8. september 2014

Politiken bekræfter Redox-link: JKT delte adresse med ‘ledende skikkelse på den yderste venstrefløj’

I sidste uge bloggede jeg om den tiltalte i Danmarkshistoriens største hackersag, og gav en række indicier på at manden plejede omgang med den yderste venstrefløj. Jeg overså at Politiken, et par dage forinden bragte en længere redegørelse om sagen, og her bekræftede mistanken. Graverchef John Hansen (og Jakob Sorgenfri Kjær) eufemiserer, og foregiver at tiltalte ikke er venstreradikal, men med Politikens rolle i den samtidige ORG-sag forstår man godt de nedtoner det politiske aspekt.

Fra Politiken.dk – Knægt tiltalt for det største hackerangreb på Danmark (1. september 2014).

“Da betjente erklærede ham anholdt i Thomas Laubs Gade på Østerbro i København, havde han computeren under den ene arm. Siden den dag har den nu 21-årige it-konsulent siddet varetægtsfængslet i Arresthuset i Ringsted, adskilt fra sin Lenovo Thinkpad-computer. …

Den unge mand i arresten beskrives af sin omgangskreds som et computergeni med fotografisk hukommelse. …

Indtil han blev sat bag tremmer, holdt han til i venstreradikale – også kaldet autonome – kredse på Nørrebro i København uden dog selv at være specielt politisk interesseret. Han kom ind i centrum af miljøet, da han i slutningen af 2010 flyttede ind i et kollektiv nær Blågårdsgade, hvor også en ledende skikkelse på den yderste venstrefløj havde adresse. En daværende beboer i kollektivet fortæller, at den nu hackertiltalte mand var anderledes:

‘Vi holdt et brag af en indflytterfest, og jeg havde inviteret alle mine autonome venner. Jeg blev meget forbavset, efterhånden som hans gæster dukkede op: Han havde venner i alle mulige forskellige miljøer og havde let ved at omgås alle slags mennesker. Han er en ordentlig og behagelig fyr, simpelthen’.

… kort efter sin 18-års fødselsdag i foråret 2011 fortalte han sine omgivelser om et usædvanligt påtrængende jobtilbud: Politiets Efterretningstjeneste ville gerne gøre brug af hans it-talenter. Mange omkring ham hørte historierne om, hvordan agenter fra PET passede ham op, når han forlod sin arbejdsplads, eller ventede på ham uden for hans bopæl. Inviterede ham på hotel. Smigrede ham og lovede, at de ikke ville have ham til at spionere mod sine venstrefløjsvenner.

Kilder i hans omgangskreds siger også, at han til sidst følte sig under pres fra PET, fordi han afviste de insisterende tilbud.

‘Han følte det ubehageligt, at de overvågede ham’, fortæller en ven.

Om presset var årsagen, er uvist, men på et tidspunkt i 2011 rejste den da 18-årige mand til Brisbane i Australien, hvor han arbejdede for et it-sikkerhedsfirma. … Det billede, som kan stykkes sammen fra kilderne omkring den unge it-specialist, fortæller, at han vendte tilbage til Danmark fra Australien i efteråret 2012, og at han da lagde afstand til i hvert fald en del af sin tidligere vennekreds.”

(Politiken kalder beboer i AFA-kollektiv for ‘Knægt’; Politiken.dk, 1. september 2014)

“Politisk ligger JKT til venstre, og ifølge vennen har han altid haft det lidt svært med autoriteter… var ikke begejstret for højreorienterede, tilføjer vennen.” (BT, 9. juni 2013)

“På de ukrypterede dele blev fundet videoer og billeder fra venstreorienterede demonstrationer…” (Computerworld, 2. september 2014)

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/59941/trackback

9 Comments »

 1. Danmark tillader åbenbart en samfunds undergravende radikaliseret aktivist hvis ikke den såkaldte knægt får en straf der er højere end en bøde og samfundstjeneste.

  Kommentar by emmagad — 8. september 2014 @ 12:01

 2. Det glæder mig, at tossen (knægten!!) nu er indlagt, desværre til livslang forsørgelse.

  Nu vi er ved børn denne OT fra jp: “De store problemer, drengene får rodet sig ud i, og som begynder allerede i før-teenageårene, er ikke opstået, fordi drengene er muslimer, mener sociologen Hakan Kalkan, der står bag undersøgelsen. De er opstået, fordi drengene kommer fra ressourcesvage baggrunde”.

  Sociolog min bare. Disse ‘knægte’ får ikke ´rodet sig ud i’, de gør det af egen fri vilje og ved den bevidsthed, de nu besidder.

  Og det sker, blot til oplysning for Hakan Kalkan, netop fordi drengene er muslimer og derfor indavlede med en yderst lav intelligenskvotient på grænsen til det retarderede.

  Af samme årsag er deres baggrund ressourcesvag.

  Vi taler ikke længere 2g eller 3g. Disse muslimer er på 4-5-6 generation i Danmark og andre vestlige lande, hvorfor alt håb lades ude.

  Kommentar by Henrik Petersen — 8. september 2014 @ 12:22

 3. Venstreekstreme John Hansen har vist selv verserende kriminelle sager.

  Kommentar by Hans Und — 8. september 2014 @ 15:35

 4. Den yderste venstrefløj er dygtige til spin. Via privat kontakt til mediefolk, har man indtrykket af, at man forsøger at nedtone belastende historier. Jeg kommer også til at tænke på, at det var i politikken, at brandstifterbanden stod frem med navn og billede, og at man dermed sikrede sig selv en bestemt vinkel på historien.

  Kommentar by Undren — 8. september 2014 @ 16:30

 5. Udover sine verserende sager har John Hansen nu også SFIs ord for at hans samarbejdspartner, REDOX, er voldelige, kriminel og ekstrem.

  Kommentar by Hans Und — 9. september 2014 @ 16:47

 6. Hans Und — 9. september 2014 @ 16:47

  Rune Eltard mente, det var urimeligt, at SFI ikke havde snakket med de venstreradikale
  http://www.dr.dk/radio/ondemand/p4kbh/p4-eftermiddag-2664#!/
  Lisbeth Pedersen ca. 1:10:00 efter sangen Forvandling Lis Sørensen
  Rune Eltard ca. 1:35:00 efter Ain’t Nothing Like The Real Thing med Marvin Gaye

  Fyn er fin
  http://www.fyens.dk/indland/Antidemokratisk-Kun-faa-ekstremistiske-grupper-paa-Fyn/artikel/2567945
  http://www.fyens.dk/indland/Trods-haervaerk-Politikere-ser-ikke-mange-ekstremister/artikel/2567989

  Kommentar by tavsen — 10. september 2014 @ 10:50

 7. Idealistisk form for samfundsundergravende virksomhed som dette med at vise at myndighedernes kontrolsystemer er hullede som en si ser jeg intet problem i fra et borgersynspunkt. Det underlige er at almindelige borgere har så stor tillid til systemet at de stoler på myndighedernes brug af deres følsomme oplysninger, mens folk bliver urolige ved at deres cpr-nummer ret let kan findes af andre privatpersoner.

  Kommentar by perhag — 10. september 2014 @ 18:22

 8. John Hansen og Jakob Sorgenfri fortsætter med forsøg på at påvirke sagen til gunst for de anklagede, Politiken style, dvs antydninger, halve sandheder, udtalelser fra fra “eksperter”, der siger det de gerne vil skrive.

  http://politiken.dk/indland/ECE2393594/politiet-fik-aldrig-adgang-til-it-systemer-i-hackersag/

  Bare for at klargøre det: Politiet står for efterforskningen, men at de udfører den er faktisk en undtagelse til hovedreglen, nemlig at en forurettet selv står for det.

  Et voldsoffer der indfinder sig hos politiet får også at vide, at han selv skal fremskaffe lægeerklæring.

  Politiet går ikke selv ombord i bogholderiet, hos en virksomhed der har lidt kassebedrøveri.

  osv.

  Men Jørn Vestergaard deltager selvfølgeligt gerne som han gjorde under “Blekingegadesagen”:

  ” Professor i strafferet Jørn Vestergaard, Københavns Universitet, mener, at de nye oplysninger kan svække anklagerens sag:

  »Politiet har ansvar for efterforskningen, og dette kan man ikke overlade til andre. Politiet kan godt trække på ekstern sagkundskab, men så skal der opstilles et efterforskningstema, og undersøgelsen skal tilrettelægges under politiets ledelse og instruktioner. Anklagemyndigheden står dårligt, hvis politiet ikke har levet op til sit ansvar efter retsplejeloven«.”

  Hokus pokus og anklageren er en lille smule undermineret og den anklagede tilsvarende styrket.

  Det vil være en forsvarer der ikke er pengene værd, hvis han ikke bruger sådan en udtalelse fra en professor i strafferet.

  Kommentar by Hans Und — 12. september 2014 @ 07:13

 9. Politiken og Jørn Vestergaards påvirkning af sagen. Nu med idiot udtalelse fra Pernille Skipper.

  http://undskabenshotel.wordpress.com/2014/09/12/pavirkning-af-hacker-sag/

  Kommentar by Hans Und — 13. september 2014 @ 09:46

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper