4. april 2008

Joel Kotkin: København bør ikke blive “et reservat for fattige, studerende og rige kreative”

Robert D. Putnam kom frem til det samme for år tilbage. Fra Nyhedsavisen – Drop kulturhavn og bøsse-OL – brug pengene på skoler og veje.

“Den benhårde byforsker Joel Kotkin lægger ingen formildende ord imellem, når han sabler moderne europæiske byrådspolitikere ned. Den lille amerikaner gæster i disse dage Danmark, og han forsikrer om, at vores egen lille storby, København, også sejler mod afgrunden.

»Oh, the usual bullshit,« – den sædvanlige varme luft – udbryder Joel Kotkin og slår ud med armene, da han fra Nyhedsavisens udsendte erfarer, at København for nylig har vedtaget en strategi om at tiltrække flere homoseksuelle turister og til næste år er vært for homo-olympiaden Outgames – med det erklærede mål at sende et signal til udlandet om, at man gerne vil tiltrække kreative kræfter til byen.

Drop bøssefesterne og gå ‘back to basics’, tilbage til det basale, ellers udhuler I byen, lyder Joel Kotkins opfordring til danskerne…

Kotkins kontroversielle konklusion kommer af, at han har analyseret en række storbyer som Sydney, San Fransisco, Berlin og New Orleans, der også har investeret intenst i at blive cool, hip og smart med de smarte. Byernes borgmestre har været stærkt inspireret af tankerne om, at hvis man giver plads til forskellighed, mangfoldighed og er åben for nye ideer, så opstår en kreativ energi, som hele samfundet kan drage nytte af – en teori om den såkaldte ‘kreative klasse’, som forskeren Richard Florida præsenterede for nogle år siden.

Kotkin har intet personligt had til homoseksuelle eller kunstnere – han bor selv i det frisindede Californien. Men hans forskning viser, at de ‘cool’ byers fokus på kultur-begivenheder og regnbuefarvede festivaler får en masse til at flytte væk… Storbyernes politikere skulle i stedet lægge alle kræfter i at skaffe boliger til børnefamilier, sørge for, at det blev mere billigt, trygt og nemt at bo i byen…

»Man kan blive ved at udvide København til det til sidst er et stort Tivoli. Så vil det til sidst være et reservat for fattige, studerende og rige kreative, mens alle andre vil være flygtet,« siger Kotkin.

Så længe der stadig er huller i vejene, problemer med indvandrerkriminalitet og massive forskelle på, hvor gode skolerne er, skal de mest velnærede ikke bruge ressourcerne på at drukne deres kedsomhed i kreative kulturtiltag.

»Jeg giver ikke en skid for den øvre middelklasses problemer. Det har vi psykologer til,« siger Joel Kotkin med et kattesmil og fortsætter:

»Nej, helt seriøst – mange mennesker bekymrer sig om sådan noget som om deres børn bliver overfaldet, om de når det hele i en travl hverdag, og om deres job bliver overtaget af en mand i Indien. Jeg er frastødt ved at de såkaldte progressive ikke tager de menneskers problemer alvorligt,« siger Kotkin.”

Da det jo er Det Radikale Venstre der har kanoniseret Richard Floridas ‘kreativ-segment’-dyrkelse, lyder der naturligt nok kritik af Kotkin fra Manu Sareen og Klaus Bondam. Sidstnævnte fortæller blandt andet, at “mange vil gerne bo i nærheden af nogle, som tør udfordre… vanetænkning”, eksempelvis ‘autonome miljøer’. Yeahh right.

 • 3/4-08 P1 Orientering – Drop den kreative klasse (interview).
 • Opdate.

 • 6/4-08 Berlingske Tidende – Naboer kritiske over for ungdomshus i NV (~ Bondam: “mange vil gerne bo i nærheden…”).
 • The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/5655/trackback

  10 Comments »

  1. Løsningen er som altid såre simpel: Gør Danmark monokulturelt igen. Indtil da er alle andre tiltag rene lappeløsninger.

   Kommentar by Rettentilselvforsvar — 4. april 2008 @ 12:09

  2. Ak ja, med det kroniske politiske flertal Københavns Kommune lider under, er der næppe nogen fare for at hans argumneter vinder gehør her.

   Kommentar by Steen — 4. april 2008 @ 12:48

  3. Det er ikke kun i storbyer denne vildfarelse trives. Koldings borgmester har udtalt at folk flytter til den by, hvor det største kulturelle udbud er. Sådan taler kun den, der har sit på det tørre.

   Andre mennesker flytter derhen hvor de kan få arbejde, børnene passet og en bolig de kan betale.

   Det har udartet til at enhver større tom sal i Kolding er blevet til kommunalt støttet spillested eller teater, mens gaderne ligner noget fra det nordlige Sibirien, den offentlige trafik er meget usynlig efter kl 18 og i week-enderne, og kloaknettet er en tikkende økonomisk bombe.

   Sulter de?, så giv dem nogle kager.

   Kommentar by PeterK — 4. april 2008 @ 13:14

  4. Jorden kalder Bondam, jorden kalder Bondam…….

   Ahh, to hell with it, jeg tror sgu nogen (Bush, selvfølgelig…..hvem ellers?) har ‘poppet’ satelitten; vi får aldrig hul igennem til Klaus. Lost in space forever!

   Kommentar by Hugin — 4. april 2008 @ 13:53

  5. Ja, Bondam ønsker alle røvhuller velkomne.

   Kommentar by Fritz — 4. april 2008 @ 15:35

  6. Jeg tror at visse radikale skulle læse Floridas bog igen.

   Den vigtigste (største) gruppe han betragter som tilhørende den kreative klasse er ingeniører. Hvis København søgte at tiltrække ingeniører, ville der nok være en større vægt på hvor disse kan få “arbejde, børnene passet og en bolig de kan betale. (#3).”

   Lidt forskellighed er jo dejligt, ligesom musikimprovisation om et tema. Hvis det bærende tema forsvinder er det kun støj.

   Hvis der ikke er en samlende majoritetskultur, er der kun splittelse. (Del jer efter anskuelser!)

   Måske skulle man tilføje helt neutralt, at ligesom alle andre samfundsmæssige fænomener har også multikulturalismen sine fordele og ulemper. En af ulemperne er gadekampene. Disse moderne gadekampe bliver med rette kaldt udanske.

   Hvis man vil have flere homoseksuelle til Kbh. så skal man gøre noget ved den vold de møder fra visse muslimer.

   Kommentar by Ole — 4. april 2008 @ 16:00

  7. Det største problem er ikke tivoli-gørelsen af København, det er til gengæld den stigende islamisering.

   Kommentar by Janne — 4. april 2008 @ 18:12

  8. Når sund fornuft ikke kan trænge igennem er der ikke andet at gøre end at afvente afregningen .

   For DEN kommer .

   Desværre bliver det ikke de kreative, multikultier ala Bondam et al der selv kommer til at betale for konsekvenserne af deres manglende dømmekraft, men som sædvanligt landets skatteborgere.

   Det er ikke til at holde ud .

   Kommentar by Vivi Andersen — 4. april 2008 @ 19:13

  9. Off-topic – og dog. Et godt konservativt sted på nettet:

   http://www.americanthinker.com/

   Kommentar by Søren Rasmussen — 5. april 2008 @ 09:46

  10. kunne man mene her at Hr overskuespiller bon damme er lge lovligt langt fra las vegas.?

   Kommentar by father — 5. april 2008 @ 21:52

  RSS feed for comments on this post.

  Leave a comment

  Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper