22. august 2008

Monica Papazu: Forløbet omkring Kosovo er “udtryk for et historisk, europæisk selvmord”

Fra Weekendavisen. Poul Pilgaard Johnsen interviewer Monica Papazu – Vesten forstår intet.

“»Når Kosovo nu har opnået sin selvstændighed, og når de internationale styrker forlader området, vil ikke blot serberne, men også deres kirker og klostre sandsynligvis forsvinde fra Kosovo. Det er ikke kun et spørgsmål om at redde et folk, som er blevet til et mindretal i en af sine historiske provinser men om at redde en unik, kristen arv, som ikke alene fortæller om serbernes kristendom, men også om Europas egne rødder,« fastslår hun, og fortsætter:

»Kirkerne og klostrene, hvoraf otte befinder sig på UNESCOs liste over verdens kulturarv, bliver brændt og risikerer at forsvinde for vore øjne, og i deres sted skyder moskeerne op. I ’Solsortenes Land’ og på ’Kirkens Jord’ – Kosovo og Metohija – bliver kristendommen udraderet, og islam ekspanderer endnu en gang ved sværdet. Og mens talebanernes ødelæggelse af Buddha-statuerne i Afghanistan i foråret 2001 blev kendt overalt og entydigt fordømt som en utilgivelig forbrydelse mod verdens kulturskat, foregår udslettelsen af den kristne arv i Europa i al stilhed, og der, hvor den er kendt, bliver den alt for ofte mødt med ligegladhed.«

Det er et kodeord: ligegladhed. Man kunne tilføje: uvidenhed. For Monica Papazu er hele forløbet omkring krigen i Kosovo i virkeligheden et udtryk for et historisk, europæisk selvmord, som man kun kan forstå, hvis man forstår, at både Europa og USA intet forstod:

»Problemet er, at hele denne krig, som foregik ved Jugoslaviens sammenbrud i 1990erne, er blevet projiceret over på et tomt lærred, fuldstændig løsrevet fra den historiske sammenhæng. Der var ingen historisk erindring tilbage, der kunne kaste lys over, hvad der skete. Man anede intet om, hvad Jugoslavien var, om Det osmanniske Rige eller om Kosovos betydning for serberne og den øvrige kristenhed. Både journalisterne og de vestlige politikere, de amerikanske især, var præget af en tragisk uvidenhed om historien og ligegladhed med den,« mener hun og illustrerer sin pointe med en samtale mellem Warren Christopher, der var USA’s udenrigsminister fra 1993 til 1997, og Storbritanniens tidligere udenrigsminister, EU’s fredsmægler David Owen:

»Warren Christopher spurgte en dag David Owen, hvorfor i alverden europæerne havde ladet serberne besætte Bosnien. Hvorpå David Owen svarede, at serberne jo ikke havde besat noget som helst: ’de boede bare der.’Siden hvornår?,’ spurgte Warren Christopher så forbløffet. ’Jamen, siden altid!,’ svarede briten.«”

Oploadet Kl. 12:48 af Kim Møller — Direkte link22 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: https://www.uriasposten.net/archives/6084/trackback

22 Comments »

 1. Ja,læste den også. Og sandt nok; værdirelativisterne i Vesten, har det jo med, at konsekvent forsvare Vestens trussel nr. 1, så de er vel egentlig ikke værdirelativister, men fjenden, i den store kanins klæder.

  Kommentar by Cæsar — 22. august 2008 @ 13:10

 2. imod uvidenhed kæmper selv guderne forgæves.

  Kommentar by kpetersen — 22. august 2008 @ 15:48

 3. Sikke noget ævl at Kosovo skulle have nogen som helst betydning for “kristenheden”. Der foregår p.t. seriøs historieforfalskning i Kosovo-spørgsmålet, hvor man accepterer de serbiske myter og løgne på deres ordlyd af frygt for muhammedanerne. Man glemmer ganske den historiske baggrund, og i dén har den såkaldte “kristenhed” i den serbiske version ikke noget at lade nogen høre.

  Kommentar by .sfw — 22. august 2008 @ 17:29

 4. I øvrigt er artikel-linket dødt.

  Kommentar by .sfw — 22. august 2008 @ 17:30

 5. Vesten forstår intet. Nej! Og de ansvarlige for mordbrand, drab og ødelæggelse af serbiske huse og kirker i 2004 i Kosovo er aldrig blevet dømt.

  Kommentar by kurt rosenstrøm — 22. august 2008 @ 17:35

 6. Næh, og de ansvarlige, som rutinemæssigt sendte patruljer igennem Mehmet og Zemilas stuer i 2001, og dermed sikrede Zemila en permanent skrøbelig psyke, er heller aldrig blevet straffet.

  Kommentar by .sfw — 22. august 2008 @ 17:53

 7. Ja der blev begået historie forvanskning men det var sgu op til Natos med Clinton og Albrights feje ageren hvor forbrydere og ofre byttede plads, ikke sådan at forstå at Serberne ikke begik uhyrligheder for det gjorde de da men de var fandenrasemig langt fra de eneste, men de er sjovt nok de eneste der bliver straffet.

  Muslimernes “STRAF” var at de fik et gammelt kristent land.

  At du nu hvidvasker de muslimske horder renvasker ikke den forvanskning der var dengang.

  Kommentar by whodares (Islam skaber tabersamfund) — 22. august 2008 @ 20:52

 8. Serbere flygter igen fra Kosovo

  Forfatter:

  Mens USA og USAs lydstater raser overe, at Rusland har forhindret den planlagte etniske udrensning af ossetiere, fortsætter den etniske udrensning af kristne fra Serbiens sydlige provins, Kosovo.

  De sidste serbere flygter nu fra kommunen Gnjilane.

  http://www.serbianna.com/blogs/newspost/?p=373

  DRs dæmonisering af serberne

  Forfatter: Harry Vinter

  Den 25. juli sendte undertegnede nedenstående mail til DR-TV-Avisens redaktion. Den har valgt at ignorere henvendelsen.

  Kære redaktion

  Ved flere lejligheder, bl.a. i TV-A 23/7 kl. 18:30, har man i DR påstået, at serbiske styrker myrdede
  mænd i Srebrenica “alene fordi de var muslimer”.
  Det er ikke rigtigt. Faktum er, at Nasir Oric og hans hellige krigere havde terroriseret de serbiske indbyggere i hele Scrbrenica-området i månedsvis, før serberne gik til modangreb.
  Det ville derfor være mere korrekt at sige, at serberne myrdede de muslimske mænd for at sætte en stopper for terroren imod områdets kristne indbyggere.
  Om serberne overreagerede, er dette faktum uvedkommende.

  Med venlig hilsen
  Harry Vinter

  Se f.eks.en datidig rapport fra en af jeres kollegaer: http://www.srebrenica-report.com/Oric2.htm

  Årsdag for udrensning af 250.000 serbere fra Kroatien

  Forfatter: HV

  Forjaget fra ”FN-beskyttede” Krajina i august 1995

  2000 serbere blev myrdet under den etniske udrensning, som den daværende kroatiske præsident Tudjman befalede ”skulle være så hård, at alle serbere ville forsvinde”. Operationen var nem at udføre. Serberne var stort set ubevæbnede.

  Dermed blev den etniske udrensning, som blev afbrudt i 1945, tilendebragt. Kroatien er i dag renset for ikke-kroater.

  Domstolen i Haag har dømt 3 små fisk i sagen. De amerikanske generaler, som hjalp de nationalistiske kroater med udrensningen, er – naturligvis – aldrig blevet stillet til regnskab.

  Om selvstændighed for Kossovo og Ossetien

  Forfatter: Ole Hasselbalch

  Når Kosovo vil være selvstændigt, fordi den albanske befolkning ønsker det, støttes ønsket af den danske regering.

  Når Ossetien vil være selvstændigt, fordi den russiske befolkning ønsker det, fordømmes ønsket det af den danske regering.

  Hvornår mener regeringen mon, at geografiske områder med befolkninger, der ønsker at være selvstændige, skal have lov til at vælge selvstændighed, og hvornår mener regeringen, at de ikke skal have lov til at vælge selvstændighed – og hvorfor?

  Krigsforbrydelser i ex-Jugoslavien

  Forfatter: HV

  Da USA/NATO indledte bombardementer af Serbien i 1999, var det angiveligt for at stoppe folkedrab.

  USA-ambassadør David Scheffer påstod, at 225.000 kosovoalbanere var blevet myrdet.

  Da krigen var ovre, var FBI ude af stand til at finde en eneste af de påståede massegrave. Haag-domstolens chefanklager Del Ponte opgjorde det samlede antal døde i Kosovo-konflikten til 2.788. Et tal, som inkluderer politifolk, soldater og albanske KLA-terrorister.

  Der er endnu aldrig blevet rejst anklage med de ansvarlige for de hundredevis af civile ofre for USAs/NATOs bombardementer.

  Bombardementer, som efter alt at dømme blev gennemført for at glæde den muslimske verden.

  Læs afsløringerne:http://www.newstatesman.com/europe/2008/08/pilger-kosovo-war-nato-serbs

  Et lille udpluk fra den Danske forening.

  Mon der ikke var mere i den lille sag som Jugoslavien var ?

  Bla er det da “pudsigt” at USA fik nej til baseplads i Kosovo, men planerne fortsatte ufortrødent, og vupti nu har USA en høj stjerne hos besætterne af Kosovo så lur mig om ikke den base bliver oprettet, og det burde vel være det endegyldige bevis på svig fra vesten udfra egne små interesser.

  Kommentar by whodares (Islam skaber tabersamfund) — 22. august 2008 @ 21:03

 9. Det såkaldte Internationale Samfund ser gennem fingrene med etnisk udrensning, hvis det ikke negativt påvirker oliens frie bevægelighed.

  Kommentar by Menig 442 — 22. august 2008 @ 21:25

 10. Her er så en opgave for JACOB HOLDT. Han kan jo tage til Balkan og forevige udslettelsen af kristendommen.
  Det sker nok IKKE.
  Her er det jo de kære muslimer, der begår overgrebene. Det er ikke politisk korrekt at forevige det.
  Hvad med de politisk korrekte, kulterrelativisterne. De radikale, venstrefløjen, Danmarks Radio (DDR).
  Nej, det sker nok ikke.
  Men, 2 stakkels tunesere, der ville myrde Kurt Westergård, jo, dem holder man hånden over.
  Det er til at brække sig over.

  Kommentar by ramses-2 — 22. august 2008 @ 21:43

 11. Glimrende artikel fra Information: Ingen vil vidne imod de muslimske krigsforbrydere fra Kosovo:

  http://www.information.dk/161807

  Kommentar by Anne Larsen — 22. august 2008 @ 21:49

 12. Kosovo betyder vel ikke så meget for kristenheden som Papazu antyder, men det er da tankevækkende så ligegyldig Vesten er overfor ødelæggelserne af Kosovos kristne kulturarv. Mon ikke det er fordi vi er mindst lige så meget fanget af Kosovoalbanernes historieskrivning, som nogen er fanget af serbernes historieskrivning. Historieløsheden har sat sine dybe spor, så hvad der sket for mere end 50 år siden ignorerer vi totalt, når vi med våbenmagt skal sætte uregerlige stater og folkeslag på plads. Måske er Papazu ensidig og for meget til den serbiske side, men til forskel for den Kosovoalbanske version(den vesten ukritisk har købt fuldstændigt), så husker hun trods alt lidt længere tilbage end til Milosevic´ tale på Kosovo Polje i 1989.

  Vesten vil helst have en klar skurk og et klart offer i konflikterne, men når den historiske erindring er gået tabt, så løser vi konflikterne ud fra hvem vi mener er den sidste store skurk.

  Kommentar by Angantyr — 22. august 2008 @ 22:32

 13. 10.Anne Larsen

  Og hvad kan dette lære Kafir ?

  Vil vi overleve kommer vi til at tage tilsvarende midler i anvendelse som de Rettroende bruger.

  Kommentar by Vivi Andersen — 22. august 2008 @ 22:32

 14. 3.sfw

  Det er nogen af en påstand – og den kommer du til at underbygge hvis den skal stå til troende.

  Så fortæl løs!

  Kommentar by Vivi Andersen — 22. august 2008 @ 22:34

 15. Muslimerne har vandret ind i den serbiske kosovoprovins fra Albanien. De er kommet i flertal og har nu løsrevet sig fra det kristne Serbien. Forhåbentlig ikke et forvarsel om, hvad der kommer til at ske i andre europæiske lande.
  Man læser om, at kosovoalbanerne er bange for at vidne mod egne landsmænd, og at loyaliteten overfor troskabseden, besa og æresbegreberne er større end for at få sandheden frem. En ildevarslende udvikling for et europæisk “land”. Disse kedelige æresbegreber og loyalitet overfor islam er ildevarslende.

  Jeg kommer altid til at tænke på denne fremragende kronik af Søren Espersen, “Hvor islam går frem, breder ørkenen sig”, når man endnu en gang konfronteres med islams skadelige konsekvenser for de samfund, hvor den trænger ind:

  http://jp.dk/arkiv/?id=983742&eceExpr=islam%22%20/%3E%22%20/%3E%22%20/%3E%22%20/%3E%22%20/%3E%22%20/%3E%22%20/%3E&eceArchive=o

  Kommentar by Johansen — 23. august 2008 @ 09:44

 16. Sfw:

  Hvorfor uddyber du ikke, hvilke af Papazu’s påstande der er “forfalskning” i stedet for at debattere ad hominem ?

  Kommentar by DaLi — 23. august 2008 @ 11:36

 17. Der er et veldokumenteret eksempel på svindel. Nemlig da Penny Marshall, fra ITN, chokerede verden med billeder fra “en serbisk koncentrationslejr” i Trnopolje. Men det var manipulation. Det er blevet grundigt dokumenteret af de uklippede optagelser, af optagelser fra et serbisk filmhold der fulgte ITN-folkene, og af tyskeren Thomas Deichmann.

  En forfalskning, ja, men godt nok en helt anden slags end den slags .sfw giver udtryk for.

  Det triste med Penny Marshalls svindelnummer er at det bidrog til Vestens stillingtagen, og til NATOs intervention. Så vidt jeg ved har ingen boret i hvad Penny Marshalls motiver var. Det er uklædeligt for en kulturkreds der kalder sig oplyst, og for dens fjerde statsmagt, at sådan en svinestreg ikke er blevet analyseret og udstillet.

  Kommentar by Mallebrok — 23. august 2008 @ 14:57

 18. Undskyld Sfw at de skarpe hoveder her på Urias posten fisker efter de dokumentationer du ikke kan fremskaffe. Du er jo bare et stakkels misinformeret menneske ligesom alle os andre, der blev bombarderet med politisk korrekte løgne om serbernes ondskab. Det bedste eksempel på verdens uvidenhed om, hvad der faktisk foregik i Kosovo, er den vidunderlige ordveksling meller USAs udenrigsminister Warren og Englands tidligere udenrigsminister Owen. Warren spørger Owen, hvorfor serberne besatte Kosovo. Owen svarer, at de har boet der altid. Forud for Srebrenica gik nogle månedsvis lange masakre på serbere i området. Det er ingen undskyldning for hvad serberne foretog sig. Men vi mangler oplysninger om, hvad muslimerne foretog sig årene op til katastrofen. Jeg er enig med Johansen i, at hvad der er foregået i Kosovo dvs. udrensning af kristne og nedbrænding af gamle ortodokse kirker, kan være et forvarsel om, hvad der kommer til at ske i Eurabia, når muslimerne er mange nok. Verden er blind og pressens kulturrelativistiske løgne f.eks. om billederne fra “en serbisk koncentrationslejr”, står til at vinde. Det Jakob Holdske verdensbillede skal nok hente stemmer hjem til Willy Søvndal og alle de naive danskere, som nu tror på, at Uriasposten og Snaphanens læsere er krypto nazister. My God, hvad er det, der foregår? Selv blandt nære venner og bedste venner møder man den misforståede opfattelse af, hvad der er virkelighed. Jeg må sige, at der er ingen steder i dette land man kan få så godt indblik i virkelighedens sådanhed som på disse blogger. Det er undergrundsaviser i flotteste stil – ikke set siden 2. verdenskrig. Jeg er dagligt målløs over den dybt kvalificerede debat.

  Kommentar by Tim Pallis — 23. august 2008 @ 17:41

 19. 17.Mallebrok

  Mildt sagt !

  For det er så groft i hvert fald jeg næsten ikke kan holde ud at tænke på det.

  Årsagen er enket – det der overgik Serberne OGSÅ på enhver måde kan overgå OS!

  Det vil blot ikke være USA der medvirker til dette, det tror jeg ganske enkelt ikke man vil kunne få dem til.

  Desuden er de forskellige delstater begyndt at have deres hyre med Islams Rettroende – og det på præcist de samme måder, som alle andre Vestlige lande, der har været så naive at lukke op for indvandringen fra de arabisk/islamiske lande!

  Nej, det vil blive EUs eget politi og militær, der sættes ind mod de af deres egne, der vover at indlede et opgør mod islamiseringen af deres lande.

  Dette har EU da forlængst kalkuleret med som en mulighed – og derfor er bl.a. antallet af EU-politifolk vist rimeligt stort, husker ikke antallet præcist, men det var overraskende stort.

  Desuden har EU vedtaget dødsstraf som en mulighed.

  Her er det så, at jeg fordømmer mit eget rod med mine papirer, idet jeg har prints liggende eet eller andet sted omhandlende disse ting.

  Men bunkerne er store – og jeg fortvivler ind imellem over mit manglende system.

  Har een og anden en god ide til mig om hvordan jeg bedst får styr på papirerne ?

  Kommentar by Vivi Andersen — 23. august 2008 @ 17:54

 20. 18.Tim Pallis

  Hovedproblemet er efter min opfattelse, at alt for mange mennesker er blevet intellektuelt dovne.

  De gider, eller mener ikke at orke at levere den indsats der skal til for at frembringe selvstændige opfattelser af hvad det er der foregår udenfor deres egne områder.

  For så skal man jo på researche og det er til tider både tids-, energi- og tankemæssigt krævende.

  Derfor har pressen så uendeligt let ved at manipulere med os .

  En bekræftigelse på det mener jeg at finde i f.eks. de selvkomponerede underholdningsprogrammer DR og TV2 sender i stride strømme.

  At man kan få folk til at sidde og labbe disse underholdninger i sig fortæller da noget om os nemlig, at vi vil underholdes på en måde der ikke pirker til hjernevirksomheden.

  Og at man dertil slipper godt fra dagen lang, gennem 2 uger, at sende fra OL i det omfang som foregår er da utroligt.

  Hvem sidder der fra tidlig morgen til sen aften og glor OL – vores småbørn og de gamle på plejehjemmene ?

  Det disse udsendelser koster kunne have været anvendt bedre – præcist som med de utålelige, ubegavede danske underholdningsprogrammer.

  Forleden kom jeg for skade at læse et sted at DR eller TV2 vil oprette endnu en ny kanal !

  Helt ærligt—hvad skal vi med en klon af det, der eksisterer i forvejen ?

  Kvantitet i stedet for kvalitet.

  Dansk TV er elendigt – og de mange penge, der tvangsopkræves bliver forvaltet utrolig dårligt.

  Det eneste der er værd at holde sig orienteret om på Dansk TV er vejret, for der er de NØDT til at levere i forhold til kendsgerningerne!

  Men de oversigter kan vi nu også hente dirkete fra hestens egen mund via internettet – man kan abonnerer gratis på DMI.

  Jeg ved ikke hvad der er galt med os siden vi foretrækker at snorksove mens diverse Jacob Holdter arbejder på at få ødelagt vores kultur gennem nedgørelsen af denne, forære vores land væk og gjort os, vores børn og børnebørn historieløse .

  Det er grumt at overvære hvordan oikofoberne lykkes med deres forehavende.

  Kommentar by Vivi Andersen — 23. august 2008 @ 18:34

 21. Vivi
  Fordel dem i grupper. Allerbedst får du skannet alt ind på en pc og grupperet som du nu engang ønsker det. Gode pc-office-søge-programmer vil kunne finde et enkelt dokument ved et eneste unikt ord der findes i dokumentet.
  Skriv privat til andre og hør om deres systemer.
  Hr. Møller har ord nævnt under indlæg – hvem, eller hvad, hvor er oplægget fra hvad omhandler det osv osv.
  Eller lav et større systematiserings-studie over hvad der kan være bedst til netop dit formål.

  Kommentar by Peter Buch — 24. august 2008 @ 18:42

 22. Dette er sket foer Milosevic!!! Jugoslavien havde altid problemer med albanske separatister. Der er kun en ting bland mange: http://en.wikipedia.org/wiki/Para%C4%87in_massacre

  Hvorfor Vesten havde valgt at stoette folk (nogle af dem var paa interpols liste, pga. narko handel), ved jeg ikke, men en dag, historien vil vise dette.
  Tak for jer alle i Europa, fordi vi i Jugoslavien pga. vestens politik (som stoettede nationalister) mistede vores dejlige land, vores ungdom, vores kaere venner, familier..

  Kommentar by Nemam — 5. februar 2012 @ 19:47

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper