14. august 2008

Argument imod hårdere straffe for vold: ‘Kriminaliteten’ er faldende i samfundet

Man kan ikke tænde for P1 uden at blive forulempet med halve sandheder. Hørt mandag eftermiddag, i forbindelse med P1debatten, hvor emnet var strafrabatten til unge voldskriminelle, foranlediget af den aktuelle Aalborgsag.

 • 12/8-08 P1debat – Væk med ungdomsrabatten? (Vært: Birgitte Lesanner; Gæster: Line Barfod, Enl., og Kim Andersen, V).
 • Birgitte Lesanner, P1-vært: Kim Andersen, i dag er der en kommentar i Information som hedder ‘Et samfund har de børn og unge det fortjener’, og det er Beth Grothe Nielsen, som har skrevet det, og hun skriver blandt andet. Alle fagfolk ved…

  I forbindelse med udsendelsen (kan ikke genfinde online) kunne man høre en forsker fortælle, som et argument imod højere straffe, at kriminaliteten er faldende i disse år. Nuvel, men det der er afgørende her, er vel ikke antallet af cykeltyverier, men omfanget af voldskriminalitet. Fra en Balvig-rapport (s. 20) der refererer en undersøgelse foretaget af Justitsministeriet.

  Paradoks: Enhedslisten om 16-årige…

  Birgitte Lesanner, P1-vært: … hvorfor skal en 16-årig beskyttes, ud fra det her, at børn er børn-princip, når han begår noget så bastialsk som det vi har set i Aalborg?

  Line Barfoed, Enhedslisten: Fordi vi har en holdning om at børn og unge under 18-årig, de er ikke fuldt udviklet, man bliver ikke myndig før man er 18, og derfor mener vi at der ikke skal være en ligeså hård straf, som når man er over 18.

  (Enhedslisten.dk: “Efter Enhedslistens opfattelse bør alle, der er fyldt 16 år og er bosat i Danmark have mulighed for at stemme.”)

  Oploadet Kl. 14:59 af Kim Møller — Direkte link19 kommentarer

  The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/6068/trackback

  19 Comments »

  1. Typisk venstrefløjs forsørgerstatsvrøvl.

   Kun rettigheder, intet ansvar.

   Kommentar by DaLi — 14. august 2008 @ 15:03

  2. At Enhedslisten er komplet og aldeles inkonsistente i alt hvad de siger og gør, er ikke noget nyhed.

   Tak at poste ovenstående graf, for dine mange læsere at se. Jeg har flere gange forsøgt at råbe folk op, men der er stadig nogen som tror på løgnen om, at volden er faldet.
   Jeg kan informere om at mordraten ligeledes er steget betydeligt. Den er endda langt højere end selv under Krigen.

   Kommentar by RettenTilSelvforsvar — 14. august 2008 @ 15:23

  3. “Fordi vi har en holdning om at børn og unge under 18-årig, de er ikke fuldt udviklet, man bliver ikke myndig før man er 18, og derfor mener vi at der ikke skal være en ligeså hård straf, som når man er over 18”.

   Når man så på venstrefløjen diskuterer sit potentielle vælgersegment på 12 eller 16 år bruges præcis det modsatte argument – så er der pludselig ingen grænser for hvor modne og ansvarlige børn i denne alder er.

   Kommentar by Limewoody — 14. august 2008 @ 15:56

  4. “Line Barfoed, Enhedslisten: Fordi vi har en holdning om at børn og unge under 18-årig, de er ikke fuldt udviklet, man bliver ikke myndig før man er 18, og derfor mener vi at der ikke skal være en ligeså hård straf, som når man er over 18”

   Klart at Enhedsfascisterne er imod at samfundet fjerner de voldelige unge fra gaderne. Dels vil over halvdelen af partiets medlemmer dermed sidde i fængsel og dels vil partiet miste størstedelen af deres hær af voldspsykopater ude i gaderne.

   Kommentar by Tolder — 14. august 2008 @ 18:06

  5. Det er ikke kun i forbindelse med unge under 18 år der er problemer med at idømme passende straffe.

   Læs JPs forside idag – og bliv bedrøvet!

   Ikke alene over, at den 15 årige Mark blev slået ihjel af en bilist der ikke fandt det rimeligt at holde for rødt – så derfor pløjede ind i Mark og dræbte ham.

   Men også over at bilisten og hans venner der var med i bilen for det første løb fra ulykkesstedet – og nu skal for retten med udsigt til en latterlig lav straf, idet man agter at stille bilisten og vennerne for en domsmandsret hvor de højst kan få 4 års fængsel- og ikke for et nævningeting hvor straframmen kan gå op til 8 års fængsel.

   Bilisten, hvis mor og søster kørte ham på politigården, reagerede ved ankomsten med at spytte en kvindelig betjent i ansigtet og komme med dødstrusler mod betjenten og hendes familie.

   Han er en gammel kendig af politiet, idet han i forvejen er titalt for 17 lovovertrædelser – og var forøvrigt prøveløsladt da han dræbte Mark!

   Jeg ved ikke med Jer, men jeg er dødtræt at vores eftergivenhed og blødagtighed.

   Er bilisten med de i forvejen 17 lovovertrædelser af anden etnisk oprindelse – hviket vi ikke aner, men som hanms adfærd overfor den kvindelige politibetjent indikerer- burde han kunne fratages evt.statborgerskab og udvises til oprindelseslandet og det uanset om han er 1.2.3.eller 4. generationsindvandrer.

   Men som sagt, dette med oprindelsen er mit vilde gæt.

   Ud fra beskrivelsen af bilistens adfærd,

   Kommentar by Vivi Andersen — 14. august 2008 @ 20:17

  6. 3. Limewoody

   Det er værd at huske på det du der skriver om nedsættelsen af valgretsalderen og så alderens betydning for strafudmåling!

   Der er et krystalklart misforhold mellem at ville beskytte folk mod langvarig straf, fordi de ikke er modne nok når de er under 18 år – og så samtidig påstulerer de på den anden side er modne nok, når det gælder stemmeretten!

   At politikerne ikke handler hverken logisk, pragmatisk eller rationelt, men parti- og personligt egoistisk, bliver mere og mere tydeligt.

   Min dybeste foragt for den slags folk!

   Kommentar by Vivi Andersen — 14. august 2008 @ 20:27

  7. @ Vivi Andersen
   Det er jo vigtigt at betjenten ved, at hun er dhimmi i det fremtidige kalifat, så hun ikke en anden gang kommer til at anholde overmenneskene fra Fredens Religion.

   (Ironi er en vigtig ingrediens i den indre kamp mod selvtægt)

   Kommentar by RettenTilSelvforsvar — 14. august 2008 @ 22:32

  8. Hvis man ikke er alt for talsvag, er det ingen sag at gå ind på Danmarks Statistiks hjemmeside og finde den rette sammenhæng.
   Det er rigtigt, at den samlede kriminalitet er faldet fra 95-06, men dette dækker over, at antallet af anmeldte voldssager er steget kraftigt, mens f.eks. tyverier er faldende. Desværre har Danmarks Statistik ikke tal fra før 1995 på deres hjemmeside, så det er nok et lidt større detektivarbejde, hvis man vil længere tilbage i tid.

   Sammenholder man strafferetten med erstatningsretten er det interessant at bemærke, at man som barn sagtens kan blive gjort erstatningsansvarlig selvom man kun er ganske ung – helt ned til 5 år. Dog tages der ved erstatningens størrelse hensyn til barnets alder. Nu mener jeg ikke, at vi skal smide 10-årige i fængsel, men en eller anden form for ungdomssanktion kunne man vel godt idømme dem, f.eks. samfundstjeneste.
   Jeg tror vi kan forhindre en del forbrydelser, hvis de yngste forbryderspirer mærker en sanktion, hvis de bevæger sig ud i det kriminelle miljø som 10-15 årige.

   @ Vivi
   Jeg forstår ligesom dig heller ikke hvorfor venstrefløjen vedbliver at påstå, at srengere staffe ikke mindsker kriminaliteten, når deri tilfældet med Marks sag var tale om en vaneforbryder, som hvis han havde fået en ordentlig straf fra start af, ikke havde kunnet køre sin dødskørsel.

   Kommentar by Henrik — 15. august 2008 @ 00:10

  9. Til 8 (Henrik).
   “Nu mener jeg ikke, at vi skal smide 10-årige
   i fængsel, men en eller anden form for ungdomssanktion kunne man vel godt idømme dem, f.eks. samfundstjeneste.”
   Jo man skal. Hvis man er gammel nok til at begå personfarlig kriminalitet og kalkulerende nok til at lyve eller til at bruge forbrydelsen til at forhøje sin street cred, er man også gammel nok til voksen straffeudmåling.
   Man burde starte med at indføre livstid uden mulighed for prøveløsladelse for visse forbrydelser ligesom det er gældende retstilstand i USA.
   En personfarlig kriminel i isolationsfængsel er trodsalt en mindre potentiel skadevolder i byens natteliv.
   Jeg så også gerne indført dødsstraf, men det er der desværre ringe mulighed for i Europa. Det bliver jo et problem, at det værste en terrorist risikerer er et komfortabelt fængselsophold, hvis hans jomfrumission nu skulle slå fejl.
   Jo flere terrorister, der sidder i fængsel, desto større er risikoen for at andre vil søge at befri dem ved gidselaktioner.

   Kommentar by PerH — 15. august 2008 @ 02:25

  10. Jeg er egentlig flintrende ligeglad med om voldskriminelle bliver helbredt eller ej ved at komme i fængsel. Så længe de er i fængslet og ikke ude i samfundet, slår de ikke uskykldige mennesker til smadder.

   Kommentar by PeterK — 15. august 2008 @ 10:25

  11. @ Henrik
   Venstrefløjen har for vane at bilde folk ind, at fuldstændig idiotiske påstande i virkeligheden er sande.

   Her er bare nogle få eksempler:
   – Fri våbenadgang fører til mere kriminalitet
   – Fængselsstraffe øger kriminaliteten
   – Når forbrydere begår vold, er det de lovlydiges skyld
   – De er fattige i Afrika, fordi vi er rige
   – Volden er faldende i Danmark
   – Islam er en fredelig religion

   Alt sammen noget som enhver burde være klar over, er helt ude i hampen. Men venstrefløjen er skide dygtige til at dreje og vride sandheden, så mange ender men at tro på, at der er underliggende forklaringer som gør komplet tåbelige påstande sande.

   Jeg har selv troet på de fleste af ovenstående eksempler, men man behøver ikke gå specielt meget i dybden, før de falder fra hinanden. Jeg har derfor gjort det til vane ikke længere at acceptere påstande som virker kontraintuitive, hvis ikke de bakkes op af solide facs. Det lyder måske som en selvfølge, men det er det sgu langtfra hos alt for mange mennesker.

   @ PerH
   Hvis 10 årige begår kriminalitet er der noget helt galt med forældrene, og det er værd at overveje om ikke man burde straffe dem i stedet.

   Kommentar by RettenTilSelvforsvar — 15. august 2008 @ 13:21

  12. Dogme: Hårdere straffe hjælper ikke.

   Dogme: Mere politi hjælper ikke.

   Well her er en by, hvor man har gjort præcist, hvad der ikke hjælper og det hjalp:)

   http://www.disastercenter.com/crime/nycrime.htm

   Det er ganske vist korrekt at tiden i fængsel ikke helbreder alle kriminelle, men pointen er bare de er heller ikke helbredt når de slipper tidligere fri. Nej faktisk har de fået sendt det signal, at det kostede dem ikke særligt meget tab af frihed at lave kriminalitet.

   Hvis hårde straffe ikke hjalp, ville vi vel se langt flere mord og bankrøverier, samt andet som straffes hårdt og opklares i den grad som det gør.
   Det burde vel være logisk nok. hvis opklarelses procenten var højere for vold og straffen hårdere, ville vi også se langt mindre af den.
   Alene af den grund, at dem som har har tendenser ud i udøvelsen af serievold ikke ville være så hyppigt ude af fængslet og gøre det, men de vil naturligvis også tænke sig ekstra om, hvis straffen og opklarelsesprocenten var høj.

   http://logisksnit.blogspot.com/2008/08/balvig-modsagt-af-virkeligheden.html

   http://logisksnit.blogspot.com/2008/08/lex-balvig-eller-straffeloven.html

   Kommentar by Thomas Bolding Hansen — 15. august 2008 @ 15:14

  13. Det er grotesk.

   Og Line B er et menneske som alene klæber til sin skammel, ved at lyve og love og slikke … og være fuldstændig utroværdig og iskold i enhver henseende.

   Hun har enormt mange skæbner på samvittigheden, både indenfor egen rækker og hos modstanderne. Hun aner ikke hvad hun taler om, når hun åbner munden. En rigtig helt på venstre-f-løgnen. Mønster-model.

   Jeg er af den holdning at det er for dyrt at sætte i fængsel og det hjælper ikke. Hverken samfundet eller den kriminelle. Jeg mener at neurobiologien mere og mere viser, at faktisk al kriminalitet, skyldes en sygelig tilstand.

   Deraf skal hele kriminalvæsenet nedlægges. Og også retspsykiatrien, som heller ikke fungerer, overhovedet.

   Der skal nye boller på suppen. Der skal laves et system, som låser folk inde og som helbreder dem, men med den nye viden og dennes nye effektivitet. Amerikanerne er langt fremme, men stadig i det uofficielle små. Multibehandling for psykiske lidelser og problemer, med meget kortere behandlingstider og til meget færre omkostninger.

   Kriminalitet er et symptom. Og det skal og kan behandles. Hidtil har vi bare, af berøringsangst, faktisk intet effektivt gjort. Og folk skal selvfølgelig ikke lukkes ud, før de er færdigbehandlede.

   Fængselsvæsen og retpsykiatrien er forældede ler-elefanter, der koster kassen og ikke virker. Her kræves mod og nytænkning.
   Det handler om genoptræning af hjernefunktioner, simpelthen. Og de kan efterhånden måles ret præcist.

   Selv de kriminelle vil blive frie, glade og taknemmelige.
   Det største problem er vores hykleriske idealer om ,,personlighed,, og ,,man må ikke røre ved personers psyke,,. Det gør vi hele tiden i vild stil, anyway og hvis volden vil falde og alle parter få det bedre, hvad er der så i vejen?

   Det der er i vejen, er at dette er forud for sin tid. Neurobiologien vil vende op og ned på næsten alt i vores samfund, indenfor de næste 10 år. Hvis alt går vel. Get used to it.

   Kommentar by Tobulisten — 16. august 2008 @ 00:23

  14. Af ukendte årsager har mange af partierne(især de venstresnoede og de radigale) i folketinget svært ved at sørge langt flere udvisninger af kriminelle udlændinge. Af økonomiske og sociale grunde ville det være en udmærket ide. Endvidere ville udvisninger virke afskrækkende på udlændinge, der overvejer kriminelle handlinger.

   Kommentar by Poul — 16. august 2008 @ 11:03

  15. Hvis man er gammel nok til at begå forbrydelsen, er man gammel nok til at tage straffen.

   F.eks. var der en voldtægt på Gl.Torv i København for nogle få år siden, hvor den yngste vist nok var tolv år og andre fjorten år. Hvis man kan deltage i så alvorlig en forbrydelse eller andre sådanne, så er det trættende at høre om “ung”, “barn” og “drengestreger” i forbindelse hermed.

   Det er hørt i TV, at gode politifolk kalder det at kaste en stor sten eller anden tung genstand ned fra en gangbro over en motorvej for drengestreger. Det burde man afholde sig fra. Det er at minimere den udførte, morderiske gerning, intension eller ej fra gerningsmandens/gerningsmændenes side. Bortset fra disse lidt tankeløse definitioner af forbrydelser, synes jeg, at politiet gør et stort arbejde og faktisk trænger til FLERE ressourcer. Giv dem penge til flere betjente og administrativ hjælp, så betjentene kan koncentrere sig om det, der er deres opgave, nemlig at sætte forbryderne bag lås og slå.

   Enig med anden debattør i, at konsistens ikke er ELs største aktiv.

   Det ville være en appelsin i ELs turban at få nedsat valgretsalderen. Samtidig med at man mener, at unge under atten er modne til at få det ansvar at gå til valg, synes man åbenbart tværtom ikke, at unge er modne nok til at tage straffen for alvorlige, begåede forbrydelser.

   I den forbindelse burde man også se på, at man så på kollektivt ansvar, skyld og straf, når en gruppe af kriminelle begår mord, røverier, knivstikkerier, voldtægter og lignende. De, der ansporer, lokker og inspirerer, er lige så skyldige som den/de der fører kniven, voldtager, røver, holder offeret fast, kommer med blodberusede tilråb, anstifter mord, voldtægt o.a.

   Dækker man efterfølgende over hinanden, burde en lov om kollektivt ansvar træde i kraft. Ikke så straffen bliver fire, otte eller seksten år fordelt på/divideret cirka med et antal forbrydere, men således at hver deltager i forbrydelsen bliver dømt hele straffen for den begåede forbrydelse.

   At det ikke hjælper at straffe fremføres fremdeles med ihærdighed, men hvad forestiller disse menneskekærlige mennesker sig? At mord, voldtægt og røverier skal være straffrit? Fribillet til at skaffe sig af med og tilrane sig, hvad der nu falder een ind?

   Velkommen selvtægt! Du har været længe undervejs, men gode mennesker baner vejen for selvtægt, alles kamp mod alle.
   Så længe de kriminelle er lukket inde, er samfundet, i hvert fald for en stund, mere sikkert for borgerne at færdes i.

   Mon ikke der også er forskel på vold i 1960 og i 2005?

   Iøvrigt ville det være ønskeligt, om man benyttede sig af udvisninger i langt højere grad, end man gør nu. Jeg mener også, at det kunne have en ret effektivt afskrækkende virkning.

   Med hensyn til neurobiologiens fremtidige muligheder kan det godt være, at der vil være et potentiale ift at afsløre forbrydere og genopdrage dem, evt. med en eller anden form for terapi.

   Der er dog ingen garanti for, at neurobiologien ikke også vil blive brugt til at finde f.eks. politiske dissidenter, racister o.a. man ikke kan lide osv., alt afhængigt af HVEM, der har magten til at bruge disse redskaber til at skille fårene fra bukkene.

   Det kunne let komme til at stinke af Gulag.

   Kommentar by +M+ — 16. august 2008 @ 18:48

  16. Udover straffen selv bør vi også tage ’sociale’ ydelser fra dem, der har begået forbrydelserne. Det er ikke straf, det er reaktion, og skal motivere bedre opførsel i fremtiden.

   Er der tale om mindreårige/hjemmeboende, bliver det forældrenes indtægter, det går ud over. Det skal nok ‘bringe dem på banen’ og fortælle deres rødder, at de skal holde op med at lave l***.

   Kommentar by Henrik Ræder Clausen — 16. august 2008 @ 18:53

  17. “Typisk venstrefløjs forsørgerstatsvrøvl.

   Kun rettigheder, intet ansvar.”

   Hvad galper du om mand. Var det ikke lige Mette Frederiksen der i sine “9 teser” for kort tid siden outlinede at borgerne udelukkende har ansvar og pligter, men ingen rettigheder?

   Kommentar by Peter Bjørn Perlsø — 16. august 2008 @ 21:42

  18. >15

   Jeg kan anbefale at sætte sig lidt ind i neurobiologiens udvikling pt. Det du snakker om findes allerede. Men det bruges ikke.

   Og Gulag, ja, det er der altid en risiko for. Hvor har du den syge ide fra at noget IKKE kan misbruges??

   Jeg vil blot bemærke at i dag er 450.000 danskere på lykkepiller, som er et kraftigt stemningspåvirkende drug, der først og fremmest ensretter mennesker, så de tåler mere stress, og derfor heller ikke engagerer sig politisk. 10 min. hos din læge, så er du på.

   – Er det ikke også en slags Gulag?

   Sagen er jo den, at vi har lukket det der svarer til vel mellem 300.000 og 650.000 psykisk syge, ind i landet. Der er bare ingen der tør sige det. Hvad skal vi gøre?

   Ud fra vestlige normer for normalitet, lider Langt de fleste muslimer af vrangforestillinger. Nu hedder det bare ,,lovreligion,,.

   Man kan ikke straffe så mange mennesker, til noget som helst.

   Desuden nytter det ikke at straffe psykisk syge. Skulle fængsel få dem til at opleve en ny virkelighed ud af den blå luft?

   -sagen er antropologisk og det er selvcentreret at tro at alle i verden tænker som os selv. Men det betyder ikke at vi ikke kan løse problemet. Vi skal bare turde bruge den viden vi har til rådighed, thats all.

   Send dem hjem til deres egen kultur, eller deal med kultursammenstødet, det er de to muligheder der er. Og det må nødvendigvis være et eller andet effektivt, der virker. Det er logik.

   Vi fik en hjerne for at vi skulle bruge den. Nu har vi chancen :)

   Kommentar by Tobulisten — 17. august 2008 @ 01:38

  19. 18.Tobulisten

   Så længe vi ikke engang aner hvor mange fra de arabisk/islamiske lande der besidder dansk statsborgerskab eller har opholdstilladelser…

   så længe det er forbundet med risici for Kafir at ryge 1-3 år i fængsel hvis man taler/skriver på måder som er vedtaget ulovligt af hensyn til islam/muslimer, for det ER jo på grund af dem EU har vedtaget sligt ofr ellers var en hel del af disse muslimer blevet dømt ifølge disse vedtagelser og deres Koran forbudt….

   Vel er neurobiologien i en rivende udvikling, men hvad hjælper det når man ikke vil tage den høstede indsigt og viden i anvendelse…

   Jeg tror der, desværre, skal nogle virkelige grumme oplevelser til før man herhjemme, som i resten af Vesten, foretager sig eet og andet der har målbar effekt.

   Vi er nogle generationer der ikke aner en pind om hvad det vil sige samfundet ikke kører på skinner.

   Spørg min Mosters generation, hun er 90½ år gammel, og hendes generation kan fortælle om hvilket fantastisk samfund, der er blevet opbygget i Danmark.

   Og de kan også fortælle os, at alt kan sættes over styr og at man først opdager hvad man har mistet når det er væk.

   Men vi andre er så vante til at det hele alligevel ender med at gå at vi ikke kan fatte, at det måske er hvad det på sigt netop IKKE vil , når man tillader en inkompatibel kultur, som islam, at slå rod midt i ens egen kultur.

   Vi er heller ikke opvækstet med at skulle kæmpe for vores (ret til) eget land og kultur.

   Der er derimod Islam, som vækster sine børn op med Allahs krav til dem om at medvirke til Den Lille Jihad.

   Vores kultur er ikke-voldelig og rettet mod konstruktiv udvikling.

   Islam er voldelig, krigerisk og regid .

   Kommentar by Vivi Andersen — 17. august 2008 @ 18:57

  RSS feed for comments on this post.

  Leave a comment

  Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper