30. juli 2014

Birthe Rønn Hornbech: Vi skal have flere højtuddannede ‘dansk-somaliere’ med et internationalt udsyn

Selvfølgelig er Inger Støjbergs forslag ikke liberalt, men mener man i ramme alvor Danmark har brug for flere somaliere, så ham man tabt sutten. Birthe Rønn Hornbech citeret i Jyllands-Posten – Birthe Rønn: Støjberg er uliberal.

“Tidligere integrations- og kirkeminister Birthe Rønn Hornbech (V) langer usædvanligt hårdt ud efter ideen, som mandag blev lanceret af Støjberg.

‘Der er tale om uliberal politik og politik stridende imod konventioner, når Inger Støjberg vil udøve negativ særbehandling af muslimer. Hun afslører også ukendskab til somalierne. Nogle dansk-somaliere kommer fra høje sociale lag og har bedre internationalt udsyn, højere uddannelse og kan flere sprog end Inger Støjberg,’ siger Birthe Rønn Hornbech til Jyllands-Posten. …

Birthe Rønn Hornbech mener, at Støjberg går den helt forkerte vej…

Det er bedre for Danmark at lægge vægten på, hvordan vi får fat i mere af denne højtuddannede, flersprogede internationale elite. Støjbergs politik bliver aldrig til noget,’ siger Birthe Rønn Hornbech.”

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/58615/trackback

28 Comments »

 1. Højt uddannede somalier med viden og udsyn! Ho! ho! ho!
  Den var sommerens bedste.

  Kommentar by skræp — 30. juli 2014 @ 06:51

 2. Jeg synes også vi mangler flere julemænd, tandfeer, påskeharer, ansvarlige politikere og andre fantasifostre i Danmark….

  I guder hvor har BRH dog faldet langt fra tinderne, selv om hun jo ret i dette tilfælde. Man kan/må ikke i følge loven ikke forskelsbehandle folk på basis af deres religion.

  Det burde vi så tage konsekvensen af og forbyde islam som lige præcis udøver forskelsbehandling af værste skuffe på basis af religion.

  Gad vist om BRH drager den logiske konklusion af hendes egne argumenter?

  Nok ikke.

  Kommentar by Vantroende — 30. juli 2014 @ 08:06

 3. Arh, lad da vær’. Der er mindst en 5-7 stykker, der lever op til den beskrivelse.

  Kommentar by Anonym — 30. juli 2014 @ 08:15

 4. Præmisset om, at højtuddannede har viden og udsyn, kan diskuteres.

  Man ser da dagligt i medierne allestedsnærværende højtuddannede såkaldte eksperter, der ikke glimrer ved viden og udsyn, men absolut skal have al hjernevirksomhed vredet ind i en snæver marxistisk eller politisk korrekt ramme, hvorved resultatet ender som den ren idioti. Hvis man skal have en chance for at få indsigt i verden, skal man netop lære at stille spørgsmålstegn ved denne reducerende, tabubelagte kaloriefattige viden, som man får tilbudt gennem de etablerede, humanistiske læreanstalter.

  Når Birte Rønn taler om et højtuddannet, flersproget internationale elite, så er det også et særligt kodesprog eller politisk drømmesprog til almen fordummelse. Hvem er mon disse efterlyste mennesker. For at indkredse de efterlyste kandidater, kan man tage nogle eksempler:

  Mange imamer tilhører f.eks. en højtuddannet, flersproget internationale elite, men det er næppe deres viden i 1400 års tolkninger af grusom og diskriminerende islamisk lovgivning, Birte Rønn savner? Mange korrupte våben- og menneskesmuglere har også sikret sig en formue til at de eller deres klan/familie kan føre sig frem i den internationale elite. Er det dem, som Birte Rønn savner? Nogle flere Sadam Hussein-sønner eller Gadaffi-sønner i det københavnske natteliv? Er det dem, som Birte Rønn savner?

  Så er der nogle usædvanlige enere som f.eks. Ayaan Hirsi Ali. Sådanne typer vil være for intelligente til venstrefløjen, der vil begynde at brokke sig over deres såkaldte kontroversielle meninger og lægge dem for had. I forlængelse heraf vil de ende under permanent politibeskyttelse. Er det sådanne tyder, Birte Rønn savner?

  Hvis det er højtuddannede, flersprogede internationale forretningsfolk, vil de næppe heller vælge Danmark, da Skat vil stå klar til at flå dem. Så det er næppe heller dem, som Birte Rønn tænker på.

  Endvidere er selve ideen med at høste højtuddannede fra krise ramte lande meget usympatisk. Man skal vel netop sikre, at de bruger deres viden til gavn for deres egne hjemlande og ikke til gavn for Danmark. Vi i Danmark vælter i forvejen rundt i lokale danske flersprogede og højtuddannede, der ikke kan finde et job.

  Og kommer man til pointen: Det er jo netop verdensbilledet og selvforståelsen hos de lokale danske flersprogede og højtuddannede, som Birte Rønn lefler for. For netop de kan føle en abstrakt solidaritet med den såkaldte højtuddannede, flersprogede internationale elite. Det er jo den drømmeelite, som de selv gerne vil tilhøre.

  Altså igen er en seriøs debat endt i det rene øregas. Tak Birte Rønn

  Kommentar by traveler — 30. juli 2014 @ 08:18

 5. Hun er fuldstændig sindssyg, somalierne er nogle af de værste.

  Kommentar by Gør noget — 30. juli 2014 @ 08:30

 6. Besynderligt, hvordan det er blevet legalt at tyvstjæle de veluddannede fra fattige lande. Helt uden hæmninger

  Mon ikke den Brain-drain vil få de lande til at synke længere ned?

  Men den dårlige samvittighed over den afskyelige egoisme kan klares ved at forhøje U-landshjælpen.

  Det var bedre for menneskeheden, hvis ALLE gjorden en indsats i deres egne lande.

  Prøv at tænke på, hvor mange mennesker, der dør af sult? Hvorfor skal de konstant svigtes? Fordi de politisk korrekte mangler udsyn.

  Kommentar by tavsen — 30. juli 2014 @ 08:55

 7. Rockwool Fondens forskningsenhed fandt for få år tilbage ud af at 98% af al indvandring til Danmark (inklusive den Vestlige) havde bestået af ufaglært arbejdskraft.

  Man må formode at de sidste 2% i et vist omfang består af personer som vi rent faktisk også i forvejen selv kunne uddanne. Af de 2% er formentlig halvparten bare nogen med uddannelse, der tilfældigvis er endt her.

  Det vil sige at kun ca. 1% af de 800.000 indvandrere og efterkommere har dækket et reelt specialistbehov på det Danske arbejdsmarked. Yderligere 1% har fundet sig til rette. De sidste 98% er endt på overførselsindkomst eller har taget arbejde fra den fattige del af den oprindelige Danske befolkning (detailhandel, taxaarbejde, restaurationsarbejde, rengøring, samlebåndsarbejde etc.).

  I ligningen har jeg så ikke indregnet den hær af integrationsarbejdere, socialrådgivere, pædagoger, politifolk, sundhedspersonale etc., der har skullet ansættes i det offentlige for at få dette cirkus til at fungere.

  At Danmark nogensinde har haft brug for mere end ca. 8000 indvandrere (specialister) i de sidste 50 år er en myte!

  Kommentar by Sigwar — 30. juli 2014 @ 09:00

 8. Birthe Rønn Hornbech er en fremragende humorist!

  Kommentar by Polka Charlie — 30. juli 2014 @ 09:13

 9. Med Birthe Rønn Hornbech`s fedladne fremtoning kan man tvivle på hun også har en STOR intelligens, men kan hun ikke bare nævne 1 promille somaliere, der har været en gevinst for Danmark? Her skal ikke medtages narkæ/khat smuglere eller menneskesmuglere.

  Kommentar by seudonym — 30. juli 2014 @ 09:17

 10. Danmark og andre vestlige samfund er liberale samfund pga. kristendommen, familieværdier hvor individet står over kollektivet og ikke som i den muslimske eller asiatiske verden hvor kollektivet står over individet. Dette er den europæiske liberalisme -den er kulturbestemt og kan ikke ekspotres til Irak, Afganistan eller Ægypten. Det er ikke u-liberalt, at holde kulturer ude af vesten som ikke har disse værdier -det er netop et forsøg på, at fastholde dem og erkende deres kontekst og begrænsening. Birthe Rønn er ikke liberal -hun er nihilist.

  Kommentar by Thorsted — 30. juli 2014 @ 09:32

 11. Husker jeg helt forkert, hvis jeg mener at somalier er en af de dårligst repræsenteret på arbejdsmarkedet, en af de grupper der suger flest offentlige midler og som er blandt de dårligst integrerede???

  Hvorfor er der stadig den flok af “gode mennesker” der tror at man kan snyde danskerne ved at tale om dygtige indvandre og en god integration

  Kommentar by broholm (ordblind) — 30. juli 2014 @ 09:45

 12. Heldigvis eller rettere desværre er koloniseringen af Danmark så fremskredent at INGEN tror på det og de fleste kun har hånlatter til overs for så stor en løgn. Tænk at hun tror at de stadig kan lyve så groft og bliver troet på.

  Kommentar by thatcherite — 30. juli 2014 @ 09:45

 13. Fatuma Ali kunne faktisk godt tænkes at have været en gevinst for os. Der skal nok være andre også. Mon ikke de udgør et sted mellem en promille og en procent?

  http://www.fatumaali.dk/

  Kommentar by Peter Lund — 30. juli 2014 @ 09:46

 14. Nogle dansk-somaliere kommer fra lave sociale lag og har mindre internationalt udsyn, lavere uddannelse og kan færre sprog end Birthe Rønn Hornbech. – Nogle.

  Kommentar by bastardo — 30. juli 2014 @ 09:57

 15. Begge fruentimmerne (støj + rønn) er far out.

  Kommentar by Neuhammer — 30. juli 2014 @ 09:58

 16. Fatuma Ali (f. 1950) har siden 1977 boet i Danmark og arbejder nu som psykiater…..

  Det skulle altså være en stor gevinst for Danmark? Det må betyde et tab for Somalia. Anderledes kan det ikke være.

  Hvis noget er en gevinst et sted, må det uvægerligt være et tab et andet sted.

  Måske hun kan lave en analyse af Birthe Rønn Hornbech’s vanvid?

  Kommentar by tavsen — 30. juli 2014 @ 10:07

 17. Hmm.. Det må være Ayan Hirsi Ali hun mener , men er der også tale om Kloning ? det er ulovligt !

  Kommentar by Ole Burde — 30. juli 2014 @ 10:27

 18. “Vis mig en ung konservativ og jeg kan vise dig en uden hjerte. Vis mig en gammel liberal og jeg kan vise dig en uden hjerne.” Winston Churchill.

  Benævnelsen liberal er efterhånden blevet til at alt skal accepteres og alt er helt i orden. Mærkelig drejning af definitionen, meget belejlig og letkøbt for så har man sat sin sunde fornuft på pause og kan føle sig som et ejegodt menneske, selvom denne indstilling på længere sigt begrænser din personlige frihed.

  Kommentar by synopsisolsen — 30. juli 2014 @ 10:36

 19. Jeg afskyr den gamle, den vaklende Rønne, som den labile gamle tosse hun er. Det har altid været hendes kendetegn, lige pludseligt at hælde en hjerneblødning ud gennem pressen.

  Herregud hvor er venstre blevet et parti af gamle tumper, – og de står til eventuelt at overtage regeringsmagten ? Hjææælp!

  Kommentar by Svend — 30. juli 2014 @ 12:10

 20. enten en del af et politisk agenda eller totalt blaest,jeg ved ikke hvad der er vaerst

  Kommentar by Dunk — 30. juli 2014 @ 13:17

 21. Her er i øvrigt et interessant synspunkt fra Rønn Hornbech: http://jyllands-posten.dk/international/ECE3330972/v-ingen-aegtefaelle-fra-tyrkiet-pakistan-og-somalia/

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 30. juli 2014 @ 13:35

 22. “Der er tale om uliberal politik og politik stridende imod konventioner, når Inger Støjberg vil udøve negativ særbehandling af muslimer.”

  Og så..???

  Kommentar by Peter Andersen — 30. juli 2014 @ 13:45

 23. Hold nu op Birthe Rønn Hornbech, der kan ikke være mange højtuddannede somalier! Og det ved du godt!

  Det er et problem at hvis fakta ikke passer ind i det politisk korrekte glansbillede, så laver man fakta om. Helt ærligt det er sådan noget vi kunne forvente fra venstrefløjen og de radikale, men fra en bundsolid venstrekvinde, det er for sølle.

  Kommentar by Robert R — 30. juli 2014 @ 16:12

 24. Broholm m. fl.:
  Ifølge NYT fra Danmarks Statistik nr. 41 af 29/1-14 har 16-64 årige somaliere i DK en beskæftigelsesfrekvens på 26,7 procent i 2013.

  Kommentar by T Simonoce — 30. juli 2014 @ 17:11

 25. T Simonoce, det lyder som en overraskende høj beskæftigelsesprocent. Hvordan mon den er opnået? Mit aldeles ukvalificerede gæt:

  Flertallet af somaliske kvinder har fået førtidspension, fordi de lider af islam. Så de er nok trukket ud af statistikken.
  De få, som ikke har fået FP, er blevet kommunalt ansat som bydelsmødre, opgangskonsulenter og hvad det ellers hedder – det trækker op i statistikken. Mændene kan bliver rollemodeller blandt de yngre kriminelle, eller blive ansat i private firmaer med massive løntilskud og reduceret arbejdstid.
  Resten er indskrevet på en uddannelse – til ingen verdens nytte. Men så længe de får SU, så tæller de ikke som arbejdsløse.

  Kommentar by Hr. Naturli' — 30. juli 2014 @ 20:25

 26. Hr. Naturli´:

  Det er den LAVESTE beskæftigelsesfrekvens, som optræder blandt indvandrere i omtalte NYT fra DS

  Kommentar by T Simonoce — 30. juli 2014 @ 22:12

 27. Hvornaar begynder,’Haardt Mod Haardt?’

  Kommentar by a.v.duch — 1. august 2014 @ 20:08

 28. Højtuddannede somaliere har Somalia mere brug for end Danmark har.

  Kommentar by Erik Jørgensen — 2. august 2014 @ 10:24

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper