrydelse, også godt finde på. Men det gør mig da ikke til national socialist!

  Kommentar by Robert R — 6. maj 2014 @ 16:25

 49. Kan “Kloge Åge” ikke sige os hvor mange hjemstavnsfilm der er produceret i Tyskland/Østrig ?

  Freddy Quinn er vel Tysklands svar på Poul Reichard, han medvirkede i gud ved hvor mange syngefilm – Heimweh nach St.Pauli – og den slags.
  Det må så være på kanten af nazisme
  http://www.youtube.com/watch?v=GkRxYV_Ll8A

  Kommentar by k.m. — 6. maj 2014 @ 17:55

 50. Da stalin og den internationale kommunistiske sovjetunion virkelig var truet, fandt de hurtigt nationalromantikken frem, og resultatet blev Den store Fædrelandskrig.
  Det den gode forsker i virkeligheden siger er, at ved at være nationalsindede, udgør vi en trussel mod eu og islam, og det kan vi jo kun være stolte af.

  Kommentar by Fidibus — 6. maj 2014 @ 19:19

 51. Alle os der trækker vejret og går med underbukser gør velsagtens det samme som Göbbels?

  Tag den, Erasmus Mont anus Sørensen .. :D

  Kommentar by Iznogut — 6. maj 2014 @ 23:43

 52. http://www.dr.dk/Nyheder/Kultur/Boeger/2014/05/05/05170513.htm

  05. Maj 2014 kl. 19:01
  ——-

  Bemærk også lige datoen! – DRs mageløse evne til konstant at håne danskerne og deres kultur for deres egne licenskroner fornægter sig heller ikke ved denne lejlighed ;-) ]

  Kommentar by Bjovulf — 7. maj 2014 @ 00:28

 53. Manden har åbenbart i den grad fået nazister på hjernen :D –
  måske har han bare set alt for mange film?

  Kulturnyt: Dansk film under besættelsen
  Sendt første gang 05. maj [!!!] kl. 12:46

  http://www.dr.dk/p1/kulturnyt/kulturnyt-870

  Mærkværdigvis har han stadig ikke optrådt med sine verdensfjerne teorier og slet skjulte insinuationer mod nationalromantiske og fædrelandskærlige danskere i Deadline, men det kommer vel snart? ;-)

  Men her er nazi-fantasten i fri dressur på TV2-Lorrys Lounge d. 5/5

  http://www.tv2lorry.dk/artikel/213975?autoplay=1&video_id=90690

  Ny bog om dansk film under nazismen
  http://www.tv2east.dk/artikler/ny-bog-om-dansk-film-under-nazismen

  Nazister bag H. C. Andersen-film
  http://www.tv2fyn.dk/article/460596:Nazister-bag-H–C–Andersen-film

  Kommentar by Bjovulf — 7. maj 2014 @ 01:38

 54. Jesper 47 m.fl.

  Ja – det kan være, at det eneste fremtidsvalg vi får er valget mellem et nazistisk samfund (eller noget der ligner) og et islamistisk/kommunistisk samfund.

  Kommentar by Sigwar — 7. maj 2014 @ 15:08

 55. Så vælger enhver med hjerne det første, for de to andre scenarier er værre.

  Kommentar by LarsB — 8. maj 2014 @ 22:59

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper