29. maj 2014

Onsdag d. 28. april 2014: Dansk Folkeparti er for første gang Danmarks største parti i en meningsmåling

Onsdag den 28. maj 2014 blev dagen, og den er værd at bide mærke i, selvom det i skrivende stund blot er en enkelt Yougov-meningsmåling efter mediernes karaktermord på Lars Løkke Rasmussen. Fra Metroxpress – Historisk: DF er nu Danmarks største parti.

“For første gang nogensinde er Dansk Folkeparti Danmarks største parti i en vælgermåling. Hvis der var folketingsvalg i dag, ville DF få 23,9 procent af stemmerne.

– Det er en meget dramatisk og opsigtsvækkende måling og en bragende succes for Kristian Thulesen Dahl oven på EP-valget. Holder det her frem til valgdagen, vil der være tale om et historisk jordskred, siger politisk kommentator på Børsen Helle Ib…

[…]

Professor og valgforsker Rune Stubager, Aarhus Universitet, påpeger, at man skal tilbage til den smalle V-regering fra 1973-1975 eller VKR-regeringen fra 1968 for at finde en situation, hvor landets største parti fra den vindende blok ikke leverede statsministeren.

Tilbage i 1968 blev den radikale Hilmar Baunsgaard statsminister, selv om De Radikale var mindre end både V og K. Oh i 1973 indtog Venstre Statsministeriet, selv om Fremskridtspartiet blev større end V ved jordskredsvalget.

Stubager vurderer på linje med Thuelsen Dahl selv, at DF får svært ved at holde sig foran Venstre frem til valgdagen:

– Enten forsvinder Løkke, eller også forsvinder sagen.”

Oploadet Kl. 12:10 af Kim Møller — Direkte link27 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/57044/trackback

27 Comments »

 1. Gad hvorfor de altid skal have en valgforsker til at udtale sig om banaliteter. Hvorfor er det interessant hvem fra den vindende blok der leverer statsministeren? Den med mest potentiale må tage posten, ligegyldigt hvilket parti han/hun repræsenterer. Statsministeren bør repræsentere hele landet, ikke kun en type vælgere. Og at kalde Fremskridtspartiet for “en del af den vindende blok” er måske lige at stramme den. Så vidt jeg huske var Glistrup ikke lige til at putte ind en blok.

  Fra ME artiklen:
  “Vi får mest indflydelse ved at stå uden for regering. Det handler ikke om, at vi ikke vil tage ansvar. Vi jagter indflydelse, ikke ministerposter.” – Thuelsen-Dahl.

  Det er interessant at han mener det. Mange vil nok udlægge det sympatisk at han ikke går efter ministerposter. Thuelsen-Dahl er givet vis en sympatisk fyr, men jeg udlægger hans udmelding som at DF er interesserede i magt og indflydelse, men ikke i ansvar. Det er for let DF!

  Kommentar by Nærsynet Hippie — 29. maj 2014 @ 12:27

 2. Løsningen tager desværre lang tid endnu.

  Først skal DF være større.
  Så skal DF have regeringsmagten.
  Så skal bedre lovgivning vedtages i et folketing, hvor ikke alle er DF’ere.
  Så skal den implementeres.
  Så skal vi vente på effekten.

  Regn med mindst 7 år før udviklingen vender. Bemærk jeg skrev “mindst”.

  Kommentar by Sigwar — 29. maj 2014 @ 12:28

 3. Jeg tror ikke på, at mediernes karaktermord på LL kan få Dansk Folkeparti til at vokse. Det er en anden beslutning, der gør at man tilslutter sig “dét parti”.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 29. maj 2014 @ 12:29

 4. @ #1 Nærsynet Hippie

  Dansk Folkeparti er et holistisk parti, og hører derfor ikke hjemme i blokkene. Hvorfor skal partiet “tage ansvar” for andet end deres egen politik? Det synes jeg da netop, der er en klar pointe i at undgå. Uden for regeringen, kan de tydeliggøre, at de opererer med kompromis’er, og slippe for at forsvare tiltag, som alene er et udkomme af forhandlinger.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 29. maj 2014 @ 12:35

 5. Vel hippie,

  DF skylder ikke at tage (med)ansvar for kulturberigelsen f.eks. ved, at stille ministre til rådighed for en regering, hvor der er forsat kulturberigelse på programmet.

  Det vil i øvrigt også være dumt. Kulturberigelses segmentet skal have love til, at stege på grillen indtil de ikke er andet end kul.

  Kommentar by Hans Und — 29. maj 2014 @ 12:51

 6. Thuelsen Dahl gør blot opmærksom på det faktum at DF stadig er et nyt og uprøvet part ifm ministerposter. Se hvordan det gik EL da de forsøgte sig med et regeringssamarbejde.

  Jeg er bange for at der går langt mere end de +7 år Sigwar nævner og at vi skal ud i udenomsparlamentariske “episoder” før det går op for Danskerne som helhed, at den er helt gal.

  Se selv lille Anna´s klagesang fra tidligere i dag!

  Kommentar by Santor — 29. maj 2014 @ 12:55

 7. @Hans Und

  “.. DF skylder ikke at tage (med)ansvar for kulturberigelsen f.eks. ved, at stille ministre til rådighed for en regering, hvor der er forsat kulturberigelse på programmet….”

  GOD POINTE

  Kommentar by ny kommentator — 29. maj 2014 @ 13:14

 8. @Sigwar: Der er også den faktor, man må frygte for DF: Når man får magt, karriere og meget at atabe, får man som regel andre prioriteringer. Karrieremæssige, hvad mener EU, FN, journalisterne, kolleger fra udlandet osv ?

  Altså: Jo mere magt DF får, desto mere udvandede vil de blive.

  Kommentar by Josef K — 29. maj 2014 @ 13:17

 9. Dansk Folkeparti er sammensat af personer med et andet syn på politik end resten af Folketinget, bare for at nævne en nuværende minister hr. Manu Sareen, så kan Danske vælgere vist ikke blive mere til grin, i Pakistan stener de gravide kvinder, mit gæt er at Dansk Folkeparti vil give vælgerne mere magt og samtidig beskytte de svage Danskere, resten kan rejse tilbage hvor de kom fra.

  Kommentar by emmagad — 29. maj 2014 @ 14:33

 10. Kristian Thulesen Dahl er så vidt jeg kan se den eneste folketingspolitikere, der har format til at blive landets statsminister – de andre virker defekte af forskellige årsager? :)
  Morten Messerschmidt har allerede vist format til at blive landets EU-(afviklings-)minister og Søren Espersen som udenrigsminister og Peter Skaarup som indenrigsminister og Martin Henriksen som integrationsminister.
  Et ‘dream team” måske, men de er alle idealister, der kæmper for en sag og ikke pampere med snablen nede i alle offentlige kasser ! :)

  Kommentar by A-mad — 29. maj 2014 @ 14:39

 11. Kristian Thulesen Dahl – rigtigt. Dårligere scenarie: Løkke afgår efter bagvaskelseskampagnen og næstformanden bliver statsminister

  Kommentar by BB — 29. maj 2014 @ 14:50

 12. – endelig lys for enden af tunellen, ville have skrevet Churchill- citatet om “begyndelsen på enden” men husker ikke den nøjagtige formulering, men han ramte sømmet på hovedet.

  Kommentar by Cantor — 29. maj 2014 @ 15:04

 13. Hvis DF sagde de gik efter regeringsmagten, ville deres flæbende kritikere ikke kunne sove om natten af skræk. Nej, det er langt bedre det de siger, at indflydelse er vigtigst så der kommer sikre resultater.

  Kommentar by LarsB — 29. maj 2014 @ 15:40

 14. Mållinger som bliver lavet om DF er som regel mindst 2-3% lavere end stemmeresultatet

  Kommentar by notty — 29. maj 2014 @ 17:53

 15. @ 12 Cantor
  Om det sejren ved El Alamein.
  This is not the end, it is not even the begining of the end, but it may be the end of the begining.

  Kommentar by Robert R — 29. maj 2014 @ 18:00

 16. -> emmagad 14:33

  Pakistan er et lorteland, no doubt. Dog, Manu Sareen har – så vidt jeg ved – indiske rødder. Indien og Pakistan er som bekendt dødsfjender. Pakistan udmærker sig ved at stene kvinder, selv om det er manden, der er utro. Derudover er det også et frirum for Taleban-terrorister fra Afghanistan.

  Indien er også et lorteland: Enkebrændinger, massevoldtægter og et forfærdende kastesystem præger dette møgland.

  -> A-mad 14:39

  Helt enig. Desværre vil det øvrige Folketing nok ikke bidrage til en sådan regering. For Venstre, Konservative, Lalleglad Alliance samt Radikale vil nok, som den øvrige venstrefløj, opfatte DF som ikke stuerent.

  Muslimer og hinduer: Same shit, heldigvis dræber de nok hinanden.

  Kommentar by Anonym — 29. maj 2014 @ 18:54

 17. Kunne man forestille sig, at medierne på et givent tidspunkt vil gøre alt for at få Thulesen Dahl ned med nakken?

  Kommentar by cicero — 29. maj 2014 @ 19:02

 18. -> emmagad 14:33

  Manu Sareen er vist fra Indien og formentlig hindu, omend jeg ikke ved det med sikkerhed. Kunne også være Sikh, men mangler i så fald turbanen.

  Bortset fra det: Pakistan er et lorteland, hvor stening af kvinder som følge af deres utro mænd er normalt og i øvrigt fungerer som ferieland for talebantosser fra Afghanistan.
  Bin Laden opholdt sig dér i årevis stort set lige uden for den pakistanske efterretningstjenestes dør uden at blive opdaget (eller også var der en stiltiende aftale).

  Indien er ligeledes et lorteland: Enkebrændinger, massevoldtægter og et stenalder-kastesamfund er dagsordenen.

  Hinduer og muslimer: Same shit for mig at se.

  Kommentar by Henrik Petersen — 29. maj 2014 @ 19:06

 19. “Onsdag d. 28. april 201:” skriver du i overskriften, Kim.

  Det er vidst igen gået for hurtigt…

  Kommentar by Navn — 29. maj 2014 @ 19:38

 20. @ Morten

  …”slippe for at forsvare tiltag, som alene er et udkomme af forhandlinger.”

  Hvis alle partier havde den holdning havde vi ikke et reelt demokrati. Hvis demokratiet er en løsning på noget som helst, lader det ikke til at DF vil være en del af løsningen. Jeg synes det er slapt, men det er en personlig holdning.

  DF kan da sagtens forsvare deres politik, selvom de måtte søge kompromis i forhandlinger med regeringspartnere. Det handler blot om at sige ligeud at de gerne havde set et lidt andet resultat, men det givne resultat var hvad man kunne opnå. Sværere er det ikke.

  Kommentar by Nærsynet Hippie — 29. maj 2014 @ 20:55

 21. @ Hans Und.

  Jeg forstår ikke helt den holdning. Hvad skal DF så lave mens de venter på at få 50 % af stemmerne? (Se mit svar til Morten)

  Kommentar by Nærsynet Hippie — 29. maj 2014 @ 20:58

 22. -> Navn

  Ja, det er det vist.

  Kommentar by Kim Møller — 29. maj 2014 @ 21:03

 23. I selvsamme eksemplar af MetroXpress får man også en smagsprøve på Sofie Ryes DF-afsky.

  #18 Henrik Petersen

  Manu Sareen er medlem af folkekirken, så han er næppe hindu eller sikh.

  Kommentar by Erik Jørgensen — 30. maj 2014 @ 09:08

 24. #12 Robert R,
  Tak for Churchill-citatet, det er på høje tid at vi begynder at få gang i det der: “may be the end of the begining” ved at lukke for ENHVER tilstrømning af pakket, fortsat import vil kun gøre det værre at få renset ud..

  Kommentar by Cantor — 30. maj 2014 @ 09:31

 25. Baglandet vokser også. Noget som MSM nok skal undlade at fortælle for meget om.
  http://www.tv2east.dk/artikler/tidligere-v-borgmester-skifter-til-df
  02.05.2014 Efter 24 år som Venstremedlem har Gert Larsen valgt at melde sig ind i DF.

  Den tidligere Venstre-borgmester i Bjergsted Kommune Gert Larsen har meldt sig ind i Dansk Folkeparti……

  Allerførst i maj, inden Venstres Uløkke startede.

  Kommentar by tavsen — 30. maj 2014 @ 09:35

 26. http://jyllands-posten.dk/blogs/jalehtavokoli/ECE6764236/df-er-det-stoerste-parti-tillykke-til-de-resterende-med-beroeringsangsten/

  Det der skræmmer mig, er når venstrefløjen eller folk med minoritetsbaggrund, skælder ud på den ca. halve million i befolkningen, der stemte personligt på Morten Messerschmidt, i stedet for at indrømme eller indse at alle andre partier, i mere eller mindre grad er uudholdeligt berøringsangste, og bange for at kritisere alt det der ikke er dansk…..

  Kommentar by tavsen — 30. maj 2014 @ 09:36

 27. #17 cicero,
  Kunne man forestille sig, at medierne på et givent tidspunkt vil gøre alt for at få Thulesen Dahl ned med nakken?

  – jeg er ikke meget for at udstede garantier, men til det vil jeg gerne garantere for at den største del af vore MEDIER har brugt tættekam og alle mulige lovlige og ulovlige initiativer for at finde skandaler om både Thulesen Dahl og Morten Messerschmidt, de har tydeligvis været i så stor nød at de trak den ynkelige gamle løgn om MM’s sang og heilen frem igen.
  For øvrigt observerede jeg ved Helle Thornings ankomst til topmødet i Bruxelles, hun hilste med Adolf Hitler hilsenen, ganske vist ikke med udstrakt arm, men fuldstændig som Adolf i hans sidste dage…! ;-))

  Kommentar by Cantor — 30. maj 2014 @ 09:44

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper