18. juli 2014

Mosbjerg Folkefest 2014: Professor Ole Hasselbalch – Om venstreekstreme overfald i Danmark

Professor Ole Hasselbalchs tale til Mosbjerg Folkefest 2014 var et overflødighedshorn af anekdoter om Den Danske Forenings mange oplevelser med den ekstreme venstrefløj, herunder journalister. Talen er nu online.

“Det var ude i Gentofte Hovedbibliotek, hvor foreningen havde inviteret den gamle norske frihedskæmper Jan Høgh. – Rejs dig op Jan, så vi kan se dig. (bifald) – Som skulle tale i Hovedbiblioteket, men det kom han ikke til fordi der var nogle der havde fortalt bibliotekets personale, at han var nazist, og så måtte biblioteket jo lukke, så kunne han jo ikke holde talen der. Så han holdt så sin tale udenfor istedet, uden for biblioteket, stående på en trappestige. Nazisten Jan Høgh, rundt om Jan Høgh, som krigspensionist i kraft af de skader han fik i frihedskampen, der færdedes et stykke ude nogle mærkelige væsener med fakler i hænderne og tårer i øjnene og råbte ‘Ned med fascismen’, ‘Ned med nazismen og racismen’, ‘Racister skal hakkes til medister’, og hvis man ikke hopper så er man racist, og sådan noget mærkeligt noget. Det afficerede ikke vor ven Jan Høgh.

En anden gang, nogle år efter, der var jeg formand. Det var et møde ude i et medborgerhus, jeg tror det var Medborgerhuset Sydvest i København. Den gang vidste man ikke meget om Islam, og hvad gør man så, hvis man vil hitte ud af hvordan verden ser ud. Foreningen inviterede en muslimsk imam til at fortælle hvad Islam egentligt var. Og den lille man han mødte altså i hvidt tøj, kalot og så videre – pænt og ordentligt, der var ikke noget der. Men pludselig kommer der styrtende en person ind. En kendt kulturperson og bongospiller, han havde åbenbart haft held til trods for sit lidt laskede ydre, af snige sig ind ad bagdøren, et vindue, et tagvindue eller på en eller anden måde. Han var tilhænger af Mao og Albanien, det vidste alle, og i den egenskab, så styrter han op til imamen, og så siger han: ‘Nazisvin!’ Og så styrter han ud igen, og vi tilhørere, vi tænkte, at han måtte være være fra den ekstreme venstrefløj, han kunne bare ikke rigtig kunne orientere sig derinde, og kunne ikke omstille sig til tanken om at det var en muslimsk imam der stod deroppe. Imamen tog det meget pænt. Han spurgte mig, hvad det var for en mærkelig mand…

… vi har stadigvæk den folkelige magt, vi har magten til at sætte et kryds i stemmeboksen. Og der må vi bare konstatere, at hvis et folk som har muligheden for – Kan man tie stille ovre bagved! Ja, jeg er jo også lærer, engang imellem må man tysse lidt på studenterne, det gør jeg altså. Hvis man har et folk som har muligheden for at skille sig af med idioterne ved simpelthen at sætte krydset et andet sted, og som ikke kan tage sig sammen til at gøre det, så er der ikke nogen der kan redde dem. De kan ikke reddes. … Jeg kan ikke se der er anden mulighed. Et folk der ikke kan redde sig selv ved at flytte krydset i valgboksen, kan ikke reddes med andre midler.

(Ole Hasselbalch, Mosbjerg Folkefest 2014)

“Professor Ole Hasselbalch fra Den Danske Forening fortalte i sin tale på Mosbjerg Folkefest om venstreekstremisters politisk motiverede overfald i Danmark, og om en presse, der enten fortiede eller direkte medvirkede til deres politiske kriminalitet.”

12 Comments »

 1. “Det adviserede ikke vor ven Jan Høgh.”

  Skal vist være afficerede (ikke vor ven o. s. v.)

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 18. juli 2014 @ 14:25

 2. Hvis man lige ser bort fra at “folkets dumhed” er så farlig, så er det jo en munter og glad tale han holdt!

  Kommentar by Santor — 18. juli 2014 @ 14:30

 3. -> Morten

  Troede egentligt han mente ‘de venstreekstreme adviserede ikke’, men bestræber mig på at skrive ordret af.

  “afficere, (af lat. afficere påvirke, ad- + facere gøre), påvirke; gøre indtryk på”

  Kommentar by Kim Møller — 18. juli 2014 @ 14:43

 4. Jeg er blevet nysgerrig! Nogen, som kender identiteten på den fedladne maoist, som kaldte imamen for nazist?

  Kommentar by Paulus — 18. juli 2014 @ 15:37

 5. Fantastisk forelæsning af den gode Hasselbalch!

  Kommentar by Niels Juel — 18. juli 2014 @ 15:58

 6. Når I har det skidt, husk lige at

  ‘Why are people from Denmark so happy? Study claims it’s all in their DNA’

  http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2696136/Why-people-Denmark-happy-Study-claims-Danish-DNA-king-pursuit-happiness.html

  Fra artiklen:

  ‘We found that the greater a nation’s genetic distance from Denmark, the lower the reported wellbeing of that nation.’

  Jeg er jo ikke så langt væk, sååå…

  Kommentar by Michael Laudahn — 18. juli 2014 @ 16:26

 7. PS

  Om artiklens 1. foto kunne man vist nok sige det ene eller andet…

  Kommentar by Michael Laudahn — 18. juli 2014 @ 16:28

 8. Ole Hasselbalch, er han ikke professor i jura. ?

  I Såfald, hvorfor kommenterede han så ikke grundloven og den overtrædelser.
  Det synes jeg var meget nærliggende.

  Hvad siger du til det KIM. :?

  Ellers en fin og sober tale.

  Kommentar by Sindsro — 18. juli 2014 @ 17:29

 9. Jeg kunne godt lide måden, hvorpå han fik skabt ro ovre i ølteltet. :-)

  Kommentar by Svend — 18. juli 2014 @ 17:56

 10. – Sindsro

  Vi gav de forskellige talere et par stikord, så alle ikke talte om det samme. Hasselbalch fik venstreradikalisme. Talen var spækket med interessante detaljer, nøjagtig som Hasselbalchs bøger.

  Kommentar by Kim Møller — 18. juli 2014 @ 20:45

 11. @9: Problemet med ølvognen er noteret på listen “Det gør vi bedre næste år!”

  Kommentar by Henrik Ræder Clausen — 18. juli 2014 @ 21:31

 12. Det er ikke just intelligensen der plager de venstresnoede med deres verdenssyn, og dog, de har trods alt formået at skabe sig en levevej på skatteydernes bekostning, for fyrre år siden troede jeg at hjælpeorganisationerne var bemandet med frivillige ulønnede empatiske mennesker med et ekstra overskud, men hold da op den dag jeg opdagede at det er topstillinger besat af akademikere i lønrammer normale mennesker slet ikke forestiller sig er opnåelige, det er klart at godhedsindustrien ikke kan hjælpe nødstedte, de tager pengene til sig selv, føj for den lede.

  Kommentar by emmagad — 19. juli 2014 @ 00:23

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper