19. maj 2008

Anders Raahauge om Jesper Langballe, DRs jøde

Sublim kommentar af Anders Raahauge i lørdagens Jyllandsposten. Fra Tag jøde-testen (kræver login).

“Et af de særeste argumenter i debatten om indvandring er jøde-testen.

Det er udfordringen til at udskifte ord som indvandrere eller herboende muslimer med jøder – og derpå se, om man stadig kan fremføre sin argumentation uden at bryde sammen i skam over at høre, hvor horribelt racistisk man i virkeligheden er. Et retorisk fif, der skal skræmme diskussionspartneren til tavshed… Prøvens usaglighed er åbenlys. Danske jøder har naturligvis altid levet komplet velintegreret, for de er rundet af en beslægtet forståelse af den gode indretning af samfundet. Nogle muslimer kan have et lille problem her, for Koranen rummer en politisk manual med retningslinier, som kan forekomme fremmedartede i et vestligt samfund.

De konflikter, der kan vokse ud af religiøse grundtekster, skal kunne drøftes uden falske historiske analogier, for de har naturligvis intet som helst med race at gøre, som den uhumske jøde-test vil antyde det.

Testens dumhed afsløres, hvis man prøver at anvende den på udsagn om grupper, der ikke netop er indvandrere: »Især midtjyder er fartsyndere.« Det skulle man så ikke kunne sige på grund af varianten: »Især jøder er fartsyndere.«…

Og hvilke interessante resultater giver den brugt den anden vej rundt og anvendt på de korrekte selv?

Tag sidste uges overfald på Jesper Langballe, en umådeligt venlig og vidende mand, men med et parti-tilhørsforhold, der gør ham til en art jøde blandt de korrekte… Han havde begået den uforsigtighed at stå og ryge sin pibe på åben gade i det indre København. »Hvad fanden, er det dig?« råber den nye tids SA-mand ved synet af jøden og går i hellig harme løs på ham.

Han føler, han udfører en politisk retfærdig gerning ved at tugte Langballe , sådan som SA-manden også var overbevist om det, når han tog besværet.

Bøjer man så hovedet i skam hos for eksempel DR over at se sådanne frugter af årelang medie-diffamering af Langballe ? Næh, for han er jo deres jøde. Lidt bank er en risiko, jøden må leve med.

I TV Avisen dagen efter overfaldet spørger studieværten logisk nok Pia Kjærsgaard, hvorfor i alverden hun overtaler Langballe til at politianmelde overfaldet. »Hvorfor er det så vigtigt?« lyder det undrende.

Kjærsgaard forklarer, at ethvert overfald bør anmeldes og især de, der rammer en folkevalgt. Det udsagn mødes med en dosis psykoanalyse: »Nu kan jeg godt mærke følelserne i din stemme,« psykologiserer journalisten.

Kjærsgaard er jo selv blevet overfaldet et par gange, så hendes private traumer forhindrer hende tydeligvis i at vurdere denne bagatel nøgternt.
»I opfatter jo jer selv som sådan nogle vogtere for danskheden. Sådan et par knubs, hjælper det på det billede?« lyder det derpå fra værten Line Gertsen.

Kjærsgaard må naturligt nok melde pas på den gådefulde formulering, og Gertsen må udlægge sit eget spørgsmål, der skal insinuere, at partilederen vil presse citronen og udnytte enhver uskyldig gang prygl, tildelt medlemmer af hendes folketingsgruppe, til image-pleje.

Man bør forestille sig, om den art spørgsmål var blevet stillet til Margrethe Vestager, om Simon Emil Ammitzbøll var blevet udsat for et politisk motiveret overfald. Der er 1. klasses borgere, som man ikke slår på, og der er 2. klasses mennesker, der ikke bør brokke sig, når der falder et par fortjente næveslag. Og her hjælper det ikke engang, at der er tale om et folketingsmedlem, og at det i grundlovens §34 hedder om Folketingets ukrænkelighed: »Enhver, der antaster dets sikkerhed eller frihed, enhver, der udsteder eller adlyder nogen dertil sigtende befaling, gør sig skyldig i højforræderi.«”

Opdate.

Da Youtube mandag aften slettede min konto og videoen der tidligere var herunder, opdaterer jeg lige med samme video fra konkurrende Motionbox – for god ordens skyld også et screencap. Ærligeligt at dokumentation risikerer at forsvinde (TVavisen, 9. maj 2008).

Brudt link: http://www.youtube.com/watch?v=Mgoq1y93lnU.

 • 18/5-08 Information – Peter Laugesen: Shalom!.
 • Der er ikke sket noget, og egentlig ville han slet ikke gøre noget ud af det, men sådan spiller hammondorglet ikke i folkepartiet. Det skal anmeldes, skal det, og det bliver det.”

  Oploadet Kl. 06:51 af Kim Møller — Direkte link22 kommentarer

  The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/5835/trackback

  22 Comments »

  1. Digteren Peter Laugesen har en svinsk kommentar om overfaldet på Jesper Langballe (Information fredag).

   Kommentar by Jan — 19. maj 2008 @ 07:38

  2. […] Anders Raahauge: Tag jøde-testen – Den er ganske vist et af debattens mest ubegavede indslag, men den er også ufrivilligt afslørende TV -Avisen 9 maj via Uriasposten […]

   Pingback by Snaphanen » Har vi de medier vi fortjener? Ingen fortjener DR — 19. maj 2008 @ 07:44

  3. Peter Laugesens omtale af overfaldet på folketingsmedlem Jesper Langballe:

   “Der er ikke sket noget, og egentlig ville han (Jeper Langballe) slet ikke gøre noget ud af det (overfaldet), men sådan spiller hammondorglet ikke i folkepartiet. Det skal anmeldes, skal det, og det bliver det.”

   http://www.information.dk/159316

   Kommentar by Jan — 19. maj 2008 @ 09:00

  4. Gad vide om Information, kunne give os en provisorisk liste over folk, som dybest set har “fortjent” at blive overfaldet ?

   Kommentar by DaLi — 19. maj 2008 @ 09:05

  5. Det er ikke sikkert, at Information vil udlevere en sådan liste. Men der er ingen tvivl om, at avisen og dens skribenter – herunder Peter Laugesen – opererer med en sådan liste mentalt.

   Kommentar by Jan — 19. maj 2008 @ 09:41

  6. Jeg har en kommentar til Anders Raahauges artikel på Snaphanen:

   http://snaphanen.dk/2008/05/18/pind-nej-danmark-er-ikke-flerkulturelt/#postcomment

   Hvorfor kopierer Snaphanen og Urisposten hinanden? Hvorfor ikke supplere hinanden noget mere i stedet for? Der er ikke for mange der dækker de emner og problemer som I gør. Desværre.

   Kommentar by Janne — 19. maj 2008 @ 10:02

  7. ->6

   Det vil nok ikke være praktisk muligt at koordinere vores poster. Tit og ofte er det jo også noget med at vi ser den samme historie, og bliver spontant inspirerede til en kommentar. Vores vinkler på historierne er ikke nødvendigvis de samme, og det kan også være en styrke, synes jeg.

   Kommentar by Lars Findsen På Crack (islamofob) — 19. maj 2008 @ 11:16

  8. Synes nu heller ikke at det er så tit at det betyder en flyvende fis.

   Begge blogs er fede på hver sin måde, så i skal for guds skyld (undskyld Madsen)ikke ensrette jer.

   Kommentar by whodares(islam skaber tabersamfund) — 19. maj 2008 @ 18:50

  9. @janne: vi forsøger ikke at have det samme, men vi koordinerer ikke ret meget.

   Desuden er der historie på Snaphanen (også danske) der bringes specielt af hensyn til de ca 25 % svenske læsere.

   I tilfældet Raahauge, skal du nu spørge Møller, han kom et halvt døgn senere.

   Kommentar by steen — 19. maj 2008 @ 19:03

  10. Hold da helt op. Hvorfor har jeg aldrig været her før.
   Top side. Minder lidt om Demospasser.
   I hvert fald griner jeg lidt ind i mellem. I tager jer selv ret alvorligt. Og Peter Laugesen – jamen han si´r da ikke at Langballe skal have tæsk. Han sætter bare lortet lidt i perspektiv for de (jer), der synes at tørklædeforbud er vigtigere end at løse Israel/Palæstina-konflikten.

   Og så er det sgu da sjov, at se den ene “sorte fætter fra Seem” omtalt som en elskelig gammel bedstefartype, der vil alle det bedste. For tag ikke fejl af ham og hans kristendom. Den er fan´me ekstrem, venner. Chack Tidehverv.dk og se, hvad han laver med den anden skøre fætter (Krarup).

   Kommentar by thomas — 19. maj 2008 @ 21:49

  11. KÆFT det er godt skrevet.

   Kim, er din youtube-konto blevet slettet eller hvad? Jeg kan ikke finde den.

   Kommentar by Anders — 20. maj 2008 @ 02:19

  12. -> 11 Anders

   Ja, min Youtube-konto er slettet, da Deutsche Rundfunk ikke vil acceptere, at jeg har lagt to små klip fra DDR anno 1990 online. Spørgsmålet er så hvor meget tid jeg skal bruge på at dokumentere med video… hvis det hele kan gå tabt sådan lige. Kunne godt finde alternativ host, men pointen forsvinder hvis videoerne risikerer at forsvinde.

   Kommentar by Kim Møller — 20. maj 2008 @ 03:33

  13. ->10 “de (jer), der synes at tørklædeforbud er vigtigere end at løse Israel/Palæstina-konflikten”.

   Du ved vel godt at det lille uskyldige ord “løse” ligger betænkeligt nær “Endlösung”, ikke? Forestiller du dig virkelig at “løse” vil indebære israelernes liv og velfærd?

   Hvorfor tror du, at Atatürk forbød tørklæder blandt Tyrkiets offentlige ansatte? Hvorfor er dette forbud nu under pres? Hvad siger dette os?

   Det vil nok også gavne din mulighed for at blive taget “ret alvorligt” hvis du, hvad skal jeg sige, så’n lissom prøver at ‘argumentere’ lidt bedre end “Den er fan´me ekstrem, venner”. Men på den anden side, hvis du ikke tillægger det nogen betydning at blive “taget alvorligt” …

   Kommentar by Lars Findsen På Crack (islamofob) — 20. maj 2008 @ 06:55

  14. “Og så er det sgu da sjov, at se den ene “sorte fætter fra Seem” omtalt som en elskelig gammel bedstefartype, der vil alle det bedste. For tag ikke fejl af ham og hans kristendom. Den er fan´me ekstrem, venner. Chack Tidehverv.dk og se, hvad han laver med den anden skøre fætter (Krarup).

   Kommentar af thomas”

   Du fyrer det sædvanlige lort af. Selvfølgelig tager vi os selv alvorligt. Vestens fremtid står på spil.

   Du er far til en søn, skriver du på din blog. Har du sendt sønnen i den lokale folkeskole, eller er du en af de hyklere, der forsvarer multikulturen, men intet vil have med den at gøre i praksis?
   _

   Med hensyn til Tidehverv: Bevægelsen tilhører vel folkekirkens venstrefløj og opstod i sin tid, da man forsvarede en homoseksuel præsts ret til at prædike. Man ser næppe mange repræsentanter for islam forsvare homoseksualitet og da slet ikke en homoseksuel imam.

   Måske skulle du læse indlægget af Katrine Winkel Holm andetsteds her på Uriasposten.

   Du kan kun blive klogere.

   Kommentar by Jan — 20. maj 2008 @ 11:14

  15. >14 Jan

   Blive dummere end han er, kan han næppe. På RUC har han ramt bunden. Derfra kan han kun bevæge sig opad, men han har dæleme lang vej op til lyset.

   :)

   Kommentar by Mackety (Islamologifob) — 20. maj 2008 @ 11:29

  16. Lidt OT men alligevel relevant:

   “Det var og er forkert af en socialdemokratisk statsminister at hævde, at der er det gode politiske selskab med de rigtige meninger og det pæne sprog, og så er der de grimme og dumme. Og lige præcis metaforen ’stueren’ inviterer den læsning, at det gode selskab sidder indenfor og taler ordentligt, mens hundene ikke må komme ind i stuen, fordi de pisser på gulvet. Det, Poul Nyrup Rasmussen ikke vidste, og mange formentlig stadig ikke gør sig videre tanker om, er, hvordan akkurat denne eksklusion fra det dårlige selskab på grund af dårlig smag, dårlige manerer og dårligt sprog er en hverdagserfaring for relativt mange mennesker. Den ekskluderer ikke de økonomisk fattige, men de dumme. Og de, der udpeges som de dumme, bliver skubbet ud i skolen, de bliver grinet af for deres sprog i offentlige sammenhænge, og de bliver udsat for foragtende blikke. Poul Nyrup Rasmussens arrogante metafor blev til den form for nederlagserfaringer, som Dansk Folkeparti lever af at tale frem og tematisere.

   http://www.information.dk/159395

   Sådan skriver Rune Lykkeberg på Information om Dansk Folkeparti:

   “…nederlagserfaringer, som Dansk Folkeparti lever af at tale frem og tematisere.”

   Er det sådan I opfatter Dansk Folkeparti? Som et parti der lever af at tale nederlagserfaringer frem og tematiserer dem?

   Kommentar by Janne — 20. maj 2008 @ 11:41

  17. Rune Lykkeberg snakker og røven går.

   Kommentar by Jan — 20. maj 2008 @ 13:28

  18. Fantastisk post. Det er næsten ren Orwell: De der siger de tror på kærlighed administrere had.

   Det er godt at tiderne skifter.

   Kommentar by Anonym Københavner — 20. maj 2008 @ 16:14

  19. #18 flot set, jeg synes også det er grotesk ja vel nærmest hyklerisk når muslimer udråber islam til fredens religion………..For det var vel det du mente ?

   Kommentar by whodares(islam skaber tabersamfund) — 20. maj 2008 @ 20:11

  20. Elsker den kvinde…

   Kommentar by Rikke — 22. maj 2008 @ 04:23

  21. 20 Rikke

   Hvad for en af dem?

   Forhåbentlig mener du den ypperste kvindelige politiker til dato i Danmarkshistorien, Pia Kjærsgaard :-)

   Kommentar by Johansen — 22. maj 2008 @ 10:40

  22. […] Kommentar: Ja budskabet kunne f.eks. have set sådan ud hos DRs Line Geertsen: […]

   Pingback by Igen politiske vold i Tyskland: Brandattentater mod politiker-biler » Balder Blog — 11. september 2008 @ 01:24

  RSS feed for comments on this post.

  Leave a comment

  Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper